Maurikycli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση αλλά ένας τυχαίος αναγνώστης να λάβει υπόψη του όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα πριν "σηκώσει" μια ιδέα και την εφαρμόσει. Το θέμα διατροφή είναι ανεξάντλητο. Ας δούμε το πιο χαρακτηριστικό: όταν στις δεκαετίες 60-70 άρχισαν να συσχετίζουν τις καρδιοπάθεις με τα λιπαρά, οι (αμερικανοί)καρδιολόγοι κήρυξαν τον πόλεμο σε αυτά, με εξαίρεση τα σπορέλαια που ήξεραν μέχρι τότε (ηλιέλαιο, σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο κλπ). Το ίδιο έκαναν και οι καρδιολόγοι-διαιτολόγοι στην Ελλάδα! Χρειάστηκαν να περάσουν χρόνια μέχρι να ανακαλύψουν το ελαιόλαδο και τα θετικά του (γύρο στο '90). Αυτό δεν σημαίνει ότι αν πίνεις 1 λίτρο ελαιόλαδο τη μέρα θα βελτιώσεις την υγεία σου - το αντίθετο θα συμβεί. Δέχομαι ότι κι άλλοι λαοί επιβίωσαν χωρίς να έχουν μεσογειακή διατροφή αλλά οι σύγκριση γίνεται με τη μακροβιότητα και την καλή γενική κατάσταση της υγείας και όχι αν απλά έζησαν ή πέθαναν Επίσης αυτό που λέμε μεσογειακή διατροφή δεν ισχύει κυριολεκτικά. Κυρίαρχες ποσότητες τροφίμων που καταναλώνουμε, έχουν καταγωγή από αποικίες (ντομάτες , πατάτες κλπ). Είναι μια διατροφή που παγιώθηκε πριν περίπου 200-300 χρόνια δηλαδή πολύ πρόσφατα για την παρουσία του ανθρώπου στη γη. Απορώ πώς οι αρχαίοι ζούσαν χωρίς τηγανητές πατάτες 😕
andreaspA Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, Maurikycli είπε Λ Στα διατροφολογικά τα λες σωστά! εχω εμπειρία μεγάλη! 1
StamTheMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 25/9/2023 στις 6:22 ΜΜ, logo15 είπε δεκαετίανο 50 γρμ πεκαν και 100 μπλε τυρί Μονο εμενα με ανησυχει αυτο;
Maurikycli Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Αν τα έτρωγε άλλη ώρα και χωριστά θα ήταν εντάξει;
StamTheMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Αν τα έτρωγε άλλη ώρα και χωριστά θα ήταν εντάξει; Τα πιο πολλα απο οσα λεει με ανησυχουν,αλλα αυτο το μπλε τυρι πρωι πρωι μου εσκασε λιγο περιεργα.
StamTheMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Μετσοβόνε θα ήταν καλύτερα πιστεύω Εγω θα επαιζα σε παρμεζανα κομματι.
Maurikycli Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Ας ενισχύσουμε τα εγχώρια προϊόντα όμως αλλάζοντας και το πεκαν με καρύδια 1
project.breeze Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή έκανα κέτο για περίπου 2 χρόνια έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις 1. Όντως χάνεις κιλά αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα χάνεις καθαρά λόγω κέτο ή κυρίως λόγω του θερμιδικού ελλείματος (γιατί πόσο κρέας ή αυγά να φας ώστε να φτάσεις τις αναγκαίες ημερήσιες θερμίδες σου;) 2. Είναι πιο αποδοτική όταν συνδυάζεται με διαλλειματική νηστεία (εγώ εκανα 16-8 ή 18-6) 3. Εάν ασχολείσαι με κάποιο σπορ που απαιτεί έντονη φυσική δραστηριότητα (όπως εγώ με το τρέξιμο) τότε θα δεις ότι δεν θα μπορείς να αποδίδεις όπως όταν έχεις διαθέσιμο γλυκογόνο, ήταν και ο λόγος που σταμάτησα και πήγα σε διατροφολόγο με σκοπό να έχω μια ισορροπημένη διατροφή. 4. Γενικά η κέτο είναι μία πολύ καλή λύση για ανθρώπους που δεν έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα καθώς σε βοηθούν να κρατάς χαμηλά τις θερμίδες αφού τα πράγματα που τρως είναι πολύ γευστικά και δεν νιώθεις να περιορίζεσαι. Για κάποιον που αθλείται συστηματικά οι θερμίδες παύουν να έχουν τόσο μεγάλη σημασία και έχει μεγαλύτερη σημασία η πρόσληψη όλων των μάκρο και μικροθρεπτικών συστατικών. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από project.breeze 2
soterman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 TS, αφού κάνεις ποδηλατάκι και έγραψες ότι έφτασες Αθήνα-Ριο, άρα έχεις αντοχές μεγαλύτερες, έχεις σκεφτεί να πάρεις μέρος σε brevet; Μπες να δεις, https://brevets.gr, το πόσο κόσμο θα βρεις και πόσες νέες παρέες θα κάνεις δε λέγεται. Εκ πείρας μιλάω. Δοκίμασε, θα δεις και νέα μέρη
Αντώνης Τ. Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 αν και ειμαι keto φαν, δεν είναι εύκολα διατροφή που μπορει να διατηρήσει κάποιος για μακρύ χρονικό διάστημα. Πρώτον είναι πανάκριβη, δεύτερον πάρα πολύ περιοριστική και αντικοινωνική. Από την άλλη είναι πολύ αποτελεσματική (κάθε άτομο είναι ξεχωριστό φυσικά), ωστόσο χρειάζεται ΜΕΓΙΣΤΗ προσοχή όταν σιγά σιγά κανείς επανέλθει σε "κανονική" διατροφή. Αν πλακωθεί να εισάγει υδατάνθρακα σε μεγάλες ποσότητες έχει ΖΟΝΚ μετά. θέλει πολύ αργά και σταδιακά.
thomasG4 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 4 hours ago, project.breeze said: Επειδή έκανα κέτο για περίπου 2 χρόνια έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις 3. Εάν ασχολείσαι με κάποιο σπορ που απαιτεί έντονη φυσική δραστηριότητα (όπως εγώ με το τρέξιμο) τότε θα δεις ότι δεν θα μπορείς να αποδίδεις όπως όταν έχεις διαθέσιμο γλυκογόνο, ήταν και ο λόγος που σταμάτησα και πήγα σε διατροφολόγο με σκοπό να έχω μια ισορροπημένη διατροφή. 4. Γενικά η κέτο είναι μία πολύ καλή λύση για ανθρώπους που δεν έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα καθώς σε βοηθούν να κρατάς χαμηλά τις θερμίδες αφού τα πράγματα που τρως είναι πολύ γευστικά και δεν νιώθεις να περιορίζεσαι. Για κάποιον που αθλείται συστηματικά οι θερμίδες παύουν να έχουν τόσο μεγάλη σημασία και έχει μεγαλύτερη σημασία η πρόσληψη όλων των μάκρο και μικροθρεπτικών συστατικών. Δεν ισχύουν αυτά τα points αν καταναλώνεις αρκετό λίπος στη διατροφή (πρέπει να παίρνεις περίπου το 70% των θερμίδων από λίπος) και εφόσον έχεις περάσει τη περίοδο του fat adaptation (2-3 μήνες). Υπάρχουν αρκετοί αθλητές παγκοσμίως που κάνουν κέτο . Ίσα ίσα το λίπος είναι πιο αποδοτικό από τον οργανισμό, γιατί καίγεται πολύ πιο αργά σε σχέση με τη γλυκόζη. Απλά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να καταναλώσουν τόσο λίπος, γιατί είναι λίγο δύσκολο να βρεις κρέας που έχει το κατάλληλο ποσοστό λίπους (θέλει να τρώς συνέχεια ribeyes). Υπάρχει και η λύση του να παίρνεις κιμά με περισσότερο λίπος ή κομμάτια λίπους και να τα τρως μαζί με τα πιο lean κομμάτια βέβαια. Τσέκαρε αυτό: https://blog.ultrahuman.com/blog/impact-of-keto-diet-on-pro-athletes/
The Spirit Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Τένις με κλειστά μάτια. Μπορείς να παίζεις κιόλας μέχρι τα βαθιά γεράματα 1
project.breeze Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, thomasG4 είπε Δεν ισχύουν αυτά τα points αν καταναλώνεις αρκετό λίπος στη διατροφή (πρέπει να παίρνεις περίπου το 70% των θερμίδων από λίπος) και εφόσον έχεις περάσει τη περίοδο του fat adaptation (2-3 μήνες). Υπάρχουν αρκετοί αθλητές παγκοσμίως που κάνουν κέτο . Ίσα ίσα το λίπος είναι πιο αποδοτικό από τον οργανισμό, γιατί καίγεται πολύ πιο αργά σε σχέση με τη γλυκόζη. Απλά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να καταναλώσουν τόσο λίπος, γιατί είναι λίγο δύσκολο να βρεις κρέας που έχει το κατάλληλο ποσοστό λίπους (θέλει να τρώς συνέχεια ribeyes). Υπάρχει και η λύση του να παίρνεις κιμά με περισσότερο λίπος ή κομμάτια λίπους και να τα τρως μαζί με τα πιο lean κομμάτια βέβαια. Τσέκαρε αυτό: https://blog.ultrahuman.com/blog/impact-of-keto-diet-on-pro-athletes/ Φίλε μου δεν ξέρω ποιοί αθλητές είναι αυτοί που λες αλλά υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άλλοι μεταξύ των οποίων και οι Elite του κάθε αθλήματος που ΔΕΝ κάνουν κέτο. Εγώ έβλεπα πως όταν ήταν χαμηλής έντασης η άσκηση ήμουν οκ με την κέτο αλλά όταν ανέβαιναν οι ρυθμοί ένιωθα ενεργειακό έλλειμμα το οποίο διορθώθηκε με την αλλαγή της διατροφής μου. Προσπαθώ να κρατάω σε χαμηλά επίπεδα τους υδατάνθρακές μου γενικότερα αλλά σίγουρα όχι στα επίπεδα της κετο. 6 ώρες πριν, The Spirit είπε Τένις με κλειστά μάτια. Μπορείς να παίζεις κιόλας μέχρι τα βαθιά γεράματα Θέλει πολύ καλό ζέσταμα και διατάσεις γιατί γνωρίζω προσωπικά 2 άτομα που έπαθαν ρήξη αχιλλείου τένοντα στο τέννις λόγω των απότομων εναλλαγών στην κίνηση. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από project.breeze
Nabuko Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Στις 25/9/2023 στις 6:08 ΜΜ, greekfragma είπε σόρυ που θα στο χαλάσω αλλά 120 δεν είναι γεματούλης όπως το λες χαλαρά. Εξαρτάται πως είναι αυτά τα 120 κιλά 😁 Εγώ είμαι 1.85 σχεδόν 100 kg αλλά δεν είμαι γεματούλης. Ο CBum επίσης 1.85 και διαγωνιζόμενος είναι στα 104 και offseason στα 120.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα