Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Σε λίγες μέρες αναμένεται ο διάδοχος και προβληματίζομαι αναφορικά με το πού συμφέρει να τον ασφαλίσουμε. Η γυναίκα είναι μηχανικός (άρα ΕΦΚΑ) και εγώ στρατιωτικός (άρα ΥΠΕΘΑ). Ειναι το δεύτερο παιδί μας και το πρώτο το έχω ασφαλίσει στο ΥΠΕΘΑ, ωστόσο η εμπειρία μας μέχρι τώρα δεν είναι η καλύτερη, για παράδειγμα εξετάσεις άιματος ή ακτινογραφίες χρειάζεται να γραφούν στο βιβλιάριο να θεωρηθούν από γιατρούς και μετά στο γκισέ του νοσοκομείου για τα γραφειοκρατικά. Κοινώς δεν μπορούν να περαστούν με άυλη συνταγογράφηση. Ακόμα και για φάρμακα που δίνονται με άυλη συνταγογράφηση πρέπει να βρούμε φαρμακείο που να συνεργάζεται με το ΥΠΕΘΑ.

Δεν έχουμε φυσικά την εμπειρία από την άλλη πλευρά. Πώς δηλαδή δουλεύουν οι διαδικασίες αν το παιδί ειναι ασφαλισμένο στο ΕΦΚΑ.

Έχει κάποιος γνώσεις και εμπειρίες επί του θέματος; Ποια είναι η γνώμη σας;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα

αν σε κάποια στιγμή χρειαστεί να γίνουν πχ εξετάσεις στο παιδί και δεν έχετε το στρατιωτικό βιβλιάριο του παιδιού μαζί σας, τότε θα πρέπει να χρεωθείτε για τις εξετάσεις, μετά να στείλετε το βιβλιάριο στο νοσοκομείο, να τις συνταγογραφήσουν και μετά να σας επιστραφούν τα χρήματα. Αυτό από μόνο του είναι μια ταλαιπώρία (τουλάχιστον) για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Εάν δε η επίσκεψή σας έχει γίνει προς το τέλος του μήνα τότε, επειδή αρχές επόμενου μήνα στέλνονται προς είσπραξη τα νοσήλεια, η επιστροφή χρημάτων κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι εφικτή.

Βασικά, όχι μόνο για το παιδί σου, αλλά για όλους τους στρατιωτικούς θα έπρεπε να είχε διορθωθεί το θέμα...

Εν κατακλείδι, μόνο και μόνο η αναγκαιότητα να έχετε πάντα μαζί σας το στρατιωτικό βιβλιάριο του παιδιού, συνηγορεί στο να το ασφαλίσετε στον ΕΦΚΑ.

Με υγεία να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας, να ναι καλότυχο, υγιές και να σας κάνει περήφανους !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, metis είπε

Σε λίγες μέρες αναμένεται ο διάδοχος και προβληματίζομαι αναφορικά με το πού συμφέρει να τον ασφαλίσουμε

Με το καλο να ερθει και ολα να πάνε καλά!

Οπου και να το ασφαλισεις για κοινωνικη ασφαλιση, θα πας να το ασφαλισεις και στην ERGO με εξωνοσοκομειακη περιθαλψη. Superior + εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.
Χρυση πληροφορια αυτη που σου δινω. Αξιοποιηση ή πέταγμα στα σκουπίδια.

Επεξ/σία από andreaspA
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Με το καλο να ερθει και ολα να πάνε καλά!

Οπου και να το ασφαλισεις για κοινωνικη ασφαλιση, θα πας να το ασφαλισεις και στην ERGO με εξωνοσοκομειακη περιθαλψη. Superior + εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.
Χρυση πληροφορια αυτη που σου δινω. Αξιοποιηση ή πέταγμα στα σκουπίδια.

Κατά 99% όταν την χρειαστεί για κάποιο ελαφρύ περιστατικό θα του κουβαλησουν γιατρό που δεν καλύπτει το ασφαλιστήριο ή θα του προτείνουν να κάνουν εξετάσεις που δεν καλύπτονται από την ασφάλεια. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ τους όρους των συμβολαίων και κάνουν τα πάντα να σε χρεώσουν έξτρα. Τα ασφαλιστήρια είναι τυρακι για τα ελαφρά περιστατικά. Εάν χτύπα ξύλο τύχει κατι βαρύ αλλά και παλι στο δημόσιο θα το πας γιατί έχουν εμπειρία. Εάν έχεις λεφτά, την κάνεις την ιδιωτικήαο την ξεχνάς. Μόνο έτσι. 

Υγ πόσο βγαίνει το κοστούμι για το πρόγραμμα που προτείνεις; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

Κατά 99% όταν την χρειαστεί για κάποιο ελαφρύ περιστατικό θα του κουβαλησουν γιατρό που δεν καλύπτει το ασφαλιστήριο ή θα του προτείνουν να κάνουν εξετάσεις που δεν καλύπτονται από την ασφάλεια. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ τους όρους των συμβολαίων και κάνουν τα πάντα να σε χρεώσουν έξτρα. Τα ασφαλιστήρια είναι τυρακι για τα ελαφρά περιστατικά. Εάν χτύπα ξύλο τύχει κατι βαρύ αλλά και παλι στο δημόσιο θα το πας γιατί έχουν εμπειρία. Εάν έχεις λεφτά, την κάνεις την ιδιωτικήαο την ξεχνάς. Μόνο έτσι. 

Υγ πόσο βγαίνει το κοστούμι για το πρόγραμμα που προτείνεις; 

Εδωσα μια φιλική συμβουλη στον "φιλο", για να εχω ήσυχη την συνείδηση μου αφου επεσε στον δρόμο μου το post. Αν θέλει την ακουει, αν δεν θέλει δεν την ακουει. (οπως εγραψα και αρχικα)

Αν εχεις -εσύ ή ο οποιοσδήποτε- αποριες για κόστη, καλυψεις κλπ, μπορεις να αποτανθείς σε κάποιον επίσημο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που συνεργάζεται με την ERGO.

Δεν ειναι κουβεντα καφενειου και forum οι καλυψη ασφαλιστικών αναγκών.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, zape είπε

Εάν δε η επίσκεψή σας έχει γίνει προς το τέλος του μήνα τότε, επειδή αρχές επόμενου μήνα στέλνονται προς είσπραξη τα νοσήλεια, η επιστροφή χρημάτων κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι εφικτή.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές! Παραθέτω το ανωτέρω γιατί με προβλημάτισε ιδιαίτερα...Δηλαδή αν δεν προλάβεις τη διαδικασία εντός λίγων ημερών, χάνεις τα χρήματα που έδωσες; Θα το κοιτάξω και αυτό, αν και πιστεύω ότι δεν τα χάνεις αλλά πιθανώς θα πρέπει να γίνει κάποια εξτρά αναφορά για να προχωρήσει η διαδικασία, δηλαδή παραπάνω γραφειοκρατία.

Ωστόσο, όσο το ψάχνω μπερδεύεται ακόμα περισσότερο το πράγμα. Αν για παράδειγμα χρειαστούν εξετάσεις αίματος στο παίδι, οι οποίες δεν γίνονται με άυλη μέσω ΥΠΕΘΑ, αλλά γίνονται με άυλη μέσω ΕΦΚΑ και δεν τις κάνουμε σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά ας πουμε στη βιοιατρικη, η συμμετοχή είναι 20% ΥΠΕΘΑ και 15% ΕΦΚΑ. Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση συμφέρει ΕΦΚΑ και οικονομικά αλλά και γραφειοκρατικά.

Από την άλλη υπάρχουν συνεργαζόμενα κέντρα με το ΥΠΕΘΑ, όπως το Lifecheck όπου μέσω ΥΠΕΘΑ γίνονται οι εξετάσεις με μηδενική συμμετοχή.

Σε άλλο παράδειγμα η μικρή μου που κάποια στιγμή θα της κάνουμε "κρεατάκια" στο ΙΑΣΩ, πάλι η συμμετοχή είναι μικρότερη μέσω ΕΦΚΑ.

Καταλήγω συνεπώς ότι θα κοιτάξω τα συνεργαζόμενα με το ΥΠΕΘΑ κέντρα κοντά μου. Αν υπάρχουν "καλές" περιπτώσεις σαν το Lifecheck κοντά στην περιοχή μας, τότε προχωράω με ΥΠΕΘΑ, σε διαφορετική περίπτωση προχωράω με ΕΦΚΑ.

11 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ευχαριστώ για τη συμβουλή!  Ήδη σήμερα θα κάνω στη μικρή μου ιδιωτική ασφάλιση. Μετά από ψάξιμο θα προτιμήσω την GROUPAMA στο πρόγραμμα με απαλλαγή 1500€, με βασικό κριτήριο τα έκτακτα περιστατικά, χωρίς διαμονή στο νοσοκομείο. Από όσο έψαξά είναι η μοναδική η οποία σου καλύπτει όλες τις περιπτώσεις στα έκτακτα, π.χ. φέρνω έναν εξτρα γιατρό μέσα για μια ακτινογραφία ή υπέρηχο. Στο τέλος πληρώνεις αλλά το πέρνεις όλα πίσω. Αντίθετα, οι υπόλοιπες ασφαλιστικές, έχουν τα παραθυράκια που αναφέρει ο James01gr. Εξαρτάται προφανώς από το πρόγραμμα, εμένα για τη μικρή μου βγαίνει στα 480€/χρόνο. Για τον μικρό υποθέτω θα έχουμε από το "μητέρα" το δωρεάν εξάμηνο ασφάλισης από την εθνική. Ελπίζω ότι υπάρχει ακόμα βασικά!

55 λεπτά πριν, metis είπε

μου βγαίνει στα 480€/χρόνο

Λάθος! 390€/χρόνο.

Δημοσ.

Σαν φαρμακοποιός , θα εξυπηρετηθείς καλύτερα σε φαρμακείο εάν μου φέρεις συνταγή εφκα παρά στρατού. Εάν λείπει κάποια σφραγίδα ή υπάρχει λάθος στη δοσολογία ή ή ή , το φαρμακείο θα πάει στον γιατρό για διόρθωση και εσύ δεν θα καταλάβεις τιποτα. Θα είσαι σπίτι με το φάρμακο....Εάν είναι συνταγή από στεπ ή άλλου , θα σου δώσουν πίσω τη συνταγή να πας εσύ για διόρθωση. Και άντε πάλι πίσω ,να βρεις τον ίδιο γιατρό....και ιστορίες για αγριους. 

Δεν ξέρω για άλλα ζητήματα (νοσηλείας κτλ ) αλλά από φαρμακευτικής εξυπηρέτησης καλύτερα εφκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, metis είπε

Μετά από ψάξιμο θα προτιμήσω την GROUPAMA στο πρόγραμμα με απαλλαγή 1500€, με βασικό κριτήριο τα έκτακτα περιστατικά, χωρίς διαμονή στο νοσοκομείο

Μετα απο 31 χρονια ασφαλιστικο πρακτορειο, ξερω τι λεω. Να δεις πρωτα αυτο που σου ειπα, και μετα θα αποφασισεις. Αυτο που σου προτεινα δεν το δίνει αλλος στην Ελλαδα.
Γεννησα τον γιο μου στο ΓΑΙΑ. Πηρα δωρεαν ενα χρονο συμβολαιο περιθαλψης απο ΕΘΝΙΚΗ. Στις 3 μερες, βγηκαμε και γυρισαμε σπιτι. Εστειλα προταση απευθειας για ERGO superior + εξωνοσοκομειακη. Στις 31 μερες ηταν ασφαλισμενο το παιδι και στην ERGO. Ετρεξαν και τα δυο συμβολαια για τον 1ο χρονο.

Για να ειχα τσαμπα ασφαλιστηριο , και να ψωνισα αλλο, κατι ηξερα.

Επεξ/σία από andreaspA
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Μετα απο 31 χρονια ασφαλιστικο πρακτορειο, ξερω τι λεω. Να δεις πρωτα αυτο που σου ειπα, και μετα θα αποφασισεις. Αυτο που σου προτεινα δεν το δίνει αλλος στην Ελλαδα.
Γεννησα τον γιο μου στο ΓΑΙΑ. Πηρα δωρεαν ενα χρονο συμβολαιο περιθαλψης απο ΕΘΝΙΚΗ. Στις 3 μερες, βγηκαμε και γυρισαμε σπιτι. Εστειλα προταση απευθειας για ERGO superior + εξωνοσοκομειακη. Στις 31 μερες ηταν ασφαλισμενο το παιδι και στην ERGO. Ετρεξαν και τα δυο συμβολαια για τον 1ο χρονο.

Για να ειχα τσαμπα ασφαλιστηριο , και να ψωνισα αλλο, κατι ηξερα.

Το συμβόλαιο της εθνικής που δίνουν είναι διαφημιστικό, οι καλύψεις του είναι οι απολύτως βασικές. Ας πούμε το συμβόλαιο που έχω της εθνικής σου καλύπτει  επισκέψεις σε παιδίατρο (αποκλείει τα εμβόλια αλλά ο παιδίατρος δεν θα το γραψει) επομένως 80-100 ευρώ τα κάνεις απόσβεση άμεσα. Από εκεί και πέρα το τι κάνει ο καθένας και πως το θεωρεί ο καθενας πως ίσως του χρειαστεί δεν ξερω. Απλά αυτό που ξέρω είναι πως σε αλλεργία που είχε ο μικρός στο γάλα, το ασφαλιστήριο δεν κάλυπτε τις εξετάσεις (και από όσο ξέρω καμίας εταιρείας δεν καλύπτει) οπότε τι να τα κάνεις; ο εφκα με όλα τα κακά του δεν κάνει εξαιρέσεις και εάν χρειαστείς κάτι εξειδικευμένο μόνο εκεί έχουν την εμπειρία για να το βρουν. Τα ιδιωτικά είναι για να μην ταλαιπωρείσαι ιδιαίτερα σε ουρές για όχι πολύ σοβαρά περιστατικά. Έως εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, james01gr είπε

Το συμβόλαιο της εθνικής που δίνουν είναι διαφημιστικό, οι καλύψεις του είναι οι απολύτως βασικές.

Καθολου βασικο δεν ειναι. Ειναι αξιοπρεπεστατο συμβολαιο νοσοκομειακη περιθαλψης.
ΤΟ συμβολαιο της ERGO καλυπτει τον παιδιατρο ΣΟΥ και οχι ΕΝΑΝ παιδιατρο, τον εμβολιασμο, μέχρι την αναπτυξιολογο και τεστ Bayley III.
Δεν συγκρίνω τον ΕΦΚΑ με ιδιωτική περιθαλψη. Η ιδιωτικη περιθαλψη ειναι προσθετη στην κοινωνικη ασφαλιση. Εγω συγκρινα συμβολαια περιθαλψης ιδιωτικων εταιριων.

Ειδικα για παιδια, δεν υπαρχει απολυτως τιποτα καλυτερο σημερα στην αγορα.

Επεξ/σία από andreaspA
Δημοσ.
Στις 25/9/2023 στις 11:13 ΠΜ, metis είπε

Ειναι το δεύτερο παιδί μας και το πρώτο το έχω ασφαλίσει στο ΥΠΕΘΑ, ωστόσο η εμπειρία μας μέχρι τώρα δεν είναι η καλύτερη, για παράδειγμα εξετάσεις άιματος ή ακτινογραφίες χρειάζεται να γραφούν στο βιβλιάριο να θεωρηθούν από γιατρούς και μετά στο γκισέ του νοσοκομείου για τα γραφειοκρατικά. Κοινώς δεν μπορούν να περαστούν με άυλη συνταγογράφηση. Ακόμα και για φάρμακα που δίνονται με άυλη συνταγογράφηση πρέπει να βρούμε φαρμακείο που να συνεργάζεται με το ΥΠΕΘΑ.

Τώρα ειλικρινά ρωτάς όταν έχεις ζήσει αυτόν τον εφιάλτη;;;

Κάτσε να αρρωστήσεις και εσύ (πράγμα που απεύχομαι) και να έχεις πάρει μετάθεση σε επαρχία…

Να πρέπει να πας μόνο σε κρατικό νοσοκομείο… να περιμένεις μερικούς μήνες για πχ Μαγνητική… να μην σε καλύπτει το ταμείο για δαπάνη αν πας σε ιδιωτικό…

Να πρέπει να πάρεις φάρμακα Σάββατο αλλά το ένα και μοναδικό συμβεβλημένο φαρμακείο να ανοίγει την δευτέρα…

Θέλεις να συνεχίσω…;

Αν μπορούσες και εσύ να φύγεις από το Χειρότερο Ασφαλιστικό Ταμείο που ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν βρίσκεις, θα σου έλεγα να φύγεις χθες…

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, sstratos είπε

Δεν ξέρω για άλλα ζητήματα (νοσηλείας κτλ ) αλλά από φαρμακευτικής εξυπηρέτησης καλύτερα εφκα.

Και να υποθέσω ότι ο ασφαλιζόμενος έχει και μικρότερη συμμετοχή στα φάρμακα μέσω ΕΦΚΑ έναντι του ΥΠΕΘΑ?

18 ώρες πριν, andreaspA είπε

ERGO superior + εξωνοσοκομειακη

Η εξωνοσοκομειακη δεν ξερω τι σημαίνει και τι καλύπτει, ωστόσο η ERGO superior (την είδα και αυτή πριν προχωρήσω) θεωρώ ότι έχει το μειονέκτημα στα εξωτερικά ιατρεία, δηλαδή στα έκτακτα περιστατικά, ότι καλύπτει μέχρι του ποσού των 400€, το οποίο όμως δεν επαρκεί αν πάω τη μικρή στο Μητέρα και την ξεκινήσουν τις εξετάσεις. Πέραν όλων αυτών είναι και το ετήσιο κόστος που στο προγραμμα της ERGO ακόμα και με την απαλλαγή των 1500€ είναι αισθητά μεγαλύτερο.

16 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Να πρέπει να πάρεις φάρμακα Σάββατο αλλά το ένα και μοναδικό συμβεβλημένο φαρμακείο να ανοίγει την δευτέρα…

Για να λέμε βέβαια όλη την αλήθεια αγοράζεις τα φάρμακα από όλα τα φαρμακεία και μετά ξεκινάς το γολγοθά της γραφειοκρατίας για να πάρεις πίσω τα χρήματα κάποια στιγμή. Ευτυχώς από μεταθέσεις θα κινούμαι ΛΟΓΙΚΑ εντός αττικής λόγω εξειδίκευσης! Αλλά και πάλι έχεις απόλυτο δίκιο στο παράδειγμα της μαγνητικής..

Αναφορικά με το ΓΝΑ, εξαρτάται πού θα πέσεις, όπως παντού. Σίγουρα πάντως υπάρχουν εξαίρετοι γιατροί, αλλά αν δεν έχεις κάνει την έρευνά σου μπορεί να σου τύχει και ο αδιάφορος..

Τέλος, κατόπιν των ανωτέρω,  που λέμε και στα υπηρεσιακά μας έγγραφα, μάλλον θα ασφαλίσουμε τον μικρό στον ΕΦΚΑ. Ήδη μίλησα με το Μητέρα και η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Δημοσ.

Αν έχεις το στρατιωτικό νοσοκομείο δίπλα σου, τότε ΥΠΕΘΑ.

Αν οχι, τότε ΕΦΚΑ και αν χρειαστεί να αλλάξεις μεθαυριο, μπορείς πολύ ευκολα σε 1 εργάσιμη να κάνεις την αλλαγή.

Μετα τον πρώτο μήνα, μπορείς να κάνεις και ιδιωτική ασφάλιση για την καλύτερη εξυπηρετηση σας και του παιδιού. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...