Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Βλέποντας ένα live  σχετικό με την περίπτωση ύπαρξης εξωγίηνων και το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν κλπ κλπ, μου γεννήθηκε  συνειρμικά η εξής απορία:

Τί το τόσο ξεχωριστό διαθέτει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ωστε καταφέρνουμε να  διαθέτουμε νοημοσύνη, τόσο μεγαλύτερη απ τ άλλα ζώα, σε βαθμό να φτάνουμε στη δημιουργία πολιτισμού, ν ασχολλούμαστε με την επιστήμη, τις τέχνες   κλπ κλπ. 

Είμαστε τόσο τόσο διαφορετικοί απ τα ζώα, ενώ δεν έχουμε ούτε τον μεγαλύτερο εγκέφαλο, ούτε εκείνον με τους περισσότερους σε αριθμό νευρώνες.. 

Ποιό ειν αυτό το χαρακτηριστικό του εγκεφάλου που ξεχωρίζει τόσο πολύ στο ανθρώπινο είδος;   

Νυχτερινές απορίες ενώς, προς το παρόν μιας και σε άδεια, χασομέρη. 

Δημοσ.

Ίσως έχουμε περισσότερους νευρώνες, ή έχουμε σε μεγαλύτερο-καλύτερο βαθμό το ένστικτο(?) της λύσης των προβλημάτων που συναντούσαμε εώς τώρα,δεν έχω ιδέα αλλά κάτι τέτοιο φαντάζομαι. Δηλαδή ό,τι και αν παρατηρήσεις γύρω σου,έχει δημιουργηθεί για να γίνει κάτι πιο εύκολα,άνετα,αποδοτικά απ'ότι γινόταν πριν. Τώρα που οφείλεται αυτό θα σε γελάσω,ίσως καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων,του τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά το τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας για να έχουμε το αποτέλεσμα αυτό δεν το ξέρω 😛. Τι χρειάζεται ένα AI για να είναι καλό; Καλή επίτευξη των προβλημάτων που συναντάει. 

Ωραίο θεματάκι πάντως

https://www.scientificamerican.com/article/intelligence-evolved/#:~:text=We have more neurons in,to conduct signals more rapidly.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...