Προς το περιεχόμενο

tft o8onh

eliasole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι πρακτικά δεν κερδίζεις τπτ, θεωριτικά ίσως κερδίζεις καλύτερη ποιότητα διότι το σήμα παραμένει ψηφιακό, και δεν μετατρέπετε σε αναλογικό κατα την μεταφορά, αλλά όπως είπα δεν υπάρχουν πρακτικές διαφορές...

Δημοσ.

Το σήμα από τον υπολογιστή από ψηφιακό μετατρέπεται σε αναλογικό στα κανονικά CRT μόνιτορ.

Στις TFT τώρα οι οποίες είναι ψηφιακές επειδή οι παλαιότερες κάρτες δεν διέθεταν ψηφιακή έξοδο το σήμα από αναλογικό μετατρέπονταν πάλι σε ψηφιακό από την οθόνη την ίδια.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το σήμα μετατρέπεται από ψηφιακό-->αναλογικό-->ψηφιακό άρα έχει κάποια απώλεια.

Δεδομένου και του ότι όλοι οι μετατροπείς δεν έχουν την ίδια ποιότητα κάτι χάνεται.

Τώρα βέβαια δεν μιλάμε για ήχο οπότε η όποια απώλεια της εικόνας ΔΕΝ γίνετε εύκολα αντιληπτή.

Πρακτικά λοιπόν δεν έχεις διαφορές.

Δημοσ.

Κοιτα εγώ με Eizo TFT που έχει και κορυφαίους anolog to digital μετατροπείς ΕΙΔΑ διαφορά βάζοντας digital DVI καλώδιο. Ειδικά στις αναλύσεις πέρα απ' τη standard που έχει κάθε TFT (πχ 1024Χ768 ή 1280X1024) η εικόνα ήταν σαφώς πιο καθαρή απ' ότι με το analog καλώδιο (σημαντικό για όσους παίζουν games σε διάφορες αναλύσεις)

Με το DVI καλώδιο ακόμα και στα 800Χ600 που γίνονται μετατροπές στα pixels για να υποστηριχθεί η εικόνα ήταν εμφανώς πιο καθαρή η εικόνα.

Βελτίωση είδα επίσης και στο χρόνο απόκρισης (ακόμα και στο scrollάρισμα) που πλέον γίνεται πιο γρήγορα σε όλες τις αναλύσεις. Άλλωστε δε μεσολαβούν οι analog to digital αποκωδικοποιήσεις που αργοπορούν το σήμα.

Τέλος δεν γίνονται πλέον οι ρυθμίσεις στην Eizo πατώντας το γνωστό κουμπάκι auto (αχρηστεύεται), αφού στο digital σήμα δε χρειάζεται κανένα callibration σε moire, phase, clock κλπ. Όλο το σήμα φεύγει όπως πρέπει να φεύγει απ' την κάρτα γραφικών για να καταλήξει στην οθόνη καθαρά ΨΗΦΙΑΚΑ.

Επίσης απ' ότι μου είπαν όλα τα καλώδια DVI δεν είναι ίδια! Εγώ προμηθεύθηκα το δικό μου απ' την αντιπροσωπεία της Eizo (original) με ενισχυμένα φίλτρα. Υπήρχε να φανταστείς και ακόμα χοντρότερο (και ακριβότερο) καλώδιο αλλά αυτό ξέφευγε πολύ σε τιμή και δεν ξέρω και πόση διαφορά θα είχε. Το δικό μου DVI μου κόστισε 20euro!

Δεν ξέρω πόσο υπερβολικά σας φαίνονται τα 20ευρο για ένα καλώδιο, αλλά απ' τη στιγμή που υποστηρίζουν η οθόνη και η κάρτα γραφικών digital σήμα, είναι κρίμα να κολλήσει το θέμα στο καλώδιο! :D

Σωστό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...