Akridas66 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Devil9697 είπε Αλλαζει και ο αριθμος ταυτοτητας? Ναι κανονικα οπως και πριν. Αλλαγει μετα οπου πρεπει(εφορεια-τραπεζα)
Devil9697 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, Akridas66 said: Ναι κανονικα οπως και πριν. Αλλαγει μετα οπου πρεπει(εφορεια-τραπεζα) Εφορεια και τραπεζα δεν ενημερωνονται εσωτερικα αυτοματα απο το gov για τον νεο αριθμο? 4
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 αντε επιτέλους γιατι δικιά μου (Για ακομη μια φορά) έχει γίνει κουρελόχαρτο
Akridas66 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Devil9697 είπε Εφορεια και τραπεζα δεν ενημερωνονται εσωτερικα αυτοματα απο το gov για τον νεο αριθμο? Νομιζω μονο η εφορεια, η τραπεζα μεσα απο τα app της καθεμιας.
bep1995 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω 2-3 απορίες. 1. Φωτογραφία θα πάμε εμείς σε στικάκι ή θα μας βγάλουν εκεί στο ΑΤ ;; Πέρα δηλαδή από την λύση του φωτογράφου. 2. Εμένα που η ταυτότητα μου δεν έχει λήξει ούτε έχει κλαπεί, με ποια δικαιολογία μπορώ να τη αλλάξω ;; Λόγω πχ φθοράς ή απλώς αντικατάσταση ;; 3. Ο αριθμός ταυτότητας αλλάζει ή μένει ίδιος ;; Και αν αλλάζει, σε ποιες περιπτώσεις ;; Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από bep1995
Akridas66 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, bep1995 είπε Έχω 2-3 απορίες. 1. Φωτογραφία θα πάμε εμείς σε στικάκι ή θα μας βγάλουν εκεί στο ΑΤ, πέρα δηλαδή από την λύση του φωτογράφου. 2. Εμένα που η ταυτότητα μου δεν έχει λήξει ούτε έχει κλαπεί, με ποια δικαιολογία μπορώ να τη αλλάξω ;; Λόγω πχ φθοράς ή απλώς αντικατάσταση ;; 3. Ο αριθμός ταυτότητας αλλάζει ή μένει ίδιος ;; Και αν αλλάζει, σε ποιες περιπτώσεις ;; Βγαζουν εκει, αλλιως σε φωτογραφιο που εχει κανει συνδεσει με το gov και να την ανεβασει εκει ο ιδιος. Σου δινει κωδικο για αν την δωσεις στο τμημα και να την περασουν. Απλα κανεις ανανεωση, δεν ξερω τι παραβολο εχει. Λογικα 10ευρω οπως και πριν. Αλλαζει και πρεπει να τον δωσεις σε εφορεια-τραπεζες κτλπ...
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, bep1995 είπε Έχω 2-3 απορίες. 1. Φωτογραφία θα πάμε εμείς σε στικάκι ή θα μας βγάλουν εκεί στο ΑΤ ;; Πέρα δηλαδή από την λύση του φωτογράφου. 2. Εμένα που η ταυτότητα μου δεν έχει λήξει ούτε έχει κλαπεί, με ποια δικαιολογία μπορώ να τη αλλάξω ;; Λόγω πχ φθοράς ή απλώς αντικατάσταση ;; 3. Ο αριθμός ταυτότητας αλλάζει ή μένει ίδιος ;; Και αν αλλάζει, σε ποιες περιπτώσεις ;; 1 αυτό το έχω και εγώ απορία πως θα γίνει. 2 αντικατάσταση 3 πάντα άλλαζε ο αριθμός γιατί αφορά το χαρτί και όχι τον πολίτη.Αν την χάσεις να ακυρώνεται το χαρτί.Για αυτό πρέπει να υπάρχει ο αριθμός του πολίτη ώστε να μην χρειάζεται τίποτα ενημέρωση. 1
Akridas66 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε 1 αυτό το έχω και εγώ απορία πως θα γίνει. 2 αντικατάσταση 3 πάντα άλλαζε ο αριθμός γιατί αφορά το χαρτί και όχι τον πολίτη.Αν την χάσεις να ακυρώνεται το χαρτί.Για αυτό πρέπει να υπάρχει ο αριθμός του πολίτη ώστε να μην χρειάζεται τίποτα ενημέρωση. απαντησα στον φιλο και τα λεει ολα αναλυτικα στο αθρο, αμα πας λιιιγο πιο κατω εχει να ανοιξει το υπολοιπο κειμενο με ολες τις πληροφοριες.... 1
Choronzoon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, Devil9697 είπε Εφορεια και τραπεζα δεν ενημερωνονται εσωτερικα αυτοματα απο το gov για τον νεο αριθμο? Πολλά ζητάς μάν ,το gov ποιο πολύ μοιάζει με atm που από πίσω δουλεύει με γρανάζια 1 1
Strat8 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Πραγματικά γούρλωσα τα μάτια μου με αυτά που διάβασα εδώ μέσα. Παιδιά, όλα τα στοιχεία που θα έχουν οι καινούργιες ταυτότητες τα έχουν ΗΔΗ οι Αρχές (με εξαίρεση ίσως το δαχτυλικό αποτύπωμα για όσους έβγαλαν ταυτότητες απο το 2000 εως και φέτος και δεν έχουν ποινικό μητρώο). Βρισκόμαστε ήδη όλοι σε μια βάση δεδομένων. Η αλλαγή στην ταυτότητα γίνεται για λόγους ασφαλείας και αξιοπιστίας, καθώς είναι φτιαγμένες με προηγμένα πρότυπα ασφαλείας για την αποτροπή πλαστογράφησης ή/και πλαστοπροσωπίας. Οποιοδήποτε αρνητικό σενάριο έχει αναφερθεί εδώ μέσα μπορεί να γίνει και με τις παλιές ταυτότητες. 2 1
prototypegr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, bep1995 είπε Έχω 2-3 απορίες. 1. Φωτογραφία θα πάμε εμείς σε στικάκι ή θα μας βγάλουν εκεί στο ΑΤ ;; Πέρα δηλαδή από την λύση του φωτογράφου. 2. Εμένα που η ταυτότητα μου δεν έχει λήξει ούτε έχει κλαπεί, με ποια δικαιολογία μπορώ να τη αλλάξω ;; Λόγω πχ φθοράς ή απλώς αντικατάσταση ;; 3. Ο αριθμός ταυτότητας αλλάζει ή μένει ίδιος ;; Και αν αλλάζει, σε ποιες περιπτώσεις ;; 18 λεπτά πριν, Akridas66 είπε Βγαζουν εκει, αλλιως σε φωτογραφιο που εχει κανει συνδεσει με το gov και να την ανεβασει εκει ο ιδιος. Σου δινει κωδικο για αν την δωσεις στο τμημα και να την περασουν. Απλα κανεις ανανεωση, δεν ξερω τι παραβολο εχει. Λογικα 10ευρω οπως και πριν. Αλλαζει και πρεπει να τον δωσεις σε εφορεια-τραπεζες κτλπ... 1. Δύο επιλογές: είτε θα σου βγάλουν στο τμήμα είτε σε φωτογράφο που θα την ανεβάσει στο myphoto και μετά θα δώσεις το ΑΦΜ σου για να την επισυνάψουν. Στικάκι δεν θα δέχονται, για λόγους ασφαλείας. 2. Μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση, δεν παίζει ρόλο πόσο πρόσφατα έβγαλες την προηγούμενη. Το παράβολο είναι 10€ για όλες τις περιπτώσεις και σε περιπτώσεις φθοράς/απώλειας προσκομίζεις ακόμα ένα των 9€. Ηλεκτρονικά φυσικά τα παράβολα. 3. Πάντα αλλάζει ο αριθμός. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από prototypegr Διόρθωση σχετικά με το παράβολο των 9€ 1
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 αν δεν εχει λυξει η ταυτότητα που εχεις η αλλαγη δεν ειναι υποχρεωτηκη όλες η ταυτότητες λήγουν αυγουστο 2026 μεχρι τοτε μπορεις να την εχεις κανονικά όπως την είχες μεχρι τωρα από εκεί και μετά αλλάζεις (εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα να ξανά πάρεις την παλια και λογικό θα πάρεις αυτην που έχουν βγαλει)
Akridas66 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Νέο ΦΕΚ με συντομότερη ημερομηνία λήξης για τις ταυτότητες-Οι αλλαγές (reporter.gr) εν τω μεταξυ δεν λεει πουθενα για ολα αυτα τα στοιχεια που λενε οτι θα εχει μεσα και πανω. με εξαιρεση τα αποτυπωματα και υψος και ομαδα αιματος, ολα τα αλλα οτι ηταν και πριν.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν είναι ακόμα υποχρεωτική η αλλαγή ακόμα.Εκτός αν έχει ξεπεράσει την 15ετία απο την έκδοση της.
Akridas66 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν είναι ακόμα υποχρεωτική η αλλαγή ακόμα.Εκτός αν έχει ξεπεράσει την 15ετία απο την έκδοση της. 10ερια πλεον, αυτο αλλαξε και για τις παλιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα