manolis940 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Στις 14/10/2023 στις 6:05 ΜΜ, Stoliver είπε Λογικά θα εννοεί αν έχουν περάσει τα 10 ή 15 έτη από την έκδοση της. Πάντως είπε ότι οι (παλιές) ταυτότητες δεν έχουν χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενώ στην πραγματικότητα έχουν. Παίζει ούτε αυτός να ξέρει ποια είναι... όσες φορές έχω περάσει από ελληνικά σύνορα, ποτέ των ποτών δεν έχουν ελέγξει αν είναι γνήσια, απλά έψαχναν στη βάση δεδομένων τα στοιχεία. Ισχύει ότι και αυτές έχουν κάποιες πουτανιές πάνω στο χαρτί αλλά νομίζω ότι εν έτη 2023 δεν μπορούν από μόνες τους να σταθούν. Φτιάχνονται πλέον με απλά εργαλεία αφού τα υλικά και τα εργαλεία κατασκευής τα βρίσκει κάποιος σε εξευτελιστικές τιμές. Πχ κάτι πλαστικοποιητές που φτιάχνουν τέτοιες βρίσκεις από 30€ στο Lidl.
bezoss Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα, ξέρει κάποιος κάτι για τον προσωπικό αριθμό? Δεν υποτίθεται ότι όσες ταυτότητες εκδίδονται μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουν και τον προσωπικό αριθμό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 On 06/12/2023 at 13:45, bezoss said: Καλησπέρα, ξέρει κάποιος κάτι για τον προσωπικό αριθμό? Δεν υποτίθεται ότι όσες ταυτότητες εκδίδονται μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουν και τον προσωπικό αριθμό? Όχι, είπαν ότι κάποια στιγμή μέσα στο Δεκέμβριο θα βγει ο προσωπικός αριθμός κι από τότε και μετά θα εκδίδονται με αυτόν οι νέες ταυτότητες.
bezoss Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 15 hours ago, Thresh said: Όχι, είπαν ότι κάποια στιγμή μέσα στο Δεκέμβριο θα βγει ο προσωπικός αριθμός κι από τότε και μετά θα εκδίδονται με αυτόν οι νέες ταυτότητες. Έχω κλείσει ραντεβού στις αρχές Γενάρη . Απλά αν μέχρι τότε δεν, δεν έχει νόημα να βγάλω ταυτότητα και μετά να πρέπει να ξαναπήγαίνω... για αυτό ρωτάω. αναμένουμε λοιπόν 1
nikosgnr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Έχει τύχει σε κανέναν να το ρίξουν άκυρο για τη φωτ/φία απο φωτ/φο? Σήμερα που είχα ραντεβού για την έκδοση της ταυτότητας, όταν έπρεπε να περάσει τη φώτο που είχα δηλώσει, με ενημέρωσε πως δεν τη δέχεται το σύστημα γιατί κάνει αντανάκλαση. Και ‘γω τι θα κάνω που που πήγα και πλήρωσα τον ρώτησα. Ε, μου λέει, τώρα κάτσε να σε βγάλω εγώ εδώ. Είναι δυνατόν να φταίει τόσο πολύ και αποκλειστικά ο φωτ/φός? Προσωπικά δε το πιστεύω. Είναι δυνατόν να την ανεβάζει εκείνος και να μην τον ενημερώνει απο εκεί πως τελικά αυτό που έχει τραβήξει δεν πληροί τις όποιες προυποθέσεις?
manolis940 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Στις 11/12/2023 στις 12:50 ΜΜ, bezoss είπε Έχω κλείσει ραντεβού στις αρχές Γενάρη . Απλά αν μέχρι τότε δεν, δεν έχει νόημα να βγάλω ταυτότητα και μετά να πρέπει να ξαναπήγαίνω... για αυτό ρωτάω. αναμένουμε λοιπόν Δεν νομίζω να πρέπει να την ξαναβγάλουμε και υποχρεωτικά να πρέπει να αναγράφει τον αριθμό του πολίτη. Απλώς όταν βγει κάποιοι θα τον έχουν και κάποιοι θα τον αποκτήσουν στην συνέχεια όταν ανανεώσουν την ταυτότητα τους. 9 ώρες πριν, nikosgnr είπε Έχει τύχει σε κανέναν να το ρίξουν άκυρο για τη φωτ/φία απο φωτ/φο? Σήμερα που είχα ραντεβού για την έκδοση της ταυτότητας, όταν έπρεπε να περάσει τη φώτο που είχα δηλώσει, με ενημέρωσε πως δεν τη δέχεται το σύστημα γιατί κάνει αντανάκλαση. Και ‘γω τι θα κάνω που που πήγα και πλήρωσα τον ρώτησα. Ε, μου λέει, τώρα κάτσε να σε βγάλω εγώ εδώ. Είναι δυνατόν να φταίει τόσο πολύ και αποκλειστικά ο φωτ/φός? Προσωπικά δε το πιστεύω. Είναι δυνατόν να την ανεβάζει εκείνος και να μην τον ενημερώνει απο εκεί πως τελικά αυτό που έχει τραβήξει δεν πληροί τις όποιες προυποθέσεις? Τώρα και εγώ θα σε ρωτήσω γιατί αφού υπάρχει το τζάμπα πάτε σε φωτογράφο. Με DSLR σε βγάζουν και στην αστυνομία, σε καλές συνθήκες φωτισμού που αν γυρίσεις την μηχανή στο αυτόματο θα κάνει μια χαρά την δουλειά της. Και να μην την κάνει. . . δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Αντίγραφο της φωτογραφίας δεν πήρες για να το διαπιστώσεις και ο ίδιος;
duende Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 σχετικο-ασχετο ποσο "μυστικος" πρεπει να ειναι ο προσωπικος αριθμος? αφου θα φαινεται και στη ταυτοτητα και θα χρησιμοποιειται παντου. εχει νοημα να επιλεξει κανεις κατι δυσκολο?
BillT Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 ο ΠΑ θα έχει 12 ψηφία εκ των οποίων τα 9 τελευταία αν έχω καταλάβει σωστά θα είναι το ΑΦΜ. Τα άλλα θα είναι 2 αριθμοί και 1 γράμμα που θα τα επιλέγουμε εμείς, χωρίς να ξέρω αν θα υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή. Αρά νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα δύσκολου ή εύκολου...
MrArkadin Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 9 hours ago, BillT said: Τα άλλα θα είναι 2 αριθμοί και 1 γράμμα που θα τα επιλέγουμε εμείς, χωρίς να ξέρω αν θα υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή. Δυο επιλέγουμε, το τρίτο θα είναι check digit
SabotazNic Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Οποτε 24 ατομα (ή ισως 48) να προλαβουμε το "καλο" νουμερο
bezoss Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δ. Παπαστεργίου: Αρχές του 2024 ο προσωπικός αριθμός - BusinessNews.gr O Προσωπικός Αριθμός που θα ήταν έτοιμος το Δεκέμριο του 2023, πήγε αρχές του 2024.
nikosgnr Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Έχει βγάλει κανείς τη ταυτότητα σε τμήμα διαφορετικό απο τη περιοχή που μένει?
nikosgnr Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Νωρίς το θυμήθηκαν. https://www.insider.gr/tehnologia/325409/thema-imeron-o-prosopikos-arithmos-poy-tha-antikatastisei-afm-kai-amka
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, nikosgnr είπε Νωρίς το θυμήθηκαν. https://www.insider.gr/tehnologia/325409/thema-imeron-o-prosopikos-arithmos-poy-tha-antikatastisei-afm-kai-amka Εγω εβγαλα πριν 10 μερες νεα χωρις τον προσωπικο αριθμο. Σε 10 χρονια παλι. Εκτος αν αλλαζουν ταυτοτητα σε οσους πληρωσαμε την ταριφα του παραβολου σε νεα χωρις εξοδα για να εχει τον προσωπικο αριθμο. Απαλευτοι τελειως.
nikosgnr Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγω εβγαλα πριν 10 μερες νεα χωρις τον προσωπικο αριθμο. Σε 10 χρονια παλι. Εκτος αν αλλαζουν ταυτοτητα σε οσους πληρωσαμε την ταριφα του παραβολου σε νεα χωρις εξοδα για να εχει τον προσωπικο αριθμο. Απαλευτοι τελειως. Εν τω μεταξύ ξέρεις πως το "θέμα ημερών" = καλό Νοέμβριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα