manost Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Όσοι παραλάβατε την ταυτότητα έχει ενημερωθεί αυτόματα το Μητρώο Φυσικού Προσώπου στην ΑΑΔΕ; Στην εφαρμογή gov.gr wallet για Android η καινούρια ταυτότητα πέρασε από την πρώτη στιγμή, μπαίνοντας όμως με τους κωδικούς μου στην ΑΑΔΕ βλέπω ότι υπάρχει ακόμη η παλιά μου ταυτότητα, οπότε δεν μπορώ να ενημερώσω και τα στοιχεία μου στην Εθνική τράπεζα και την Πειραιώς.
enlightened Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικά η φωτογραφία στην ψηφιακή ταυτότητα από το gov wallet φαίνεται κανονικά οπότε προφανώς έχει να κάνει με την τύπωση το σκούρο καφετί χρώμα στο φυσικό στέλεχος, όχι με την ποιότητα που βγάζουν οι φωτογραφικές μηχανές της αστυνομίας. 9 hours ago, Stoliver said: Η φωτογραφία που αποθηκεύεται είναι έγχρωμη, απλά επειδή στην κάρτα χαράζεται με λέιζερ (απλό, παλιάς τεχνολογίας ας πούμε) είναι άχρωμη. Στις νέες ταυτότητες και διπλώματα είναι με χρώμα. Αναμένετε να αλλάξουν όλα και οι κάρτες διαμονής. Σε λίγους μήνες και τα διαβατήρια θα είναι έτσι. Αδερφέ μήπως έχεις καμιά σχέση με τον γιο του Πάριου ; 😝😝 Επίσης εκτελούν και χρέη φώτοσοπ στα διαβατήρια; Στην αριστερή φωτογραφία σε έχουν χτενίσει 💀💀💀 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από enlightened 2
ZoReN Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Τι διαφορά έχει η τυπώση στην νέα ταυτότητα με το δίπλωμα πχ; που εκεί είναι έγχρωμη και φαίνεται φυσιολογικά;
enlightened Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, ZoReN said: Τι διαφορά έχει η τυπώση στην νέα ταυτότητα με το δίπλωμα πχ; που εκεί είναι έγχρωμη και φαίνεται φυσιολογικά; Μοιάζει με τύπωση μιας έγχρωμης φωτογραφίας σε παλιό ασπρόμαυρο εκτυπωτή, μόνο που υπάρχει ένα κουραδοκαφετί φίλτρο σαν σέπια που δημιουργεί ένα αποκρουστικότατο αποτέλεσμα. Στο gov wallet όμως φαίνεται κανονικά η πλήρης ανάλυση-ποιότητα-χρώματα της φωτογραφίας οπότε έχει να κάνει ξεκάθαρα με την τύπωση στο φυσικό στέλεχος. Στο δίπλωμα και στο διαβατήριο είναι πολύ πιο καθαρή και ποιοτική η τύπωση.
ZoReN Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 42 minutes ago, enlightened said: Μοιάζει με τύπωση μιας έγχρωμης φωτογραφίας σε παλιό ασπρόμαυρο εκτυπωτή, μόνο που υπάρχει ένα κουραδοκαφετί φίλτρο σαν σέπια που δημιουργεί ένα αποκρουστικότατο αποτέλεσμα. Στο gov wallet όμως φαίνεται κανονικά η πλήρης ανάλυση-ποιότητα-χρώματα της φωτογραφίας οπότε έχει να κάνει ξεκάθαρα με την τύπωση στο φυσικό στέλεχος. Στο δίπλωμα και στο διαβατήριο είναι πολύ πιο καθαρή και ποιοτική η τύπωση. OK. Ναι για αυτό ρώτησα και μου έκανε εντύπωση. Αν δεν είναι λάθος του αστυνομικού επειδή δεν είναι η δουλειά του να ξέρει να βγάζει φωτογραφίες, αλλά κάτι πάει λάθος με την εκτύπωση, τοτε γιατί στο διπλωμα είναι φυσιολογική η εκτύπωση; Anyway, το τελευταίο που με απασχολεί είναι αν είμαι όμορφος στη φωτογραφία.
Stoliver Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Στις 6/10/2023 στις 11:48 ΠΜ, ZoReN είπε Τι διαφορά έχει η τυπώση στην νέα ταυτότητα με το δίπλωμα πχ; που εκεί είναι έγχρωμη και φαίνεται φυσιολογικά; Στα προηγούμενα διπλώματα (από 2009 και 2013) είχαν άλλη τεχνολογία εκτύπωσης (και άλλη εταιρία) Τώρα η νέα εταιρία που πήρε το έργο, για κάποιο λόγο έχει τέτοιο στυλ εκτύπωσης. (βλέπε ταυτότητες τις Εσθονίας) Αναμένετε να αλλάξουν ό,τι έγγραφο ασφαλείας υπάρχει, και θα έχουν το ίδιο στυλ εκτύπωσης. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν σε πλαστική κάρτα τα στοιχεία και όχι χαρτί, όπως τώρα. Τα νέα διπλώματα και ταυτότητες έχουν μεταβλητή εικόνα λέιζερ, ενώ στις προηγούμενες η δεύτερη φωτογραφία ήταν τυπωμένη με αόρατο μελάνι. Στα προηγούμενα διπλώματα μόνο τα προσωπικά στοιχεία είναι χαραγμένα με λέιζερ, ενώ η φωτογραφία δεν είναι, αλλά προστατεύεται από το φόντο, ολόγραμμα και είναι τυπωμένη ξανά άλλες 2 φορές με το UV μελάνι. (Στην Ε.Ε. είναι πολύ σπάνιο να δεις ταυτότητα/δίπλωμα με έγχρωμη φωτογραφία, μόνο η Πολωνία και η Ελλάδα έχει) Στις νέες όμως, όλα τα προσωπικά στοιχεία είναι χαραγμένα με λέιζερ, ακόμα και η φωτογραφία. Η τεχνολογία της συγκεκριμένης εταιρίας λέγεται LASIK. Εδώ είναι ένα βίντεο που το περιγράφει: 1
manolis940 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 12 ώρες πριν, Stoliver είπε Στα προηγούμενα διπλώματα (από 2009 και 2013) είχαν άλλη τεχνολογία εκτύπωσης (και άλλη εταιρία) Τώρα η νέα εταιρία που πήρε το έργο, για κάποιο λόγο έχει τέτοιο στυλ εκτύπωσης. (βλέπε ταυτότητες τις Εσθονίας) Αναμένετε να αλλάξουν ό,τι έγγραφο ασφαλείας υπάρχει, και θα έχουν το ίδιο στυλ εκτύπωσης. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν σε πλαστική κάρτα τα στοιχεία και όχι χαρτί, όπως τώρα. Τα νέα διπλώματα και ταυτότητες έχουν μεταβλητή εικόνα λέιζερ, ενώ στις προηγούμενες η δεύτερη φωτογραφία ήταν τυπωμένη με αόρατο μελάνι. Στα προηγούμενα διπλώματα μόνο τα προσωπικά στοιχεία είναι χαραγμένα με λέιζερ, ενώ η φωτογραφία δεν είναι, αλλά προστατεύεται από το φόντο, ολόγραμμα και είναι τυπωμένη ξανά άλλες 2 φορές με το UV μελάνι. (Στην Ε.Ε. είναι πολύ σπάνιο να δεις ταυτότητα/δίπλωμα με έγχρωμη φωτογραφία, μόνο η Πολωνία και η Ελλάδα έχει) Στις νέες όμως, όλα τα προσωπικά στοιχεία είναι χαραγμένα με λέιζερ, ακόμα και η φωτογραφία. Η τεχνολογία της συγκεκριμένης εταιρίας λέγεται LASIK. Εδώ είναι ένα βίντεο που το περιγράφει: Μήπως κάτι δεν πάει σωστά με τις ημερομηνίες σου; Έχω δίπλωμα βγάλει το 2012 και αν το χτυπήσω με UV light φαίνεται όπως και τις δεύτερες φωτογραφίες.
adi32 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Ραντεβου δεν υπαρχουν Τελικα μπορεις να πας και σε αλλη περιοχη? Εκτος και πουμε ψεμματα οτι χαθηκε να βγαλουν αλλη?
villasg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, adi32 είπε Τελικα μπορεις να πας και σε αλλη περιοχη? οχι το βλεπει Online το συστημα και σε διωχνουν οταν ξεκινησει η διαδικασια και να εχει περασει το ραντεβου κανονικα 9 λεπτά πριν, adi32 είπε Εκτος και πουμε ψεμματα οτι χαθηκε να βγαλουν αλλη? και να μπει σε "λιστα" το ονοματεπωνυμο σου .....
manolis940 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Εμείς εδώ σε επαρχία του Ηρακλείου Κρήτης παρόλο που έχει περάσει το διάστημα 7 ημερών δεν έχουμε ειδοποιηθεί για να την πάρουμε. Συμβαίνει και αλλού αυτό; Είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα πάω να ψηφίσω με την καινούργια. 😂
Stoliver Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, manolis940 είπε Μήπως κάτι δεν πάει σωστά με τις ημερομηνίες σου; Έχω δίπλωμα βγάλει το 2012 και αν το χτυπήσω με UV light φαίνεται όπως και τις δεύτερες φωτογραφίες. Σωστά είπα, 2009 ήταν η πρώτη έκδοση σε μορφή κάρτας, απλά το 2013 μπήκαν οι νέες κατηγορίες. Είσαι τυχερός που πρόλαβες τον παλιό νόμο, γιατί το δίπλωμα σου θα ισχύει μέχρι το 2033. (από το 2013 και μετά, κάθε 15 έτη θέλει ανανέωση) Στις νέες κάρτες/άδειες οδήγησης απλά γράφει "άδεια οδήγησης" σε τρία χρώματα. (ενώ στα προηγούμενα ήταν μόνο με ένα). Δεν ξέρω γιατί δεν έκαναν κάτι πολύ περίπλοκο στις νέες κάρτες, θα μπορούσαν όμως. Για εμένα το προσποιημένο UV είναι καλύτερο από το γενικό, που είναι ίδιο σε όλες τις κάρτες. Τους κάνεις τη ζωή πιο δύσκολη... 1
lephleg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Ξέρουμε κάθε πότε "ανοίγουν" νέοι μήνες για ραντεβού στο gov.gr? Μπηκα σημερα μετα απο κάποιες μέρες και παρατήρησα πως στο τμήμα της γειτονιάς μου γέμισε και ο Ιανουάριος. Θα θελα να προλάβω κάτι μεσα στον Φλεβάρη αλλά δεν ξέρω ποτε θα είναι διαθέσιμος…
enlightened Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 10 hours ago, manolis940 said: Εμείς εδώ σε επαρχία του Ηρακλείου Κρήτης παρόλο που έχει περάσει το διάστημα 7 ημερών δεν έχουμε ειδοποιηθεί για να την πάρουμε. Συμβαίνει και αλλού αυτό; Είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα πάω να ψηφίσω με την καινούργια. 😂 Στα Νότια Προάστια πήγα Παρασκευή και την πήρα Τετάρτη ενώ μου είπαν 7 εργάσιμες. Ουσιαστικά μέσα σε 3 εργάσιμες ήταν έτοιμη. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, lephleg είπε Ξέρουμε κάθε πότε "ανοίγουν" νέοι μήνες για ραντεβού στο gov.gr? Μπηκα σημερα μετα απο κάποιες μέρες και παρατήρησα πως στο τμήμα της γειτονιάς μου γέμισε και ο Ιανουάριος. Θα θελα να προλάβω κάτι μεσα στον Φλεβάρη αλλά δεν ξέρω ποτε θα είναι διαθέσιμος… Τον Γενάρη δεν νομίζω να τον έχουν ανοίξει για ραντεβού.
manolis940 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 13 ώρες πριν, enlightened είπε Στα Νότια Προάστια πήγα Παρασκευή και την πήρα Τετάρτη ενώ μου είπαν 7 εργάσιμες. Ουσιαστικά μέσα σε 3 εργάσιμες ήταν έτοιμη. Την παρέλαβα σήμερα. Εμείς η αλήθεια είναι έχουμε διαθέσιμα ραντεβού, οπότε μάλλον δεν βγαίνουν συχνά και μάλλον μαζεύουν μερικές και μας τις στέλνουν όλες μαζί. Όσον αφορά την φωτογραφία, φαίνεται η διαγράμμιση στην εκτύπωση, αφήνει κάποιες μικρές αποστάσεις το laser που είναι ορατές με το μάτι. Εκεί ίσως είναι και ο λόγος που χαλάει η ποιότητα. Ωστόσο πέραν του ότι είναι σκοτεινή δεν μπορώ να πω ότι είναι κακή. (την έβγαλα στο τμήμα). Είπα επίσης να ρίξω ένα σκανάρισμα με το NFC tool. Φυσικά δεν μπορώ να σας δώσω το αποτέλεσμα αλλά να σας πω τι βλέπω. Το NFC tag είναι τεχνολογίας MIFARE Plus όπου ένα απ' τα key features που διαβάζω είναι ότι υποστηρίζει κρυπτογράφηση AES-128bit . Το αλφαριθμητικό που διάβασα και μετέτρεψα σε δεκαδικό, δεν φαίνεται όντως να έχει κάποιο απ' τα στοιχεία της ταυτότητας πάνω. Κανένα μοτίβο αριθμών δεν μοιάζει να είναι η ημερομηνία γέννησης μου, το ΑΦΜ το ΑΜΚΑ μου, ούτε καν ο αριθμός της ταυτότητας οπότε θα θεωρήσω ότι μάλλον ναι είναι όντως κρυπτογραφημένα τα στοιχεία πάνω του. Φυσικά σε κοντινή απόσταση, αντιγράφεται εύκολα. Βέβαια το κοντινή σημαίνει κάπου στα 5 εκατοστά εκεί περίπου το διάβασε και το κινητό μου. Ωστόσο σκανάροντας το δεν μπορώ να φτιάξω μία ίδια ταυτότητα, αν δεν έχω δει και τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω της. Κενά ασφαλείας και περιπτώσεις χρήσης που μπορώ να σκεφτώ με αυτό είναι οι εξής. Χρήση ως εισιτηρίου σε αυτόματο μηχάνημα. Όπως διάβασα όλα τα παραπάνω μπορώ να τα αντιγράψω σε ένα άλλο NFC tag και έτσι να χρεώνω κάποιο τρίτο πολίτη. Χρήση σε δημόσιες υπηρεσίες χωρίς έλεγχο του υπαλλήλου ότι το αλφαριθμητικό που σκαναρίστηκε αντιστοιχούν στα στοιχεία της ταυτότητας. Θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος μάλιστα κατ' εμέ διότι ο κακόβουλος χρήστης μπορεί να γνωρίζει μερικώς τα στοιχεία του ατόμου που προσπαθεί να εξαπατήσει. Παρόμοια χρήση με το παραπάνω για είσοδο σε χώρες εντός sengen και ελλιπής έλεγχος του φυσικού εντύπου απ' τις αρμόδιες αρχές. Θα ήθελα φυσικά να ακούσω κι άλλες σκέψεις σχετικά με τα παραπάνω και όχι το παρακάτω. Υ.Γ. Αν στο τσιπ υπάρχει χαραγμένο το 666 δεν μπορούμε να το μάθουμε διότι δεν έχουμε το ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης. Τι μας κρύβουν λοιπόν; 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα