Doubt Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Stoliver είπε σαν πολίτες μπορούμε να τα "διαβάσουμε", εφόσον έχουν κινητό με NFC Πρέπει κάποιος να φτιάξει application, σωστά;
Stoliver Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 44 λεπτά πριν, Doubt είπε Πρέπει κάποιος να φτιάξει application, σωστά; Υπάρχει ήδη, από το 2015 τουλάχιστον, στο app store και play store. Αν κάποιος έχει διαβατήριο από το 2006 και μετά, μπορεί να διαβαστεί. Spoiler Το ίδιο πλέον και με τις ταυτότητες. Για αυτούς που φοβούνται και έχουν πορτοφόλι που μπλοκάρει το RFID, μπορούν να ελέγξουν αν όντως δουλεύει το μπλοκάρισμα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έτσι έγινε η ταυτοπροσωπία για τις άδειες διαμονής των πολιτών της Ε.Ε. Δεν χρειαζόταν να πας πουθενά, εφόσον είχες βιομετρικό διαβατήριο και κινητό με NFC, γινόταν ταυτοπροσωπία.
MrArkadin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 7 hours ago, Stoliver said: Σε βγάζουν τσάμπα στο τμήμα. Γιατί να πληρώσεις παραπάνω... On 29/09/2023 at 08:05, enlightened said: Κόρη στην εφηβεία... iykyk
Doubt Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 14 ώρες πριν, Stoliver είπε Υπάρχει ήδη, από το 2015 τουλάχιστον, στο app store και play store. ReadID Me?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 19 ώρες πριν, Stoliver είπε Συνοψίζοντας, οι ταυτότητες πλέον θα είναι σαν τα διαβατήρια, απλά σε μορφή κάρτας, ξέρουμε τι στοιχεία έχουν αποθηκευμένα και ακόμα σαν πολίτες μπορούμε να τα "διαβάσουμε", εφόσον έχουν κινητό με NFC. Αυτό που θα "διαβάζεις" θα είναι απλά ένα ID (αριθμός) και όχι αναλυτικά όλες αυτές τις πληροφορίες...
manolis940 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 21 ώρες πριν, Stoliver είπε Διαγωνισμός έγινε 2 ακυρώθηκαν και κατέληξε σε απευθείας ανάθεση. Άρα εν τέλει διαγωνισμός δεν μπορεί να πει κανείς ότι έγινε. https://www.in.gr/2023/08/18/politics/kommata/nees-taytotites-o-diagonismos-kataligei-se-apeytheias-anathesi-erotisi-tou-syriza/ https://www.ethnos.gr/greece/article/222395/ypoyrgeioprostasiastoypolithmataionetaiodiagonismosgiatisneestaytothtestoskeptikothsapofashs 21 ώρες πριν, Stoliver είπε Τελικά στο τσιπάκι θα έχει κάποια στοιχεία που δεν είναι στην τυπωμένα στην ταυτότητα, αυτά θα είναι: Επέθετα γονέων, δημοτολόγιο, και τα δύο δακτυλικά που έδωσες στο τμήμα. (όπως και στα διαβατήρια). Αν τα έχει χύμα και τσουβαλάτα και όχι κάποιο hash αυτών μιλάμε για μια μαύρη τρύπα στο κομμάτι της ασφάλειας.
Stoliver Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Στις 3/10/2023 στις 7:24 ΠΜ, billdanos είπε Αυτό που θα "διαβάζεις" θα είναι απλά ένα ID (αριθμός) και όχι αναλυτικά όλες αυτές τις πληροφορίες... Τελικά δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα επίθετα γονέων και το δημοτολόγιο εγγραφής. Μπορούμε να διαβάσουμε αυτά που μπορούσαμε ήδη με τα διαβατήρια. Για να διαβαστεί η κάρτα πρέπει πρώτα να ξέρεις τον ΜΡΖ. Στις 3/10/2023 στις 10:00 ΠΜ, manolis940 είπε 2 ακυρώθηκαν και κατέληξε σε απευθείας ανάθεση. Άρα εν τέλει διαγωνισμός δεν μπορεί να πει κανείς ότι έγινε. Αν τα έχει χύμα και τσουβαλάτα και όχι κάποιο hash αυτών μιλάμε για μια μαύρη τρύπα στο κομμάτι της ασφάλειας. Πάντως σκέψου... έκαναν διαγωνισμό με τα διαβατήρια να έχουν ισχύς μόλις τα 5 έτη. Πάλι καλά που βρέθηκε κάποιος πιο ξύπνιος να τους πει ότι σχεδόν παντού έχουν δεκαετή διάρκεια. Δεν είναι χύμα, είναι υποχρεωτικό να έχουν κάποιες ασφάλειες όπως τον BAC, EAC κτλ. Η ίδια εταιρία εκτυπώνει για την Ολλανδία και Εσθονία. Δεν είναι μια τυχαία εταιρία. Μπορώ να πω, πως αυτή η τιμή των 10,5 ευρώ, είναι πολύ καλή, έχοντας υπόψιν ότι σε βγάζουν στο τμήμα την φωτογραφία. Να δούμε αν στα διαβατήρια θα μας κλέβουν, όταν βγει η νέα γενιά σε μερικούς μήνες(αν θα πέσει η τιμή έκδοσης). Μας έκλεβαν όσο είχε πενταετή ισχύ... μπορώ να πω και τώρα, που κοστίζει 84.4(για δεκαετή ισχύ), είναι πολλά, σε άλλες χώρες μπορείς και με 30 ευρώ να εκδόσεις αντίστοιχο διαβατήριο. Ακριβοί οι Ιάπωνες...
Thechosennone Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παρέλαβα την ταυτότητα σήμερα μετά από μόνο 5 μέρες. Όσοι επιθυμούν η φωτογραφία τους να βλέπεται καλό θα ήταν να απευθύνονται σε επαγγελματία φωτογράφο. Η ποιότητα είναι ότι πιο χάλια έχω δει και δεν μιλάω για το αν σε έβγαλε ωραίο/ωραία αλλά ότι εγώ παρέλαβα μια σκοτεινή καφεμπεζ μουντζουρα . Για το απαραίτητο λευκό backround ούτε λόγος. Η νταγκεροτυπια μπροστά της είναι τεχνολογία αιχμής παρ όλο που έγινε χρήση DSLR και φλας δεν υπάρχει η αντίστοιχη γνώση να την βάλουν έστω στο auto. Ρώτησα επίσης για το τι θα πρέπει να κάνω όταν εκδοθεί ο προσωπικός αριθμός και είπαν ότι δεν έχουν ακόμη οδηγίες και ίσως χρειαστεί να την ξαναβγαλω από την αρχή κάτι που μεταξύ μας κάπως με παρηγορεί.😀 Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από Thechosennone 1
enlightened Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Thechosennone said: Παρέλαβα την ταυτότητα σήμερα μετά από μόνο 5 μέρες. Όσοι επιθυμούν η φωτογραφία τους να βλέπεται καλό θα ήταν να απευθύνονται σε επαγγελματία φωτογράφο. Η ποιότητα είναι ότι πιο χάλια έχω δει και δεν μιλάω για το αν σε έβγαλε ωραίο/ωραία αλλά ότι εγώ παρέλαβα μια σκοτεινή καφεμπεζ μουντζουρα . Για το απαραίτητο λευκό backround ούτε λόγος. Η νταγκεροτυπια μπροστά της είναι τεχνολογία αιχμής παρ όλο που έγινε χρήση DSLR και φλας δεν υπάρχει η αντίστοιχη γνώση να την βάλουν έστω στο auto. Ρώτησα επίσης για το τι θα πρέπει να κάνω όταν εκδοθεί ο προσωπικός αριθμός και είπαν ότι δεν έχουν ακόμη οδηγίες και ίσως χρειαστεί να την ξαναβγαλω από την αρχή κάτι που μεταξύ μας κάπως με παρηγορεί.😀 κι εγώ παρέλαβα το μεσημέρι… πραγματικά τραγική η ποιότητα φωτογραφίας, λες και τραβήχτηκε από ΝΟΚΙΑ 7650. Απορώ με τόσο καλό εξοπλισμό γιατί βγήκε έτσι. Μήπως και από επαγγελματία φωτογράφο θα έβγαινε καφέ και τσάμπα τους κράζουμε; Εγώ πάντως να σου πω την αλήθεια κάπως χάρηκα με το νούμερο της ταυτότητας γιατί αρχίζει από Α00000007*** δηλαδή είμαι από τους πρώτους 7000 που έβγαλαν ταυτότητα και κάπως με συγκινεί χαχχααχα. Αν χάνω το νούμερο δεν ξαναβγάζω άλλη για τα επόμενα 10 χρόνια :Ρ 1
ZoReN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Μπορώ να καταλάβω τον λόγο που η φωτογραφία δεν θα βγει σωστά. Ο αστυνομικός δεν είναι φωτογράφος και μάλλον δεν έχει πιάσει και ποτέ στη ζωή του DSLR. Αφού ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεότερο για τον αριθμό, όπως έχω ξαναπεί με βλέπω την βγάζω του χρόνου για να μη πάω για επανέκδοση. Το σίγουρο είναι με αυτά που διάβασα ότι θα πάω σε φωτογράφο έξω να μου βγάλει και να την περάσει στο myphoto. Θεωρητικά και αύριο το πρωί να πάω για τη φωτογραφία δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν πάω τον Ιανουάριο για την ταυτότητα.
manolis940 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Φωτογραφία ταυτότητας είναι. Δεν θα την βάλετε στο instagram. 1
Doubt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Φωτογραφία ταυτότητας είναι. Δεν θα την βάλετε στο instagram. Παλαιοκώστας likes that
BillT Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 πάντως παιδιά επειδή δουλεύω σε υπηρεσία αλλοδαπών και κάνουμε και εμείς την ίδια διαδικασία με φωτογραφία και απότυπώματα, και οι άδειες είναι ίδιου τύπου με τις ταυτότητες και τυπώνονται στο τμήμα διαβατηρίων, λάβετε υπόψιν το εξής: οι φωτογραφίες που μας φέρνουν οι άνθρωποι (όχι εμείς δεν βγάζουμε φωτογραφίες) μπορεί να είναι μια χαρά φυσιολογικές, όταν όμως επιστρέφει η άδεια και την περνάω από τον reader για να ενεργοποιηθεί τις βλέπω εμφανώς διαφορετικές/υπερκορεσμένες σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω μήπως γίνεται κάποια εσκεμμένη αλλίωση της φωτογραφίας από το τμήμα διαβατηρίων πριν την εκτύπωση. Βέβαια στις άδειες, σε αντίθεση με τις ταυτότητες, η φωτογραφία ενώ είναι έγχρωμη τυπώνεται ασπρόμαυρη, οπότε στην τελική μορφή δεν φαίνεται τόσο χάλια...
manolis940 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 53 λεπτά πριν, BillT είπε πάντως παιδιά επειδή δουλεύω σε υπηρεσία αλλοδαπών και κάνουμε και εμείς την ίδια διαδικασία με φωτογραφία και απότυπώματα, και οι άδειες είναι ίδιου τύπου με τις ταυτότητες και τυπώνονται στο τμήμα διαβατηρίων, λάβετε υπόψιν το εξής: οι φωτογραφίες που μας φέρνουν οι άνθρωποι (όχι εμείς δεν βγάζουμε φωτογραφίες) μπορεί να είναι μια χαρά φυσιολογικές, όταν όμως επιστρέφει η άδεια και την περνάω από τον reader για να ενεργοποιηθεί τις βλέπω εμφανώς διαφορετικές/υπερκορεσμένες σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω μήπως γίνεται κάποια εσκεμμένη αλλίωση της φωτογραφίας από το τμήμα διαβατηρίων πριν την εκτύπωση. Βέβαια στις άδειες, σε αντίθεση με τις ταυτότητες, η φωτογραφία ενώ είναι έγχρωμη τυπώνεται ασπρόμαυρη, οπότε στην τελική μορφή δεν φαίνεται τόσο χάλια... Νομίζω και εγώ ότι η εκτύπωση με λέισερ πάνω στην πλαστική(whatever) επιφάνεια δεν θα έχει την ίδια πιστή αποτύπωση όπως έχουμε συνηθίσει πάνω σε ένα γυαλιστερό χαρτί. Πιστεύω και εγώ ότι δεν είναι θέμα φωτογράφου, αλλά όποιος πάει και την βγάλει μόνος του ας μας πει αν είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.
Stoliver Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, BillT είπε οι φωτογραφίες που μας φέρνουν οι άνθρωποι (όχι εμείς δεν βγάζουμε φωτογραφίες) μπορεί να είναι μια χαρά φυσιολογικές, όταν όμως επιστρέφει η άδεια και την περνάω από τον reader για να ενεργοποιηθεί τις βλέπω εμφανώς διαφορετικές/υπερκορεσμένες σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω μήπως γίνεται κάποια εσκεμμένη αλλίωση της φωτογραφίας από το τμήμα διαβατηρίων πριν την εκτύπωση. Βέβαια στις άδειες, σε αντίθεση με τις ταυτότητες, η φωτογραφία ενώ είναι έγχρωμη τυπώνεται ασπρόμαυρη, οπότε στην τελική μορφή δεν φαίνεται τόσο χάλια... Η φωτογραφία που αποθηκεύεται είναι έγχρωμη, απλά επειδή στην κάρτα χαράζεται με λέιζερ (απλό, παλιάς τεχνολογίας ας πούμε) είναι άχρωμη. Στις νέες ταυτότητες και διπλώματα είναι με χρώμα. Αναμένετε να αλλάξουν όλα και οι κάρτες διαμονής. Σε λίγους μήνες και τα διαβατήρια θα είναι έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα