Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Το αναλύσαμε και πριν. Αν εγώ προσωρινά διαμένω Αθήνα ενώ η μόνιμη μου κατοικία είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης και ξεκινάς και μου λες σουξου μούξου μανταλάκια και κολοκύθια τούμπανα και όταν κατέβεις Ηράκλειο θα την βγάλεις, είσαι τεμπέλης!

Δεν πας να τους το πεις από κοντά αυτό;

Λόγω τεμπελιάς δεν θα κάνουν τίποτα και θα δικαιωθείς.

• Απαντ. 336
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό με το τόπο κατοικίας είναι τελείως τυπικό. Λες ναι μένω εδώ, δίνεις και μία διεύθυνση και τέλος. Οκ υπεύθυνη δήλωση και κουραφέξαλα (λες και θα αρχίσουν μία μία εκκατομύρια αιτήσεις να τις ελέγχουν για το αν ο πολίτης μένει σε άλλο ΤΚ από εκεί που δήλωσε).

Έτσι ήταν και για το διαβατήριο. Ήθελαν να βγάλουν κάτι συγγενείς μας (ομογενείς με ταυτότητα)που ήταν δηλωμένοι στα Γιάννενα (απλά επειδή εκεί είχαν βγάλει ταυτότητα, ενώ δεν έμεναν εκεί) κάλεσα εδώ στο τμήμα Καλλιθέας και μου λέει πρέπει να πάνε αποκλειστικά στα Γιάννενα (για να αποφύγουν τη δουλειά).

Τον ρωτάω χρειάζεται να αποδείξουν με κάποιο τρόπο ότι είναι κάτοικοι Καλλιθέας με κάποιο έγγραφο; Τσαντίστηκε (γιατί κατάλαβε που το πήγαινα) και άρχισε τα κλασικά δημοσιοπαλλυλικα ανεβάζωντας τόνο φωνής "Ισχύει ότι σας είπα" κλπ. Απλά ξανακάλεσα εκλεισα ραντεβού και πήγαν και τα έβγαλαν κανονικά δίνοντας μια διεύθυνση στη Καλλιθέα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Απλά ξανακάλεσα εκλεισα ραντεβού και πήγαν και τα έβγαλαν κανονικά δίνοντας μια διεύθυνση στη Καλλιθέα

Αυτό είναι που λένε "workaround"

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Doubt είπε

Δεν πας να τους το πεις από κοντά αυτό;

Λόγω τεμπελιάς δεν θα κάνουν τίποτα και θα δικαιωθείς.

Μην αγχώνεσαι τους το λέω και από κοντά και εκμεταλλεύομαι και εγώ το παρακράτος που ευδοκιμούν τέτοια υποκείμενα και δικαιώνομαι. Είναι το δικό μου workaround.

Δημοσ.

Βεβαια, ασχετως του βαθμου ενασχολησης των αστυνομικων με την εργασια τους, το ερωτημα παραμενει. Δλδ γιατι η πολιτεια πηρε τετοια αποφαση, οταν μαλιστα ελεγε συστημα ιδιο με τα εμβολια, οπου ο καθενας εβαζε οτι τκ ηθελε και εφευγαν ανθρωποι απο Αθηνα Κεντρο για Κακοσαλεσι η ακομα και Διδυμοτειχο, οπου ειχε διαθεσιμο ραντεβου το νωριτερο.
Υπαρχουν περιπτωσεις, ιδιαιτερα συνταξιουχων, οπου μπορει να ειναι στην μια ακρη του χαρτη για χρονια, λογοι υγειας, κανουν τις ντανταδες των εγγονιων κοκ, ενω η μονιμη κατοικια, συνηθως με δανειο, οποτε λιγο δυσκολα ν' αλλαξει ο χαρακτηρισμος, ειναι στην αλλη ακρη. Πως να το κανουμε, πριν παει το εγγονι στο γυμνασιο, λιγο αδυνατο μεχρι το τελος του 2026, δεν προβλεπεται να γυρισουν. 

16 minutes ago, MikeJ said:

Απλά ξανακάλεσα εκλεισα ραντεβού και πήγαν και τα έβγαλαν κανονικά δίνοντας μια διεύθυνση στη Καλλιθέα.

Χωρις να εχω δει την σχετικη πλατφορμα για τις νεες ταυτοτητες, απ' αυτα που εχω διαβασει, μου φαινεται οτι κατι τετοιο αποκλειεται απο το ιδιο το συστημα.

Δημοσ.
14 minutes ago, Doubt said:

Αυτό είναι που λένε "workaround"

Ε ναι. 

Δηλαδή το θεωρούσε απόλυτα λογικό να πάνε οι άνθρωποι μέχρι τα Γιάννενα, να κλείσουν και ξενοδοχείο (γιατί κάνει κάτι μέρες να βγει το διαβατήριο),ή να φύγουν και να ξαναπάνε επειδή οι ίδιοι βαριούνται να αναλάβουν ένα ραντεβού παραπάνω (ενώ μπορούν κανονικά να εξυπηρετήσουν).

2 minutes ago, Clytoceyx said:

Β

Χωρις να εχω δει την σχετικη πλατφορμα για τις νεες ταυτοτητες, απ' αυτα που εχω διαβασει, μου φαινεται οτι κατι τετοιο αποκλειεται απο το ιδιο το συστημα.

Το παράδειγμά μου ήταν για διαβατήρια (για το οποίο δεν υπάρχει πλατφόρμα) που απλά καλούσες στο ΑΤ να δεις αν χρειάζεται ραντεβού ή όχι (σε κάποια ΑΤ κλείνουν ραντεβού σε άλλα πχ λένε έρχεστε και όποιος προλάβει).

Γενικότερα πάντως και εδώ στο insomnia και αλλού έχει γραφτεί ότι με το τωρινό αρχικό μοντέλο τα ΑΤ (ειδικά αυτά στην Αττική που είναι υπέυθυνα για πολλές χιλιάδες κατοίκους) πολύ απλά δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση για νέες ταυτότητες έτσι ώστε να έχουν βγάλει όλοι μέχρι το 2026 την νέα (πόσο μάλλον αν πρέπει οι πρώτοι να ξαναπηγαίνουν για τον προσωπικο αριθμό). Απλά δε βγαίνουν τα νούμερα. Με 6 μέρες την εβδομάδα και το πολύ 5-6 ώρες την ημέρα και ελάχιστα ραντεβού ανά μισάωρο.

Νομίζω μία λύση θα ήταν μεγάλα κέντρα όπως του εμβολιασμού αλλά για μαζική έκδοση ταυτοτήτων που να λειτουργούν πχ 7 το πρωί με 9 το βράδυ καθημερινά και να έχουν δυνατότητα για πολλαπλά ραντεβού ανά μισάωρο.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως, αν ισχυει αυτο που ειπαν σε αλλον user, οτι με τον προσωπικο αριθμο οσοι εβγαλαν τις καινουργιες χωρις αυτον, θα πρεπει να ξανακανουν την διαδικασια απο την αρχη και οι παλιες... καινουργιες θα ακυρωθουν, ειναι μ@λακια ολκης. Ακομα και αν γλιτωνεις το επιπλεον 10€. Απο την αλλη ομως, σε αλλον user οι αστυνομικοι ειπαν οτι πρεπει να περασει 15ετια πριν παει να βγαλει την καινουργια...

Δημοσ.

Από ότι φαίνεται το θέμα δεν είναι ξεκάθαρο για το τι ακριβώς παίζει με τις νέες ταυτότητες και τον αριθμό. Άλλοι αστυνομικοί λένε θα έρθεις και θα σου το τυπώσουμε επάνω, άλλο λενε θα σου τυπώσουμε καινούρια ταυτότητα, άρα πάλι 7 μέρες για την επανέκδοση. Καλό είναι κατά την άποψή μου όσοι δεν καίγονται να την βγάλουν να περιμένουν κάποιους μήνες να βγει κάποιο επίσημο φεκ η να βγει επίσημα αυτός ο αριθμός και τότε να πάνε. Εγώ προσοπικα αυτό θα κάνω. Αν και έλεγα ότι από τη πρώτη μέρα θα πήγαινα να κλεισω ραντεβού. 

Το θέμα με το σε πιο ατ θα πας να κάνεις την αίτηση και ότι πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος εκεί, το μόνο λογικο που μπορώ να σκεφτώ για τον λόγο που ισχύει είναι ότι αν εγώ πάω για λίγες μέρες στην πόλη Α ενώ μένω μόνιμα στην πόλη Β και τότε θελήσω να πάω να κάνω την έκδοση της νέας ταυτότητας, η ταυτότητα θα έρθει στην πόλη Α και υπάρχει περίπτωση να έχω επιστρέψει στην πόλη που ζω. Άρα να πρέπει να κάνει έξτρα δρομολόγιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορουν, αν θελουν να διευκολυνουν, να πουν αν καποιος μενει εκτος μονιμης κατοικιας, να κανει αιτηση για τα εκει ΑΤ, αλλα και η νεα ταυτοτητα θα παει σε εκεινο το ΑΤ και οχι σε αυτο το μονιμης κατοικιας, και ας χτυπαει τον κ@λο του μετα ο αλλος. Παω στοιχημα οτι ετσι, μεγαλος αριθμος συνταξιουχων με μονιμη κατοικια στην Αττικη θα δηλωσει σε ΑΤ σε ολη την Ελλαδα, αφηνοντας ελευθερα ραντεβου στην Αττικη.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ZoReN είπε

Το θέμα με το σε πιο ατ θα πας να κάνεις την αίτηση και ότι πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος εκεί, το μόνο λογικο που μπορώ να σκεφτώ για τον λόγο που ισχύει είναι ότι αν εγώ πάω για λίγες μέρες στην πόλη Α ενώ μένω μόνιμα στην πόλη Β και τότε θελήσω να πάω να κάνω την έκδοση της νέας ταυτότητας, η ταυτότητα θα έρθει στην πόλη Α και υπάρχει περίπτωση να έχω επιστρέψει στην πόλη που ζω. Άρα να πρέπει να κάνει έξτρα δρομολόγιο 

Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα γινόταν αναλόγως να αιτηθώ να πάει η ταυτότητα στο τμήμα της πόλης Α και να την παραλάβω από εκεί.

Επίστήμη για το ελληνικό κράτος και την Ελληνική Αστυονομία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/9/2023 στις 11:24 ΜΜ, prototypegr είπε

Όλα αναφέρονται στο επίσημο site της αστυνομίας και θα μπορούσατε να έχετε λύσει τις απορίες σας.

Απόκρυψη περιεχομένων

18. Θα ενημερωθούν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ή φορείς για την αλλαγή της ταυτότητάς μου;

Μόλις σας επιδοθεί η νέα σας ταυτότητα θα ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  αυτόματα όλες οι υπηρεσίες και φορείς που διασυνδέονται με αυτό, όπως ΑΑΔΕ, GOV.GR WALLET, κλπ..

Ναι, ναι. Μόνο που αυτά τα "όλα" που λέτε δεν είναι όλα. Το site λέει τα αυτονόητα και ελάχιστα: ααδε, gov, wallet.

Το "όλα" περιλαμβάνει εφορία, ΕΦΚΑ, ΓΕΜΗ, τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Αν αυτά δε γίνονται αυτόματα ή έστω ηλεκτρονικά μέσω αίτησης, χρειάζεται κάποιος από 1 έως 3 ημέρες να τα ρυθμίσει με φυσική παρουσία.

Επεξ/σία από QuantumDot
Δημοσ.
Στις 29/9/2023 στις 3:44 ΜΜ, Clytoceyx είπε

Παντως, αν ισχυει αυτο που ειπαν σε αλλον user, οτι με τον προσωπικο αριθμο οσοι εβγαλαν τις καινουργιες χωρις αυτον, θα πρεπει να ξανακανουν την διαδικασια απο την αρχη και οι παλιες... καινουργιες θα ακυρωθουν, ειναι μ@λακια ολκης. Ακομα και αν γλιτωνεις το επιπλεον 10€. Απο την αλλη ομως, σε αλλον user οι αστυνομικοι ειπαν οτι πρεπει να περασει 15ετια πριν παει να βγαλει την καινουργια...

Επειδή σ' εμένα είχαν πει ότι δεν θα δεχτούν το ραντεβού του αδερφού μου επειδή είχε την ταυτότητα του 14 χρόνια, την Τετάρτη που πήγα για την δική μου τους ρώτησα ξανά, και μου είπαν ότι θα τον δεχτούν, δεν έχει σημασία πόσα χρόνια την έχεις, αφού είναι του παλιού τύπου, θα σου βγάλουν την νέου τύπου.

Το μόνο που είναι σίγουρο ήταν ότι δεν δέχονται πολίτες που μένουν σε διεύθυνση η οποία ανήκει σε άλλο ΑΤ.

Είπε κάποιος χρήστης εδώ μέσα ότι θα υπογράψει ψευδώς ότι μένει σε κάποια διεύθυνση που ανήκει στο ΑΤ που θα πάει.Σ

Σ' αυτήν την περίπτωση, ναι, θα του βγάλουν την ταυτότητα.

Τώρα αν, και τι κυρώσεις θα έχει αν το ψάξουν και το βρουν, φυσικά είναι δικό του πρόβλημα.

Τέλος, χτες το μεσημέρι, μου τηλεφώνησαν από το ΑΤ και μου είπαν πως είναι έτοιμη η ταυτότητα μου, την έχουν εκεί, και από Δευτέρα μπορώ να πάω να την παραλάβω (Δετ-Τρ & Πεμ-Παρ: 08:00-14:00, Τετ: 02:00-20:00).

Δημοσ.

Έχει βγάλει κάποιος ταυτότητα σε ανήλικο με myphoto; Το φωτογραφείο μου λέει οτι δεν μπορεί να ανεβάσει φωτο χωρίς ΑΦΜ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MrArkadin είπε

Έχει βγάλει κάποιος ταυτότητα σε ανήλικο με myphoto; Το φωτογραφείο μου λέει οτι δεν μπορεί να ανεβάσει φωτο χωρίς ΑΦΜ. 

Σε βγάζουν τσάμπα στο τμήμα. Γιατί να πληρώσεις παραπάνω...

Στις 29/9/2023 στις 6:05 ΠΜ, enlightened είπε

Πήγα κι εγώ σήμερα. Η διαδικασία κράτησε περίπου 25’. Είχαν κάμερες Canon 2000D (400€ αρχική στο σκρουτζ) με έξτρα επαγγελματικό φλας από πάνω και λευκό backdrop. Ρώτησαν τα ονόματα του παππού και της γιαγιάς από την πλευρά της μητέρας μου και αν έχω παιδιά.

Μου είπαν ότι το πιο πιθανόν είναι εμείς που βγάζουμε ταυτότητα πριν τον ενιαίο αριθμό να χρειαστεί να ΞΑΝΑβγάλουμε από την αρχή και η τρέχουσα καινούργια να ακυρωθεί καθώς δε γίνεται σε δημόσιο έγγραφο να αλλοιωθεί η μεμβράνη από πάνω με τα υδατογραφήματα και άλλες δικλείδες ασφαλείας που έχει. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση φυσικά ΔΕ θα πληρώσουμε ξανά τα παράβολα. Αναμένουμε ανακοινώσεις όμως. 

Οι ερωτήσεις αυτές είναι ερωτήσεις ασφαλείας και είναι τυχαίες. 
Οι ταυτότητες προσωποποιούνται με λέιζερ, ακόμα και η φωτογραφία (ναι και η φωτογραφία, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που έχουν ασπρόμαυρες, οι ελληνικές έχουν την καλύτερη τεχνολογία). Ίσως να γίνεται απλά να προστεθεί το επιπλέον στοιχείο στην πίσω πλευρά. 

Στις 26/9/2023 στις 11:05 ΠΜ, Manoleros95 είπε

Ποιο επισημο εγγραφο; Η ταυτοτητα που εχω τωρα στο υψος δεν εχει τιποτα γιατι πολυ απλα κανεις δεν με ρωτησε περι υψους οταν την εβγαλα.

Μάλλον δεν ήσουν 24 και πάνω.

Στις 26/9/2023 στις 12:37 ΜΜ, prototypegr είπε

Θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν το διευκρινίζει, ότι γίνονται δεκτά και από τα δύο.

Στο δίπλωμα που αναγράφει ομάδα αίματος?

Στο πίσω μέρος αναγράφετε. 14α.
 289854.JPG
Στις προηγούμενες ταυτότητες, κάτω αριστερά είχε πεδίο για την ομάδα αίματος.
330899.jpg

Στις 25/9/2023 στις 9:39 ΜΜ, lost2 είπε

Καταρχήν δεν έγινε διαγωνισμός αλλά άμεση ανάθεση, κάτι το οποίο βρωμάει σε όλες τις φάσεις.

2ον αν δεν ξέρουμε τι πραγματικά περιέχει η νέα ταυτότητα σε τεχνολογία , σίγουρα δεν μπορούμε να βγάλουμε και το κόστος, π.χ. θα έχει ένα απλό nfc τι συχνότητα τι μνήμη κλπ, με μια κρυπτογράφηση ποιου; θα έχει και κάτι άλλο; σίγουρα το πλαστικό από μόνο του είναι φτηνό πόσο δε μια κάρτα nfc που στο εμπόριο λιανική άδειες αγοράζεις 10δα με 5 και 10 ευρώ .

Εκτός των άλλων το μεγάλο μου ερώτημα είναι τι διαφορετικό θα κάνετε οι πιο πολλοί με την νέα κάρτα από την παλιά,  και πραγματικά γελάω και με τις δύο πλευρές , αρνητές και φανατικούς λάτρεις,  και οι δύο παρατάξεις έχετε σκοτώσει τη λογική εδώ και χρόνια .

Διαγωνισμός έγινε και η τιμή των 10 ευρώ μαζί με την φωτογραφία, (σε βγάζουν στο τμήμα φωτογραφία, δεν είναι υποχρεωτικό να πάνε σε φωτογράφο πλέον) είναι πολύ καλή τιμή. Πλέον η ταυτότητα έχει την ίδια τεχνολογία με τα διαβατήρια, ίδια ασφάλεια, στο 100%. Η ελληνική ταυτότητα είναι μία από τις ελάχιστες στον κόσμο που έχουν έγχρωμη φωτογραφία η οποία χαράχθηκε με λέιζερ. (και όχι ασπρόμαυρη όπως γίνεται σε άλλες χώρες)
Ξέρουμε τι έχει η ταυτότητα και το τσιπάκι. Τελικά στο τσιπάκι θα έχει κάποια στοιχεία που δεν είναι στην τυπωμένα στην ταυτότητα, αυτά θα είναι: Επέθετα γονέων, δημοτολόγιο, και τα δύο δακτυλικά που έδωσες στο τμήμα. (όπως και στα διαβατήρια). Δηλαδή, σχέση με τις προηγούμενες ταυτότητες, απλά θα έχουν τα 2 δακτυλικά σε ψηφιακή μορφή. 
Τα δακτυλικά είναι καλύτερα προστατευμένα σε σχέση με τα άλλα στοιχεία. EAC

Συνοψίζοντας, οι ταυτότητες πλέον θα είναι σαν τα διαβατήρια, απλά σε μορφή κάρτας, ξέρουμε τι στοιχεία έχουν αποθηκευμένα και ακόμα σαν πολίτες μπορούμε να τα "διαβάσουμε", εφόσον έχουν κινητό με NFC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...