prometheas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Bορεια προάστεια δεν εχει τιποτα. Θελω να κλεισω για την γυναικα μου και δεν μου δινει. Δεν γινεται ετσι τιποτα.. Ουτε μπορούμε νσ μπαινουμε κσθε λιγο και λιγάκι να κοιτάμε
manolis940 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πήγα και εγώ. Παίρνει όντως κάνα μισαωράκι η διαδικασία και μπορεί και παραπάνω. 2 Παράβολα χρειάζονται: [ 2043 ] Η αίτηση (καρτέλα) για την έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνος υπηκόου(Ένσημο ΕΛ.ΑΣ.) [ 1894 ] Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη Φυσικά να κρατάς την παλιά ταυτότητα. Σου κάνουν κάποιες ερωτήσεις για την ταυτοποίηση σου. Υπογράφεις ψηφιακά, πάνω σε γραφίδα. Σου παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Μέτρηση ύψους (Edit) Περιμένεις να σε ενημερώσουν για να παραλάβεις την νέα ταυτότητα και να παραδώσεις την παλιά. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2023 από manolis940 1 1
Nate Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, manolis940 είπε Πήγα και εγώ. Παίρνει όντως κάνα μισαωράκι η διαδικασία και μπορεί και παραπάνω. 2 Παράβολα χρειάζονται: [ 2043 ] Η αίτηση (καρτέλα) για την έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνος υπηκόου(Ένσημο ΕΛ.ΑΣ.) [ 1894 ] Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη Φυσικά να κρατάς την παλιά ταυτότητα. Σου κάνουν κάποιες ερωτήσεις για την ταυτοποίηση σου. Υπογράφεις ψηφιακά, πάνω σε γραφίδα. Σου παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Περιμένεις να σε ενημερώσουν για να παραλάβεις την νέα ταυτότητα και να παραδώσεις την παλιά. Το ύψος σου (σε περίπτωση που το είχαν καταγράψει ήδη στην παλιά σου ταυτότητα) το μετρήσανε ξανά ή απλά έγραψαν ότι έλεγε η παλιά ταυτότητα;
gorge18 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, Nate είπε Το ύψος σου (σε περίπτωση που το είχαν καταγράψει ήδη στην παλιά σου ταυτότητα) το μετρήσανε ξανά ή απλά έγραψαν ότι έλεγε η παλιά ταυτότητα; Μπορει να σε ρωτησουν πιο ειναι το υψος σου ή απλα να το γραψουν. Δε θα σε μετρησουν. Αλλα και παλι, τι κολλημα ειναι αυτο που διαβαζω (σε προηγούμενα μηνυματα) για το υψος; οτι τι; θα γραφει 2 μετρα και θα εισαι πιο κοντος απο τον αστηνομο που θα ειναι 1,70 και θα πει οκ; ή οτι δεν θα μαθουν ποτε το υψος μου αν δεν τους το πω; Και αν ειναι το 2ο πως σκοπευεις να το κανεις;
Nate Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, gorge18 είπε Μπορει να σε ρωτησουν πιο ειναι το υψος σου ή απλα να το γραψουν. Δε θα σε μετρησουν. Αλλα και παλι, τι κολλημα ειναι αυτο που διαβαζω (σε προηγούμενα μηνυματα) για το υψος; οτι τι; θα γραφει 2 μετρα και θα εισαι πιο κοντος απο τον αστηνομο που θα ειναι 1,70 και θα πει οκ; ή οτι δεν θα μαθουν ποτε το υψος μου αν δεν τους το πω; Και αν ειναι το 2ο πως σκοπευεις να το κανεις; Ευχαριστώ για την απάντηση! Προσωπικά δεν έχω κάποιο θέμα με το ύψος, απλά έχω βγάλει και διαβατήριο και έτσι δεν θέλω να υπάρχει η περίπτωση να λέει άλλο ύψος η νέα ταυτότητα και άλλο το διαβατήριο, σε περίπτωση που μου προσθέσει/αφαιρέσει ύψος το παπούτσι μου για παράδειγμα.
manolis940 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Nate είπε Το ύψος σου (σε περίπτωση που το είχαν καταγράψει ήδη στην παλιά σου ταυτότητα) το μετρήσανε ξανά ή απλά έγραψαν ότι έλεγε η παλιά ταυτότητα; Το μετρήσανε ξανά, παρόλο που ήταν γραμμένο και στην παλιά. Ξέχασα να το γράψω, θα κάνω edit. Edit: Δεν με ρώτησαν, το μέτρησαν! Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2023 από manolis940
gorge18 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Nate είπε Ευχαριστώ για την απάντηση! Προσωπικά δεν έχω κάποιο θέμα με το ύψος, απλά έχω βγάλει και διαβατήριο και έτσι δεν θέλω να υπάρχει η περίπτωση να λέει άλλο ύψος η νέα ταυτότητα και άλλο το διαβατήριο, σε περίπτωση που μου προσθέσει/αφαιρέσει ύψος το παπούτσι μου για παράδειγμα. Το πιθανοτερο ειναι να σου πουν τι υψος εχεις και να πεις ξερω γω 1.70. Θα σε κοιταξει λιγο και θα πει οκ. μην ειναι καμια αποκληση τρελη βεβαια. Αν το γραφει η παλια ταυτοτητα θα το αντιγραψουν. Στο διαβατηριο που ανανεωσα πρειν κανα δυο μηνες με ρωτησε αν και το εγραφε. Σιγα μη σηκωθούν να σε μετρησουν
Nate Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, manolis940 είπε Το μετρήσανε ξανά, παρόλο που ήταν γραμμένο και στην παλιά. Ξέχασα να το γράψω, θα κάνω edit. Edit: Δεν με ρώτησαν, το μέτρησαν! Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Άμα βγει διαφορετικό το ύψος από το διαβατήριο θα τους το πω να μην υπάρχει θέμα. 1 λεπτό πριν, gorge18 είπε Το πιθανοτερο ειναι να σου πουν τι υψος εχεις και να πεις ξερω γω 1.70. Θα σε κοιταξει λιγο και θα πει οκ. μην ειναι καμια αποκληση τρελη βεβαια. Αν το γραφει η παλια ταυτοτητα θα το αντιγραψουν. Στο διαβατηριο που ανανεωσα πρειν κανα δυο μηνες με ρωτησε αν και το εγραφε. Σιγα μη σηκωθούν να σε μετρησουν Αν δεν το κάνουν έτσι θα κάνω αυτό που λέω στον Μανώλη.
manost Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, gorge18 είπε Μπορει να σε ρωτησουν πιο ειναι το υψος σου ή απλα να το γραψουν. Δε θα σε μετρησουν. Το ύψος μού το μέτρησαν στο ΑΤ που πήγα. Από εκεί και πέρα όση ώρα ήμουν στην αναμονή (καθυστέρησα 45' να μπω στο γραφείο και να ξεκινήσει η απαιτούμενη διαδικασία, γιατί πριν από μένα ήταν 2 κοριτσάκια που έβγαζαν για 1η φορά ταυτότητα και δεν διάβαζε το δαχτυλικό τους αποτύπωμα το scanner) υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα για να ρωτήσουν για την διαδικασία, και η αστυνομικός το 1ο που ρωτούσε πριν τους απαντήσει ήταν την διεύθυνση κατοικίας τους. Γνωρίζοντας την περιοχή και τις διευθύνσεις που της έλεγαν όσοι καλούσαν, τους έλεγε αν ανήκουν στο ΑΤ που βρισκόμουν, ή αν ανήκουν σε κάποιο άλλο. Στην 2η περίπτωση τούς έλεγε να μη κάνουν το λάθος και κλείσουν ραντεβού για το συγκεκριμένο ΑΤ, γιατί δεν θα τους δεχτούν. Από τη στιγμή που πέρασα στο γραφείο, η διαδικασία κράτησε 15', το scanner διάβασε το δαχτυλικό μου αποτύπωμα με την πρώτη προσπάθεια.
Clytoceyx Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Αυτο με την επιλογη ΑΤ, το γεγονος οτι πρεπει να επιλεξεις μονο στην περιοχη κατοικιας σου, εχει πλεον (σωτηριον ψηφιακο ετος 2023 μΧ) κανενα αλλο λογο εκτος οτι μπορει να φας το ραντεβου απο καποιον σε αλλη περιοχη η, ξερω 'γω, να πλακωσουν πολλοι σε ΑΤ συγκεκριμενων πολεων, δημων, νησιων και να γινει χαμος; Το λεω γιατι υποτιθεται περναμε σε αλλη εποχη (εξου και ο προσωπικος αριθμος, περιορισμος χαρτουρας ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΜΑ κοκ για να κανεις την δουλεια σου) και εδω και καμποσα χρονια ολες οι ιδιες υπηρεσιες εχουν προσβαση στα ιδια στοιχεια κτλ. Δεν νομιζω να ειναι για λογους ασφαλειας, ειναι πραγματικα αστειο. Οτι δηλαδη σε ξερουν οι αστυνομικοι στην γειτονια (μεσος ορος κατοικων ανα δημο 31000, χωρις καν οι περισσοτεροι να ξερουν ουτε που πεφτει το ΑΤ της περιοχης) και ετσι δεν θα υπαρξουν περιπτωσεις πλαστοπροσωπιας; Ουτε σε ελληνικη ταινια του '60. 2
manolis940 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε Αυτο με την επιλογη ΑΤ, το γεγονος οτι πρεπει να επιλεξεις μονο στην περιοχη κατοικιας σου, εχει πλεον (σωτηριον ψηφιακο ετος 2023 μΧ) κανενα αλλο λογο εκτος οτι μπορει να φας το ραντεβου απο καποιον σε αλλη περιοχη η, ξερω 'γω, να πλακωσουν πολλοι σε ΑΤ συγκεκριμενων πολεων, δημων, νησιων και να γινει χαμος; Το λεω γιατι υποτιθεται περναμε σε αλλη εποχη (εξου και ο προσωπικος αριθμος, περιορισμος χαρτουρας ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΜΑ κοκ για να κανεις την δουλεια σου) και εδω και καμποσα χρονια ολες οι ιδιες υπηρεσιες εχουν προσβαση στα ιδια στοιχεια κτλ. Δεν νομιζω να ειναι για λογους ασφαλειας, ειναι πραγματικα αστειο. Οτι δηλαδη σε ξερουν οι αστυνομικοι στην γειτονια (μεσος ορος κατοικων ανα δημο 31000, χωρις καν οι περισσοτεροι να ξερουν ουτε που πεφτει το ΑΤ της περιοχης) και ετσι δεν θα υπαρξουν περιπτωσεις πλαστοπροσωπιας; Ουτε σε ελληνικη ταινια του '60. Δεν είναι τίποτα άλλο πέραν του ότι οι αρμόδιοι είναι Ν Τ Ε Μ Π Ε Λ Ι Δ Ε Σ. Το μόνο ακόμη που μπορώ να σκεφτώ είναι η παραλαβή του δελτίου αν είσαι μακρυά. Αλλά και πάλι πιο νοήμων ων με IQ άνω των 20θα πήγαινε να κάνει αίτηση σε τμήμα που δεν θα μπορεί να πάει μετέπειτα να παραλάβει; 1
Doubt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Τι λέτε; Υπάλληλοι είναι οι άνθρωποι κι εκτελούν εντολές. Spoiler Δελτία ταυτότητας εκδίδονται: α) Για τις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου. β) Για την υπόλοιπη Χώρα στην Υποδιεύθυνση ή το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου. Όπου δεν λειτουργούν τέτοιες Υπηρεσίες, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από το Αστυνομικό Τμήμα που ασκεί αρμοδιότητες ασφαλείας στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερόμενου και σε περίπτωση που δεν υφίσταται ούτε αυτό, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας που εδρεύει στην εν λόγω περιοχή. https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/
enlightened Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πήγα κι εγώ σήμερα. Η διαδικασία κράτησε περίπου 25’. Είχαν κάμερες Canon 2000D (400€ αρχική στο σκρουτζ) με έξτρα επαγγελματικό φλας από πάνω και λευκό backdrop. Ρώτησαν τα ονόματα του παππού και της γιαγιάς από την πλευρά της μητέρας μου και αν έχω παιδιά. Μου είπαν ότι το πιο πιθανόν είναι εμείς που βγάζουμε ταυτότητα πριν τον ενιαίο αριθμό να χρειαστεί να ΞΑΝΑβγάλουμε από την αρχή και η τρέχουσα καινούργια να ακυρωθεί καθώς δε γίνεται σε δημόσιο έγγραφο να αλλοιωθεί η μεμβράνη από πάνω με τα υδατογραφήματα και άλλες δικλείδες ασφαλείας που έχει. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση φυσικά ΔΕ θα πληρώσουμε ξανά τα παράβολα. Αναμένουμε ανακοινώσεις όμως. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από enlightened 1 1
Doubt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, enlightened είπε Μου είπαν ότι το πιο πιθανόν είναι εμείς που βγάζουμε ταυτότητα πριν τον ενιαίο αριθμό να χρειαστεί να ΞΑΝΑβγάλουμε από την αρχή και η τρέχουσα καινούργια να ακυρωθεί καθώς δε γίνεται σε δημόσιο έγγραφο να αλλοιωθεί η μεμβράνη από πάνω με τα υδατογραφήματα και άλλες δικλείδες ασφαλείας που έχει. Δεν το αποκλείω καθόλου.
manolis940 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Doubt είπε Τι λέτε; Υπάλληλοι είναι οι άνθρωποι κι εκτελούν εντολές. Απόκρυψη περιεχομένων Δελτία ταυτότητας εκδίδονται: α) Για τις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου. β) Για την υπόλοιπη Χώρα στην Υποδιεύθυνση ή το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου. Όπου δεν λειτουργούν τέτοιες Υπηρεσίες, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από το Αστυνομικό Τμήμα που ασκεί αρμοδιότητες ασφαλείας στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερόμενου και σε περίπτωση που δεν υφίσταται ούτε αυτό, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας που εδρεύει στην εν λόγω περιοχή. https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/ Ποιο πάνω στην αρχή γράφει: Για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας, θα υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής σας διαμονής Το αναλύσαμε και πριν. Αν εγώ προσωρινά διαμένω Αθήνα ενώ η μόνιμη μου κατοικία είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης και ξεκινάς και μου λες σουξου μούξου μανταλάκια και κολοκύθια τούμπανα και όταν κατέβεις Ηράκλειο θα την βγάλεις, είσαι τεμπέλης! Spoiler Και μην προσπαθήσουμε τώρα ειδικά στην Αθήνα να δικαιολογούμε τους επαγγελματίες τεμπέληδες, που πας να καταγγείλεις κάτι και σου λένε θα πας στο άλλο τμήμα γιατί εκεί η τάδε περιοχή δεν είναι στην αρμοδιότητα μας, ενώ μπορούν κανονικότατα να μεταβιβάσουν εκείνοι την καταγγελία στο άλλο τμήμα. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από manolis940
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα