prototypegr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, manost είπε Δεκτό. Κι εγώ αυτό πίστευα. Απλά σας παρέθεσα τι μου είπαν από το ΑΤ. Από την στιγμή που έκλεισε το ραντεβού και έχει παλαιό δελτίο, πάει και βγάζει κανονικά. Δεν μπορούν να του αρνηθούν.
greekfragma Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 @prototypegr σύντροχε παίζει να μας ρίξεις μια ενημέρωση όταν μάθεις ότι έφτασε η εγκύκλιος που να περιλαμβάνει και τον προσωπικό αριθμό; με ενδιαφέρει να βγάλω τη νέα πλήρη και να μη χρειαστεί να ξαναπεράσω για έξτρα συμπλήρωση. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, prototypegr είπε Οι εκτυπωτές για τις ταυτότητες, όπως και για τα διαβατήρια, είναι ειδικοί και υπάρχουν μόνο στην Δ/νση Διαβατηρίων. Χώρια που καταλαμβάνουν ένα δωμάτιο ολόκληρο. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λένε, ότι θα το τυπώνουν οι υπηρεσίες. Αυτό το γνωρίζω αλλά δεν μιλάμε για εκτύπωση της αρχικής ταυτότητας με όλα τα στοιχεία ασφαλείας. Εγώ αυτό καταλαβαίνω όταν λένε "σε 5 λεπτά θα σας τυπώνουμε το νέο ενιαίο αριθμό πολίτη", πως πιθανόν να μπορούν να τυπώσουν πάνω της με ειδικό εκτυπωτή έναν επιπλέον αριθμό. Τεχνικά δεν είναι δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση θα μάθουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες.
amigagr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 3 hours ago, NickTG said: Η εφορία ενημερώνεται. η εφορια νοιαζεται μονο για το πορτοφολι μας 1
prototypegr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, greekfragma είπε @prototypegr σύντροχε παίζει να μας ρίξεις μια ενημέρωση όταν μάθεις ότι έφτασε η εγκύκλιος που να περιλαμβάνει και τον προσωπικό αριθμό; με ενδιαφέρει να βγάλω τη νέα πλήρη και να μη χρειαστεί να ξαναπεράσω για έξτρα συμπλήρωση. Αν το θυμηθώ θα το κάνω. Γιατί χλωμό να βγει τώρα σύντομα. 1
greekfragma Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, prototypegr said: Αν το θυμηθώ θα το κάνω. Γιατί χλωμό να βγει τώρα σύντομα. Με τις περιπτώσεις πολιτών που θα φύγουν στο εξωτερικό υπάρχει μέριμνα να εξυπηρετούνται δίχως ραντεβού όπως και με τα διαβατήρια; Αν π.χ. θες να κλείσεις ραντεβού και το 1ο διαθέσιμο πέφτει 2μήνες μετά ενώ έχεις κανονίσει ταξίδι με τα εισιτήρια στα χέρια (προφανώς όχι για διακοπές)
emperor4her Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, greekfragma είπε Με τις περιπτώσεις πολιτών που θα φύγουν στο εξωτερικό υπάρχει μέριμνα να εξυπηρετούνται δίχως ραντεβού όπως και με τα διαβατήρια; Αν π.χ. θες να κλείσεις ραντεβού και το 1ο διαθέσιμο πέφτει 2μήνες μετά ενώ έχεις κανονίσει ταξίδι με τα εισιτήρια στα χέρια (προφανώς όχι για διακοπές) Μα και με την παλια ταξιδευεις.. δεν εχει διαφορα εγώ που μπήκα τώρα για πατρα παντως δεν υπαρχει κανενα ραντεβου για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από emperor4her
prototypegr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, greekfragma είπε Με τις περιπτώσεις πολιτών που θα φύγουν στο εξωτερικό υπάρχει μέριμνα να εξυπηρετούνται δίχως ραντεβού όπως και με τα διαβατήρια; Αν π.χ. θες να κλείσεις ραντεβού και το 1ο διαθέσιμο πέφτει 2μήνες μετά ενώ έχεις κανονίσει ταξίδι με τα εισιτήρια στα χέρια (προφανώς όχι για διακοπές) Ίσως με κάποιο έκτακτο ραντεβού, σε συνεννόηση με το τμήμα.
zisodarko Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Νομίζω θα χρειαστούμε 2 παράβολα, ένα είναι το (1894) και το άλλο είναι το (2043) που είναι για την καρτέλα που θα σου δημιουργήσουν.
CptBill Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 36 minutes ago, manost said: Δεν ξέρω τι γίνεται με τα διαθέσιμα ραντεβού, ίσως δεν έχουν δώσει ακόμη πολλά; Μπήκα το πρωί και έκλεισα ραντεβού για μεθαύριο Τρίτη στο ΑΤ Τούμπας. Μισή ώρα αργότερα μπήκε ο αδερφός μου, και το 1ο διαθέσιμο ραντεβού ήταν στις 23/10. Λίγες μέρες αργότερα, τέλη Οκτωβρίου, ήταν το 1ο διαθέσιμο ραντεβού στο ΑΤ Χαριλάου (επίσης αυτό που κατάλαβα είναι ότι σ' αφήνει να κλείσεις ραντεβού σε οποιοδήποτε ΑΤ του Δήμου που κατοικείς, εγώ νόμιζα θα μπορείς να πας ΜΟΝΟ στο ΑΤ της περιοχής σου). Τηλεφώνησα κάποια στιγμή αργότερα στο ΑΤ και μου είπαν τα εξής μετά από απορίες που είχα: ο ποσό των € 10,00 δεν το πληρώνεις στο ΑΤ όταν πας για το ραντεβού σου, αλλά τυπώνεις ένα παράβολο από το eparavolo (Τύπος Παραβόλου: 1894), το πληρώνεις μέσω ebanking ή τράπεζας, και έχεις μαζί σου στο ραντεβού την απόδειξη πληρωμής. Φωτογραφία σού βγάζουν στο ΑΤ, δεν χρειάζεται να πας σε φωτογραφείο, εκτός και αν έχεις ήδη ψηφιακή στο myphoto του gov.gr οπότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αυτήν. Τώρα το πιο σημαντικό τώρα (και θα ήθελα να το επιβεβαιώσετε κι εσείς από κάποιο ΑΤ, για να γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια). Έκλεισα το ραντεβού μέσω του gov, χωρίς τι και πως όπως είναι φυσιολογικό. Όταν μίλησα όμως με το Τμήμα ταυτοτήτων του ΑΤ, με ρώτησαν γιατί θέλω να βγάλω καινούρια ταυτότητα, αν έχει καταστραφεί αυτή που έχω ή αν την έχω χάσει. Όταν τους είπα ότι έχω την παλαιού τύπου, και θέλω την καινούρια, τύπου πιστωτικής, με ρώτησαν πότε λήγει αυτή που έχω, αν έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που την έβγαλα. Την δική μου την είχα βγάλει 7/2008, πέρασαν 15 χρόνια, οπότε μου είπαν ότι μπορώ να βγάλω την νέα ταυτότητα. Ρωτώντας για τον αδερφό μου ο οποίος την έχει βγάλει 8/2009, μου είπαν ότι δεν θα του βγάλουν νέα ταυτότητα στις 23/10 που έκλεισε ραντεβού, γιατί δεν έχουν περάσει 15 χρόνια !!!! Για ρωτήστε κι εσείς να δούμε τί θα σας πουν. Ισχύει κάτι τέτοιο; Μήπως δίνουν προτεραιότητα για αρχή σε παλιότερες των 15 ετών ταυτότητες; Αλλά και πάλι θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζουμε.... Εdit: Την νέα ταυτότητα θα την παραλαμβάνουμε σε ~7 μέρες, τις τυπώνουν κάπου στην Καισαριανή (πρέπει να είναι εκεί τα Κεντρικά της Αστυνομίας αν κατάλαβα καλά) Edit 2: ΑΑΔΕ, gov.gr wallet θα ενημερωθούν αυτόματα. Για τις τράπεζες ο εύκολος τρόπος θα είναι να μπούμε στο ebanking και να κάνουμε σύνδεση με την ΑΑΔΕ απ' όπου και θα 'τραβήξουν' τα στοιχεία της νέας ταυτότητας Πες τους ότι θα πρέπει να ταξιδέψεις στην ΕΕ. Και εκει θα λήξει η ιστορία. Κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι που προσπαθούν να μειώσουν το φόρτο δουλειάς τους
NickTG Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 18 minutes ago, amigagr said: η εφορια νοιαζεται μονο για το πορτοφολι μας Για αυτό και ενημερώνεται.
nlogginidis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, MikeKata είπε Ερώτηση γιατί δεν είχα προσέξει ότι θα βγει το Δεκέμβριο ο ενιαίος αριθμός. Είναι επίσημο (εννοώ κάποια ανακοίνωση) ή στηριζόμαστε απλά στα λεγόμενα του Οικονόμου και θα πάει κάτι μήνες πίσω; Με ενδιαφέρει γιατί είμαι εξωτερικό και θα έρθω Ελλάδα το Δεκέμβρη. Να ξέρω αν θα βγάλω τότε ή να περιμένω καλοκαίρι. Τις προάλλες πήγα εδώ στη Δανία για διαδικαστικά σε μια υπηρεσία ως "μάρτυρας" ενός φίλου και η υπάλληλος έψαχνε 10 λεπτά να πιστοποιήσει ότι όντως οι ταυτότητές μας είναι αυτό το αστείο πλαστικοποιημένο χαρτί. Και στο τέλος δεν το δέχθηκε. Γελάνε μαζί μας. Διαβατήριο δεν έχεις;
manost Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, zisodarko είπε Νομίζω θα χρειαστούμε 2 παράβολα, ένα είναι το (1894) και το άλλο είναι το (2043) που είναι για την καρτέλα που θα σου δημιουργήσουν. Θα αναφέρεσαι σ' αυτό των € 0,50. Δεν μου ανέφεραν κάτι γι' αυτό, μόνο για των € 10,00. 12 λεπτά πριν, CptBill είπε Πες τους ότι θα πρέπει να ταξιδέψεις στην ΕΕ. Και εκει θα λήξει η ιστορία. Κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι που προσπαθούν να μειώσουν το φόρτο δουλειάς τους Αν θέλουν, κάλλιστα μπορούν να σου πουν ότι μπορείς να ταξιδέψεις και μ' αυτή που έχεις τώρα. Το θέμα είναι αν έχουν άγνοια του αντικειμένου και δίνουν λάθος πληροφορίες, ή αν όντως σαν ΑΤ έχουν αποφασίσει να εξυπηρετούν μόνο όσες είναι >15 ετών. Αν ισχύει το 2o, από την στιγμή που είναι αντίθετο με τα όσα λέει η εγκύκλιος, και αν όλα τα υπόλοιπα ΑΤ εξυπηρετούν όλες τις περιπτώσεις, τότε θα αναγκαστούν να εξυπηρετήσουν και αυτοί. Θα τους ρωτήσω και πάλι μεθαύριο που θα πάω.
MikeKata Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, nlogginidis said: Διαβατήριο δεν έχεις; Έχω, απλά τη συγκεκριμένη ημέρα δεν είχα το διαβατήριο πάνω μου. Δεν είναι και το πιο βολικό να κουβαλάς κάθε μέρα το διαβατήριο, σε αντίθεση με την ταυτότητα που την έχουμε στο πορτοφόλι. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, dream21 είπε Εαν δεν βγαλεις σημερα καινουργια ταυτοτητα και περιμενεις να βγαλεις τον δεκεμβριο που θα μπει και ο ενιαιος αριθμος επανω δεν θα χρειαζεται θα ενημερώσει το συστημα τα παντα εφορία , εφκα , τραπεζες ,δεκο , τηλεφωνια. Απλα οσοι βγαλουν πριν τον δεκεμβριο θα πρεπει να ξανα κλεισουν ραντεβου στην αστυνομια ωστε σε 5 λεπτα να αναγραφει επανω στην ταυτοτητα ο ενιαιος αριθμος ο οποιος θα ειναι 3 γραμματα+αφμ Οπότε Δεκεμβρίο μια και καλή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα