AtiX Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Εφόσον υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση της ως κάτι άλλο τότε οκ. Αν ο ρολος τους θα είναι και θα παραμείνει αυτός της ταυτοποίησης δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα υπόλοιπα, απλά γέμισαν ανούσιες σελίδες. Ακριβώς αυτό!!! 1
QuantumDot Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Shadowjump είπε Αν βγάλουμε καινούρια θα πρέπει να ενημερώσουμε εφορία, τράπεζα, ΕΦΚΑ, ΔΕΗ, κτλ; Αυτό είναι το πραγματικό και ουσιαστικό ερώτημα. Και το ψάχνω τόσες εβδομάδες... Απάντηση δεν έχω βρει. Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, η κυβέρνηση έχει βγάλει απαντήσεις, ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Και όλα αυτά αναφέρονται στις ψεκασμένες αηδίες των ημίτρελων. Τίποτα για εμάς που θέλουμε να τη βγάλουμε αλλά ίσως πρέπει να αφιερώσουμε 2-3 ημέρες σε υπηρεσίες και τράπεζες. 1 1
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, prototypegr είπε 1. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, όχι. Τα στοιχεία που θα περιέχει ιδίως το τσιπάκι θα είναι αναγνώσιμα μόνο από τις αρχές επιβολής του νόμου κι από κανέναν άλλον. 2. Ο λόγος είναι απλός: η πλαστογραφία. Έχουμε ένα από τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο λόγω της τεχνολογίας τους, αλλά κι αυτά βγαίνουν με βάση τις ταυτότητες, που όπως και να το δεις, είναι σχετικά εύκολο να πλαστογραφηθούν. Άρα, έχοντας μια πλαστή ταυτότητα, αμέσως βγάζεις ένα ισχυρό διαβατήριο και μπορείς να ταξιδέψεις σχεδόν σε όλον τον κόσμο και ιδίως στις Η.Π.Α., χωρίς βίζα. Για αυτό θέλουν να αλλαχτούν μέχρι το 2026. Γιατί μέχρι τότε έχουμε διορία ως κράτος να τις αλλάξουμε για να μην χάσουμε προνόμια που έχουμε με τα διαβατήρια (έκδοση βίζα κλπ). 1) Αυτό το "σύμφωνα με την κυβέρνηση" (και δεν το πάω πολιτικά, αν θέλεις αντικατέστησέ το με το "οποιαδήποτε κυβέρνηση") δε με γεμίζει σιγουριά. Θα ήθελα, πακέτο και ένα νομοθετικό πλαίσιο σε επίπεδο συντάγματος, όπως και με τον ρόλο των παλιών ταυτοτήτων. Όχι από παραλογισμό, απλά με τη λογική ότι "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν του καλούς φίλους". Πιστεύω ότι θα βούλωνε και πολλά στόματα... 2) Σε αυτό θα συμφωνήσω. Έχω προσωπική εμπειρία από πλαστή ταυτότητα, αν και με μεγάλη προσοχή, το καταλάβαινες. Στα υπολοιπα θα συμφωνήσω, μιας και δεν έχω γνώση του θέματος σε αυτό το επίπεδο.
prototypegr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, QuantumDot είπε Αυτό είναι το πραγματικό και ουσιαστικό ερώτημα. Και το ψάχνω τόσες εβδομάδες... Απάντηση δεν έχω βρει. Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, η κυβέρνηση έχει βγάλει απαντήσεις, ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Και όλα αυτά αναφέρονται στις ψεκασμένες αηδίες των ημίτρελων. Τίποτα για εμάς που θέλουμε να τη βγάλουμε αλλά ίσως πρέπει να αφιερώσουμε 2-3 ημέρες σε υπηρεσίες και τράπεζες. Όλα αναφέρονται στο επίσημο site της αστυνομίας και θα μπορούσατε να έχετε λύσει τις απορίες σας. Spoiler 18. Θα ενημερωθούν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ή φορείς για την αλλαγή της ταυτότητάς μου; Μόλις σας επιδοθεί η νέα σας ταυτότητα θα ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αυτόματα όλες οι υπηρεσίες και φορείς που διασυνδέονται με αυτό, όπως ΑΑΔΕ, GOV.GR WALLET, κλπ.. 3
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, QuantumDot είπε Αυτό είναι το πραγματικό και ουσιαστικό ερώτημα. Και το ψάχνω τόσες εβδομάδες... Απάντηση δεν έχω βρει. Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, η κυβέρνηση έχει βγάλει απαντήσεις, ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Και όλα αυτά αναφέρονται στις ψεκασμένες αηδίες των ημίτρελων. Τίποτα για εμάς που θέλουμε να τη βγάλουμε αλλά ίσως πρέπει να αφιερώσουμε 2-3 ημέρες σε υπηρεσίες και τράπεζες. Επειδή, λογω δουλειάς, το gov.gr είναι καθημερινότητά μου, θα υποθέσω ότι όλες οι υπηρεσίες θα ενημερώνονται αυτόματα.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, QuantumDot είπε Αυτό είναι το πραγματικό και ουσιαστικό ερώτημα. Και το ψάχνω τόσες εβδομάδες... Απάντηση δεν έχω βρει. Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, η κυβέρνηση έχει βγάλει απαντήσεις, ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Και όλα αυτά αναφέρονται στις ψεκασμένες αηδίες των ημίτρελων. Τίποτα για εμάς που θέλουμε να τη βγάλουμε αλλά ίσως πρέπει να αφιερώσουμε 2-3 ημέρες σε υπηρεσίες και τράπεζες. https://www.insomnia.gr/forums/topic/786787-που-να-δηλώσω-την-αλλαγη-ταυτότητας/page/5/#comment-59539591
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, prototypegr είπε Όλα αναφέρονται στο επίσημο site της αστυνομίας και θα μπορούσατε να έχετε λύσει τις απορίες σας. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 18. Θα ενημερωθούν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ή φορείς για την αλλαγή της ταυτότητάς μου; Μόλις σας επιδοθεί η νέα σας ταυτότητα θα ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αυτόματα όλες οι υπηρεσίες και φορείς που διασυνδέονται με αυτό, όπως ΑΑΔΕ, GOV.GR WALLET, κλπ.. Νομίζω ότι αυτό που ρωτάει ο άνθρωπος δεν υπάρχει στη σελίδα που παράθεσες ή τουλα΄χιστον, με μία γρήγορη ματιά, δεν το πήρε το μάτι μου.
AtiX Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Νομίζω ότι αυτό που ρωτάει ο άνθρωπος δεν υπάρχει στη σελίδα που παράθεσες ή τουλα΄χιστον, με μία γρήγορη ματιά, δεν το πήρε το μάτι μου. Δεν αλλάζει κάτι, όπως γινότανε με τις παλιότερες έτσι θα γίνει και με τις νέες… 1
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, AtiX είπε Δεν αλλάζει κάτι, όπως γινότανε με τις παλιότερες έτσι θα γίνει και με τις νέες… Με τις παλιές δεν ενημερώνονταν αυτόματα οι υπηρεσίες... Άστο, μεγάλος μπελάς... Με τις νέες, πιστεύω θα γίνεται.
prototypegr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Tlykog είπε 1) Αυτό το "σύμφωνα με την κυβέρνηση" (και δεν το πάω πολιτικά, αν θέλεις αντικατέστησέ το με το "οποιαδήποτε κυβέρνηση") δε με γεμίζει σιγουριά. Θα ήθελα, πακέτο και ένα νομοθετικό πλαίσιο σε επίπεδο συντάγματος, όπως και με τον ρόλο των παλιών ταυτοτήτων. Όχι από παραλογισμό, απλά με τη λογική ότι "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν του καλούς φίλους". Πιστεύω ότι θα βούλωνε και πολλά στόματα... 2) Σε αυτό θα συμφωνήσω. Έχω προσωπική εμπειρία από πλαστή ταυτότητα, αν και με μεγάλη προσοχή, το καταλάβαινες. Στα υπολοιπα θα συμφωνήσω, μιας και δεν έχω γνώση του θέματος σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η κυβέρνηση το ανακοίνωσε, αυτή αναφέρω. Μπορεί αύριο-μεθαύριο να βγει άλλη κυβέρνηση και να πει κάτι άλλο. 1
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, prototypegr είπε Αυτή η κυβέρνηση το ανακοίνωσε, αυτή αναφέρω. Μπορεί αύριο-μεθαύριο να βγει άλλη κυβέρνηση και να πει κάτι άλλο. Δεν διαφωνώ, απλά προβληματίζομαι, γιατί η δέσμευση δείχνει, προς το παρόν, προφορική. Οι προφορικές δεσμέυσεις δεν έχουν κανένα, πραγματικό, δεσμευτικό χαρακτήρα. Ειδικά από ανθρώπους που δεν μπορούν, νομικά, να καταδικαστούν για ψευδείς δεσμεύσεις... 1
prototypegr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Tlykog είπε Νομίζω ότι αυτό που ρωτάει ο άνθρωπος δεν υπάρχει στη σελίδα που παράθεσες ή τουλα΄χιστον, με μία γρήγορη ματιά, δεν το πήρε το μάτι μου. Μα το αναφέρει ρητά ποιες υπηρεσίες ενημερώνονται. 1
AtiX Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Tlykog είπε Με τις παλιές δεν ενημερώνονταν αυτόματα οι υπηρεσίες... Άστο, μεγάλος μπελάς... Με τις νέες, πιστεύω θα γίνεται. Πριν λίγα χρόνια που άλλαξα ταυτότητα μόνο στην εθνική πήγα για να την δηλώσω… κινητά, σταθερά, ρεύμα κλπ όταν χρειάστηκε να κάνω ανανέωση τότε έκανα την αλλαγή…
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, prototypegr είπε Μα το αναφέρει ρητά ποιες υπηρεσίες ενημερώνονται. Δεν το είδα φίλε μου και το κείμενο είναι τεράστιο. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις λίγο παραπάνω;
nlogginidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Tlykog είπε 1) Αυτό το "σύμφωνα με την κυβέρνηση" (και δεν το πάω πολιτικά, αν θέλεις αντικατέστησέ το με το "οποιαδήποτε κυβέρνηση") δε με γεμίζει σιγουριά. Θα ήθελα, πακέτο και ένα νομοθετικό πλαίσιο σε επίπεδο συντάγματος, όπως και με τον ρόλο των παλιών ταυτοτήτων. Όχι από παραλογισμό, απλά με τη λογική ότι "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν του καλούς φίλους". Πιστεύω ότι θα βούλωνε και πολλά στόματα... 2) Σε αυτό θα συμφωνήσω. Έχω προσωπική εμπειρία από πλαστή ταυτότητα, αν και με μεγάλη προσοχή, το καταλάβαινες. Στα υπολοιπα θα συμφωνήσω, μιας και δεν έχω γνώση του θέματος σε αυτό το επίπεδο. Ήδη στο ΦΕΚ Β' 824/17-02-2023, στο άρθρο 1 παρ. 4 αναφέρει "...ενώ θα δύναται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο". Άρα δεν μιλάμε για ταυτότητα με την έννοια που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα