oXXo_nikosar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 16 hours ago, Ukforthemoment said: Δεν είναι ακόμα υποχρεωτική η αλλαγή ακόμα.Εκτός αν έχει ξεπεράσει την 15ετία απο την έκδοση της. Σε ποιον νόμο του κράτους αναφέρεσαι ?
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, nlogginidis said: Και αν περνάει στο app τότε έχει ή δεν έχει γεωεντοπισμο; εσυ οριζεις τι δικαιωματα εχει καθε εφαρμογη. δεν νομιζω οτι το app ζηταει προσβαση στo gps
magictoboggan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 minutes ago, prototypegr said: Δε θέλω να στο χαλάσω, αλλά και οι φωτογραφίες των παλιών ταυτοτήτων σκανάρονταν και ανέβαιναν σε κεντρική βάση. Απλώς τώρα θα είναι έγχρωμες. Όταν είχα βγάλει ταυτότητα πήγαινα δημοτικό οπότε η φάτσα μου δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμη. 2
Akridas66 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, prototypegr είπε Δε θέλω να στο χαλάσω, αλλά και οι φωτογραφίες των παλιών ταυτοτήτων σκανάρονταν και ανέβαιναν σε κεντρική βάση. Απλώς τώρα θα είναι έγχρωμες. Μην τα λες αυτα!!! Τωρα δεν θα εχει πλακα. Κανενας απ ολους αυτους ισως δεν κατεβασε το gov.wallet και μετα το login να δει την φατσα του και να τρομαξει 🤣 Που νομιζουν οτι τωρα θα ανεβουν σε σερβερ.
Dimitris_1981 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, magictoboggan είπε Όταν είχα βγάλει ταυτότητα πήγαινα δημοτικό οπότε η φάτσα μου δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμη. Άρα η ταυτότητα σου είναι άκυρη.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Όταν είχα βγάλει ταυτότητα πήγαινα δημοτικό οπότε η φάτσα μου δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμη. Τότε πως σε κατάφεραν και έβγαλες ταυτότητα;
dum83 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Τα πάντα γύρω μας ακριβαίνουν ανεξέλεγκτα , οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί , ζούμε σε μία χώρα με κάκιστες υποδομές και Δημόσιο. Αλλά ευτυχώς θα έχουμε ηλεκτρονική ταυτότητα και θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα. 11
Diavolos666 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ε, τοποθετήστε την μέσα σε RFID θήκη και γίνεστε όπως ο Frodo με το δαχτυλίδι, τώρα με βλέπεις... τώρα δε με βλέπεις. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από Diavolos666 1 1
nickelodeon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Πολύ πανικός σε θέμα, σε ένα φόρουμ που ο μέσος όρος ηλικίας των μελών, είναι κάτω από δώδεκα ετών, επομένως δεν τους αφορά άμεσα η έκδοση ταυτότητας. 3 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Το συγκεκριμένο τοπικ θα παραμείνει για να ενημερώνονται οι χρήστες για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας κλπ. Για όλα τα υπόλοιπα είτε θα πάτε άλλου, είτε θα παίξετε με την τύχη σας. 8 1
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καταρχήν γιατί τόση εχθρότητα; Άνθρωποι πολιτισμένοι, που συζητάμε, είμαστε. Προσωπικά δε νοιώθω ότι έχω κάποιο κέρδος από το αν ο άλλος βγάλει ή όχι ταυτότητα. Ούτε, φυσικά, ανήκω σε κάποια ιερή σταυροφορία για την προτροπή/αποτροπή κάποιου από το να βγάλει αυτού του τύπου την ταυτότητα. Δεν θέλω να πείσω, θέλω να μάθω, τελικά, τί ισχύει. Ποιος μπορεί, χωρίς να κουβαλάει την εμπάθεια του ενός ή του άλλου άκρου, να μου απαντήσει; Είμαι ένα πολίτης που θέλει να θεωρεί τον εαυτό του σκεπτόμενο. Γι αυτό, έχοντας διαβάσει ΟΛΑ τα σχόλια του θέματος (ναι ΟΛΑ, γιατί σέβομαι και ακούω ΚΑΘΕ άποψη), έχω κάποιες απορίες: 1) ΜΠΟΡΕΙ η νέα ταυτότητα να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πέραν της χρήσης της σαν στοιχείο ταυτοποίησης; Αν ναι, γιατί; Εξαρχής αυτό δεν ήταν βάσει νόμου και συντάγματος; Επιπλέον, τι μπορεί να μου διασφαλίσει το ότι ΔΕΝ θα γίνει κάτι άλλο; Τέλος, όσοι υποστηρίζετε ότι θα γίνει, να γράψετε ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ απτά το γιατί. Όχι εικασίες, επιχειρήματα, και 2) Γιατί τόση πίεση και φασαρία για την επιβολή τους και μάλιστα τόσο γρήγορα; Υποτίθεται ότι είναι κάτι καλό και ο κάθε πολίτης (με τη σωστή ενημέρωση) θα ήθελε από μόνος του να την χρησιμοποιήσει. edit: μόλις είδα το μήνυμα του @billdanos. Ελπίζω να μην ξεφεύγω του θέματος. Η ερώτηση μου έχει καθαρά περιεχόμενο αντικειμενικού προβληματισμού. Απλά όταν έγραφα το post δεν πατησα ανανέωση και δεν είδα το μήνυμα του διαχειριστή. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από Tlykog 2 1
tasanton Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Εγώ πάντως κάποιους θα σας χρέωνα τα διπλά για ορθογραφικά λάθη που βγάζουν μάτι: η αλλαγεί ; η εφορεία; έχουν λύξει; Τριπλά, τώρα που το σκαίφτωμε. Θέλετε και νέα ταυτότητα 4
AtiX Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Tlykog είπε Καταρχήν γιατί τόση εχθρότητα; Άνθρωποι πολιτισμένοι, που συζητάμε, είμαστε. Προσωπικά δε νοιώθω ότι έχω κάποιο κέρδος από το αν ο άλλος βγάλει ή όχι ταυτότητα. Ούτε, φυσικά, ανήκω σε κάποια ιερή σταυροφορία για την προτροπή/αποτροπή κάποιου από το να βγάλει αυτού του τύπου την ταυτότητα. Δεν θέλω να πίσω, θέλω να μάθω, τελικά, τί ισχύει. Ποιος μπορεί, χωρίς να κουβαλάει την εμπάθεια του ενός ή του άλλου άκρου, να μου απαντήσει; Είμαι ένα πολίτης που θέλει να θεωρεί τον εαυτό του σκεπτόμενο. Γι αυτό, έχοντας διαβάσει ΟΛΑ τα σχόλια του θέματος (ναι ΟΛΑ, γιατί σέβομαι και ακούω ΚΑΘΕ άποψη), έχω κάποιες απορίες: 1) ΜΠΟΡΕΙ η νέα ταυτότητα να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πέραν της χρήσης της σαν στοιχείο ταυτοποίησης; Αν ναι, γιατί; Εξαρχής αυτό δεν ήταν βάσει νόμου και συντάγματος; Επιπλέον, τι μπορεί να μου διασφαλίσει το ότι ΔΕΝ θα γίνει κάτι άλλο; Τέλος, όσοι υποστηρίζετε ότι θα γίνει, να γράψετε ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ απτά το γιατί. Όχι εικασίες, επιχειρήματα, και 2) Γιατί τόση πίεση και φασαρία για την επιβολή τους και μάλιστα τόσο γρήγορα; Υποτίθεται ότι είναι κάτι καλό και ο κάθε πολίτης (με τη σωστή ενημέρωση) θα ήθελε από μόνος του να την χρησιμοποιήσει. Φίλε μου για την πρώτη ερώτηση η χρήση της νέας ταυτότητας θα είναι όπως και της τωρινής, όσο για την δεύτερη οι νέες ταυτότητες θα έπρεπε, σύμφωνα με τις αναγγελίες, να είχαν βγει εδώ και μια δεκαετία το λιγότερο… 3
prototypegr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Καταρχήν γιατί τόση εχθρότητα; Άνθρωποι πολιτισμένοι, που συζητάμε, είμαστε. Προσωπικά δε νοιώθω ότι έχω κάποιο κέρδος από το αν ο άλλος βγάλει ή όχι ταυτότητα. Ούτε, φυσικά, ανήκω σε κάποια ιερή σταυροφορία για την προτροπή/αποτροπή κάποιου από το να βγάλει αυτού του τύπου την ταυτότητα. Δεν θέλω να πίσω, θέλω να μάθω, τελικά, τί ισχύει. Ποιος μπορεί, χωρίς να κουβαλάει την εμπάθεια του ενός ή του άλλου άκρου, να μου απαντήσει; Είμαι ένα πολίτης που θέλει να θεωρεί τον εαυτό του σκεπτόμενο. Γι αυτό, έχοντας διαβάσει ΟΛΑ τα σχόλια του θέματος (ναι ΟΛΑ, γιατί σέβομαι και ακούω ΚΑΘΕ άποψη), έχω κάποιες απορίες: 1) ΜΠΟΡΕΙ η νέα ταυτότητα να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πέραν της χρήσης της σαν στοιχείο ταυτοποίησης; Αν ναι, γιατί; Εξαρχής αυτό δεν ήταν βάσει νόμου και συντάγματος; Επιπλέον, τι μπορεί να μου διασφαλίσει το ότι ΔΕΝ θα γίνει κάτι άλλο; Τέλος, όσοι υποστηρίζετε ότι θα γίνει, να γράψετε ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ απτά το γιατί. Όχι εικασίες, επιχειρήματα, και 2) Γιατί τόση πίεση και φασαρία για την επιβολή τους και μάλιστα τόσο γρήγορα; Υποτίθεται ότι είναι κάτι καλό και ο κάθε πολίτης (με τη σωστή ενημέρωση) θα ήθελε από μόνος του να την χρησιμοποιήσει. 1. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, όχι. Τα στοιχεία που θα περιέχει ιδίως το τσιπάκι θα είναι αναγνώσιμα μόνο από τις αρχές επιβολής του νόμου κι από κανέναν άλλον. 2. Ο λόγος είναι απλός: η πλαστογραφία. Έχουμε ένα από τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο λόγω της τεχνολογίας τους, αλλά κι αυτά βγαίνουν με βάση τις ταυτότητες, που όπως και να το δεις, είναι σχετικά εύκολο να πλαστογραφηθούν. Άρα, έχοντας μια πλαστή ταυτότητα, αμέσως βγάζεις ένα ισχυρό διαβατήριο και μπορείς να ταξιδέψεις σχεδόν σε όλον τον κόσμο και ιδίως στις Η.Π.Α., χωρίς βίζα. Για αυτό θέλουν να αλλαχτούν μέχρι το 2026. Γιατί μέχρι τότε έχουμε διορία ως κράτος να τις αλλάξουμε για να μην χάσουμε προνόμια που έχουμε με τα διαβατήρια (έκδοση βίζα κλπ). 1
Tlykog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, AtiX είπε Φίλε μου για την πρώτη ερώτηση η χρήση της νέας ταυτότητας θα είναι όπως και της τωρινής, όσο για την δεύτερη οι νέες ταυτότητες θα έπρεπε, σύμφωνα με τις αναγγελίες, να είχαν βγει εδώ και μια δεκαετία το λιγότερο… Εφόσον υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση της ως κάτι άλλο τότε οκ. Αν ο ρολος τους θα είναι και θα παραμείνει αυτός της ταυτοποίησης δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα υπόλοιπα, απλά γέμισαν ανούσιες σελίδες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα