Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Zergoulini said:

Ελα ρε με τα MP. Εχω redmi note 12 pro plus με 200 mp σχεδον καμια διαφορα με παλιο των 64MP.

Αυτό γίνεται γιατί είναι binned 4x4 η διαμόρφωση των πίξελ. Δηλαδή αν ήταν κανονικό RGBG όπως οι κανονικοί αισθητήρες θα είχε παραπάνω λεπτομέρειες αλλά δεν θα είχε καλή απόδοση την νύχτα.

Αυτό με τα binned sub pixels είναι μία μαγκιά ώστε να έχουν παραπάνω spatial resolution όταν υπάρχει αρκετό φως αλλά και καλή απόδοση την νύχτα όταν χρειάζεται.

Ο αισθητήρας είναι κάπως έτσι:
image.png.0c688db12bb85d0ff4b2ea22af3abc5b.png

Αν διαβαστούν σαν cluster 4x4 τότε διαβάζονται σαν ένα μεγάλο sub pixel με καλύτερη απόδοση την νύχτα και έτσι αποδίδουν περίπου 12ΜΡ ανάλυση που είναι υπέρ-αρκετή και για 4Κ. Αν διαβαστούν μεμονωμένα δίνουν 200ΜΡ ανάλυση αλλά το debayering τρώει ψυχολογικά γιατί τα επιμέρους χρώματα είναι πολύ πιο μακρυά μεταξύ τους.

Φαντάσου δηλαδή ότι το πράσινο sub pixel που κύκλωσα για να πάρεις πληροφορία για το μπλε και το κόκκινο χρώμα πρέπει να το πάρει από πιο μακρινά πίξελ που έχουν άλλη spatial πληροφορία γιατί γύρω του όλα τα pixel είναι πράσινα, οπότε εδώ γίνεται μίξη πληροφορίας από σημεία της εικόνας που δεν συνάδουν με το σημείο που προσπαθούμε να επαναφέρουμε την πλήρη RGB πληροφορία (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ).

image.png.e243a1f44ab7c990bfcec4565e3f54e6.png

Οι δε αισθητήρες bayer εξαιτίας της ελλιπούς πληροφορίας χρωμάτων ανά σημείο έχουν πτώση ανάλυσης ως και 40% της ονομαστικής τους. Στα 200 ΜΡ δηλαδή η πληροφορία αν ήταν RGBG θα ήταν ούτως ή άλλως κοντά στο 120ΜΡ ενώ τώρα με τέτοια διαμόρφωση πέφτει κι άλλο. Είναι λίγο gimmick δηλαδή τα megapixel όταν μιλάμε για binned sensor.

Και φυσικά αν έχεις καλό επεξεργαστή και τρέχεις καλύτερο και πιο πολύπλοκο αλγόριθμο debyering μπορούν αν γίνουν βελτιώσεις. Φαντάσου να βάλουν και τεχνητή νοημοσύνη στο debyering εκεί να δεις θαύματα.

~~

Το δικό μου κινητό π.χ. έχει καλύτερο arrangement κι ας είναι 108ΜΡ, είναι 2x2 τα binned pixels οπότε η πληροφορία είναι πιο κοντά από γειτονικά pixel και κάνει binned εικόνα 27ΜΡ, έχει λιγότερη μίξη δηλαδή.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Thanks 3
Δημοσ.

Την κάμερα αυτή την έχουμε δει στο realme ,η 50αρα του 12 pro ειναι καλύτερη.Στο gsmarena τα βλέπεις.Άλλα ας δούμε τι θα κάνει κι'αυτό.

Δημοσ.

Αυτή είναι η κινεζική έκδοση. Η ευρωπαϊκή θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν έχει ανακοινωθεί η έκδοση 4g.

Δημοσ.

Αναλόγως την τιμή που θα το δούμε ελλάδα, το 13 pro+ με ενδιαφερει ως αντικατάσταση του poco m3 pro 5g που έχω τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tlykog είπε

Με τόσα mp θα βάζουν κάτω Samsung και Apple…

Τοσα χρονια εχετε μεινει στα νουμερα μην ξεροντας οτι αν δεν εχετε το καταλληλο λογισμικο τα νουμερα παραμενουν νουμερα.Οπως με την ραμ και με αλλα πολλα.

Δημοσ.

Το 11T pro που έχω με 108mp κάμερα είναι απαράδεκτο σε θέμα κάμερας.Το poco x3 pro έβγαζε καλύτερες φωτογραφίες.Όποιος θέλει κινητό με καλές κάμερες να κοιτάξει άλλου.Και δε μιλάω για φωτογραφίες επιπέδου iphone ή Samsung αλλά για καθημερινά πράγματα που θα τραβήξεις.Ακομα και σε θέμα επιδόσεων καλύτερα να πάρεις προηγούμενο μοντέλο της κανονικής σειράς και όχι redmi για να έχεις τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή επεξεργαστή που δε θα σέρνεται μετά από ένα δύο χρόνια.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, aristidis540 είπε

Δεν ειναι ο 7plus του poco f5, ειναι ο 7s,κάτω απο 3000 σκορ στο GeekBench.

Πράγματι. Αλλά έχω διαβάσει ότι η μητρική του poco μπορεί να βγάλει προβλήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, floba είπε

Τοσα χρονια εχετε μεινει στα νουμερα μην ξεροντας οτι αν δεν εχετε το καταλληλο λογισμικο τα νουμερα παραμενουν νουμερα.Οπως με την ραμ και με αλλα πολλα.

Είπα και εγώ. Δε θα βρεθεί κάποιος σε αυτό το θέμα που δε θα πιάσει το σαρκασμό;…

Τα τόσα γέλια κάτω από το post δε σε υποψίασαν καθόλου ότι πρόκειται για σαρκασμό;

Απλα κάποιοι κατασκευαστές πετάνε τα mp σαν στραγάλια μπας και τα πατήσει και πέσει στην παγίδα κάποιος αδαής… Το πιο αστείο είναι το καταφέρνουν…

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, AtiX είπε

όταν υπάρχει το XS pro που ανταγωνίζεται στα ίσα οποιοδήποτε κινητό των 200€, θα ήταν καλύτερα να κρατήσεις τις συμβουλές για τον εαυτό σου…

για να καταλάβεις τι λέω, αν το galaxy s10 έπαιρνε ακόμα δυο major update, πιο κινητό θα επέλεγες????

Lag όχι, bugs όμως by Xiaomi χιλιάδες…

Xs; τι ανταγωνιζει στα ίσα ένα κινητό με 2 ώρες αυτονομία και να βράζει; σοβαρέψου. 

Bugs; είδαμε την 17 πόσο άψογη είναι. 

Το S10 δεν κοστίζει 150 καινούργιο. 

Ότι νανε, λόγια φανμποισμου είναι αυτά 

Δημοσ.

Και ρωτάω εγώ τώρα δίχως να είμαι με το μέρος καμίας εταιρείας. Έχω 300ευρω αξίζει να πάρω ένα καινούριο Xiaomi η ένα iphone 4 ετών; Να πω ότι έχω αλλάξει 3 xiaomi. Ναι ήταν φτηνά, ναι πότε δεν έκλαψα τα λεφτά μου αλλά πάντα μετά τον πρώτο χρόνο χρήσης ξεκινούσαν τα κολλήματα. Samsung είχα στο παρελθόν και δεν θα ξαναπάρω. Iphone δεν είχα ποτέ 

Δημοσ.
1 hour ago, markos545 said:

Και ρωτάω εγώ τώρα δίχως να είμαι με το μέρος καμίας εταιρείας. Έχω 300ευρω αξίζει να πάρω ένα καινούριο Xiaomi η ένα iphone 4 ετών; Να πω ότι έχω αλλάξει 3 xiaomi. Ναι ήταν φτηνά, ναι πότε δεν έκλαψα τα λεφτά μου αλλά πάντα μετά τον πρώτο χρόνο χρήσης ξεκινούσαν τα κολλήματα. Samsung είχα στο παρελθόν και δεν θα ξαναπάρω. Iphone δεν είχα ποτέ 

Εαν θες αλλαγή εταιρίας βαλε αλλα 200 και παρε samsung s21 ultra εγγύηση για να μη κολλαει ποτέ. Αν και ειναι του 2020 αν θυμαμαι καλά, θα κρατησει αυτο το τηλέφωνο λογο specs.

Όσων αφορά τα xiaomi θα συμφωνήσω οτι ηταν οτι πιο vfm ακομα και στην κάμερα τόσα χρόνια πίσω ειχαμε το POCOFONE F1 320 ευρω τότε και μπηκα πριν ενα χρο ο και το πουλούσαν ακόμα στα 360!Το εχω ακόμα, με λιγα λογια ενα αξιολογο XIAOMI θα κανει την δουλειά και δεν θα κολλάει αρκει να ειναι δυνατο CPU SNAPDRAGON η παρεμφερές απέφυγε mediatek αν μπορείς και minimum 6GB ram  νεες τεχνολογιες αποθήκευσης gddr5 πχ , καποιες λεπτομέρειες που θα εχουν διαφορά σε βαθος χρόνου οπως για εμενα τοτε, το αθάνατο poco f1.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, markos545 είπε

Θα σου απαντήσω λέγοντας σου το εξής.
Πριν μια βδομάδα πούλησα το κινητό μου για να πάρω καινούργιο.

Eίχα για μία βδομάδα το παλιό μου iPhone 6 ως κύριο κινητό, ένα κινητό που βγήκε το 2014.
Αγοράστηκε με το που βγήκε το 2014 και δεν σταμάτησε να δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια
καθημερινώς από διαφορετικά άτομα που κατα καιρούς το έδινα.

Οχι απλά δούλευε μια χαρά αλλά δεν αντιμετώπισα και κανένα απολύτως πρόβλημα αν και σε κάποιες εφαρμογές
έπρεπε να κατεβάσω προηγούμενες εκδόσεις. Ενα κινητό 9 ετών.
Δεν κόλλησε ούτε μία φορά.

To παλιό μου iPhone X που το έχω δώσει σε συγγενικό πρόσωπο, κινητό του 2017,
αγορασμένο πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε, σε λειτουργία ανελλιπώς από τότε,
δουλεύει λες και κυκλοφόρησε χθες.

Κάποια φεγγάρια πίσω ήμουν iOS developer για χρόνια και έχω φτιάξει εφαρμογές στο App Store.
Ξέρω από πρώτο χέρι λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό. 

Για να σου απαντήσω λοιπόν στην ερώτηση σου:
Kαλύτερα να πάρεις iPhone 4 ετών παρά κινέζικο.

Αν έχεις συνηθίσει σε Android πάρε Samsung ναυαρχίδα περασμένων ετών 
αλλά μην περιμένεις να κρατήσει όσο ένα iPhone.

Από Αndroid μην πάρεις κάτι άλλο εκτός από Samsung ναυαρχίδα
μην δίνεις τζάμπα λεφτά, εκτός αν θές να αλλάζεις κινητό κάθε 1-2 χρόνια.

Αν και είπες οτι δεν θα ξαναπάρεις Samsung προσωπικά θεωρώ 
τις ναυαρχίδες της Samsung μονόδρομο όταν μιλάμε για Android.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...