Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή από Αγγλία με DHL

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GPL4,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας θέλω να αγοράσω δερμάτινο μπουφάν από ένα μαγαζί στην Αγγλία το οποίο θα πάει στα €334.85 + €29.95 τα έξοδα αποστολής με DHL έχει κανείς καμία ιδέα για το πόσο μπορεί να φτάσει το τελωνείο και το ΦΠΑ γιατί έχω χαθεί τελείως με τι ισχύει.

Δημοσ.

Μέχρι 150€ κόστος αγοράς, δεν υπάρχει άλλη χρέωση πέραν του ΦΠΑ. Από εκεί και πάνω υπάρχει έξτρα δασμός ανάλογα την δασμολογική τάξη του προϊόντος (το μαθαίνεις από εκτελωνιστή) συν τα εκτελωνιστικά έξοδα που για την DHL ξεκινούν από τα 60-80€.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Λύση
Δημοσ.
Στις 24/9/2023 στις 11:09 ΠΜ, GPL4 είπε

Καλησπέρα σας θέλω να αγοράσω δερμάτινο μπουφάν από ένα μαγαζί στην Αγγλία το οποίο θα πάει στα €334.85 + €29.95 τα έξοδα αποστολής με DHL έχει κανείς καμία ιδέα για το πόσο μπορεί να φτάσει το τελωνείο και το ΦΠΑ γιατί έχω χαθεί τελείως με τι ισχύει.

Επικοινώνησα με την DLH και μου είπαν τα παρακάτω τα αναφέρω μήπως και φανούν χρήσιμα

Για τις εισαγωγές ενδυμάτων υπολογίζεται εισαγωγικός φόρος και δασμός περίπου στο 38,5% της αξίας περιεχομένου + μεταφορικών. Οπότε το εκτιμώμενο ποσό με βάση την τιμή αναφοράς είναι περίπου 140,5 ευρώ. 

Επίσης, για εισαγωγές ιδιωτών υπολογίζετε και το κοστος των 53,00 ευρώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την DHL. Παρακάτω παραθέτω και φωτογραφία με τον τιμοκατάλογο που μου στείλανε.

image.png.65645bd4d4318bdf208e0768091f7c4c.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GPL4 είπε

Επικοινώνησα με την DLH και μου είπαν τα παρακάτω τα αναφέρω μήπως και φανούν χρήσιμα

Για τις εισαγωγές ενδυμάτων υπολογίζεται εισαγωγικός φόρος και δασμός περίπου στο 38,5% της αξίας περιεχομένου + μεταφορικών. Οπότε το εκτιμώμενο ποσό με βάση την τιμή αναφοράς είναι περίπου 140,5 ευρώ. 

Επίσης, για εισαγωγές ιδιωτών υπολογίζετε και το κοστος των 53,00 ευρώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την DHL. Παρακάτω παραθέτω και φωτογραφία με τον τιμοκατάλογο που μου στείλανε.

image.png.65645bd4d4318bdf208e0768091f7c4c.png

Μόνο τα σωβρακα που δεν σου ζήτησαν😂

• Like 1
Δημοσ.

Ανέκαθεν το επιπλέον κόστος εισαγωγής από χώρα εκτός ΕΕ ήταν μεγάλο και ειδικά με courier. Γνωστό παλαιόθεν και με οδηγίες (σε σχετικό θέμα του φόρουμ) για εκτελωνισμό από εμάς αλλά τρως μια μέρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα 140€ είναι δασμός του κράτους και όχι της DHL. Αυτή θα πληρωθεί τα εκτελωνιστικά έξοδα (53€), τα οποία είναι λιγότερα έναντι 3 χρόνων πριν.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μόνο τα σωβρακα που δεν σου ζήτησαν😂

Ναι δεν προκειται να το αγοράσω θα βρω τίποτε άλλο βρε αδελφέ δεν έχω και δυο νεφρά να δώσω το ένα. Τα παραθέτω απλά ως γεγονότα να βοηθηθεί κανένας άλλος.

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Με τα ίδια λεφτά βγάζεις διαβατήριο και εισιτήρια πήγαινε έλα  για Αγγλία.

Μπορεί να έχεις και ρέστα.

Αθήνα Λονδίνο τον Ιανουάριο 134 ευρω η ιδέα σου δεν φαίνεται καθόλου άσχημη 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GPL4 είπε

Ναι δεν προκειται να το αγοράσω θα βρω τίποτε άλλο βρε αδελφέ δεν έχω και δυο νεφρά να δώσω το ένα. Τα παραθέτω απλά ως γεγονότα να βοηθηθεί κανένας άλλος.

Αθήνα Λονδίνο τον Ιανουάριο 134 ευρω η ιδέα σου δεν φαίνεται καθόλου άσχημη 

Kοίτα και το https://demagr.com/#/aboutUs/

Δημοσ.

γνωριζει κανεις αν σε προιον που αγορασα απο ebay στο λονδινο μπορω να το περασω στην βαλιτσα με wizz χωρις να εκτελωνιστει;ειναι μεταχειρισμενο και αξια εχει 500€

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bymas είπε

γνωριζει κανεις αν σε προιον που αγορασα απο ebay στο λονδινο μπορω να το περασω στην βαλιτσα με wizz χωρις να εκτελωνιστει;ειναι μεταχειρισμενο και αξια εχει 500€

Βγαλτο απο την συσκευασία .

απο το 2019 εχω ταξιδεψει πάνω κάτω Ελλάδα Αγγλία κοντά 30 φορές.Ακόμα και μετά το brexit μονο μια φορά με σταμάτησαν στο Ελ Βεν και απλά με ρώτησαν αν έχω μετρητα καπνό ή αλκοόλ,.Mετά απο τότε ουτε έχω δει άτομο στον τελωνειακό έλεγχο στο ΕλΒεν.

Ταξιδευω με backpack.

Wizz απο που πετας ;Gatwick ?Πρόσεχε γιατί ακυρώνουν πτήσεις λόγω απεργιών και κοβιντ.Επίσης παίζουν και απεργίες στα τρένα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...