Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά

Επειδή πρέπει σχετικά σύντομα να πάρω υπολογιστή, καθώς το ηρωϊκό i7 λαπτοπάκι μου έχει αρχίσει και κάνει νερά, σκέφτηκα να πάρω απόψεις για το τι να κάνω.

Και επειδή το θέλω και για gaming, πχ: Cyberpunk, Elden Ring, Armored Core, Baldur’s Gate 3, αλλά και για streaming, στην αρχή σκέφτηκα αυτό  

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IHU6 15.6" (i5-11300H/16GB/512GB SSD/GeForce RTX 3050 Ti/FHD/No OS) Shadow Black (US Keyboard) | Skroutz.gr

Όμως κάπου διάβασα, ότι οι κάρτες γραφικών στα λάπτοπ έχουν σχεδόν τις μισές επιδόσεις από τις κανονικές.

Δεν έχω απαιτήσεις για πολλά. Έστω να τρέχουν και σε 30-40 fps και να μην κολλάνε.
Αυτό το λάπτοπ πιστεύετε θα κάνει;
Δεν έχω χίλια και 1500 δυστυχώς για υπολογιστή.

Στα μεταχειρισμένα βρήκα αυτό το desktop στα 300 ευρώ :
5-10400F 
Geforce gtx 2060 
16gb DDR4 2800
MSI-H410M-A-PRO-Motherboard-Micro-ATX- 1200-Socket
SSD: 512gb intenso 
Κουτι: Kolink-Void-Gaming-Midi-Tower

Και δύο ετοιματζίδικα

Με την 1650

Vengeance Phantom X Gaming Desktop PC (Ryzen 5-5500/16GB DDR4/512GB SSD/GeForce GTX 1650/No OS) | Skroutz.gr

Mε την 3050
Vengeance XR Lian Li Edition Gaming Desktop PC (Ryzen 5-5500/16GB DDR4/512GB SSD/GeForce RTX 3050/No OS) | Skroutz.gr

Οι δύο αυτές κάρτες έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις;
Έχω μπερδευτεί διότι, σε άλλα site λένε ότι η 1650 είναι μια χαρά για 1080 gaming και άλλοι λένε όχι.

Επίσης κάποιοι προτείνουν την 1070 ή την 1080 στα 8 gb και άλλοι λένε ότι καλύτερα να πάω σε 2080.
Της κακομοίρας.

Τα λεφτά που έχω άμεσα είναι γύρω στα 600-700.
Αν όμως πείτε κάποια πρόταση που να αξίζει, μπορώ να περιμένω να μαζέψω περισσότερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  

Επεξ/σία από tolstoy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To βασικότερο είναι να ξεκαθαρίσεις τι θες.

Οι επιδόσεις της κάρτας γραφικών desktop με laptop έχουν διαφορά, σίγουρα κατώτερες αυτές των λάπτοπ, σίγουρα όχι μισές σε επιδόσεις.

Αν θες να παίζεις σύγχρονα παιχνίδια στα 30-40 fps και καλά quality settings η 1650 σίγουρα δε σου κάνει.

Ο έτοιμος μεταχειρισμένος στα 300€ δεν είναι κάκιστο build αλλά ούτε και το καλύτερο. Μνήμες που θα παίξουν στα 2666, κάρτα που παίζει οκ σε 1080p όμως μεταχειρισμένη με οτι αυτό συνεπάγεται, μητρική μέτρια, άγνωστες μνήμες, κουτί κλειστό

Γενικότερα και ειδικότερα σε gpu θα είναι καλό να αποφύγεις τα μεταχειρισμένα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν κακές τιμές και αν δεν γνωρίζεις χρήση, σημαίνει οτι υπάρχει πιθανότητα να τις πάρεις στο χέρι σύντομα.

Αν μπορείς να διαθέσεις τα 700€ και γνωρίζεις από συναρμολόγηση, βγάζεις τιμιότατο build, με την Rx 6600 που στις περισσότερες των περιπτώσεων (πλην ελαχίστων τελευταίων game), παίζει 1080p σε high/60fps

Σχετικά πρόσφατο παράδειγμα budget build στα  550€, που σημαίνει οτι υπάρχουν αρκετά σημεία βελτίωσης σε περίπτωση εξάντλησης του ποσού.

Φυσικά τα κομμάτια είναι ένα-ένα διαλεγμένα και όχι οτι κάτσει που 11 στις 10 φορές έχουν τα pre-built

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eυχαριστώ για την απάντηση. 
Το pc θα είναι για games και λίγο streaming.
Ενδιφέρον build αυτό που προτείνεις, μάλλον αυτό θα κάνω. 

Είχα δει τις τιμές των μεταχειρισμένων και χωρίς να ξέρω πολλά, μου φάνηκαν κι εμένα κακές. 
Με συναρμολόγηση έχω χρόνια να ασχοληθώ, οπότε καλύτερα να τα πάω σε κάποιον που ξέρει.

Θα πρότεινες να δώσω κάτι παραπάνω για pc με την 3050;

Επεξ/σία από tolstoy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tolstoy είπε

Προφανώς εννοείς την κάρτα γραφικών της nvidia 3050.  Όχι. 

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3050-8-gb.c3858 

Εδώ θα βρεις συγκριτικό της 3050 με σχεδόν όλες τις κάρτες που κυκλοφορούν. Η 6600 έχει 25% παραπάνω επιδόσεις. Αν θες να δώσεις όντως κάτι παραπάνω δες μια  6650xt που την βρίσκεις άμεσα διαθέσιμη στα 280 ευρώ και έχει σχεδόν 60% παραπάνω επιδόσεις. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tolstoy είπε

Eυχαριστώ για την απάντηση. 
Το pc θα είναι για games και λίγο streaming.
Ενδιφέρον build αυτό που προτείνεις, μάλλον αυτό θα κάνω. 

Είχα δει τις τιμές των μεταχειρισμένων και χωρίς να ξέρω πολλά, μου φάνηκαν κι εμένα κακές. 
Με συναρμολόγηση έχω χρόνια να ασχοληθώ, οπότε καλύτερα να τα πάω σε κάποιον που ξέρει.

Μην μένεις μόνο στο παράδειγμα. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές-βελτιώσεις.

Υπάρχουν καταστήματα με εφάμιλλες-καλές τιμές που συναρμολογούν. Απλά εκεί συνήθως δεν κάνεις το καλύτερο deal, αφού θα συμβιβαστείς με ότι διαθέτει το κατάστημα.

Για την 3050 ήδη σου απάντησαν, απλά για επιβεβαίωση κι εγώ θα σου πω οτι η 6600 προσφέρει καλύτερες επιδόσεις.

Κάτι αντίστοιχο της 6600 σε nvidia δεν υπάρχει. Παραπλήσια κάπως η 3060 αλλά με χειρότερο vfm.

https://www.techspot.com/review/2343-amd-radeon-rx-6600/

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μην μένεις μόνο στο παράδειγμα. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές-βελτιώσεις.

Υπάρχουν καταστήματα με εφάμιλλες-καλές τιμές που συναρμολογούν. Απλά εκεί συνήθως δεν κάνεις το καλύτερο deal, αφού θα συμβιβαστείς με ότι διαθέτει το κατάστημα.

Για την 3050 ήδη σου απάντησαν, απλά για επιβεβαίωση κι εγώ θα σου πω οτι η 6600 προσφέρει καλύτερες επιδόσεις.

Κάτι αντίστοιχο της 6600 σε nvidia δεν υπάρχει. Παραπλήσια κάπως η 3060 αλλά με χειρότερο vfm.

https://www.techspot.com/review/2343-amd-radeon-rx-6600/

Ωραία οπότε πάω για 6600, για την XT θα δω αν μπορέσω να την πάρω. 

Τα κομμάτια απλά θα τα αγοράσω, θα τα πάω εδώ σε ένα κοντινό κατάστημα και θα το φτιάξουν αυτοί. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tolstoy είπε

Ωραία οπότε πάω για 6600, για την XT θα δω αν μπορέσω να την πάρω. 

Τα κομμάτια απλά θα τα αγοράσω, θα τα πάω εδώ σε ένα κοντινό κατάστημα και θα το φτιάξουν αυτοί. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Αν χρειαστείς βοήθεια ή κάποια αλλαγή ενημέρωσε.

Γενικά από εβδομάδα σε εβδομάδα μπορεί να αλλάξουν τιμές, διαθεσιμότητες και  vfm.

Αν κάτι δεν βρεις ή έχει μεγάλη διαφορά τιμής πες το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...