magictoboggan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Στο γραφείο που κάθομαι τις περισσότερες ώρες έχω 4 λάμπες φθορίου τις παλιές 1.20 και είναι πολύ κουραστικές για τα μάτια. Σκέφτομαι να τις αλλάξω με LED ουδέτερο λευκό 4000k. Θα δω διαφορά ή να κοιτάξω για άλλη λύση; Σκεφτόμαι να τις αλλάξω με αυτές: https://www.kafkas.gr/lambes/led/tube/philips-lamba-led-tube-t8-20w-2200lm-g13-230v-240-4000k-oudetero-lefko_302605/
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Για μένα, η βασικότερη παράμετρος του σωστού φωτισμού, είναι η κατεύθυνση και το μέρος που βρίσκονται οι λάμπες ως προς την θέση που είσαι εσύ. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το γραφείο σου, αλλά αν είχα ένα γραφείο, θα έβαζα ένα μικρό φωτιστικό γραφείου από αυτά που μπορούν να γυρίσουν σε γωνία τόσο κάθετα όσο και οριζόντια με βραχίονα, έτσι το ρυθμίζεις εσύ πως σε βολεύει ως προς το σημείο που έχεις την οθόνη του υπολογιστή ή θες να γράψεις κάτι. Για το θέμα, φθορισμός η λάμπα led πάντα για οροφή, νομίζω ότι θα είναι τα ίδια περίπου. 1
nickol-us Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Τι είναι αυτό που σε κουράζει; Δε νομίζω οτι βελτιώνεις κάποιο χαρακτηριστικό απλά αλλάζοντας σε led, εκτός της εξοικονόμησης ενέργειας. 1
magictoboggan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 5 hours ago, nickol-us said: Τι είναι αυτό που σε κουράζει; Δε νομίζω οτι βελτιώνεις κάποιο χαρακτηριστικό απλά αλλάζοντας σε led, εκτός της εξοικονόμησης ενέργειας. Ενώ έχει μπόλικο φως ο χώρος μετά από λίγο τα μάτια μου είναι λες και βάραγα ηλεκτροκολληση χωρίς μάσκα. Σε αντίθεση αν πάω πχ στην κουζίνα του σπιτιού με το laptop δεν έχω κάποιο θέμα
nickol-us Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μήπως είναι υπερβολικά δυνατά και σε κουράζουν; Στην κουζίνα έχεις θερμό ή ψυχρό φως; Ίσως με διαφορετικό λαμπτήρα (ακόμη και led) να μπορέσεις να φέρεις πι πολύ στα μέτρα σου τον φωτισμό. Σίγουρα μπορείς να περιορίσεις την φωτεινότητα και σίγουρα μπορείς να αλλάξεις απόχρωση σε πιο θερμό. Αρκεί να βρεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί
magictoboggan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 31 minutes ago, nickol-us said: Μήπως είναι υπερβολικά δυνατά και σε κουράζουν; Στην κουζίνα έχεις θερμό ή ψυχρό φως; Ίσως με διαφορετικό λαμπτήρα (ακόμη και led) να μπορέσεις να φέρεις πι πολύ στα μέτρα σου τον φωτισμό. Σίγουρα μπορείς να περιορίσεις την φωτεινότητα και σίγουρα μπορείς να αλλάξεις απόχρωση σε πιο θερμό. Αρκεί να βρεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί Μάλλον, είναι πολύ δυνατές και ιδιαίτερο χρώμα. Τώρα που τις κατέβασα εντωμεταξύ είδα κατανάλωση 80 watt lol. Στο site της Philips λέει 7000 lm φωτεινότητα και οι αντίστοιχες led έχουν γύρω στα 2200 lm Αν και είναι μέγεθος tl5. Δε βλέπω να υπάρχουν σε αυτό το μέγεθος led.
nickol-us Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μάλλον δεν έχει ο Καυκάς, θα βρεις ωστόσο https://ledokosmos.gr/index.php?route=product/product&product_id=47149 1
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Όταν λες γραφείο εννοείς επαγγελματικό χώρο ή στο σπίτι σου? Στο σπίτι δεν πιστεύω ότι χρειάζονται τέτοια φωτιστικά ούτε είναι ωραία
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 59 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Μάλλον, είναι πολύ δυνατές και ιδιαίτερο χρώμα. Τώρα που τις κατέβασα εντωμεταξύ είδα κατανάλωση 80 watt lol. Στο site της Philips λέει 7000 lm φωτεινότητα και οι αντίστοιχες led έχουν γύρω στα 2200 lm Αν και είναι μέγεθος tl5. Δε βλέπω να υπάρχουν σε αυτό το μέγεθος led. και μονο που έχουν μαυρίσει θέλουν άλλαγμα αυτές.
magictoboggan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 57 minutes ago, cthulhucarbide said: Όταν λες γραφείο εννοείς επαγγελματικό χώρο ή στο σπίτι σου? Στο σπίτι δεν πιστεύω ότι χρειάζονται τέτοια φωτιστικά ούτε είναι ωραία Στο σπίτι. Αυτά τα φωτιστικά σώματα είχαν μπει πριν μια 15ετήα όχι από εμένα και έχουν μείνει. 39 minutes ago, Ukforthemoment said: και μονο που έχουν μαυρίσει θέλουν άλλαγμα αυτές. Τελικά αγόρασα αυτήν εδώ: https://www.skroutz.gr/s/30915107/Philips-Lampa-LED-gia-Ntoui-E27-Fysiko-Leyko-5000lm-929002406702.html Θα τη βάλω σε ένα φωτιστικό που έχω και ελπίζω να κάνει δουλειά γιατί με τις άλλες δεν έβγαλα άκρη. Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα.
nickol-us Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Στο σπίτι. Αυτά τα φωτιστικά σώματα είχαν μπει πριν μια 15ετήα όχι από εμένα και έχουν μείνει. Τελικά αγόρασα αυτήν εδώ: https://www.skroutz.gr/s/30915107/Philips-Lampa-LED-gia-Ntoui-E27-Fysiko-Leyko-5000lm-929002406702.html Θα τη βάλω σε ένα φωτιστικό που έχω και ελπίζω να κάνει δουλειά γιατί με τις άλλες δεν έβγαλα άκρη. Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα. Νομίζω κακή επιλογή για μικρό χώρο. Τόσα lumen σε τόσο μικρό σημείο, δε θα μπορείς ούτε να την κοιτάξεις ενώ είναι σχεδόν βέβαιο οτι δε θα μπορέσει να καλύψει μόνη της ένα τόσο μεγάλο χώρο(ακτίνα). Αυτές κάνουν για πιο μεγάλα ύψη, να μπουν σε καμπάνες, στα λεφτά που δίνεις, θα σου έλεγα να την ακυρώσεις. Χίλιες φορές να βάλεις κλασικές t5 με λιγότερα lumen και ουδέτερη απόχρωση, εφόσον θεωρείς οτι δεν συμφέρουν οι Led Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από nickol-us
magictoboggan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 17 minutes ago, nickol-us said: Νομίζω κακή επιλογή για μικρό χώρο. Τόσα lumen σε τόσο μικρό σημείο, δε θα μπορείς ούτε να την κοιτάξεις ενώ είναι σχεδόν βέβαιο οτι δε θα μπορέσει να καλύψει μόνη της ένα τόσο μεγάλο χώρο(ακτίνα). Αυτές κάνουν για πιο μεγάλα ύψη, να μπουν σε καμπάνες, στα λεφτά που δίνεις, θα σου έλεγα να την ακυρώσεις. Χίλιες φορές να βάλεις κλασικές t5 με λιγότερα lumen και ουδέτερη απόχρωση, εφόσον θεωρείς οτι δεν συμφέρουν οι Led Μια χαρά μου φαίνονται οι LED που έστειλες απλά δε γνωρίζω αν θα πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο για να λειτουργήσουν σωστά
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7000 Lumen παντως που έχουν οι λάμπες τα θεωρώ πάρα πολλά και μάλλον αυτό σε ενοχλεί, μόνο αν είστε πολλά τετραγωνικά χώρος. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από Basilhs23___ 1
nickol-us Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 37 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Μια χαρά μου φαίνονται οι LED που έστειλες απλά δε γνωρίζω αν θα πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο για να λειτουργήσουν σωστά Ηλεκτρονικό ballast... γι'αυτό και το tl... βλέπεις πάνε χρόνια από τότε που τα μαθαίναμε, ενώ δυστυχώς δεν ακολούθησα το επάγγελμα. Έχω την εντύπωση οτι θα παίξουν κατευθείαν, χωρίς καμία παρέμβαση. Μπορείς να επισκεφτείς το κατάστημα αγοράς και να τους ρωτήσεις, ώστε να είσαι και καλλυμένος σε περίπτωση επιστροφής. @nvel γνώστης στα ηλεκτρολογικά, εφόσον είναι τριγύρω μπορεί να επιβεβαιώσει ή όχι τα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση τόσο πολύ φως σε ένα τόσο μικρό σημείο όπως ο λαμπτήρας που είπες οτι παρήγγειλες, δείχνει μεγάλο λάθος. 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 5 hours ago, magictoboggan said: Σε αντίθεση αν πάω πχ στην κουζίνα του σπιτιού με το laptop δεν έχω κάποιο θέμα Για μένα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δεις τη θερμοκρασία χρώματος της λάμπας της κουζίνας. 4 hours ago, magictoboggan said: Μάλλον, είναι πολύ δυνατές και ιδιαίτερο χρώμα. Τώρα που τις κατέβασα εντωμεταξύ είδα κατανάλωση 80 watt lol. Στο site της Philips λέει 7000 lm φωτεινότητα και οι αντίστοιχες led έχουν γύρω στα 2200 lm 6.550 lm βλέπω εγώ στο site, τα οποία ήταν τόσο όταν ήταν καινούργια, η δική σου είναι πάρα πολύ πεσμένη σε φωτεινότητα έτσι όπως τη βλέπω. Επίσης είναι 4000k, ίσως για αυτό σε κουράζουν, εγώ προσωπικά μόνο με 2700k αντέχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα