Raki-meze Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Μετεγγραφές μαθητών (ΠΔ 79/2017 που είναι σε ισχύ για την εκπαίδευση) 1. Μετεγγραφές μαθητών από σχολείο σε σχολείο μπορεί να γίνουν ύστερα από αίτηση των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθοι λόγοι: α) μετοίκηση της οικογένειας του μαθητή, β) φοίτηση μαθητή σε σχολείο το οποίο δεν έχει σχολική περιφέρεια, σύμφωνα με το άρθρο 5 του παρόντος, γ) σε περίπτωση που οι μαθητές μετακινούνται από μονοθέσιο, διθέσιο και τριθέσιο σε πολυθέσιο σχολείο εφόσον οι γονείς τους επιθυμούν τη μετακίνηση αυτή. 2. Την αίτηση μετεγγραφής υποβάλλουν στον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου οι γονείς/κηδεμόνες. 3. Στα δημοτικά σχολεία αποκλειστικά αρμόδιος για την παραλαβή της αίτησης και την υλοποίηση της διαδικασίας είναι ο Διευθυντής/Προϊστάμενος του σχολείου.
tounion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, BritGreek said: Τότε δεν ξέρουν τη διαδικασία οι διευθυντές των σχολείων και το γραφείο. Το έκανα ο ίδιος πριν από 5 ημέρες και ακριβώς αυτή ήταν η διαδικασία που μας είπαν να ακολουθήσουμε (και τα δύο σχολεία). Μεταξύ των σχολείων έγινε η αλλαγή και πέρασε κανονικά. Ναι αλλά όπως είπατε και στο προηγούμενο μύνημα, που δεν το γράφετε τωρα, η πρωτοβάθμια θα αποφασίσει... ούτε ο προηγούμενος, ούτε ο επόμενος διευθυντής. Και εφόσον στο νεο σχολείο δεν δημιουργείτε πρόβλημα και υπάρχει η προϋπόθεση της μετεγκατάστασης γιατί να μην γίνει δεκτή ? Προφανώς στην περίπτωση σας υπήρχε διάθεση συνεργασίας από όλους, κάτι που δεν υπάρχει στην περίπτωση που συζητάμε όπου ούτε ο διευθυντής αλλά ούτε η διευθύντρια θέλουν να πατήσουν τα κουμπάκια για να προχωρήσει η αίτηση. Γι'αυτό είτε άτυπα ή τυπικά το μπαλάκι πάει στην πρωτοβάθμια... Επίσης αναφέρατε ότι ο μόνος λόγος αλλαγής διεύθυνσης είναι με συμβόλαιο ενοικίασης ακινήτου ? Δηλαδή αν δεν υπάρχει κάποιος λογαριασμός ΔΕΚΟ ονομαστικά σε μένα αλλά ούτε κάποιο ενεργό συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα μου εγώ δεν μπορώ να δηλώσω που μένω αλλιώς ?? Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από tounion
mechpanos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Edit: Δοκίμασε το κόλπο που λέει ο @mechpanos πιο πριν με την αλλαγή διεύθυνσης στο taxis. Μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Ναι αλλά νέο Ε1 μπορεί να υποβάλει του χρόνου!
Kaboomzer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Απο τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά την τελικη απόφαση την παίρνει η Δ/νση Πρ/θμιας Εκπ/σης. Οι διευθυντές των σχολείων κανουν τα διαδικαστικά, δηλαδη παραλαμβανουν τις αιτήσεις και τις προωθουν στη Διεύθυνση. Για να μην φαίνεται οτι υπαρχουν ζητήματα στα σχολεία τους, προσπαθούν συνήθως να αποφυγουν τις διαδικασίες με τρόπους οπως εκανε και ο εν λιγω δντης. Αν δεν υπαρχουν σοβαροί λόγοι, κατά 90%, η Πρωτοβάθμια θα κανει οτι προτεινουν οι διευθυντές, στην περίπτωσή σου απορριψη. Γνώμη μου ως εκπαιδευτικός (edit: και γονέας) : - Ζητάς συνάντηση με τον δάσκαλο, το διευθυντή και την ομάδα ψυχολόγων/κοινωνικών λειτουργών του σχολείου. Ειναι δικαίωμά σου.Εξηγείς το πρόβλημα και προσπαθείτε να βρείτε μια λύση. Αν χρειαστεί καλούν και το παιδί (χωρίς την παρουσία του Δντη εννοείται) για επιπλεον πληροφορίες. Αν δέχεται bullying θα φανεί. Πίστεψε με οσους έχω γνωρίσει ειναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και ξερουν να χειριστουν τετοιες καταστάσεις. Μακροπρόθεσμα ισως είναι καλύτερη λύση απο την αλλαγη σχολείου. -Αν το θέμα δεν λυθεί παίρνεις τηλ στη Δνση Πθμιας και ζητας συνάντηση με το Δντη Εκπσης. Και αυτό είναι δικαίωμά σου Του παραθέτεις το πρόβλημα και τις προσπαθειες που κανατε για να βρεθεί λύση, και ζητάς με σωστο τρόπο να εγκριθεί η μετεγγραφή σε αλλο σχολείο. Το πιο πιθανό ειναι να εγκριθεί εφοσον δεν δημιουργείται προβλημα στη λειτουργία των σχολείων με τον αριθμό των μαθητων στα τμήματα. - Αν και μετά τα παραπανω δε λύνεται το θέμα και θεωρείς οτι το παιδί σου αντιμετωπίζει θέμα που προκαλείται απο εξωγενείς παράγοντες, τότε σαν γονιός πλέον κανεις οτι νομιζεις πιο σωστό κι ας χρειαστεί να παρακάμψεις νομους και διαδικασίες. ΥΓ: με το παραπάνω εννοώ αυτά που λεγανε για τη διευθυνση κατοικίας και την επιπλεον πιεση κανοντας λογω για αδιαφορία του σχολείου σε bullying και οχι φυσικα τίποτα πιο δραστικό. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από Kaboomzer 3
The_Judas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ναι αλλά νέο Ε1 μπορεί να υποβάλει του χρόνου! νομίζω ότι μόλις αλλάξεις διεύθυνση πήγαινει αυτόματα και βγαίνει σε ολα τα έγγραφα του taxis... ακόμα και ε1 του 2010 να εκτυπώσεις....την νέα διεύθυνση βγάζει πάνω . Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από The_Judas
mechpanos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 59 λεπτά πριν, The_Judas είπε νομίζω ότι μόλις αλλάξεις διεύθυνση πήγαινει αυτόματα και βγαίνει σε ολα τα έγγραφα του taxis... ακόμα και ε1 του 2010 να εκτυπώσεις....την νέα διεύθυνση βγάζει πάνω . Μπα, μπήκα και το τσέκαρα (λέω, λες;;;)...Σε εμένα, σε παλιά δήλωση βγάζει την παλιά μου διεύθυνση, κανονικά. 2
The_Judas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, mechpanos είπε Μπα, μπήκα και το τσέκαρα (λέω, λες;;;)...Σε εμένα, σε παλιά δήλωση βγάζει την παλιά μου διεύθυνση, κανονικά. σε εμένα την νέα βγάζει! ίσως να παίζει ρολο ότι είναι και επαγγελματική εδρα ; Δεν ξέρω.
psycho_freak Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Επειδη ανοιξα το θεμα πριν μερικες εβδομαδες ηθελα να σας πω τελικα τι εγινε για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται. Εν συντομία, αλλάξαμε σχολείο 3 εβδομάδες μετά την έναρξη. Πηγα με εναν λογαριασμο ΔΕΚΟ και το Ε9 στο επόμενο (3ο! σε σειρά) σχολειο (αφου ειχαμε ψαξει τμηματα δασκαλο κλπ) και χωρις πολλα πολλα ζητησα να κανω αιτηση λογω μετεγκατάστασης. Η διευθυντρια ευγενεστατη μου ειπε οτι μας δεχονται, εφόσον υπήρχε κενη θεση. Πήγα μετά στον διευθυντή του προηγούμενου σχολείου και του είπα πως μας δέχτηκαν από το άλλο σχολείο οπότε ήρθα να κάνω την αίτηση μετεγγραφής, δεν το περίμενε, δεν του άρεσε, αλλά προφανώς δε μπορούσε να κάνει αλλιώς. Το παιδι ειναι τρεις εβδομάδες τωρα στο νεο σχολειο, και είναι πολύ χαρούμενο, έχει αρχίσει να κάνει παρέες κλπ., μια χαρά στα μαθήματα. Μου έκανε εντύπωση η άρνηση του διευθυντή να κάνω αίτηση αρχικά η οποία πρέπει να είναι και παράνομη. Τελικά δεν χρειαζόταν υπηρεσιακό σημείωμα και οι λοιπές μπούρδες, ούτε ίσχυε αυτό που έλεγε ότι επειδή τα σχολεία είναι κοντά το ένα με το άλλο “θα ήταν δύσκολο” να φύγουμε. Η αλλαγή διεύθυνσης αρκεί. Δεν ξέρω τον λόγο της άρνησης του να φύγουμε, ούτε τον φόβο της διευθύντριας του 2ου σχολείου να πάρει μαθητή από αυτόν. Είναι κρίμα όμως να συμπεριφέρονται έτσι λόγω θέσης. Μάθαμε κάτι και από αυτό. 16 1
psycho_freak Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Και μιας και το λέγαμε: https://fresh-education.gr/πιερρακάκης-με-αίτηση-η-ελεύθερη-επιλ/
mechpanos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Στις 25/10/2023 στις 10:03 ΜΜ, psycho_freak είπε Επειδη ανοιξα το θεμα πριν μερικες εβδομαδες ηθελα να σας πω τελικα τι εγινε για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται. Εν συντομία, αλλάξαμε σχολείο 3 εβδομάδες μετά την έναρξη. Πηγα με εναν λογαριασμο ΔΕΚΟ και το Ε9 στο επόμενο (3ο! σε σειρά) σχολειο (αφου ειχαμε ψαξει τμηματα δασκαλο κλπ) και χωρις πολλα πολλα ζητησα να κανω αιτηση λογω μετεγκατάστασης. Η διευθυντρια ευγενεστατη μου ειπε οτι μας δεχονται, εφόσον υπήρχε κενη θεση. Πήγα μετά στον διευθυντή του προηγούμενου σχολείου και του είπα πως μας δέχτηκαν από το άλλο σχολείο οπότε ήρθα να κάνω την αίτηση μετεγγραφής, δεν το περίμενε, δεν του άρεσε, αλλά προφανώς δε μπορούσε να κάνει αλλιώς. Το παιδι ειναι τρεις εβδομάδες τωρα στο νεο σχολειο, και είναι πολύ χαρούμενο, έχει αρχίσει να κάνει παρέες κλπ., μια χαρά στα μαθήματα. Μου έκανε εντύπωση η άρνηση του διευθυντή να κάνω αίτηση αρχικά η οποία πρέπει να είναι και παράνομη. Τελικά δεν χρειαζόταν υπηρεσιακό σημείωμα και οι λοιπές μπούρδες, ούτε ίσχυε αυτό που έλεγε ότι επειδή τα σχολεία είναι κοντά το ένα με το άλλο “θα ήταν δύσκολο” να φύγουμε. Η αλλαγή διεύθυνσης αρκεί. Δεν ξέρω τον λόγο της άρνησης του να φύγουμε, ούτε τον φόβο της διευθύντριας του 2ου σχολείου να πάρει μαθητή από αυτόν. Είναι κρίμα όμως να συμπεριφέρονται έτσι λόγω θέσης. Μάθαμε κάτι και από αυτό. Μπράβο ρε φίλε ευχάριστο. Με το κάθε... μην πω...και την κάθε ευθυνόφοβγη που βάζουν σε μια καρέκλα για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των γονιών και των παιδιών, λες και δεν είναι ήδη αρκετά μεγάλη πρόκληση από μόνη της η ανατροφή ενός παιδιού...χαίρομαι που τα καταφέρατε!!! 2
psycho_freak Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Στις 27/10/2023 στις 9:02 ΠΜ, mechpanos είπε Μπράβο ρε φίλε ευχάριστο. Με το κάθε... μην πω...και την κάθε ευθυνόφοβγη που βάζουν σε μια καρέκλα για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των γονιών και των παιδιών, λες και δεν είναι ήδη αρκετά μεγάλη πρόκληση από μόνη της η ανατροφή ενός παιδιού...χαίρομαι που τα καταφέρατε!!! Να είσαι καλά.
tzortis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μετά από ψάξιμο έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και είμαι από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε αναζήτηση λύσης. Έχω το μικρό μου παιδί στην πρώτη Γυμνασίου σε σχολείο της Αθήνας. Τον Ιούνιο από το δημοτικό του μας ενημέρωσαν πως όλα τα παιδιά θα πάνε σε συγκεκριμένο γυμνάσιο της περιοχής. Την ημέρα ωστόσο του αγιασμού και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, μας ενημέρωσαν ότι το παιδί και μόνο αυτό πρέπει να πάει σε άλλο γυμνάσιο 2.5 χλμ μακριά. Το σπίτι μας είναι έτσι και αλλιώς ακριβώς απέναντι από το σχολείο που ήταν να πάμε. Έχοντας λάβει υπηρεσιακό σημείωμα ότι το σχολείο απέναντι από το σπίτι, μας δέχεται, έχω γίνει μπαλάκι μεταξύ της άβουλης δευτεροβάθμιας η οποία επιμένει στο να τα βρούν οι διευθυντές μεταξύ τους. Το πρόβλημα είναι με τον διευθυντή του τωρινού σχολείου ο οποίος αρνείται πεισματικά και ειρωνικά αφήσει το παιδί να φύγει. Έχω κοινοποιήσει και έχω καταθέσει στη δευτεροβάθμια μισθωτήριο σπιτιού και χαρτί ειδικού παιδοψυχολόγου μιας και το παιδί βρέθηκε τη μέρα του αγιασμού να αλλάζει ξαφνικά σχολείο και έχει κλειστεί στον εαυτό του κάτι που μας έχει ανησυχήσει πολύ και παράλληλα ψάχνουμε. Η ερώτηση είναι που απευθύνεται κάποιος όταν η δευτεροβάθμια δεν παίρνει θέση; Ποια παραγράφος του νόμου ο οποίος δεν είναι καθόλου ξεκάθαρος επιτρέπει σε έναν διευθυντή γυμνασίου να κάνει τέτοια κατάχρηση εξουσίας και να παραβιάζει την αρχή της ισότητας; Αν γνωρίζει κάποιος κάτι θα εκτιμηθεί πολύ. Ευχαριστώ θερμά
filip123go Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 10 minutes ago, tzortis said: Μετά από ψάξιμο έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και είμαι από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε αναζήτηση λύσης. Έχω το μικρό μου παιδί στην πρώτη Γυμνασίου σε σχολείο της Αθήνας. Τον Ιούνιο από το δημοτικό του μας ενημέρωσαν πως όλα τα παιδιά θα πάνε σε συγκεκριμένο γυμνάσιο της περιοχής. Την ημέρα ωστόσο του αγιασμού και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, μας ενημέρωσαν ότι το παιδί και μόνο αυτό πρέπει να πάει σε άλλο γυμνάσιο 2.5 χλμ μακριά. Το σπίτι μας είναι έτσι και αλλιώς ακριβώς απέναντι από το σχολείο που ήταν να πάμε. Έχοντας λάβει υπηρεσιακό σημείωμα ότι το σχολείο απέναντι από το σπίτι, μας δέχεται, έχω γίνει μπαλάκι μεταξύ της άβουλης δευτεροβάθμιας η οποία επιμένει στο να τα βρούν οι διευθυντές μεταξύ τους. Το πρόβλημα είναι με τον διευθυντή του τωρινού σχολείου ο οποίος αρνείται πεισματικά και ειρωνικά αφήσει το παιδί να φύγει. Έχω κοινοποιήσει και έχω καταθέσει στη δευτεροβάθμια μισθωτήριο σπιτιού και χαρτί ειδικού παιδοψυχολόγου μιας και το παιδί βρέθηκε τη μέρα του αγιασμού να αλλάζει ξαφνικά σχολείο και έχει κλειστεί στον εαυτό του κάτι που μας έχει ανησυχήσει πολύ και παράλληλα ψάχνουμε. Η ερώτηση είναι που απευθύνεται κάποιος όταν η δευτεροβάθμια δεν παίρνει θέση; Ποια παραγράφος του νόμου ο οποίος δεν είναι καθόλου ξεκάθαρος επιτρέπει σε έναν διευθυντή γυμνασίου να κάνει τέτοια κατάχρηση εξουσίας και να παραβιάζει την αρχή της ισότητας; Αν γνωρίζει κάποιος κάτι θα εκτιμηθεί πολύ. Ευχαριστώ θερμά Αφού έχεις χαρτί από παιδο-ψυχολογο στείλε ένα εξώδικο στον "έξυπνο" διευθυντή, και να δεις τι ωραία θα λυθούν ξαφνικά όλα.! Μιλά με έναν δικηγόρο. Θα σε κατευθύνει. Το πιο κλασικό που γίνεται στην Αθήνα, είναι εικονικά μισθωτηρια, ώστε τι παιδί να πάει στο σχολείο που θέλει. Βέβαια σε εσένα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει... Μένεις ήδη ακριβώς απέναντι από το σχολείο. Με τη δικαιολογία έστειλαν το παιδί σε άλλο σχολείο;
tzortis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, filip123go είπε Αφού έχεις χαρτί από παιδο-ψυχολογο στείλε ένα εξώδικο στον "έξυπνο" διευθυντή, και να δεις τι ωραία θα λυθούν ξαφνικά όλα.! Μιλά με έναν δικηγόρο. Θα σε κατευθύνει. Το πιο κλασικό που γίνεται στην Αθήνα, είναι εικονικά μισθωτηρια, ώστε τι παιδί να πάει στο σχολείο που θέλει. Βέβαια σε εσένα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει... Μένεις ήδη ακριβώς απέναντι από το σχολείο. Με τη δικαιολογία έστειλαν το παιδί σε άλλο σχολείο; Ναι είναι η επόμενη κίνηση αν και φοβάμαι ότι θα πάρει χρόνο. Δεν έχω πάρει από πουθενά καμία ξεκάθαρη απάντηση, μιλάμε για απίστευτη περιπέτεια χωρίς λόγο. Η δευτεροβάθμια λέει κάτι αόριστα για τα νούμερα των μαθητών ανά τάξη, αλλά δεν προκύπτει θέμα διάλυσης τμήματος αριθμητικά δεν είναι οριακά. Η δική μου ερμηνεία είναι ότι γίναν οι κλασικές δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες ανταλλαγές μαθητών μέσα στο καλοκαίρι ένα παιδί να περισσεύει. Η έπαρση όμως και η αναισθησία που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Αν δεν το περνούσα όλο αυτό δεν θα το πίστευα πραγματικά
filip123go Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 12 hours ago, tzortis said: Ναι είναι η επόμενη κίνηση αν και φοβάμαι ότι θα πάρει χρόνο. Δεν έχω πάρει από πουθενά καμία ξεκάθαρη απάντηση, μιλάμε για απίστευτη περιπέτεια χωρίς λόγο. Η δευτεροβάθμια λέει κάτι αόριστα για τα νούμερα των μαθητών ανά τάξη, αλλά δεν προκύπτει θέμα διάλυσης τμήματος αριθμητικά δεν είναι οριακά. Η δική μου ερμηνεία είναι ότι γίναν οι κλασικές δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες ανταλλαγές μαθητών μέσα στο καλοκαίρι ένα παιδί να περισσεύει. Η έπαρση όμως και η αναισθησία που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Αν δεν το περνούσα όλο αυτό δεν θα το πίστευα πραγματικά Κάτι άλλο που θα μπορούσες ίσως να κάνεις, είναι να γράψεις τον μικρό σε ένα ιδιωτικό για μερικές μέρες. Μετά να τους πεις ότι "δεν του άρεσε" (η whatever, δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις) και να κάνεις εκ νέου μεταγραφή στο σχολείο που θέλεις. Δεν ξέρω καν αν γίνεται... Απλά μια σκέψη κάνω ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα