Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστικη ολικη

IoannisSM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, RipCity είπε

Την αξία του αυτοκινήτου στο ασφαλιστηρίου θα εννοεί, όχι μόνο για κλοπή.

Εχεις αξία οχήματος σε ασφαλιστήριο που δεν έχει κάλυψη κλοπής;Εχω δύο αμάξια(του 2015 και του 2005) στην HD και μολις έλεγξα τα ασφαλιστήρια  και πουθενά δεν αναφέρουν αξία οχήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 minutes ago, Ukforthemoment said:

Εχεις αξία οχήματος σε ασφαλιστήριο που δεν έχει κάλυψη κλοπής;Εχω δύο αμάξια(του 2015 και του 2005) στην HD και μολις έλεγξα τα ασφαλιστήρια  και πουθενά δεν αναφέρουν αξία οχήματος.

στην πραξη ειναι ιδια με την ολικη κλοπή (αν το εχεις στο ασφαλιστήριο)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, Ukforthemoment said:

Υπάρχουν κιάλλες καλύψεις που το ασφάλιστρο τους υπολογίζεται με βάση την δηλωμένη αξία του οχήματος, μία από αυτές την έχεις σίγουρα στα συμβόλαια της HD, την "υλικές ζημιές από ανασφάλιστο", δίπλα ακριβώς την γράφει.

Βέβαια - σε αντίθεση με το ότι έχουν γράψει κάποιοι παραπάνω - αυτή η αξία δεν έχει καμία απολύτως σημασία στην περίπτωση που σε αποζημιώνει η ασφαλιστική του άλλου.

Edit: Βασικά δεν έχει σημασία ούτε όταν σε αποζημιώνει η δική σου ασφαλιστική, με την έννοια ότι η αποζημίωση δεν δύναται να ξεπερνά ούτε το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο αλλά ούτε και την εμπορική αξία τη στιγμή του ατυχήματος.

Επεξ/σία από Joshua21

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Υπάρχουν κιάλλες καλύψεις που το ασφάλιστρο τους υπολογίζεται με βάση την δηλωμένη αξία του οχήματος, μία από αυτές την έχεις σίγουρα στα συμβόλαια της HD, την "υλικές ζημιές από ανασφάλιστο", δίπλα ακριβώς την γράφει.

Βέβαια - σε αντίθεση με το ότι έχουν γράψει κάποιοι παραπάνω - αυτή η αξία δεν έχει καμία απολύτως σημασία στην περίπτωση που σε αποζημιώνει η ασφαλιστική του άλλου.

Αυτά γράφουν τα συμβόλαια

Πουντο του 2005 

ΚΑΛΥΨΕΙΣ
ESSENTIAL ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αστική ευθύνη / Υλικές ζημιές........................... €1.300.000
Αστική ευθύνη / Σωματικές βλάβες.................... €1.300.000
Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο..............................€15.000
Φροντίδα ατυχήματος.......................................................✓
Προσωπικό ατύχημα................................................€15.000
Νομική προστασία.................................................... €6.000

Αστρα 2015 

ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Αστική ευθύνη / Υλικές ζημιές ........................ €1.300.000
Αστική ευθύνη / Σωματικές βλάβες ................. €1.300.000
Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο ........................... €15.000
Φροντίδα ατυχήματος ................................................... ✓
Προσωπικό ατύχημα ............................................ €15.000
Οδική βοήθεια ............................................................. ✓
Θραύση κρυστάλλων (Συνεργάτες ή 25% απαλλαγή) €1.500
Νομική προστασία ................................................. €6.000

Just now, Ukforthemoment said:

Αυτά γράφουν τα συμβόλαια

Πουντο του 2005 

ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο..............................€15.000

Αστρα 2015 

ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Αστική ευθύνη / Υλικές ζημιές ........................ €1.300.000
Αστική ευθύνη / Σωματικές βλάβες ................. €1.300.000
Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο ........................... €15.000
Φροντίδα ατυχήματος ................................................... ✓
Προσωπικό ατύχημα ............................................ €15.000
Οδική βοήθεια ............................................................. ✓
Θραύση κρυστάλλων (Συνεργάτες ή 25% απαλλαγή) €1.500
Νομική προστασία ................................................. €6.000

Άρα 15.000€ έχουν δηλωμένη αξία και τα δύο.

Δες τι γράφει το δικό μου:

ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο................................€1.400
Οδική βοήθεια................................................................. ✓
Θραύση κρυστάλλων (Συνεργάτες ή 25% απαλλαγή). €1.500

Υπόψιν στο punto έχεις εξωπραγματικό νούμερο, αν είχες βάλει ως δηλωμένη αξία κάποιο πιο λογικό ποσό θα ήταν εμφανώς μικρότερο το ασφάλιστρο.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Άρα 15.000€ έχουν δηλωμένη αξία και τα δύο.

Δες τι γράφει το δικό μου:

ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο................................€1.400
Οδική βοήθεια................................................................. ✓
Θραύση κρυστάλλων (Συνεργάτες ή 25% απαλλαγή). €1.500

Υπόψιν στο punto έχεις εξωπραγματικό νούμερο, αν είχες βάλει ως δηλωμένη αξία κάποιο πιο λογικό ποσό θα ήταν εμφανώς μικρότερο το ασφάλιστρο.

Δεν εχω βάλει τίποτα  εγω ,απο μονο του βγαίνει έτσι,οταν συμπληρώνω στοιχεία για την ανανέωση κάπου  λεει για αξία  γύρω στο διχίλιαρο που μάλιστα λεει ότι είναι χαμηλό για μικτή ή για κλοπή ,δεν θυμάμαι ακριβώς.Για 100 μέρες πληρώνω 32,37€  .Σε λίγο που θα πρέπει να κάνω ανανέωση θα το προσέξω καλύτερα.

17 hours ago, Black Demis said:

Αν το κόστος της επισκευής θα περάσει κάποιο ποσό (αυτό που ουσιαστικά θεωρείτε ασύμφορο για επισκευή) δεν θα πάρει ποτέ μα ποτέ όλο το ποσό θα πάρει μέχρι ένα σημείο (μέχρι εκείνο που θα πλυρωνεβη ασφαλιστική)

Πρόσφατο παράδειγμα fiat Punto 2001 το είχε ασφαλισμένο για 2100 χιλιάρικα αμάξι 250.000 χιλομετρα αλλά ήταν πένα ξανά βαμμένο όλα αλλαγμένα κλπ

Το χτυπάνε πίσω καταλήγει σε κολόνα χτυπάει και πλάγια

Του το βγαζουν ολική και του δίνουν 1900 ευρω, αρνείται (είχε αγάπη για το αμάξι και δεν έχει και λεφτά για άλλο)

Πάει το φτιάχνει (4 χιλιάρικα και  βγήκε γιατί έκανε και ολική βαφή το τράβηξε δικαστικά μα και μου πήρε μάντεψε πόσο... 2100 ότι έλεγε το ασφάλεια του τα υπόλοιπα από την τσέπη και τώρα έχει ένα punto ραμμένο κομμένο από κάθε άποψη χαμένα 2 χιλιάρικα + δικαστικά έξοδα δεν θυμάμαι πόσο καθος δεν καλύφθηκαν πλήρος, και πολλά χαμένα νεύρα

Ναι έχει ένα fiat 24 ετών με σχεδόν 300,000χλμ  ήμαρτον είμαστε πλέον Αφρική όχι γινόμαστε !!!!!

Just now, Dinos1973 said:

Ναι έχει ένα fiat 24 ετών με σχεδόν 300,000χλμ  ήμαρτον είμαστε πλέον Αφρική όχι γινόμαστε !!!!!

οταν δεν παιζει μια αυτα γινονται.........

8 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Οντως,τελείως λάθος κίνηση ,με τα 4Κ έπαιρνε κάτι άλλο που δεν είχε γίνει φυσαρμόνικα.

27 minutes ago, Ukforthemoment said:

Δεν εχω βάλει τίποτα  εγω ,απο μονο του βγαίνει έτσι,οταν συμπληρώνω στοιχεία για την ανανέωση κάπου  λεει για αξία  γύρω στο διχίλιαρο που μάλιστα λεει ότι είναι χαμηλό για μικτή ή για κλοπή ,δεν θυμάμαι ακριβώς.Για 100 μέρες πληρώνω 32,37€  .Σε λίγο που θα πρέπει να κάνω ανανέωση θα το προσέξω καλύτερα.

Για αυτό στα bold μιλάω και εγώ, αποκλείεται να σου λέει διχίλιαρο εκεί και μετά να σου βγάζει 15k στο ασφαλιστήριο, ίσως έχεις μπερδέψει τα ασφαλιστήρια ή δεν θυμάσαι καλά.

Όσο για το άλλο που λες, για ίδιες ζημιές και κλοπή δεν ασφαλίζουν πολύ παλιά και φτηνά αυτοκίνητα, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο όμως σε αφήνει να το αλλάξεις μέσα σε κάποιο εύρος.

• Thanks 1

4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για αυτό στα bold μιλάω και εγώ, αποκλείεται να σου λέει διχίλιαρο εκεί και μετά να σου βγάζει 15k στο ασφαλιστήριο, ίσως έχεις μπερδέψει τα ασφαλιστήρια ή δεν θυμάσαι καλά.

Όσο για το άλλο που λες, για ίδιες ζημιές και κλοπή δεν ασφαλίζουν πολύ παλιά και φτηνά αυτοκίνητα, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο όμως σε αφήνει να το αλλάξεις μέσα σε κάποιο εύρος.

Bρήκα τα συμβόλαια του 21-22 και 22-23 που ήταν ετήσια και για ανασφάλιστο έχει 1795€!Δεν ξέρω πως άλλαξε το ποσό,η αλήθεια είναι ότι απλά ακολουθούσα το λινκ που έστελναν για την ανανέωση και δεν το είχα προσέξει.Τον Νοέμβρη λήγει οπότε θα το προσέξω στην ανανέωση.

• Like 1

Όταν μας δίνει η ασφαλιστική την πρόταση, την διαβάζουμε πριν την δεχτούμε. Όταν σου λέει αξία οχήματος 2000 εννοεί ότι βάση των στοιχείων που έχουνε από όπου και να προέρχονται αυτή είναι η αξία του και βάση αυτής της αξία υπολογίζεται και μέρος του ασφαλίστρου. Τώρα αν κάποιου το 20ετίας επειδή δεν είναι ρημάδι πιστεύει ότι αξίζει παραπάνω το λέει πριν δεχτεί την πρόταση και αν η ασφάλεια συμφωνήσει κάνει ανατιμολόγιση, πληρώνεις και ασφαλίζεσαι.

Δεν σημαίνει ότι επειδή πιστεύουμε ότι το αυτοκίνητο μας αξίζει τριπλάσια επειδή μας έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν μας έχει αφήσει ποτέ, έμαθαν τα παιδιά μας να οδηγούνε σε αυτό ανεβαίνει η εμπορική του αξία. Α και τα σέρβις / λάστιχα / επισκευές δεν αυξάνουν την αξία στο πολλαπλάσιο εννοείτε ότι υπάρχουν έξοδα συντήρησης. Γι'αυτό η αξία υπολογίζεται στον μέσο όρο. Μπορεί κάποιος να το προσέχει το αυτοκίνητο και να πάρει κάτι παραπάνω αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένα παλιό μεταχειρισμένο αγαθό. Και οι τιμές στο car.gr είναι πολλά αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν το "σουλούπωμα" για να το πουλήσουν.

• Like 1

17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Bρήκα τα συμβόλαια του 21-22 και 22-23 που ήταν ετήσια και για ανασφάλιστο έχει 1795€!Δεν ξέρω πως άλλαξε το ποσό,η αλήθεια είναι ότι απλά ακολουθούσα το λινκ που έστελναν για την ανανέωση και δεν το είχα προσέξει.Τον Νοέμβρη λήγει οπότε θα το προσέξω στην ανανέωση.

Ετσι εγινε και σε μενα. Ειχα βαλει αξια 6.000€ στο 1ο συμβολαιο, αλλά στην ανανεωση εγινε απο μονο του 15,000€. Αυτο εγινε σε 2 αμαξια, τα πηγαν 15,000€ καλυψη απο ανασφαλιστο 

• Like 1

Στις 23/9/2023 στις 7:12 ΜΜ, IoannisSM είπε

Εγω μπορει να εχω αλλαξει αμορτισερ, λαστιχα, ψυγειο, πληρες σερβις κτλ στο 20ετιας αυτοκινητο μου που μπορει να σημαινει και 2000 ευρω παραπανω κοστος.

Δεν σημαινει τιποτα αυτο

Η ασφαλιστικη θα σου απαντησει ειτε οτι προφανως χρειαζοταν να το κανεις αλλιως το αυτοκινητο θα ακινητοποιουνταν,ειτε οτι εισαι κάγκουρας και ποιος ξερει τι βλακειες ειχες κανει στο αμαξι,μηπως εφταιγες κιολας για το ατυχημα

18 hours ago, Dinos1973 said:

Ανάλογα το πώς τα κρατάς, έχω 2 αμάξια 20ετιας ένα με 300 και ένα με 400κ χιλιόμετρα και τα 2 μπιμπελό (χωρίς υπερβολές) και με αρκετά βελτιωμένα πράγματα σε φρένα ανάρτηση και λίγο μοτέρ... Όπου τα βλέπουν με ρωτάνε πως τα κρατάω έτσι (και στο ΚΤΕΟ ιδίως). 

Δεν είναι ντροπή ή λάθος να έχεις τόσο παλιό και δουλεμενο αμάξι αν το έχεις στη σωστή κατάσταση. Μερικές φορές είναι ευκολότερο να φτιάχνεις τις βλάβες όταν και αν εμφανίζονται από το να βάλεις δόσεις για καινούριο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο. Τα οικονομικά είναι δύσκολα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...