IoannisSM Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Εχω απορια τι σημαινει το βγαζει ολικη? Εγω μπορει να εχω αλλαξει αμορτισερ, λαστιχα, ψυγειο, πληρες σερβις κτλ στο 20ετιας αυτοκινητο μου που μπορει να σημαινει και 2000 ευρω παραπανω κοστος. Και λεει η ασφαλιστικη ολικη και παρε 3000 ευρω γιατι τοσο τα πουλανε στο car αντιστοιχα μοντελου και παλαιοτητας αυτοκινητα? Και αν δεν τα δεχτω? Παω δικαστικως με την ασφαλιστικη?
greekfragma Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Ολική σημαίνει ότι είναι ασύμφορη η επισκευή του γιατί το κόστος ανταλλακτικών και εργασίας από την εκτίμηση υπερβαίνει τον μέσο όρο της εμπορικής. Μέσο όρο εμπορικής και όχι το απολύτως φθηνότερο. Σε περίπτωση που διαφωνείς με την εκτίμηση μπορείς να ορίσεις και ανεξάρτητο πραγματογνώμονα από το κράτος ή από δικό σου συνεργείο αν είναι εξουσιοδωτημένο για τη μάρκα του οχήματος. αν εσύ λοιπόν έχεις ένα άριστα συντηρημένο αυτοκίνητο και όσα του έχεις κάνει τα έχεις με αποδείξεις και κόστος αναλυτικά και πρόσφατα, τότε τα καταθέτεις στο φάκελο αποζημίωσης (προφανώς οτι δεν έχει παραστατικά είναι σαν να μην έγινε) Προφανώς εξαρτάται ποιος σε αποζημιώνει. Αν η αποζημίωση είναι από τη δική σου ασφαλιστική τότε βάζεις δικό σου δικηγόρο. Αν αρνείται η άλλη ασφαλιστική να καλύψει το ποσό που εσύ θες να διεκδικήσεις, τότε ενεργοποιείς τη νομική προστασία της ασφαλιστικής σου. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Εχω απορια τι σημαινει το βγαζει ολικη? Εγω μπορει να εχω αλλαξει αμορτισερ, λαστιχα, ψυγειο, πληρες σερβις κτλ στο 20ετιας αυτοκινητο μου που μπορει να σημαινει και 2000 ευρω παραπανω κοστος. Και λεει η ασφαλιστικη ολικη και παρε 3000 ευρω γιατι τοσο τα πουλανε στο car αντιστοιχα μοντελου και παλαιοτητας αυτοκινητα? Και αν δεν τα δεχτω? Παω δικαστικως με την ασφαλιστικη? Nαι πας δικαστικώς.
Joshua21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 10 minutes ago, IoannisSM said: Εχω απορια τι σημαινει το βγαζει ολικη? Εγω μπορει να εχω αλλαξει αμορτισερ, λαστιχα, ψυγειο, πληρες σερβις κτλ στο 20ετιας αυτοκινητο μου που μπορει να σημαινει και 2000 ευρω παραπανω κοστος. Και λεει η ασφαλιστικη ολικη και παρε 3000 ευρω γιατι τοσο τα πουλανε στο car αντιστοιχα μοντελου και παλαιοτητας αυτοκινητα? Και αν δεν τα δεχτω? Παω δικαστικως με την ασφαλιστικη? Η ασφαλιστική σου λέει πάρε τόσα επειδή τόσα πιστεύουμε πως τόσα άξιζε (πριν τρακάρει δλδ), και όχι επειδή τόσα ζητάνε στο car.gr. Και αν σου φαίνονται λίγα ναι, πας δικαστικώς, πληρώνεις για να συνταχθεί δική σου πραγματογνομωσύνη και κάνεις αγωγές στον υπαίτιο και στην ασφαλιστική του. Πάντως εδώ που τα λέμε για να έχεις αλλάξει "αμορτισέρ, λάστιχα, ψυγείο, πλήρες σέρβις κτλ" σημαίνει ότι τα χρειαζόταν, δεν τα άλλαξες για πλάκα, συνεπώς αν δεν θα τα είχες αλλάξει δεν θα έπιανε όσο πιάνουν τα αντίστοιχα μοντέλου και παλαιότητας αυτοκίνητα. Με όλα αυτά αλλαγμένα πρόσφατα ίσως και να έπιανε κάτι παραπάνω, σε καμία περίπτωση όμως +2.000, άσε που για να αξιώσεις κάτι θα πρέπει να έχεις αποδείξεις για τα πάντα.
filipprin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν παει ετσι.Απλα φτιάχνεις το αυτοκινητο μονος σου κρατας τιμολογια και αποδειξεις και ενημερώνεις οτι θα πας δικαστικος.Θα τα πάρεις μεχρι τελευταιας δεκάρας απλα θα περιμένεις το δικστηριο.Το σου δινω τοσα και αμα θες ειναι πατεντα παρανομη που δεν στεκει στο δικαστηριο.Ακομα και τα δικαστικα εξοδα.Το πιθανοτερο ειναι οτι πριν την δικη θα σε παρει η ασφαλιστικη για συμβιβασμο.Πατανε στο γεγονος οτι θα πρεπει να χρηματοδοτησεις την επισκευη απο την τσεπη σου και σε πατανε στο λαρυγγκι. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από filipprin 2
Black Demis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, filipprin said: Δεν παει ετσι.Απλα φτιάχνεις το αυτοκινητο μονος σου κρατας τιμολογια και αποδειξεις και ενημερώνεις οτι θα πας δικαστικος.Θα τα πάρεις μεχρι τελευταιας δεκάρας απλα θα περιμένεις το δικστηριο.Το σου δινω τοσα και αμα θες ειναι πατεντα παρανομη που δεν στεκει στο δικαστηριο.Ακομα και τα δικαστικα εξοδα.Το πιθανοτερο ειναι οτι πριν την δικη θα σε παρει η ασφαλιστικη για συμβιβασμο.Πατανε στο γεγονος οτι θα πρεπει να χρηματοδοτησεις την επισκευη απο την τσεπη σου και σε πατανε στο λαρυγγκι. Ακόμη και δικαστικά να πάει λίγο παραπάνω θα πάρει εκτός και αν το όχημα του ήταν το κάτι άλλο και μπορεί να το αποδείξει και να πάρει κάνα 2 χιλιάρικα παραπάνω Αλλά σε γενικές γραμμές κοιτάνε μέση τημη ενός οχήματος στο car, το αν άλλαξε κάποια αναλωσημα δεν λει και πάρα πολλά Σε γενικές γραμμές αν το οχιμα ήταν ασφαλισμένο για 5 χιλιάρικα και σου δίνουν 3 με πολύ κόπο και δικαστήρια θα πάρεις τα 5 ποιο πολλά δεν πάει να χτυπιέσαι δεν τα παίρνεις (υπάρχουν και 4ξαιρεσεις με καλό δικηγόρο)
filipprin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Black Demis είπε Ακόμη και δικαστικά να πάει λίγο παραπάνω θα πάρει εκτός και αν το όχημα του ήταν το κάτι άλλο και μπορεί να το αποδείξει και να πάρει κάνα 2 χιλιάρικα παραπάνω Δικαστηκα θα παρει τα λευτα που εδωσε για την επισκευη του οχηματοςτου και τιποτε περισσοτερο. Φτιάχνεις το αυτοκινητο μονος σου κρατας τιμολογια και αποδειξεις και ενημερώνεις οτι θα πας δικαστικος.Θα τα πάρεις μεχρι τελευταιας δεκάρας απλα θα περιμένεις το δικστηριο.Το σου δινω τοσα και αμα θες ειναι πατεντα παρανομη που δεν στεκει στο δικαστηριο.Ακομα και τα δικαστικα εξοδα Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από filipprin
Black Demis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, filipprin said: Δικαστηκα θα παρει τα λευτα που εδωσε για την επισκευη του οχηματος του και τιποτε περισσοτερο.Φτιάχνεις το αυτοκινητο μονος σου κρατας τιμολογια και αποδειξεις και ενημερώνεις οτι θα πας δικαστικος.Θα τα πάρεις μεχρι τελευταιας δεκάρας απλα θα περιμένεις το δικστηριο.Το σου δινω τοσα και αμα θες ειναι πατεντα παρανομη που δεν στεκει στο δικαστηριο.Ακομα και τα δικαστικα εξοδα Αν το κόστος της επισκευής θα περάσει κάποιο ποσό (αυτό που ουσιαστικά θεωρείτε ασύμφορο για επισκευή) δεν θα πάρει ποτέ μα ποτέ όλο το ποσό θα πάρει μέχρι ένα σημείο (μέχρι εκείνο που θα πλυρωνεβη ασφαλιστική) Πρόσφατο παράδειγμα fiat Punto 2001 το είχε ασφαλισμένο για 2100 χιλιάρικα αμάξι 250.000 χιλομετρα αλλά ήταν πένα ξανά βαμμένο όλα αλλαγμένα κλπ Το χτυπάνε πίσω καταλήγει σε κολόνα χτυπάει και πλάγια Του το βγαζουν ολική και του δίνουν 1900 ευρω, αρνείται (είχε αγάπη για το αμάξι και δεν έχει και λεφτά για άλλο) Πάει το φτιάχνει (4 χιλιάρικα και βγήκε γιατί έκανε και ολική βαφή το τράβηξε δικαστικά μα και μου πήρε μάντεψε πόσο... 2100 ότι έλεγε το ασφάλεια του τα υπόλοιπα από την τσέπη και τώρα έχει ένα punto ραμμένο κομμένο από κάθε άποψη χαμένα 2 χιλιάρικα + δικαστικά έξοδα δεν θυμάμαι πόσο καθος δεν καλύφθηκαν πλήρος, και πολλά χαμένα νεύρα
filipprin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Black Demis είπε Πρόσφατο παράδειγμα fiat Punto 2001 το είχε ασφαλισμένο για 2100 Πόλυ σωστα.Κακώς το ειχε ασφαλισμενο για 2100 και κακώς το εβαψε ολο εφοσον δεν ειχε σχεση με το ατυχημα. Εμενα το δικο μου ηταν ασφαλισμενο για 4000 ο φαναρτζής ζητουσε 2500 και η ασφαλεια εδινε 1100 με το ετσι θελω.Ε εγω πηρα δικαστικά τα 2500 που ηθελε η επισκευη χωρίς φυσικα να κανω γενικο βαψιμο στο αυτοκινητο 23 λεπτά πριν, Black Demis είπε Του το βγαζουν ολική και του δίνουν 1900 ευρω, αρνείται (είχε αγάπη για το αμάξι και δεν έχει και λεφτά για άλλο) Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από filipprin 1
Black Demis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 23 minutes ago, filipprin said: Πόλυ σωστα.Κακώς το ειχε ασφαλισμενο για 2100 και κακώς το εβαψε ολο εφοσον δεν ειχε σχεση με το ατυχημα. Εμενα το δικο μου ηταν ασφαλισμενο για 4000 ο φαναρτζής ζητουσε 2500 και η ασφαλεια εδινε 1100 με το ετσι θελω.Ε εγω πηρα δικαστικά τα 2500 που ηθελε η επισκευη χωρίς φυσικα να κανω γενικο βαψιμο στο αυτοκινητο Καλά εσένα πήγαν να σε βιάσουν εκεί σηκώνει δικαστήριο, απλά πρπει να ξεχωρίζουμε που σηκώνει και που θα πάρουμε τα @@ καλό είναι ο ts να αναφέρει στα πόσα ήταν ασφαλισμένο το όχημα 2
gbras Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 15 hours ago, Black Demis said: Πρόσφατο παράδειγμα fiat Punto 2001 το είχε ασφαλισμένο για 2100 χιλιάρικα αμάξι Πως περιμενε οτι θα παρει πανω απο 2100 δηλαδη?
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 9 minutes ago, gbras said: Πως περιμενε οτι θα παρει πανω απο 2100 δηλαδη? αυτό του είχα πει και εγώ αλλά αυτός επέμενε ότι εφόσον αμάξι φτιάχνεται και ήταν στην πένα και δεν μπορουν να του βρουν αμάξι ίδιας ηλικίας στην πένα με τα λεφτά που του δίνουν θα το φτιάξει και θα πάρει τα λεφτά από την ασφαλιστική (προφανώς και δεν πήρε όπως ειπα) κάτι ευρώ παραπάνω πήρε (δλδ οτι ακριβός έλεγε το ασφαλιστήριο) και τέλος και δεν ξέρω πόσο μπήκε μέσα κιόλας απο δικαστικά έξοδα κλπ (αυτό βέβαια αλλάζει αν υπάρχει τραυματισμος αλλα τωρα παμε σε αλλα μονοπάτια) 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, Black Demis είπε Αν το κόστος της επισκευής θα περάσει κάποιο ποσό (αυτό που ουσιαστικά θεωρείτε ασύμφορο για επισκευή) δεν θα πάρει ποτέ μα ποτέ όλο το ποσό θα πάρει μέχρι ένα σημείο (μέχρι εκείνο που θα πλυρωνεβη ασφαλιστική) Πρόσφατο παράδειγμα fiat Punto 2001 το είχε ασφαλισμένο για 2100 χιλιάρικα αμάξι 250.000 χιλομετρα αλλά ήταν πένα ξανά βαμμένο όλα αλλαγμένα κλπ Το χτυπάνε πίσω καταλήγει σε κολόνα χτυπάει και πλάγια Του το βγαζουν ολική και του δίνουν 1900 ευρω, αρνείται (είχε αγάπη για το αμάξι και δεν έχει και λεφτά για άλλο) Πάει το φτιάχνει (4 χιλιάρικα και βγήκε γιατί έκανε και ολική βαφή το τράβηξε δικαστικά μα και μου πήρε μάντεψε πόσο... 2100 ότι έλεγε το ασφάλεια του τα υπόλοιπα από την τσέπη και τώρα έχει ένα punto ραμμένο κομμένο από κάθε άποψη χαμένα 2 χιλιάρικα + δικαστικά έξοδα δεν θυμάμαι πόσο καθος δεν καλύφθηκαν πλήρος, και πολλά χαμένα νεύρα Τι εννοείς το είχε ασφαλισμένο για 2100€(ξεπερνάω το λάθος 2100 χιλιάρικα) ;Για κλοπή το είχε ασφαλίσει τόσο;Τι σχέση έχει πόσο το είχε για κλοπή με το πόσο θα πάρει μετά απο τρακάρισμα;Επίσης θα ήθελα να μάθω ποια ασφάλεια ασφαλίζει για κλοπή όχημα του 2001. 1
RipCity Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι εννοείς το είχε ασφαλισμένο για 2100€(ξεπερνάω το λάθος 2100 χιλιάρικα) ;Για κλοπή το είχε ασφαλίσει τόσο;Τι σχέση έχει πόσο το είχε για κλοπή με το πόσο θα πάρει μετά απο τρακάρισμα;Επίσης θα ήθελα να μάθω ποια ασφάλεια ασφαλίζει για κλοπή όχημα του 2001. Την αξία του αυτοκινήτου στο ασφαλιστηρίου θα εννοεί, όχι μόνο για κλοπή.
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 5 minutes ago, Ukforthemoment said: Τι εννοείς το είχε ασφαλισμένο για 2100€(ξεπερνάω το λάθος 2100 χιλιάρικα) ;Για κλοπή το είχε ασφαλίσει τόσο;Τι σχέση έχει πόσο το είχε για κλοπή με το πόσο θα πάρει μετά απο τρακάρισμα;Επίσης θα ήθελα να μάθω ποια ασφάλεια ασφαλίζει για κλοπή όχημα του 2001. ειναι η αξια του οχήματος στο ασφαλιστήριο (όσο για το άλλο από ότι γνωρίζω αρκετές δίνουν αυτή την δυνατότητα ακομη και για παλιά οχήματα απλά όπως είδες και εδώ 2 χιλιαρικα )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα