Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

Να τολμήσω να ρωτήσω γιατί δεν πολυφαίνεται στις εικόνες ..  αποστάτες μεταξύ της μητρικής και του κουτιού, υπάρχουν?

και τι είναι αυτές οι 2 βίδες ?

λίγο στραβές φαίνονται, μήπως βραχυκυκλώνουν τη μητρική από την άλλη ?

image.png

Οι 2 βίδες αυτές είναι για την βάση στήριξης της vga για να μην λυγίζει , όσο για τους αποστάτες δεν φαίνονται όντως 🤦‍♂️

2 λεπτά πριν, rkb είπε

Πολύ καλή ερώτηση για τις βίδες. Δεν είμαι σίγουρος, ήταν εκεί. Πρέπει να ανοίξω να δω. Οι αποστάτες πρέπει να είναι πλαστικοί; Πολύ καλές παρατηρήσεις, ευχαριστώ.

Βγάλτα όλα και δοκίμασέ τα εκτός κουτιού.

Δημοσ.

Νομίζω είχε ήδη αποστάτες στις προβλεπόμενες θέσεις το κουτί (Deepcool CH510). Δεν έχω άλλους, ξαναείδα όλα τα κουτιά, οπότε ή υπήρχαν ήδη στο κουτί ή πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά. Εκεί που βιδωσε η μητρική είχε απόσταση από το κουτί (9 μικρές βάσεις/αποστάτες).

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, rkb είπε

Νομίζω είχε ήδη αποστάτες στις προβλεπόμενες θέσεις το κουτί (Deepcool CH510). Δεν έχω άλλους, ξαναείδα όλα τα κουτιά, οπότε ή υπήρχαν ήδη στο κουτί ή πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά. Εκεί που βιδωσε η μητρική είχε απόσταση από το κουτί (9 μικρές βάσεις/αποστάτες).

Μάλλον ήταν τοποθετημένοι ήδη , θα πρέπει να υπάρχουν 3 πάνω 3 στην μέση και 3 κάτω σύνολο 9 για την μητρική που έβαλες που είναι full atx.

13.jpg

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Είμαι τεχνικός από κορυδαλλο. Μπορώ να έρθω να το δω αύριο από κοντά να δουμε που υπάρχει πρόβλημα.

Λογικές τιμές φυσικά....

Επεξ/σία από sot78
  • Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sot78 καθώς ήρθε άμεσα και ελέγξαμε ότι το στήσιμο του υπολογιστή είχε γίνει σωστά. (Λίγη παραπάνω θερμική πάστα υπήρχε, αλλά τίποτα που να εξηγεί γιατί δεν δουλεύει).

Τελικά η λύση ήταν η δοκιμή όλων των εκδόσεων firmware του bios και CMOS clear. Εμένα δούλεψε με την έκδοση 1401 και πλέον εκκινεί κανονικά αναγνωρίζοντας τις μνήμες και όλα τα υποσυστήματα. Μπήκαν και τα windows και συνεχίζω με updates κτλ.

Πάντως χρειάζεται 30-40 δευτερόλεπτα στην αρχή για έλεγχο RAM, CPU και GPU κατά την εκκίνηση όπου ανάβουν διαδοχικά τα αντίστοιχα qled.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!

Δημοσ.

Ναι, σε κάθε εκκίνηση μέχρι τώρα, αν και νομίζω βελτιώθηκε λίγο. Είδα στο ίντερνετ ότι και άλλοι με την ίδια μητρική είχαν παρόμοια θέματα.

20230927_100445.jpg

20230927_100413.jpg

Δημοσ.

δοκίμασε και άλλο bios ή kai θέλει ρυθμίσεις για τη ram

99% αργεί να αναγνωρίσει σωστά τη μνήμη

Όπως είχαμε πει και στο τηλ

Δημοσ.

Έχει ήδη βελτιωθεί πάρα πολύ με το που άρχισαν να μπαίνουν drivers κτλ, τώρα είναι στα 10-15 δευτερόλεπτα, ίσως και λιγότερο , προς το παρόν λέω να μην πειράξω άλλο το bios.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...