rkb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Όπως λέει και ο τίτλος είπα να δοκιμάσω τη συναρμολόγηση ενός desktop έχοντας αγοράσει όλα τα κομμάτια. Ενώ λοιπόν το τροφοδοτικό δείνει ρεύμα, λειτουργούν όλα τα ανεμιστήρακια και κάποια φωτάκια led που έχει η μητρική και η κάρτα γραφικών, ο υπολογιστής δεν ξεκινάει σωστά και μένει αναμένο το λαμπάκι που δείχνει ότι πιθανώς υπάρχει πρόβλημα με τη RAM. Δοκίμασα να βάλω σε άλλες θέσεις τη RAM , όπως και μόνο ένα από τα 2 dimm χωρίς επιτυχία. Νομίζω χρειάζομαι έναν τεχνικό, επειδή όμως δεν είμαι από Αθήνα όπου βρίσκομαι τώρα , έχετε να προτείνετε κάποιον στην περιοχή της Πετρούπολης ή σχετικά κοντά; Ο υπολογιστής αποτελείται από μητρική Asus Rog e670x-f, CPU And 7700x, RAM 2x g.skill ripjaws s5 16gb 6000 cl30, τροφοδοτικό seasoning px-850, σκληρός δίσκος Samsung 990, και κάρτα γραφικών gigabyte rx-7600. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Ρίξε μια ματιά εδώ, φρέσκο-φρέσκο, ακριβώς ίδιο ουσιαστικά θέμα. Τί κωδικό ακριβώς δίνει το manual για το λαμπάκι που λες? Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι σίγουρα στη λίστα συμβατότητας της μητρικής?
nickol-us Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επιβεβαίωσε οτι έχουν μπει σωστά cpu, ψύκτρα καθώς και όλες οι συνδέσεις που πρέπει να γίνουν (αν θες ανέβασε κάποια photo μήπως παρατηρήσουμε κάτι). Κλείσε ρεύματα, βγάλε μπαταρία και κάνε power drain, δοκίμασε να εκκινήσεις με μόνο ένα στικ στην Α2 θέση. Παίζειι την πρώτη φορά να πάρει αρκετή ώρα..; Δοκίμασε να το αφήσεις κανά 15λεπτο Τεχνικός Πετρούπολη....μπορεί να σου πει κάποιος, ωστόσο Περιστέρι παίζει η Cosmodata, δεν γνωρίζω τι χρεώνει Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από nickol-us
hawkpilot Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δες αν η μητρική μπορεί να κάνει BIOS update χωρίς CPU/RAM και βάλε το τελευταίο που υπάρχει διαθέσιμο. Συνήθως υπάρχει USB θύρα με την ένδειξη BIOS και κουμπί.
rkb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ρίξε μια ματιά εδώ, φρέσκο-φρέσκο, ακριβώς ίδιο ουσιαστικά θέμα. Τί κωδικό ακριβώς δίνει το manual για το λαμπάκι που λες? Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι σίγουρα στη λίστα συμβατότητας της μητρικής? Δεν είναι QVL, οπότε μπορεί να φταίει αυτό. Το manual δε λεει κάτι παραπάνω. 22 λεπτά πριν, nickol-us είπε Επιβεβαίωσε οτι έχουν μπει σωστά cpu, ψύκτρα καθώς και όλες οι συνδέσεις που πρέπει να γίνουν (αν θες ανέβασε κάποια photo μήπως παρατηρήσουμε κάτι). Κλείσε ρεύματα, βγάλε μπαταρία και κάνε power drain, δοκίμασε να εκκινήσεις με μόνο ένα στικ στην Α2 θέση. Παίζειι την πρώτη φορά να πάρει αρκετή ώρα..; Δοκίμασε να το αφήσεις κανά 15λεπτο Τεχνικός Πετρούπολη....μπορεί να σου πει κάποιος, ωστόσο Περιστέρι παίζει η Cosmodata, δεν γνωρίζω τι χρεώνει Θα δοκιμάσω και αυτό με την μπαταρία αν και ήδη έκανε CMOS clear. Παίζει δηλαδή την πρώτη φορά να μείνει αναμένο το λαμπάκι για 15 λεπτά και μετά να σβήσει και να ανοίξει ο υπολογιστής; 15 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Δες αν η μητρική μπορεί να κάνει BIOS update χωρίς CPU/RAM και βάλε το τελευταίο που υπάρχει διαθέσιμο. Συνήθως υπάρχει USB θύρα με την ένδειξη BIOS και κουμπί. Νομίζω και αυτό γίνεται, θα το δοκιμάσω. Σας ευχαριστώ όλους. Θα δω κάποια από αυτά που προτείνετε και αν δεν δουλέψει την Δευτέρα σε ειδικό να μην κάνω καμιά πιο χοντρή ζημία. Ίσως απλά να μην είναι συμβατές οι μνήμες.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, rkb είπε Ο υπολογιστής αποτελείται από μητρική Asus Rog e670x-f, CPU And 7700x, RAM 2x g.skill ripjaws s5 16gb 6000 cl30, τροφοδοτικό seasoning px-850, σκληρός δίσκος Samsung 990, και κάρτα γραφικών gigabyte rx-7600. 'Εβαλες και καμιά ψύκτρα ή προσπαθείς να το ξεκινήσεις άνευ;
rkb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε 'Εβαλες και καμιά ψύκτρα ή προσπαθείς να το ξεκινήσεις άνευ; Ναι, έχω βάλει και ψυκτρα την Deepcool AK620 με θερμική πάστα όπως έλεγε στις οδηγίες. Σχετικά με τις μνήμες, βλέπω ότι υπάρχει διαφορά στο part number σε αυτές που είναι συμβατές και σε αυτές που έχω. Οι συμβατές στη σελίδα της ASUS είναι οι F5-6000J3040F16GX2-TZ5RK Αυτές που έχω βάλει εγώ είναι οι F5-6000J3040F16GΑ2-RS5K Θα προσπαθήσω να βάλω και φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες είναι από διάφορα στάδια που έκανα δοκιμές και με ένα dimm μνήμης. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από rkb 2
Dark_Nightfall Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 41 λεπτά πριν, rkb είπε Δεν είναι QVL, οπότε μπορεί να φταίει αυτό. Το manual δε λεει κάτι παραπάνω. Θα δοκιμάσω και αυτό με την μπαταρία αν και ήδη έκανε CMOS clear. Παίζει δηλαδή την πρώτη φορά να μείνει αναμένο το λαμπάκι για 15 λεπτά και μετά να σβήσει και να ανοίξει ο υπολογιστής; Νομίζω και αυτό γίνεται, θα το δοκιμάσω. Σας ευχαριστώ όλους. Θα δω κάποια από αυτά που προτείνετε και αν δεν δουλέψει την Δευτέρα σε ειδικό να μην κάνω καμιά πιο χοντρή ζημία. Ίσως απλά να μην είναι συμβατές οι μνήμες. 1 x BIOS FlashBack™ button 1
rkb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Στο παρακάτω διάγραμμα δείχνω τα power connectors. Έχω συνδέσει και τα 2 οκτάπινα και το 24-πινο, μήπως δεν χρείαζεται το ένα οκτάπινο;
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, rkb είπε Στο παρακάτω διάγραμμα δείχνω τα power connectors. Έχω συνδέσει και τα 2 οκτάπινα και το 24-πινο, μήπως δεν χρείαζεται το ένα οκτάπινο; Ναι, περιττό είναι, αλλά απίθανο να σου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. 1
rkb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Ούτε το bios update βοήθησε, ούτε αν το αφήσω αρκετή ώρα ανοιχτό. Το πιο πιθανό να υπάρχει ασυμβατότητα στις μνήμες, οπότε σύντομα μπορεί να υπάρξει αγγελία για τις μνήμες που έχω τώρα
Dark_Nightfall Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, rkb είπε Ούτε το bios update βοήθησε, ούτε αν το αφήσω αρκετή ώρα ανοιχτό. Το πιο πιθανό να υπάρχει ασυμβατότητα στις μνήμες, οπότε σύντομα μπορεί να υπάρξει αγγελία για τις μνήμες που έχω τώρα Tα pins στην motherboard φαντάζομαι δεν έχουν ζημιά.
rkb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Νομίζω ήταν άθικτα όταν έβαλα τον επεξεργαστή, αλλά για να τα δω ξανά φοβάμαι μήπως κάνω μεγαλύτερη ζημιά.
Kthulhou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Να τολμήσω να ρωτήσω γιατί δεν πολυφαίνεται στις εικόνες .. αποστάτες μεταξύ της μητρικής και του κουτιού, υπάρχουν? και τι είναι αυτές οι 2 βίδες ? λίγο στραβές φαίνονται, μήπως βραχυκυκλώνουν τη μητρική από την άλλη ?
rkb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Πολύ καλή ερώτηση για τις βίδες. Δεν είμαι σίγουρος, ήταν εκεί. Πρέπει να ανοίξω να δω. Οι αποστάτες πρέπει να είναι πλαστικοί; Πολύ καλές παρατηρήσεις, ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα