spuroskak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω 1 κινητό χωρίς ΦΠΑ έχω βρει επαγγελματία για να το κόψω τιμολόγιο, το θέμα είναι μπορώ να πληρώσω με την δικιά μου πιστωτική ή δεν την δέχονται? Ευχαριστώ οποίος ασχοληθεί.
gorge18 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, spuroskak είπε Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω 1 κινητό χωρίς ΦΠΑ έχω βρει επαγγελματία για να το κόψω τιμολόγιο, το θέμα είναι μπορώ να πληρώσω με την δικιά μου πιστωτική ή δεν την δέχονται? Ευχαριστώ οποίος ασχοληθεί. To σωστο θα ηταν να πληρωθεί απο λογαριασμο του επαγγελματία και κατα προτίμηση τον εμπορικο... 1 1
sdikr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 3 hours ago, spuroskak said: Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω 1 κινητό χωρίς ΦΠΑ έχω βρει επαγγελματία για να το κόψω τιμολόγιο, το θέμα είναι μπορώ να πληρώσω με την δικιά μου πιστωτική ή δεν την δέχονται? Ευχαριστώ οποίος ασχοληθεί. Αν ειναι ποσο πάνω απο 500 πρέπει να φαίνεται ηλεκτρονικά απο αυτόν, αλλιώς μπορείς να πληρώσεις με δικιά σου κάρτα 1
spuroskak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, sdikr είπε Αν ειναι ποσο πάνω απο 500 πρέπει να φαίνεται ηλεκτρονικά απο αυτόν, αλλιώς μπορείς να πληρώσεις με δικιά σου κάρτα Θέλω να το βάλω με δώσεις είναι πάνω από 500 ευρώ
sdikr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, spuroskak said: Θέλω να το βάλω με δώσεις είναι πάνω από 500 ευρώ Δεν το έχω δοκιμάσει, θα έλεγα να μιλήσεις με τον λογιστή αυτού που στα στοιχεία θα κόψεις το τιμολόγιο
kon1to Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, spuroskak είπε Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω 1 κινητό χωρίς ΦΠΑ έχω βρει επαγγελματία για να το κόψω τιμολόγιο, το θέμα είναι μπορώ να πληρώσω με την δικιά μου πιστωτική ή δεν την δέχονται? Ευχαριστώ οποίος ασχοληθεί. απλα υπαρχει μια παρανοηση σχετικα με αυτοτο θεμα. δεν υφισταται αγορα χωρις ΦΠΑ... απλα σε περιπτωση τιμολογιου, ο επαγγελματιας δεν αποδιδει το ΦΠΑ στον εμπορο αλλα απευθείας στο κράτος. το οποιο τι σημαινει; αν εσυ βρεις καποιον να κοψει τιμολογιο και παρεις ενα κινητο με αξια 1000, θα πληρωσεις στο μαγαζι 760 και θα πρεπει να δωσεις 240 στον επαγγελματια, ή να τα βαλει αυτος απο την τσεπη του...
Skrobo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, kon1to said: απλα υπαρχει μια παρανοηση σχετικα με αυτοτο θεμα. δεν υφισταται αγορα χωρις ΦΠΑ... απλα σε περιπτωση τιμολογιου, ο επαγγελματιας δεν αποδιδει το ΦΠΑ στον εμπορο αλλα απευθείας στο κράτος. το οποιο τι σημαινει; αν εσυ βρεις καποιον να κοψει τιμολογιο και παρεις ενα κινητο με αξια 1000, θα πληρωσεις στο μαγαζι 760 και θα πρεπει να δωσεις 240 στον επαγγελματια, ή να τα βαλει αυτος απο την τσεπη του... Αυτή είναι η δουλειά του 39α. Αγοράζεις απευθείας χωρίς ΦΠΑ. Σκέψου ότι στο παράδειγμα που έδωσες, αν ίσχυε , στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα του επιστρέψει το κράτος 240 ευρώ γιατί θα έχει πιστωτικό. 1
kon1to Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μα δεν αγοράζεις απευθείας χωρις ΦΠΑ.. Η δουλειά το 39α είναι οτι Υπόχρεος απόδοσης του ΦΠΑ Ηλεκτρονικών Συσκευών ο Αγοραστής Η εν λόγω διάταξη θεσπίστηκε για λόγους καταπολέμησης της απάτης και της φοροδιαφυγής και αποτελεί ενσωμάτωση της σχετικής δυνατότητας που δίνεται στα κράτη μέλη από το άρθρο 199ατης Οδηγίας 2006/112/ΕΚ. Κοινώς, επειδή αν αγόραζες από ένα σκρουτζομάγαζο, ηταν αρκετά πιθανό να μην αποδώσει τον αναλογο φόρο, θεσπίστηκε αυτός ο νόμος. Ειδικότερα με την νέα παράγραφο 5 του άρθρου 39α ορίζεται ότι, για τις παραδόσεις, από υποκείμενο στο φόρο σε άλλον υποκείμενο, κινητών τηλεφώνων, ήτοι συσκευών ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από kon1to
Helionar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, kon1to είπε Μα δεν αγοράζεις απευθείας χωρις ΦΠΑ.. Η δουλειά το 39α είναι οτι Υπόχρεος απόδοσης του ΦΠΑ Ηλεκτρονικών Συσκευών ο Αγοραστής Η εν λόγω διάταξη θεσπίστηκε για λόγους καταπολέμησης της απάτης και της φοροδιαφυγής και αποτελεί ενσωμάτωση της σχετικής δυνατότητας που δίνεται στα κράτη μέλη από το άρθρο 199ατης Οδηγίας 2006/112/ΕΚ. Κοινώς, επειδή αν αγόραζες από ένα σκρουτζομάγαζο, ηταν αρκετά πιθανό να μην αποδώσει τον αναλογο φόρο, θεσπίστηκε αυτός ο νόμος. Ειδικότερα με την νέα παράγραφο 5 του άρθρου 39α ορίζεται ότι, για τις παραδόσεις, από υποκείμενο στο φόρο σε άλλον υποκείμενο, κινητών τηλεφώνων, ήτοι συσκευών ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Κάτι βασικό δεν έχεις πιάσει καλά μάλλον. Αν ο επιχειρηματίας έχει πλεόνασμα ΦΠΑ στο τρίμηνο, συμψηφιζει το ποσό της αγοράς με αυτό το ποσό και μειώνει το ποσό που θα επέστρεφε. Ταυτόχρονα, εμφανίζει έξοδο το οποίο α) μειώνει και το φορολογητεο του εισόδημα β) το εισπράττει από το άτομο που κάνει τη διευκόλυνση. Ουσιαστικά ωφελούνται και οι δύο χωρίς κάποια επιβάρυνση (πέραν του διαδικαστικου) Τώρα αν ο επιχειρηματίας δεν έχει πλεόνασμα ΦΠΑ μπορεί να κληθεί να πληρώσει κάτι άλλα λίγο δύσκολο αν είναι ενεργή επιχείρηση / επαγγελματίας
Skrobo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Ο πωλητής σου πουλάει το αντικείμενο χωρίς ΦΠΑ. Εφόσων είσαι σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, το ΦΠΑ της αγοράς θα προστεθεί και στα πεδία 303 και 306 (εκροές) και στο 366 (εισροές), και άρα θα γίνει συμψηφισμός άμεσα. Αν πλήρωνες ΦΠΑ, όπως λες, πως θα το έπαιρνες πίσω;
james01gr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, kon1to είπε Μα δεν αγοράζεις απευθείας χωρις ΦΠΑ.. Η δουλειά το 39α είναι οτι Υπόχρεος απόδοσης του ΦΠΑ Ηλεκτρονικών Συσκευών ο Αγοραστής Η εν λόγω διάταξη θεσπίστηκε για λόγους καταπολέμησης της απάτης και της φοροδιαφυγής και αποτελεί ενσωμάτωση της σχετικής δυνατότητας που δίνεται στα κράτη μέλη από το άρθρο 199ατης Οδηγίας 2006/112/ΕΚ. Κοινώς, επειδή αν αγόραζες από ένα σκρουτζομάγαζο, ηταν αρκετά πιθανό να μην αποδώσει τον αναλογο φόρο, θεσπίστηκε αυτός ο νόμος. Ειδικότερα με την νέα παράγραφο 5 του άρθρου 39α ορίζεται ότι, για τις παραδόσεις, από υποκείμενο στο φόρο σε άλλον υποκείμενο, κινητών τηλεφώνων, ήτοι συσκευών ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Το 39α έγινε γιατί πολλά καταστήματα έπαιρναν τον ΦΠΑ μεν αλλά δεν τον απέδιδαν ποτέ στο κράτος γιατί έκλειναν το κατάστημα και τσεπωναν το ΦΠΑ. Εγώ που πουλάω λιανική, δεν έχω θέμα εάν θα αγοράσω ή όχι με ΦΠΑ καθώς είτε στο κράτος (με την περιοδική δήλωση) είτε στον πωλητή το ΦΠΑ (με την αγορά) θα το πληρώσω. Θέμα κράτους και διαχείρισης εσόδων είναι καθαρά. Το ΦΠΑ που δεν πληρώνουν οι επαγγελματίες στις αγορές ηλεκτρονικων αγαθών δεν είναι κέρδος ούτε χασουρα. Άσχετο που πολλοί το βλέπουν έτσι... 1
Soulis_Maritsas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Τα πραγματα ειναι οπως ειπαν και αλλοι πιο πανω, ο επαγγελματιας αγοραστης παρουσιαζει το ποσο και στις εισροες και στις εκροες οποτε συμψηφιζεται αυτοματα το ΦΠΑ. Για να γυρισουμε σε αυτο που ρωτησε ο TS, στη θεωρια για να παραλαβει αλλος το προιον πρεπει να εχει οριστει ως εκπροσωπος και να εχει σχετικο κωδικο απο την εφαρμογη της ΑΑΔΕ για το 39α. Τωρα αν πληρωθει με καρτα αλλου, μπορει να περασει στο καταστημα μπορει και οχι - δε το ξερω. Ακομα και να γινει, σε περιπτωση διασταυρωσης κανει μπαμ οτι δεν προκειται για παγιο της επιχειρησης. Το πιο safe ειναι να το αγορασει ο επαγγελματιας και να του δωσεις τα χρηματα.
Dinos1973 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 On 23/09/2023 at 13:28, spuroskak said: Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω 1 κινητό χωρίς ΦΠΑ έχω βρει επαγγελματία για να το κόψω τιμολόγιο, το θέμα είναι μπορώ να πληρώσω με την δικιά μου πιστωτική ή δεν την δέχονται? Ευχαριστώ οποίος ασχοληθεί. Δηλαδή δεν μπορείς να κόψεις εσυ τιμολόγιο αλλά θα το κόψεις μέσω άλλου… αθάνατη Ελλάδα !!!!
GREGORYMO Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 23/9/2023 στις 1:28 ΜΜ, spuroskak είπε Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω 1 κινητό χωρίς ΦΠΑ έχω βρει επαγγελματία για να το κόψω τιμολόγιο, το θέμα είναι μπορώ να πληρώσω με την δικιά μου πιστωτική ή δεν την δέχονται? Ευχαριστώ οποίος ασχοληθεί. ΟΧΙ
gorge18 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δηλαδή δεν μπορείς να κόψεις εσυ τιμολόγιο αλλά θα το κόψεις μέσω άλλου… αθάνατη Ελλάδα !!!! Αφου βγαινει ο καθε ενας και λεει τρεξτε παρτε με τιμολογιο θα τα παρετε τσαμπα απο ελλαδα, εξωτερικο, ενδοκοινοτικά. Βαλτε αφμ εδω εκει παραπερα. Χωρις να πουν τις συνέπιες για το πως λειτουργεί το σύστημα και τρεχουν και αγοραζουν χωρις να συμβουλευτούν λογιστη για το αν μπορουν. βλ αγορα κονσόλας απο καταστημα με ρουχα. Και αν πεις κατι σου λεει ας ρωτούσαν λογιστη εγω τι φταιω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα