haga Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δέχομαι πως σε πολλές περιπτώσεις δεν ασχολούμαστε με οτι γίνεται στην παραλία και στα κλάμπς που λες. Αυτό δεν ακυρώνει το νόμο. Ο οποίος δεν είναι ο ίδιος με τον Αυστραλιανό ή τον Αμερικάνικο π.χ. Και η επίκληση του για να μην καταγράφεσαι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός και πόσο ανεκτικοί είμαστε. EDIT: Με την τελευταία πρόταση σου (το θέμα είναι να τοποθετούνται οι κάμερες στα σπίτια μας η στους χώρους που θελουμε σωστά ώστε να μην γκρινιάζει κανένας) φαίνεται πως συμφωνείς μαζί μου, αν και το θέμα δεν είναι να μην γκρινιάζουμε, αλλά αν ανεχόμαστε ή όχι την συγκεκριμένη καταγραφή που αν δεν κάνω λάθος είναι παράνομη. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από haga
f3d0n Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Να ρωτήσω εγώ κάτι; Εφόσον επιτρέπεται να τραβάς βίντεο σε δημόσιους χώρους (πχ πάρκα, παραλία, κλπ) χωρίς να χρειάζεσαι κάποια άδεια, γιατί στην κάθε εταιρεία να μην επιτρέπεται να τραβάει βίντεο το πεζοδρόμιο (το οποίο είναι δημόσιο και αυτό); 1
dtk-386 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 49 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Στα εγκλήματα που κάποιος ανέφερε οτι η αστυνομία αναζητεί υλικό απο κάμερες ισχύει, παρόλο που απαγορεύονται. Σε αυτή την περίπτωση υπερισχύει η προστασία της ζωής, της γενετήσιας ελευθερίας ή της περιουσίας κατά περίπτωση, όποτε γίνονται δεκτά συνήθως τέτοια αποδεικτικά μέσα (Αρχή της Αναλογικότητας). Aυτό από μόνο του δείχνει πόσο γελοίος είναι ο νόμος. Εφόσον απαγορεύονται πως αναζητούν υλικό από σταθερές κάμερες επιτήρησης? Μόνο στο μπαχαλόκρατος που ζούμε αυτά. 2
N3M3SiS Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Aυτό από μόνο του δείχνει πόσο γελοίος είναι ο νόμος. Εφόσον απαγορεύονται πως αναζητούν υλικό από σταθερές κάμερες επιτήρησης? Μόνο στο μπαχαλόκρατος που ζούμε αυτά. Ειπαμε, στα παντα στον ΠΚ, ισχυει η αρχη της αναλογικοτητας. Και να σπασεις μια πορτα ειναι παρανομο, αλλα αν τη σπασεις για να σβησεις τη φωτια που εχει παρει μεσα, δεν υπάρχει αξιόποινο. 23 λεπτά πριν, f3d0n είπε Να ρωτήσω εγώ κάτι; Εφόσον επιτρέπεται να τραβάς βίντεο σε δημόσιους χώρους (πχ πάρκα, παραλία, κλπ) χωρίς να χρειάζεσαι κάποια άδεια, γιατί στην κάθε εταιρεία να μην επιτρέπεται να τραβάει βίντεο το πεζοδρόμιο (το οποίο είναι δημόσιο και αυτό); Γιατι είπαμε, πως απαγορευονται οι σταθερες εγκαταστάσεις βιντεοσκόπησης, όχι η βιντεοσκόπηση γενικά. 2
dtk-386 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Ειπαμε, στα παντα στον ΠΚ, ισχυει η αρχη της αναλογικοτητας. Και να σπασεις μια πορτα ειναι παρανομο, αλλα αν τη σπασεις για να σβησεις τη φωτια που εχει παρει μεσα, δεν υπάρχει αξιόποινο. Δεν υπάρχουν κάμερες γιατί απαγορεύονται. Πως αναζητείς υλικό σε κάτι που δεν υπάρχει? Δεν είναι το ίδιο με το σπάσιμο της πόρτας! 1 2
HALF EVIL Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Και ο εγκληματίας εναντίον του οποίου θα στοιχειοθετηθεί κατηγορία από υλικό καμερών , δεν μπορεί να προβάλει το παράνομο της ύπαρξης αυτού του υλικού; Σε ποιες περιπτώσεις , ποτέ και ποιος κρίνει την αρχή της αναλογικότητας;
Strategos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 On 23/09/2023 at 08:05, GREGORYMO said: Καταστήμα έχει εξωτερικες κάμερες (για την ασφάλεια του), αλλά δεν το γράφει πουθενά. Είναι υποχρεωτικο να έχει μια ταμπέλα που να ειδοποιει τον πελάτη η τον περαστικό και ποιες είναι οι επιπτώσεις? Μπορώ να κάνω καταγγελία και που ? εσένα το πρόβλημα σου που είναι; 1
dtk-386 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, Strategos είπε εσένα το πρόβλημα σου που είναι; τα «τσιπάκια» ... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ πιστεύω ότι οποιος είναι κατά της κάμερας σε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους,δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εγκληματικότητα,αντιθέτως την επικροτεί. Προσωπικα δεδομένα και ανοησίες,λες και έχει όρεξη ο αλλος που έβαλε την κάμερα να βλέπει τον καθένα που κυκλοφορεί. Θα βάλω δηλαδή εγώ μια κάμερα στο μαγαζί μου,που να βλέπει την είσοδο και το πεζοδρόμιο και δρόμο,και θα κάθομαι να χαζεύω ποιος περνάει.Και πες ότι είμαι ψυχανώμαλος και το κάνω,τι θα καταλάβω βλέποντας άγνωστους περαστικούς ή αμάξια; Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από jmmys
filipprin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, HALF EVIL said: Και ο εγκληματίας εναντίον του οποίου θα στοιχειοθετηθεί κατηγορία από υλικό καμερών , δεν μπορεί να προβάλει το παράνομο της ύπαρξης αυτού του υλικού; Tov εγληματια η αστυνομια δεν θα τον πιάσει με αποδεικτεικο στοιχειο το βιντεο.Απο το βιντεο θα δει την φατσα του και στη συνεχεια θα συλλέξει αποδείξεις που θα τον καταδικασουν. Τα τεσλα και γενικα οι καμερες των αυτοκινητων δεν καταγραφουν. Σε εργα στην τηλ εχετε προσεχει πρωφανως που θολώνουν πινακιδες αυτοκινητων και πρόσωπα οσον δεν συμετεχουν στην παραγωγη.Το ιδιο και σε φοτο που αναρτωνται δημοσια. Τελος ο νόμος ειναι σαφης και δεν ειναι ελληνικο δημιουργημα αλλα κύριός ευρωπαϊκό που το ενσωματώσαμε στη νομολογια μας.Αυτος ειναι και σε οποιον αρεσει.Δεν μπορει ο καθενας να προσαρμοζει το νομο κατα πώς γουσταρει και να το παιζει επαναστατης.Οταν λοιπον εσυ θες να με καταγραφεις στο πεζοδρομιο η με το αυτοκινητο σου τοτε και εγω θελω να βλεπω μεσα στο σπιτι σου.Με αυτο θελω να τονισω οτι οταν πηδάς ενα νομο και χαθει το οριο οι συνεπειες ειναι απροβλεπτες. 1
sdikr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 hours ago, Mlenko said: Δεν ξέρω τι λες τι μπερδεύω .Εγώ έχω κάμερα και κάνει ότι δεν κανουν 100 άτομα , όλα τα άλλα λόγια να είχαμε να λέγαμε. 😉 Μπερδεύεις τα νομικά σχετικά με την κάμερα και απο ότι φαίνεται δεν μπορείς να το καταλάβεις
N3M3SiS Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε Και ο εγκληματίας εναντίον του οποίου θα στοιχειοθετηθεί κατηγορία από υλικό καμερών , δεν μπορεί να προβάλει το παράνομο της ύπαρξης αυτού του υλικού; Σε ποιες περιπτώσεις , ποτέ και ποιος κρίνει την αρχή της αναλογικότητας; Ο εισαγγελεας και μονο.
great Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, filipprin said: Tov εγληματια η αστυνομια δεν θα τον πιάσει με αποδεικτεικο στοιχειο το βιντεο.Απο το βιντεο θα δει την φατσα του και στη συνεχεια θα συλλέξει αποδείξεις που θα τον καταδικασουν. σου απάντησα αλλα δεν καταλαβαινετε. Για πες μου λιγο. Στον πειραια, ο ενας λεει δεν τον εσπρωξα η καμερα δειχνει να τον σπρωχνει. Για πες μου τι στοιχεια ακριβως θα συλεξει η αστυνομια για να υπερασπιστει ο δικηγορος τον πρωτο. Δηλαδη πως θα αποδειξει οτι "δεν τον εσπροξηε" εχει ενα video o δικαστης στο οποιο ναι σε αυτο θα κατσει πάνω, δεν θα πει δεν το δεχομαι, αυτο το νομιζετε πραγματικα, αλλα δεκα ατομα τραβαγαν με το κινητο τους, παρανομα και αυτοι λοιπον. Οποτε ρωταω. Λες οτι ειναι δεν ειναι το αποδεικτικο βιντεο, οκ μετα θα συλλεξει αποδειξεις που θα τον καταδικασουν. Εδω που το βιντεο ειναι το ξεκαθαρα αποδεικτικο στοιχειο διοτι η υποθεσει ειναι "he said, she said" θα γυρισει να πει οχι δεν το δεχομαι ? Το παραδειγμα το φερνω γιατι ειναι προσφατο, υπαρχουν απειρα τετοια. Ειναι οπως το ειπε ο φιλος πιο πανω αυτες οι συζητησεις ειναι πιο γραφικες απο τον Τσουκαλα και παντα χαλαω την ζαχαρενια μου να πρσπαθω για τα αυτονοητα. το εγραψα παλι ο αλλοα απαντησε με "δωσε μου λαιβ σοου απο το σπιτι σου πεθαινωωωωωωωωωωωωω" χαζομαρες. ⏬ Quote Ολοι οι δημοσιοι χωροι με καμερες, δηλαδη οταν καποιος βιασει την κορη μου και τον εχει η καμερα ενος μαγαζιου απέναντι θα μου πουν δεν γινεται να τον πιασουμε γιατι ειναι προσωπικο δεδομένο και φαινετε το προσωπο του ενω δεν έπρεπε....κατσε κατσε θα τον βρουμε αλλιώς....... οποιος δεν καταβαινει την παρανοια αυτην χρειάζετε ψυχίατρο Kαλή συνέχεια 1 hour ago, filipprin said: .Οταν λοιπον εσυ θες να με καταγραφεις στο πεζοδρομιο η με το αυτοκινητο σου τοτε και εγω θελω να βλεπω μεσα στο σπιτι σου λογική δίχρονου. 1 hour ago, filipprin said: Τα τεσλα και γενικα οι καμερες των αυτοκινητων δεν καταγραφουν. καλά, καληνύχτα. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από great 1
dimitrisg77 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 hours ago, filipprin said: Tov εγληματια η αστυνομια δεν θα τον πιάσει με αποδεικτεικο στοιχειο το βιντεο.Απο το βιντεο θα δει την φατσα του και στη συνεχεια θα συλλέξει αποδείξεις που θα τον καταδικασουν. Τα τεσλα και γενικα οι καμερες των αυτοκινητων δεν καταγραφουν. Σε εργα στην τηλ εχετε προσεχει πρωφανως που θολώνουν πινακιδες αυτοκινητων και πρόσωπα οσον δεν συμετεχουν στην παραγωγη.Το ιδιο και σε φοτο που αναρτωνται δημοσια. Τελος ο νόμος ειναι σαφης και δεν ειναι ελληνικο δημιουργημα αλλα κύριός ευρωπαϊκό που το ενσωματώσαμε στη νομολογια μας.Αυτος ειναι και σε οποιον αρεσει.Δεν μπορει ο καθενας να προσαρμοζει το νομο κατα πώς γουσταρει και να το παιζει επαναστατης.Οταν λοιπον εσυ θες να με καταγραφεις στο πεζοδρομιο η με το αυτοκινητο σου τοτε και εγω θελω να βλεπω μεσα στο σπιτι σου.Με αυτο θελω να τονισω οτι οταν πηδάς ενα νομο και χαθει το οριο οι συνεπειες ειναι απροβλεπτες. Δηλαδή για σένα είναι το ίδιο να βλέπει η κάμερα σε ένα πεζοδρόμιο με την κάμερα που βλέπει μέσα στο σπίτι.δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά ;το ίδιο είναι περπατάω στο πεζοδρόμιο με το κυκλοφορο γυμνός στο σπίτι;αν δεν αντιλαμβάνεσαι την διαφορά έχεις πρόβλημα με το συμπάθεια στο λέω.και μόνο που γίνονται δεκτά στα δικαστήρια τα βίντεο δείχνει ότι ο νόμος είναι προβληματικός
Bourdoulas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Το επιχείρημα "αν δεν σου αρέσουν οι κάμερες τότε είσαι εγκληματίας ή ...." είναι πιο γραφικό και αστείο από τον Τσουκαλά και τις "αθηναϊκές πινακίδες". Δεν είναι δουλειά του ιδιώτη να βάζει κάμερες παντού. Ίσως πρέπει να υπάρχουν κάμερες για προστασία ίσως όχι αλλά αυτό θα έπρεπε να είναι δουλειά του κράτους. Το να κάνεις ότι κατέβει στην κεφάλα σου έχει πολλές προεκτάσεις. Δεν γίνεται να δέχεσαι τις κάμερες και οχι την συνεχή παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών πχ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις