Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τυχαίνει να έχω μαγαζί στο οποίο χρησιμοποιώ κάμερες στον εξωτερικό χώρο και έχω μιλήσει με την αστυνομία αρκετές φορές . Οι κάμερες εξωτερικά του καταστήματος ακόμα και αν τραβάνε δρόμους πλατείες οτιδήποτε επιτρέπονται μόνο εάν είναι live view . Απαγορεύεται η καταγραφή . Όσο λοιπόν έχεις καλή ώρα σαν το δικό μου σύστημα αποκλειστικά live view χωρίς δίσκο χωρίς καταγραφή ας κάνουν καταγγελία όπου θέλουν . Εάν γράφει ότι ο χώρος καταγράφεται από κλειστό κύκλωμα τότε είσαι παράνομος. Αν απλά παρακολουθείται δεν σου κάνουν τίποτα. Στο λέω επειδή έχω κατάστημα εστίασης σε ένα από τα τοπ νησιά με πολύ αστυνομία κάθε λεπτό και ελέγχους. 

• Like 2
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ετσι ακριβως.Απαγορευετε η καταγραφη και η χρηση περιεχόμενου απο ιδιωτες.Εαν καταγραφεις μπορείς μονο τον ιδιωτικο σου χωρο και οχι δημοσιο.

Δημοσ.
2 hours ago, filipprin said:

Λαιβ απο το σπιτι σου μεσα θελω εγω.Τι θα γινει??????Γουσταρω κλειδαροτρυπα και ματι με λιβε βιου.........

φιλε μου γιατι τοσοι εμπαθεια  ?συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια αν δεν το καταλαβαινεις πιθανοτατα εισαι η κλεφτης η ανωμαλος και φοβασαι τις καμερες 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, dimitrisg77 said:

αν δεν το καταλαβαινεις πιθανοτατα εισαι η κλεφτης η ανωμαλος και φοβασαι τις καμερες 

Είναι ελαφρώς ψυχεδελικό να κατηγορείς ως παράνομο αυτόν που σου υποδεικνύει κάτι το οποίο είναι βεβαιωμένα παράνομο.

Είναι όμως και σχετικά σύνηθες στην κοινωνία μας, δυστυχώς.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Dante80 said:

Είναι ελαφρώς ψυχεδελικό να κατηγορείς ως παράνομο αυτόν που σου υποδεικνύει κάτι το οποίο είναι βεβαιωμένα παράνομο.

Είναι επίσης σχετικά σύνηθες στην κοινωνία μας βέβαια..

ναι ναι εχεις δικιο η μονη παρανομια στη χωρα ειναι καμερες....οι καμερες ειναι ισως ενας τροπος να μειωθει η παρανομια βεβαια αν το σκεφτης.εγω ας πουμε θα εβαζα καμερες και προστιμα σε ολα τα φαναρια να δουμε ποσοι θα κυκλοφορουν σε ενα μηνα ...να δουμε θα μειωθουν οι μ*****ς στο δρομο ?

• Like 1
Δημοσ.
Just now, dimitrisg77 said:

ναι ναι εχεις δικιο η μονη παρανομια στη χωρα ειναι καμερες....οι καμερες ειναι ισως ενας τροπος να μειωθει η παρανομια βεβαια αν το σκεφτης.εγω ας πουμε θα εβαζα καμερες και προστιμα σε ολα τα φαναρια να δουμε ποσοι θα κυκλοφορουν σε ενα μηνα ...να δουμε θα μειωθουν οι μ*****ς στο δρομο ?

Όπως έλεγα, σύνηθες.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 minutes ago, Dante80 said:

Όπως έλεγα, σύνηθες.

οπως τα λες 😶για την ταμπακιερα βεβαια κουβεντα καλο βραδυ μην απαντς δεν χρειαζεται καταλαβα

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, sdikr said:

Και όμως ο νόμος λέει πως δεν είναι δεκτά στο δικαστήριο υλικό που απέκτησε κάποιος παράνομα,    απλά αυτό που γίνεται είναι αφού πλέον ξέρουν ποιος είναι να μπορούν να το δέσουν αλλιώς.

Θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος, μέχρι όμως να αλλάξει δεν έχει άδεια κάποιος να καταγράφει δημόσιο χώρο

Δεν ισχύει και το ξέρουμε ολοι, άπειρα τα παραδείγματα, και επίσης το σημαντικό ειναι οτι θα τον βρουν απο αυτο, το για πιο λόγο θα καταδικαστεί υπάρχουν τα στοιχεία. Αν δεν υπήρχαν κάμερες ακόμα θα λέγαν οτι έγινε ατύχημα στον Πειραιά, και οτι 23/7/18 ήταν 14 εστίες ταυτόχρονα εμπρησμός. Και παρά πολλα αλλά, μα παρά πολλα αλλά.

Δημοσ.

Το θέμα με τις συζητήσεις περί παρανομίας η μη των καμερών και τα προσωπικά δεδομένα, έχει καταντήσει πιο γραφικό και από τις εκπομπες του Τάκη Τσουκαλά. 

Ο νόμος μεν, είναι νόμος. 

Πάντα θα υπάρχει ο κλασσικός ελληναρας που όλο και κάπου θα νευριάσει με κάποιο κατάστημα ή ιδιοκτήτη, και θα ψάξει να βρει να σου δημιουργήσει πρόβλημα με το οτιδήποτε, καταγγελία για την κάμερα, καταγγελία στην πολεοδομία κοκ, δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο νόμος απλά έτσι επειδή δεν έχει τι να κάνει η θέλει να πάρει εκδίκηση για άλλο άσχετο θέμα που προέκυψε. 

Όσο για τις κάμερες, έπρεπε να επιτρεπόταν η καταγραφή από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για ένα μέρος του χώρου μπροστά από το κάθε σπίτι και κατάστημα. Άπειροι άνθρωποι μπορεί να επιχειρήσουν μια απόπειρα διάρρηξης και δολιοφθοράς χωρίς να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο ώστε να καταγραφουν από την εσωτερική κάμερα. 

Σύστημα με κάμερες χωρίς καταγραφή και μόνο με live μετάδοση, είναι παντελώς άχρηστο στο 99.9% των περιπτώσεων. 

Ελπίζω να αλλάξει η νομοθεσία κάποια στιγμή και να επιτρέπονται παντού οι κάμερες έστω με καταγραφή του πεζοδρομίου η ενός μικρού τμήματος του δημοσίου χώρου που εφάπτεται με την εκάστοτε ιδιοκτησία. 

• Like 2
Δημοσ.

Δουλεύω με κάμερες σε κατάστημα που εργάζομαι,,,δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η κατάσταση  χωρίς αυτές , και μιλάμε  άτομα όλων τον ηλικιών να σου κλέβουν πράγματα εξωτερικά του καταστήματος ...ένα playback λίγα δευτερόλεπτα και βλέπω τι  πήρανε, δεν ειναι και λίγες οι φορές που τους βρήκα  50 τετράγωνα  μακριά για να επιστρέψω τα πράγματα μου πίσω....τώρα δεν ξέρω   από ποια χώρα γράφουν κάποιοι εδώ μέσα , αλλά στην ελλαδα 9/10 κάμερες γράφουν με δίσκο κανονικά ΟΠΩΣ Πρέπει  !!! Η αστυνομία ανύπαρκτη... που και αυτή να ήταν , δεν ειναι θέμα αστυνόμευσης μιας και να τους πιάσουν πάλι έξω θα ειναι , κάμερες ειναι το ελάχιστο για την προστασία μας , τώρα όσοι ειναι ενάντια στις κάμερες , έχουν  σοβαρό  ψυχιατρικό θέμα η μανία καταδίωξης η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο  για να ζουν στη γυάλα του μικρόκοσμου τους. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, great said:

Δεν ισχύει και το ξέρουμε ολοι, άπειρα τα παραδείγματα, και επίσης το σημαντικό ειναι οτι θα τον βρουν απο αυτο, το για πιο λόγο θα καταδικαστεί υπάρχουν τα στοιχεία. Αν δεν υπήρχαν κάμερες ακόμα θα λέγαν οτι έγινε ατύχημα στον Πειραιά, και οτι 23/7/18 ήταν 14 εστίες ταυτόχρονα εμπρησμός. Και παρά πολλα αλλά, μα παρά πολλα αλλά.

Το ότι δεν το δέχονται στο δικαστήριο ισχύει,  μάλιστα μπορεί κάλλιστα αυτός που έχεις καταγράψει να σε κυνηγήσει νομικά και θα κερδίσει.

Συμφωνούμε ή όχι δεν αλλάζει το ότι αυτός είναι ο νόμος.

Αυτό που γίνεται είναι να βρίσκουν άλλα στοιχεία που μπορούν να καταδικάσουν κάποιον, δεν πάνε με αυτό που έχει καταγράψει η κάμερα.

37 minutes ago, Mlenko said:

Δουλεύω με κάμερες σε κατάστημα που εργάζομαι,,,δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η κατάσταση  χωρίς αυτές , και μιλάμε  άτομα όλων τον ηλικιών να σου κλέβουν πράγματα εξωτερικά του καταστήματος ...ένα playback λίγα δευτερόλεπτα και βλέπω τι  πήρανε, δεν ειναι και λίγες οι φορές που τους βρήκα  50 τετράγωνα  μακριά για να επιστρέψω τα πράγματα μου πίσω....τώρα δεν ξέρω   από ποια χώρα γράφουν κάποιοι εδώ μέσα , αλλά στην ελλαδα 9/10 κάμερες γράφουν με δίσκο κανονικά ΟΠΩΣ Πρέπει  !!! Η αστυνομία ανύπαρκτη... που και αυτή να ήταν , δεν ειναι θέμα αστυνόμευσης μιας και να τους πιάσουν πάλι έξω θα ειναι , κάμερες ειναι το ελάχιστο για την προστασία μας , τώρα όσοι ειναι ενάντια στις κάμερες , έχουν  σοβαρό  ψυχιατρικό θέμα η μανία καταδίωξης η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο  για να ζουν στη γυάλα του μικρόκοσμου τους. 

Προσωπικά έχω στο γραφείο κάμερα και ενημερώνω για την καταγραφή, αυτό προβλέπεται απο τον νόμο, ποιος σου είπε οτι δεν προβλέπεται;

Έχω και στο σπίτι,  χωρίς να ενημερώνω κάποιον καθώς είναι ιδιωτικός χώρος.

Μην μπερδεύεις το αν θέλει κάποιος την κάμερα με το τι ισχύει νομικά

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sdikr είπε

Το ότι δεν το δέχονται στο δικαστήριο ισχύει,  μάλιστα μπορεί κάλλιστα αυτός που έχεις καταγράψει να σε κυνηγήσει νομικά και θα κερδίσει.

Συμφωνούμε ή όχι δεν αλλάζει το ότι αυτός είναι ο νόμος.

Αυτό που γίνεται είναι να βρίσκουν άλλα στοιχεία που μπορούν να καταδικάσουν κάποιον, δεν πάνε με αυτό που έχει καταγράψει η κάμερα.

Προσωπικά έχω στο γραφείο κάμερα και ενημερώνω για την καταγραφή, αυτό προβλέπεται απο τον νόμο, ποιος σου είπε οτι δεν προβλέπεται;

Έχω και στο σπίτι,  χωρίς να ενημερώνω κάποιον καθώς είναι ιδιωτικός χώρος.

Μην μπερδεύεις το αν θέλει κάποιος την κάμερα με το τι ισχύει νομικά

Δεν ξέρω τι λες τι μπερδεύω .Εγώ έχω κάμερα και κάνει ότι  δεν κανουν 100 άτομα , όλα τα  άλλα λόγια να είχαμε να λέγαμε. 😉

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα που απασχολεί τον νηματοθέτη δεν είναι η καταγραφή εικόνας αυτή καθ'αυτή αλλά η νομιμότητα της. Εφόσον ο νόμος είναι σαφής, κάθε συζήτηση γιά αυτό περιττεύει. Με το ίδιο σκεπτικό απαγορεύεται να βγώ με την Nikon μου και να φωτογραφίζω πρόσωπα και ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο δρόμο ή σε πλατείες. Ή για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, απαγορεύεται να την στήσω στην είσοδο του σπιτιού μου και να φωτογραφίζω ή να βιντεοσκοπώ όσους περνάνε από το πεζοδρόμιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω διαβασει ολες τις απαντήσεις, αλλα θα σου πω τι ισχύει. 

Οι σταθερες καμερες που καταγράφουν ή ακομα και επιτηρούν χωρίς καταγραφή δημόσιους χώρους, απαγορεύονται χωρίς σχετική άδεια. Και αν υπάρχει σχετική άδεια, πρέπει να υπάρχει και σχετική σήμανση.

Είτε πρόκειται για κατάστημα, είτε για σπίτι. Κάτι κάμερες σε μπαλκόνια, εισόδους σπιτιών που πιάνουν και δρόμο κλπ, απαγορεύονται ρητά. Αυτό πλην εξαιρέσεων, που αφορά κυρίως ευαισθητα κτίρια, όπως τράπεζες, κάποιες δημόσιες εγκαταστάσεις, εξαίρετους λόγους που επιβάλλουν την παρακολούθηση και του περιβάλλοντα χώρου, κ.α.

Μπορείς να κάνεις καταγγελία στο Α.Τ. της περιοχής σου (ή και στο 100) για να επιληφθεί η αστυνομία ή να κάνεις ο ίδιος μήνυση για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. 

Η κάμερες που έχουν πάνω τα αυτοκίνητα (Tesla πχ ή dashcams) δεν απαγορεύονται, καθώς δεν θεωρούνται σταθερές εγκαταστάσεις επιτήρησης. Σα να κρατάς το κινητό σου και να περπατάς. Εφόσον η βιντεοσκόπηση ΔΕΝ περιλαμβάνει συγκεκριμένο σημείο ή πρόσωπο, δεν απαγορευεται. 

Στα εγκλήματα που κάποιος ανέφερε οτι η αστυνομία αναζητεί υλικό απο κάμερες ισχύει, παρόλο που απαγορεύονται. Σε αυτή την περίπτωση υπερισχύει η προστασία της ζωής, της γενετήσιας ελευθερίας ή της περιουσίας κατά περίπτωση, όποτε γίνονται δεκτά συνήθως τέτοια αποδεικτικά μέσα (Αρχή της Αναλογικότητας). 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, haga said:

Το θέμα που απασχολεί τον νηματοθέτη δεν είναι η καταγραφή εικόνας αυτή καθ'αυτή αλλά η νομιμότητα της. Εφόσον ο νόμος είναι σαφής, κάθε συζήτηση γιά αυτό περιττεύει. Με το ίδιο σκεπτικό απαγορεύεται να βγώ με την Nikon μου και να φωτογραφίζω πρόσωπα και ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο δρόμο ή σε πλατείες. Ή για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, απαγορεύεται να την στήσω στην είσοδο του σπιτιού μου και να φωτογραφίζω ή να βιντεοσκοπώ όσους περνάνε από το πεζοδρόμιο.

έχει γινει συζητηση και για τη φωτογράφηση......έχει δικαίωμα πχ ο ρεπόρτερ να τραβάει βίντεο όπου θέλει και να φωτογραφίζει και δεν έχω εγώ π.χ ..προχτές οι άλλοι βαράγανε το πιτσιρικά και άλλοι τραβούσαν βίντεο το οποίο πήρε ο εισαγγελέας να κάνει τη δουλειά του

όταν το υλικό ζητηθεί απο εισαγγελέα πρέπει να δωθεί αν πρόκειται να βοηθήσει όποτε από τη μια απαγορεύεται από την άλλη επιτρέπεται..........................θελουμε ασφάλεια η προστασία αλλά δε θελουμε βίντεο η φωτό ...

πάμε στη παραλία και γίνεται ο κακός χαμός από βίντεο και φωτογραφήσεις και δε παίρνουμε χαμπάρι τίποτα,πας σε κλαμπ τα ίδια...οι μάντρες αυτοκινήτων,φαρμακεια ,αεροδρόμια παντού κάμερες 

στο εξωτερικό όλοι βάζουν σιγά σιγά κάμερα στα αυτοκίνητα γιατί οι ασφαλιστικές θέλουν πειστήρια σε περίπτωση ατυχήματος. αλλά και η αστυνομία ...εγώ όταν είμαι Αυστραλία η κάμερα στο αυτοκίνητο δουλεύει από την στιγμή που ξεκινάω μήπως και γίνει καμμία στραβή,το βίντεο σβήνεται την επόμενη για το επόμενο δρομολόγιο

με τα drones τα ιδια και εχουν δωσει ενα μινιμουμ αποστασης και ποσο ψηλα απο κοσμο μπορεις να φωτογραφιζεις ωστε ν αμη φαινονται χαρακτηριστικα 

το θέμα είναι να τοποθετούνται οι κάμερες στα σπίτια μας η στους χώρους που θελουμε σωστά ώστε να μην γκρινιάζει κανένας

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...