Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταστήμα έχει εξωτερικες κάμερες (για την ασφάλεια του), αλλά δεν το γράφει πουθενά.

Είναι υποχρεωτικο να έχει μια ταμπέλα που να ειδοποιει τον πελάτη η τον περαστικό και ποιες είναι οι επιπτώσεις?

Μπορώ να κάνω καταγγελία και που ?

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Καταστήμα έχει εξωτερικες κάμερες (για την ασφάλεια του), αλλά δεν το γράφει πουθενά.

Είναι υποχρεωτικο να έχει μια ταμπέλα που να ειδοποιει τον πελάτη η τον περαστικό και ποιες είναι οι επιπτώσεις?

Και εσένα τι σε πειράζει;

Ρωτα τους γιατί δεν έχουν ταμπέλες.

• Like 2
  • Thanks 3
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και εσένα τι σε πειράζει;

Ρωτα τους γιατί δεν έχουν ταμπέλες.

Προφανώς, έχω τους λόγους μου.

Αν είναι νόμιμο, με ενδιαφέρει να με καταγράφει ο καθένας.

Δημοσ.
45 minutes ago, GREGORYMO said:

Από όσο ξέρω οι κάμερες στους εξωτερικούς χώρους δεν επιτρέπονται, υπάρχει δεν υπάρχει ταμπέλα με ειδοποίηση.

Η καταγγελία γίνεται στην αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά προϋποθέτει να έχεις μιλήσει πρώτα με το κατάστημα.

https://www.dpa.gr/el/polites/katagelia_stin_arxi

Δημοσ.

οι τράπεζες έχουν εξωτερικές κάμερες για τα ΑΤΜ (γράφει και μέρος του πεζοδρομίου και από τις 2 πλευρές ,αλλά ξέρω οτι εχουν άδεια.........υποθέτω ότι αν κάποιο κατάστημα  θέλει, κάνει αίτημα στην αστυνομία και αυτοί αποφασίζουν

Δημοσ.
11 minutes ago, kostasbm said:

οι τράπεζες έχουν εξωτερικές κάμερες για τα ΑΤΜ (γράφει και μέρος του πεζοδρομίου και από τις 2 πλευρές ,αλλά ξέρω οτι εχουν άδεια.........υποθέτω ότι αν κάποιο κατάστημα  θέλει, κάνει αίτημα στην αστυνομία και αυτοί αποφασίζουν

Δεν τα ξέρεις καλά, οι κάμερες που καταγράφουν ATM (και γενικότερα οι κάμερες) δεν προβλέπεται να έχουν άδεια, οι σχετικές άδειες έχουν καταργηθεί από το 2018 που βγήκε ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα.

Γενικά οι κάμερες σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους απαγορεύονται, υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις, η καταγραφή ATM είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λεπτομέρειες στο παρακάτω link:

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/odigia-apdph-1-2011/arthro-6-odigia-1-2011-tis-arhis-prostasias

Δημοσ.
4 minutes ago, Joshua21 said:

Δεν τα ξέρεις καλά, οι κάμερες που καταγράφουν ATM (και γενικότερα οι κάμερες) δεν προβλέπεται να έχουν άδεια, οι σχετικές άδειες έχουν καταργηθεί από το 2018 που βγήκε ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα.

Γενικά οι κάμερες σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους απαγορεύονται, υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις, η καταγραφή ATM είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λεπτομέρειες στο παρακάτω link:

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/odigia-apdph-1-2011/arthro-6-odigia-1-2011-tis-arhis-prostasias

τι να ξερω??35 χρονια αλλαζαμε κασετες και dvd....δεν ειδα να μας δωσουν καποια οδηγια να τις βγαλουμε γιατι καταργηθηκαν

γιατι η καμερα του ΑΤΜ δε καταγραφει τι κωδικο πληκτρολογεις αλλα τη κινηση 10-15  μετρα πριν και μετα το ΑΤΜ....στη βιομηχανικη εχει καμερες αρα και κει εχουμε εξαιρεση  ........στο νομισματοκοπειο Μεσογειων καταγραφουν ολοκληρο τετραγωνο ...στο μετρο το ιδιο

αρα δεν εχουμε καταργηση ,αλλα λειτουργια με προυποθεσεις.....

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostasbm είπε

τι να ξερω??35 χρονια αλλαζαμε κασετες και dvd....δεν ειδα να μας δωσουν καποια οδηγια να τις βγαλουμε γιατι καταργηθηκαν

γιατι η καμερα του ΑΤΜ δε καταγραφει τι κωδικο πληκτρολογεις αλλα τη κινηση 10-15  μετρα πριν και μετα το ΑΤΜ....στη βιομηχανικη εχει καμερες αρα και κει εχουμε εξαιρεση  ........στο νομισματοκοπειο Μεσογειων καταγραφουν ολοκληρο τετραγωνο ...στο μετρο το ιδιο

Ο νόμος είναι του 2011.

Τι περιμένες ?

Να σε πάρουν τηλέφωνο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, kostasbm said:

Δεν ξέρω τι έκανες για 35 χρόνια, αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό που έγραψες παραπάνω - δλδ ότι οι τράπεζες έχουν άδεια για τις κάμερες στα ATM - απλά δεν ισχύει. Και όχι, όταν αλλάζει η νομοθεσία δεν ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους έναν προς έναν, περίεργο θα ήταν να σας είχαν ενημερώσει.

22 minutes ago, kostasbm said:

Μην μπερδεύεσαι, το ένα δεν αναιρεί το άλλο, οι άδειες καταργήθηκαν και η λειτουργία πλέον επιτρέπεται με προϋποθέσεις

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Και τα Tesla έχουν κάμερες, ακόμα και κάποια αλλά οχήματα τα οποία δείχνουν περιμετρικά το χώρο….θα πρέπει και αυτά να έχουν ένα χαρτί κολλημένο επάνω ότι καταγράφουν? Το θέμα είναι γιατί τόσο άγχος εάν ένα κατάστημα έχει κάμερες για ασφάλεια? 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, GREGORYMO said:

Ο νόμος είναι του 2011.

Τι περιμένες ?

Να σε πάρουν τηλέφωνο?

αν κανείς πλάκα οκ....αλλά αν καταργείται κάτι σαν αυτό λες οι τράπεζες να μην είχαν ενημέρωση???από το 1981 που είμαι σε ίδρυμα ξέρω πολύ καλά αν έχει κυκλοφορήσει τέτοια εντολή.....εκτός αν τους ενημέρωσαν πέρυσι γιατί τώρα έφυγα.....φιλικά

Δημοσ.

Μια απορία.

Όταν γίνεται σε εξωτερικό χώρο ένα έγκλημα δολοφονία, κλοπή, επίθεση, απόπειρα , όλοι ακούμε ότι η αστυνομία ψάχνει υλικό από κάμερες καταστημάτων, τραπεζών  κλπ στη γύρω περιοχή. 

Αφού είπατε πιο πάνω ότι οι κάμερες εξωτερικού χώρου απαγορεύονται. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν κανείς πλάκα οκ....αλλά αν καταργείται κάτι σαν αυτό λες οι τράπεζες να μην είχαν ενημέρωση???από το 1981 που είμαι σε ίδρυμα ξέρω πολύ καλά αν έχει κυκλοφορήσει τέτοια εντολή.....εκτός αν τους ενημέρωσαν πέρυσι γιατί τώρα έφυγα.....φιλικά

Είναι ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα. GDPR 

10 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Μια απορία.

Όταν γίνεται σε εξωτερικό χώρο ένα έγκλημα δολοφονία, κλοπή, επίθεση, απόπειρα , όλοι ακούμε ότι η αστυνομία ψάχνει υλικό από κάμερες καταστημάτων, τραπεζών  κλπ στη γύρω περιοχή. 

Αφού είπατε πιο πάνω ότι οι κάμερες εξωτερικού χώρου απαγορεύονται. 

Ισχύει, αλλά αυτό ΔΕΝ αλλάζει ότι απαγορεύονται 

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή αφού ισχύει , αν περάσει μια περιπολία της αστυνομίας έξω από ένα κατάστημα που έχει κάμερες , δεν έχει δικαίωμα να μπει μέσα και να κάνει αυτεπαγγέλτως μήνυση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AN κανω καταγγελία εγω σαν πολίτης του κοβει τον κώλο.Οσο δεν ασχολειτε κανείς κανει και η αστυνομια τα στραβα ματια γιατι την εξυπηρετεί στην δουλεια της.Φυσικα αυτο δεν αναιρεί το γεγονός οτι η καμερα καταγραφει αυστηρα ιδιωτικό χωρο και ΟΧΙ δημοσιο και οτι οσες ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ δημοσιο ειναι παρανομες.

10 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Καταστήμα έχει εξωτερικες κάμερες (για την ασφάλεια του), αλλά δεν το γράφει πουθενά

Εαν δεν καταγραφει τοτε μπορει και να επιτρεπετεαν επιτηρεί μονο το χωρο του

8 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Και τα Tesla έχουν κάμερες, ακόμα και κάποια αλλά οχήματα τα οποία δείχνουν περιμετρικά το χώρο….θα πρέπει και αυτά να έχουν ένα χαρτί κολλημένο επάνω ότι καταγράφουν?

Κανονικα το ιδιο το τεσλα δεν καταγραφει πουθενα.Η μαμα εταιρεια βεβαια προσφατα πιαστηκε να συλλέγει τα δεδομενα απο τα τεσλα.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...