mike1945 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 αγορασα την asus rog strix b550 wifi ii.Eχω 50αρα συνδεση nova με το μοντεμ zte zxhn h288a.Κερδιζω κατι με την μητρικη,και αν ναι,πως μπορω να συνδεσω και τι ρυθμισεις πρεπει να κανω? Ευχαριστω
Xristaras12 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 θες να συνδέσεις ασύρματα τον υπολογιστή με το μόντεμ; Για να παίρνεις πάντα το 100% της γραμμής η μόνη λύση είναι καλώδιο απ ευθείας. Απο εκει και πέρα, αν μιλάμε για ασύρματη σύνδεση, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις (αν δεν είναι ήδη) το 5GHZ στο μόντεμ και να συνδεθείς σε αυτό. ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι για κοντινές αποστάσεις το συγκεκριμένο, μιλάμε οριακά για 1 δωμάτιο δίπλα αν θες να έχει σωστές ταχύτητες, στα 2,4 που παίζουν όλοι "πατάει" το ενα ασύρματο δίκτυο πάνω στο άλλο και έχουμε "κίνηση" στα δεδομένα. Αν δεν κάνω λάθος, το μόντεμ αυτό (μιας και έχω το ίδιο) έχει εξαρχής την επιλογή ασύρματου καναλιού στο "auto" οπότε λογικά πάντα θα δει τι δίκτυα έχει τριγύρω και θα μπει στο πιο άδειο κανάλι.
mike1945 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Η επιλογη auto ειναι μεσα στο μενου του μοντεμ?Αυτο δεν μπορω να το ανοιξω και να μπω μεσα,διοτι ενω βαζω το admin ως user name και τους 3 κωδικους ενα για καθε ταχυτητα και ενα για το κλειδι του μοντεμ,μου βγαζει μηνυμα γαι λαθος κωδικο και user name, και με αποκλειει.Δεν ξερω τι να κανω,εχω μιλησει με την nova αλλα δεν ξερουν και αυτοι περαν απο την εισοδο των κωδικων που μου προτεινουν.
Aris_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 3 κωδικοί ????? τεσπα Κάνε ένα reset το router και δοκίμασε να μπεις όχι ασύρματα βάλε καλώδιο φτιαχτα και μετά μπες ασύρματα
Kthulhou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 ΜΗΝ μπερδεύεσαι. έχεις ΕΝΑ user name και ΕΝΑ pass για να μπεις στο μενου του modem, πχ 192.168.1.1 μετά, αφού μπεις, μπορείς να ρυθμίσεις τα wifi δίκτυά σου
Λύση mike1945 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Λύση Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Οπως εξηγω το μοντεμ εχει 3 κωδικους στην πισω πλευρα ενα για την συχνοτητα 2,4g, ενα για την συχνοτητα 5G, και ενα acces key.Βαζω λοιπον το user name ως admin,kai μετα βαζω ενα ενα τους κωδικους που αναφερω παραπανω,αλλα μου αποκλειει την προσβαση λογω λαθους ονοματος η pasword.Eχω κανει και reset αλλα το ιδιο αποτελεσμα. Λυθηκε το προβλημα εκανα αλλαγη user name . Σας ευχαριστω.
afm Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) α. Συνδέσου με το router ασύρματα ή ενσύρματα. β. Άνοιξε τον browser της επιλογής σου (Edge, Firefox, Chrome κτλ). γ. Πληκτρολόγησε στη γραμμή διεύθυνσης 192.168.1.254 για Nova, 192.168.1.1 για Cosmote ή 192.168.2.1 για Vodafone. δ. Στη σελίδα εισόδου πληκτρολόγησε τα στοιχεία πρόσβασης το user name (admin ή ότι άλλο γράφει στην ετικέτα) και για password το acces key. ε. Πάτησε "Login". Είσαι έτοιμος. Τώρα μπορείς να ρυθμίσεις τα wifi δίκτυα σου. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από afm
Aris_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) N/A Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από Aris_
BadBoy Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 23/9/2023 στις 1:11 ΜΜ, afm είπε α. Συνδέσου με το router ασύρματα ή ενσύρματα. β. Άνοιξε τον browser της επιλογής σου (Edge, Firefox, Chrome κτλ). γ. Πληκτρολόγησε στη γραμμή διεύθυνσης 192.168.1.254 για Nova, 192.168.1.1 για Cosmote ή 192.168.2.1 για Vodafone. δ. Στη σελίδα εισόδου πληκτρολόγησε τα στοιχεία πρόσβασης το user name (admin ή ότι άλλο γράφει στην ετικέτα) και για password το acces key. ε. Πάτησε "Login". Είσαι έτοιμος. Τώρα μπορείς να ρυθμίσεις τα wifi δίκτυα σου. Δεν ισχύουν τα gateways που δίνεις πάντα, είμαι με Nova, Η288Α, και είναι 192.168.1.1. Γενικώς ότι λέει το router από πίσω. Username user και κωδικό το Access Key όντως. Εάν δε δουλεύει κάτι πληκτρολογείς λάθος. Δοκίμασε τους admin κωδικούς, username: Nova_admin και password: dxEh-eNc.Lk7 Πάντως δε χρειάζεται να αλλάξεις ρυθμίσεις απ' όσο θυμάμαι, είναι και τα δύο δίκτυα ενεργά. Συνδέσου απλώς στο Nova_5G_XXXXXXX με τον κωδικό που έχει από κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα