aporimenos11 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Έχω ακούσει από φίλους και γνωστούς που δουλεύουν σε εστιατόρια ότι δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν οτιδήποτε είναι συσκευασμένο η εμφιάλωμενο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους χωρίς να το πληρώσουν. Ισχύει κάτι τέτοιο η είναι η περίπτωση?
vamvakoolas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 ισχυει, εξαρταται βεβαια και απο τη καθε επιχειρηση
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δηλαδή τι περίμενες; Να μπορεί να παίρνει ο κάθε υπάλληλος ότι θέλει για κατανάλωση η μη εντός εστιατορίου χωρίς να το πληρώσει; Άσε που για αυτά έχει κόψει τιμολόγιο ο μαγαζάτορας και αν του γίνει έλεγχος θα πρέπει να φαίνεται που πουλήθηκαν τα προϊόντα. Σε ορισμένα μαγαζιά ξέρω ότι οι εργοδότες μετά το πέρας της βάρδιας επέτρεπαν να τρώνε οι εργαζόμενοι ότι ήθελαν μέχρι ένα όριο, αυτό όμως δεν το κανουν όλοι οι εργοδότες και προφανώς επαφίεται στον εργοδότη αν θα το επιτρέψει.
Joshua21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 30 minutes ago, aporimenos11 said: Έχω ακούσει από φίλους και γνωστούς που δουλεύουν σε εστιατόρια ότι δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν οτιδήποτε είναι συσκευασμένο η εμφιάλωμενο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους χωρίς να το πληρώσουν. Ισχύει κάτι τέτοιο η είναι η περίπτωση? Ενώ χύμα κρασί ξέρω γω μπορούν να καταναλώσουν ελεύθερα όσο θέλουν δωρεάν κατά την ώρα εργασίας τους, ενώ αν σχολάσουν μπορούν να καταναλώνουν δωρεάν και εμφιαλωμένα? Έτσι ακριβώς όπως το περιέγραψες μάλλον δεν ισχύει πουθενά.
sdikr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παλιά πριν πολλά χρόνια, νομίζω ηταν υποχρεωτικό το να παρέχει στο προσωπικό γεύμα Και απο όσο βλέπω ισχύει ακόμα https://www.ot.gr/2023/06/21/apopseis/experts/estiasi-kladiki-symvasi-estiasis-ola-osa-prepei-na-gnorizoun-oi-ergazomenoi-pinakes/ Τότε που δούλευα κανονικά την ώρα του γεύματος είχαμε πχ και αναψυκτικό ή ακόμα και μπύρα Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2023 από sdikr
clampro Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, Basilhs23___ said: Άσε που για αυτά έχει κόψει τιμολόγιο ο μαγαζάτορας και αν του γίνει έλεγχος θα πρέπει να φαίνεται που πουλήθηκαν τα προϊόντα. Δεν ισχύει αυτό παρά μόνο για επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να τηρούν βιβλίο αποθήκης. Αυτό που ενδεχομένως θα κοιτούσε ένας εφοριακός είναι για το αν έχει κοπεί απόδειξη για ένα προϊόν που βρίσκεται προς κατανάλωση, αλλά αμφιβάλλω αν ένας εφοριακός - ακόμα κι αν έχει ξεμείνει από τη δεκαετία του 80 - θα έκανε μανούρα γιατί ένας σερβιτόρος για παράδειγμα έπινε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Αν θέλουμε να είμαστε τέρμα σπαζοπούτσηδες, κόβει η επιχείρηση ένα στοιχείο αυτοπαράδοσης (δεν γνωρίζω αν γίνεται και από την ταμειακή μηχανή) για οτιδήποτε γίνεται ιδιόχρηση και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. 1
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, aporimenos11 είπε Έχω ακούσει από φίλους και γνωστούς που δουλεύουν σε εστιατόρια ότι δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν οτιδήποτε είναι συσκευασμένο η εμφιάλωμενο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους χωρίς να το πληρώσουν. Ισχύει κάτι τέτοιο η είναι η περίπτωση? Σαφώς και ισχύει, αυτο έλλειπε οτι βρισκεις μπροστά σου να το τρώς. Αν ηταν ετσι και στα σμ θα έτρωγες τα προϊόντα χωρις να πληρώνεις, και σε οποιαδήποτε επιχείριση άλλωστε. Ειναι κλοπή
mihanikos1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Ένα εστιατόριο το μόνο που έχει συσκευασμένο είναι τα ποτά και τα αναψυκτικά. Τώρα από εκεί και πέρα είναι στον κάθε εργοδότη τι θα επιτρέπει και τι όχι. Εγώ πριν αρκετά χρόνια που δούλευα τροφοδιανομεας σε καλό ιταλικό εστιατόριο στο διάλειμμα μου μπορούσα να ζητήσω από την κουζίνα να μου φτιάξουν ότι μακαρονάδα ήθελα, εκτός από αυτές με τα φρέσκα θαλασσινά. Επίσης επειδή είχε μηχάνημα για χύμα αναψυκτικά μπορούσαμε να πίνουμε όσο θέλουμε και όσο μπαινοβγαιναμε στην κουζίνα όλο και κανένα ορεκτικό τσιμπουσαμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα