Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος συμφορουμίτης με περισσότερες τεχνικες γνώσεις να πει μια άποψη;

Σύνδεση FIber to the home 200, κάθε βράδυ την ώρα αγώνων τρομερή πτωση ταχύτητας. Μετρήσεις που φτάνουν στο 7 και το 12, φυσικά με θολή εικόνα και συνεχείς διακοπές.

Μπορεί να φταίει το ρούτερ? Τι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος?

*Στα δεκάδες τηλέφωνα στο τμήμα βλαβών δεν βγάζω άκρη. Με έχουν βάλει να κάνω 40 φορές επανεκκίνηση, να το πειράξω με οδοντογλυφίδα, βγήκα από gnat, να αγοράσω καινούριο καλώδιο. Ξανά το βράδυ την ώρα του αγώνα τα ίδια. 

**Τουλάχιστον 3 φορές μου είπαν " κάνω έλεγχο και θα σε καλέοσουμε" και δεν με κάλεσαν ποτέ ξανά. 

***Χθες μου είπαν "πάρε την ώρα που το κάνει για να δούμε τι φταίει" και όταν πήρα μου απάντησαν "δεν μπορούμε να δούμε κάτι εμείς, κακώς σας είπαν να πάρετε!". 

(Αν δεν λυθεί: Πως μπορώ να κάνω καταγγελία σύμβασης με δική τους υπαιτιότητα; Πως να αποδείξω πως κάθε βράδυ πέφτει η ταχύτητα?)

Δημοσ.

Προφανώς η όδευση του διαθέτει στην περιοχή σου η εταιρεία δεν επαρκεί οταν υπάρχει ζήτηση. Τερματίζει

Για να φυγεις ετσι δεν ξέρω το βλέπω δύσκολο 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Προφανώς η όδευση του διαθέτει στην περιοχή σου η εταιρεία δεν επαρκεί οταν υπάρχει ζήτηση. Τερματίζει

Για να φυγεις ετσι δεν ξέρω το βλέπω δύσκολο 

Και τι προτείνεις ; δεδομένου πως δεν μπορώ καν να δω τηλεόραση. Δεν μπορώ να μείνω υπό αυτές τις συνθήκες 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Ενσύρματη ή ασύρματη είναι η σύνδεση της συσκευής με τον Router;

Έχω συσκευές συνδεδεμένες ενσύρματα και συσκευές συνδεδεμένες ασύρματα. Έχουν παρόμοια πτώση ταχύτητας κάθε βράδυ. 

Δημοσ.

Αναφερόμουν κυρίως στη TV για το "θολή εικόνα", αλλά τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω για τις ασύρματες συσκευές και ειδικά όταν αυτές δουλεύουν μόνο στην μπάντα των 2,4GHz.

Αν το κάνουν πάντα οι ενσύρματες (οι ασύρματες είναι αδιάφορες), τότε υπαίτιος είναι το μικρό bandwidth του δικτύου του παρόχου σου, που τερματίζει όταν υπάρχει βαριά χρήση (όπως η IPTV με τις χιλιάδες συνδέσεις και ειδικά κατά τις ώρες των αθλητικών μεταδόσεων).

Στην θέση σου θα έκανα εγγράφως επίσημο ερώτημα στον πάροχο, αναφέροντας αναλυτικά το πρόβλημα και ζητώντας λύση ή μείωση παγίου ή κάτι άλλο. Ανάλογα την απάντηση (εκ του κανονισμού έχουν περιθώριο 20 ημερών) θα προχωρούσα σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Αναφερόμουν κυρίως στη TV για το "θολή εικόνα", αλλά τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω για τις ασύρματες συσκευές και ειδικά όταν αυτές δουλεύουν μόνο στην μπάντα των 2,4GHz.

Αν το κάνουν πάντα οι ενσύρματες (οι ασύρματες είναι αδιάφορες), τότε υπαίτιος είναι το μικρό bandwidth του δικτύου του παρόχου σου, που τερματίζει όταν υπάρχει βαριά χρήση (όπως η IPTV με τις χιλιάδες συνδέσεις και ειδικά κατά τις ώρες των αθλητικών μεταδόσεων).

Στην θέση σου θα έκανα εγγράφως επίσημο ερώτημα στον πάροχο, αναφέροντας αναλυτικά το πρόβλημα και ζητώντας λύση ή μείωση παγίου ή κάτι άλλο. Ανάλογα την απάντηση (εκ του κανονισμού έχουν περιθώριο 20 ημερών) θα προχωρούσα σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

Η tv ανήκει στις ενσύρματες συσκευές. 

Έχω κάνει άπειρες προσπαθείς με το τμήμα βλαβών αλλά μάταια. 

Έχω ξεκινήσει να καταγραφω μόνος μου μέσω hyperion και speedtest. Θα συμπεριλάβω πίνακα με μετρήσεις σε επιστολή που θα κάνω, ενώ ναι θα προχωρήσω και σε καταγγελία στην ΕΕΕΤ. 

Κυρίως γιατί με ενόχλησε η συμπεριφορά τους να μην "βλέπουν" το πρόβλημα παρότι είναι τόσο έντονο και κάθε βράδυ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι νέος στη νοβα -ΕΟΝ και internet fiber 200Mbps- και μου συμβαίνει αυτό ακριβώς που περιγράφει ο φίλος. 

Κάποιες στιγμές είναι αδύνατο να παρακολουθήσεις.

Χθες βράδυ στο Ατλέτικο-Ρεάλ η εικόνα κολλούσε για -πολλά- δευτερόλεπτα.

Κάποια άλλη στιγμή, έβλεπα μεγάλες διαφορές στην ποιότητα εικόνας ανάμεσα σε cosmote και nova. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η nova "κόβει" bandwidth όταν αναμεταδίδει cosmote tv.  Και στις 2 περιπτώσεις η ρύθμιση της ανάλυσης είναι στο 'Αυτόματο', οπότε οι τυχόν διαφορές οφείλονταν αποκλειστικά στο bandwidth. 

Παλιότερα, σαν συνδρομητής cosmote (fiber 100 Mbps) δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Να σημειώσω ότι κάνοντας την ίδια στιγμή έναν έλεγχο ταχύτητας, αυτή φτάνει στα 170-190+ Mbps

Επεξ/σία από YiorgosX
  • Like 1
Δημοσ.

Το αίτιο είναι το διαθέσιμο bandwidth του δικτύου της Nova. Το αντίστοιχο της Cosmote είναι μακράν το καλύτερο, κάτι που φαίνεται και στο κόστος των συνδέσεων που δίνει η κάθε εταιρεία.

• Like 1
Δημοσ.

μόλις ανοιξα νέο θέμα, είδα οτι εχετε κ εσεις θέμα. οσοι έχετε θέμα, ειστε ολοι σε vdsl ή υπαρχει άτομο που εχει θέμα και με οπτική;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

μόλις ανοιξα νέο θέμα, είδα οτι εχετε κ εσεις θέμα. οσοι έχετε θέμα, ειστε ολοι σε vdsl ή υπαρχει άτομο που εχει θέμα και με οπτική;

Εγώ έχω το θέμα με οπτική ίνα. Χθες την ώρα του αγώνα ξανα τα ίδια. Θολή εικόνα, σπασίματα κτλ. 

• Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, CHRISpros είπε

Εγώ έχω το θέμα με οπτική ίνα. Χθες την ώρα του αγώνα ξανα τα ίδια. Θολή εικόνα, σπασίματα κτλ. 

Περιοχή;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, jkoukos είπε

Το αίτιο είναι το διαθέσιμο bandwidth του δικτύου της Nova. 

Σε συνδέσεις οπτικής ίνας είναι λογικό να συμβαίνει αυτό?

Μόλις τώρα, kallair είπε

Περιοχή;

Θεσσαλονίκη

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CHRISpros είπε

Σε συνδέσεις οπτικής ίνας είναι λογικό να συμβαίνει αυτό?

Σαφώς και είναι λογικό, η καλυτερη εταιρεία σε αυτό οτι και να λέμε είναι η κοσμοτε

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σαφώς και είναι λογικό, η καλυτερη εταιρεία σε αυτό οτι και να λέμε είναι η κοσμοτε

Και σε μια τέτοια περίπτωση πως εγώ θα αποδείξω το bandwidth του δικτύου της Nova για να σπάσω το συμβόλαιο με δική τους υπαιτιότητα? 

Τι μπορεί να κάνει ο πελάτης? 

Από την άλλη: Μπορεί η εταιρία να λύσει το πρόβλημα μεμονωμένου χρήστη αν παραπονεθεί ή τους παίρνει όλους η μπάλα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...