PedroG Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, lordvec είπε Καταλαβαίνεις ότι το αυτοκίνητό σου είναι δυνάμει επικύνδινο; Αν ήταν βενζίνη θα δεχόσουν την απάντηση ότι είναι φυσιολογικό; Το να χάνει σε υπερχείλιση δεν το κάνει επικίνδυνο...το να χάνει στα καλά καθούμενα ναι το κάνει. 16 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Τι σχέση έχει ο κινητήρας με το ρεζερβουάρ? Άμα άλλαξε το πρώτο λογικά δεν θα έκανε κάτι στο δεύτερο. Αν έχανε μια σωλήνα που ενώνει ρεζερβουάρ με κινητήρα θα έχανε συνεχώς και όχι μόνο στο φουλάρισμα οπότε παίζει να μην έχει άμεση σχέση. Εκτός αν κατά τις εργασίες κάτι κουνήθηκε και έσπασε. Αρχικά πέσε από κάτω να δεις από που χάνει Σου εξηγώ δεν χάνει παρά όταν το φουλαρω πετρελαίο για λίγο...δε μπορώ να είμαι από κάτω κάθε φορά που είμαι βενζίναδικο Πετρέλαιο τρέχει από το ΙΧ από κάτω επαναλαμβάνω και πάντα όταν φουλαρω πετρελαίο... Δεν είναι εφικτό να βαλω με κανούλα μπετόνι η Άλλο γιατί δεν επιδέχεται καμία άλλη υποδοχή πέραν του όπλου γέμισης της αντλίας το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν....με πλαστικό μπετόνι σωλήνα Μπετονια με πλαστικές σωλήνες δεν δέχεται το ρεζερβουάρ μου.. μόνο την ατσάλινη κανούλα του Πρατηρίου...όσες φορές δοκίμασα δεν κατεβαίνει η πόρτα ασφαλείας
lordvec Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Τρέχει από κάτω. Είσαι σίγουρος ότι το "από κάτω" δεν είναι ας πούμε κοντά στο καζανάκι της εξάτμισης; Ή κοντά σε κάποιο δισκόφρενο; Ή σε κάποιο άλλο εξάρτημα που θερμαίνεται; Και σου εξηγώ ότι αν ήταν βενζίνη εύκολα θα μπορούσε να πάρει φωτιά. Τα αυτοκίνητα δεν είναι σχεδιασμένα πλέον να τρέχουν καύσιμο, ούτε για πολύ ούτε για λίγο. Είναι για καθόλου. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα. Πιθανότατα άσχετο με την αλλαγή μηχανής και μάλλον φτηνό στην επισκευή. Η μόνη ανεκτή υπερχείλιση είναι από το στόμιο τροφοδοσίας. 2 1
PedroG Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 13 λεπτά πριν, lordvec είπε Τρέχει από κάτω. Είσαι σίγουρος ότι το "από κάτω" δεν είναι ας πούμε κοντά στο καζανάκι της εξάτμισης; Ή κοντά σε κάποιο δισκόφρενο; Ή σε κάποιο άλλο εξάρτημα που θερμαίνεται; Και σου εξηγώ ότι αν ήταν βενζίνη εύκολα θα μπορούσε να πάρει φωτιά. Τα αυτοκίνητα δεν είναι σχεδιασμένα πλέον να τρέχουν καύσιμο, ούτε για πολύ ούτε για λίγο. Είναι για καθόλου. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα. Πιθανότατα άσχετο με την αλλαγή μηχανής και μάλλον φτηνό στην επισκευή. Η μόνη ανεκτή υπερχείλιση είναι από το στόμιο τροφοδοσίας. 1ον Διαρροη υπαρχει απο ΚΑΤΩ απο το αμαξωμα και οχι απο την ταπα..... 2ον δεν υπαρχει συνεχης διαρροη παρα μονο οταν ζηταω "γεμισε μου το" (δηλαδη 3 φορες το ειδα με τα ματια μου με τον Υπαλληλο του Πρατηριο)
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, PedroG είπε Το να χάνει σε υπερχείλιση δεν το κάνει επικίνδυνο...το να χάνει στα καλά καθούμενα ναι το κάνει. Σου εξηγώ δεν χάνει παρά όταν το φουλαρω πετρελαίο για λίγο...δε μπορώ να είμαι από κάτω κάθε φορά που είμαι βενζίναδικο Πετρέλαιο τρέχει από το ΙΧ από κάτω επαναλαμβάνω και πάντα όταν φουλαρω πετρελαίο... Δεν είναι εφικτό να βαλω με κανούλα μπετόνι η Άλλο γιατί δεν επιδέχεται καμία άλλη υποδοχή πέραν του όπλου γέμισης της αντλίας το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν....με πλαστικό μπετόνι σωλήνα Μπετονια με πλαστικές σωλήνες δεν δέχεται το ρεζερβουάρ μου.. μόνο την ατσάλινη κανούλα του Πρατηρίου...όσες φορές δοκίμασα δεν κατεβαίνει η πόρτα ασφαλείας Πετρέλαιο είναι και όχι αέρας,θα δεις απο κάτω απο που στάζει,για άτομα με βασική αντίληψη μια φορά ειναι αρκετή για να εντοπίσουν έστω και χονδρικά την πηγή της διαρροής. Αν δεν θες να το φτιάξεις τότε δεν το φουλάρεις. Δεν μπορεί να μην μπορείς να βάλεις καυσιμο απο μπιτόνι,αν μείνεις στον δρόμο τι θα κάνεις δηλαδή;Κάποια έχουν και ειδικό σωλήνα που μπαίνει στο στόμιο για να κρατάει την γλώσσα ανοιχτή ώστε να ρίξεις καυσιμο,είναι αυτά που δεν έχουν βιδωτή τάπα . 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, PedroG είπε Δεν είναι εφικτό να βαλω με κανούλα μπετόνι η Άλλο γιατί δεν επιδέχεται καμία άλλη υποδοχή πέραν του όπλου γέμισης της αντλίας το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν....με πλαστικό μπετόνι σωλήνα Τι αμάξι είναι αυτό που δεν μπορείς να βάλεις καύσιμο από μπετόνι;Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Από μπετόνι δεν μπορεί να βάλει, να σκύψει από κάτω δεν μπορεί, να το πάει σε άλλο συνεργείο δεν μπορεί. Μερικοί ανοίγουν θέματα μόνο για να απορρίπτουν όλες τις λύσεις που προτείνονται λες και θέλουν απλά να ασχολούμαστε μαζί τους 7
Joshua21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 4 hours ago, PedroG said: Μπετονια με πλαστικές σωλήνες δεν δέχεται το ρεζερβουάρ μου.. μόνο την ατσάλινη κανούλα του Πρατηρίου...όσες φορές δοκίμασα δεν κατεβαίνει η πόρτα ασφαλείας Προφανώς η πλαστική σωλήνα που χρησιμοποίησες δεν ήταν η κατάλληλη ή δεν πίεσες το πορτάκι ασφαλείας στο σωστό σημείο. Με κάτι σαν τα παρακάτω μια χαρά γίνεται: https://www.skroutz.gr/s/33769893/Auto-Gs-CHoni-Kaysimon-Aytokinitou-Diplo-Plastiko-Mayro-0001179.html https://www.toolnet.gr/proionta/ergaleiacheiros/lipansis/mpitonia/mpitonikafsimonplastikomeefkamptioura057154.html Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ δε μπορείς να καταλάβεις ότι το να κάνει υπερχείλιση το καύσιμο όταν φουλάρεις είναι επικίνδυνο. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Προφανώς η πλαστική σωλήνα που χρησιμοποίησες δεν ήταν η κατάλληλη ή δεν πίεσες το πορτάκι ασφαλείας στο σωστό σημείο. Με κάτι σαν τα παρακάτω μια χαρά γίνεται: https://www.skroutz.gr/s/33769893/Auto-Gs-CHoni-Kaysimon-Aytokinitou-Diplo-Plastiko-Mayro-0001179.html https://www.toolnet.gr/proionta/ergaleiacheiros/lipansis/mpitonia/mpitonikafsimonplastikomeefkamptioura057154.html Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ δε μπορείς να καταλάβεις ότι το να κάνει υπερχείλιση το καύσιμο όταν φουλάρεις είναι επικίνδυνο. Πιθανότατα στο πορτ μπαγκάζ του υπάρχει ήδη μια ίσια σκληρή σωλήνα με χωνάκι στην άκρη που είναι για να ανοίγει και τις δύο βαλβίδες του ντεπόζιτου, όπως ακριβώς κάνει και η μάνικα του πρατήριου
Joshua21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, cthulhucarbide said: Πιθανότατα στο πορτ μπαγκάζ του υπάρχει ήδη μια ίσια σκληρή σωλήνα με χωνάκι στην άκρη που είναι για να ανοίγει και τις δύο βαλβίδες του ντεπόζιτου, όπως ακριβώς κάνει και η μάνικα του πρατήριου Ενδιαφέρον, δεν είχα ιδέα πως μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο στην εργαλειοθήκη κάποιου αυτοκινήτου.
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ενδιαφέρον, δεν είχα ιδέα πως μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο στην εργαλειοθήκη κάποιου αυτοκινήτου. Aφορά αμάξια που δεν έχουν τάπα ,πχ σε ford https://www.ford.com/support/how-tos/more-vehicle-topics/fuel-and-fuel-economy/what-is-the-easy-fuel-capless-fuel-filler/ https://www.talkford.com/threads/fuel-additives-with-easy-fuel-system.126095/#post-1205121 1
Engimek Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Είχα σε παλαιότερο αμάξι ακριβώς το ίδιο θέμα με εσένα (αλλά βενζίνη). Διαρροή μόνο όταν φούλαρε, σταματούσε η μάνικα από μόνη της και πρόσθετε και άλλο λίγο ο βενζινοπώλης. Έκανα ό,τι είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Έκλεισα ραντεβού στο συνεργείο, φούλαρα σε βενζινάδικο και απευθείας πήγα εκεί. Ένας εύκαμπτος σωλήνας που συνδεόταν με το ρεζερβουάρ ήθελε αλλαγή (κόστος ανταλλακτικού αστείο).
Pwpwpw Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 21/9/2023 στις 5:16 ΜΜ, PedroG είπε Το να χάνει σε υπερχείλιση δεν το κάνει επικίνδυνο...το να χάνει στα καλά καθούμενα ναι το κάνει. Σου εξηγώ δεν χάνει παρά όταν το φουλαρω πετρελαίο για λίγο...δε μπορώ να είμαι από κάτω κάθε φορά που είμαι βενζίναδικο Αφού δεν το θεωρείς επικίνδυνο και την οποία λύση σου προτάθηκε την απορρίπτεις , το θέμα για πιο λογο το άνοιξες; Πίστευες ότι θα φτιαχτεί αυτόματα αν έκανες ερώτηση στο insomnia; Αστο όπως είναι τότε και problem solved. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από Pwpwpw
greekfragma Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, Pwpwpw said: Αφού δεν το θεωρείς επικίνδυνο και την οποία λύση σου προτάθηκε την απορρίπτεις, το θέμα για πιο λογο το άνοιξες; 11 hours ago, cthulhucarbide said: Από μπετόνι δεν μπορεί να βάλει, να σκύψει από κάτω δεν μπορεί, να το πάει σε άλλο συνεργείο δεν μπορεί. Μερικοί ανοίγουν θέματα μόνο για να απορρίπτουν όλες τις λύσεις που προτείνονται λες και θέλουν απλά να ασχολούμαστε μαζί τους 4
papoys1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Από την άλλη και η σωλήνα σύνδεσης από την τάπα στη δεξαμενή καυσίμου είναι πολύπλοκη σε σημείο που δεν μπορείς να τη βλέπεις αν το αυτοκίνητο δεν είναι ανεβασμένο σε ράμπα ή δεν είσαι ξαπλωμένος από κάτω άρα θέλει κάποιος να γνωρίζει για να ασχοληθεί. Έκοψαν πρόσφατα της συζύγου στη βάση πριν την είσοδο στη δεξαμενή βράδυ για να κλέψουν τη βενζίνη πήρα από μεταχειρισμένα άλλη διότι δεν υπήρχε κάποιο ανταλλακτικό και ήταν ολόκληρη φασαρία και δύσκολη η αλλαγή της στο συνεργείο.
tutuyo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 2 σελιδες και ακομη δεν μαθαμε το μοντελο για ποιο αμαξι μιλας ανθρωπε μου, δεν ειναι ευαισθητα προσωπικα δεδομενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα