Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 

Έχω ένα MacBook Pro 16 2021 και ένα Mac Mini Late 2014. 

Θα αντικαταστήσω το Mini και σκέφτομαι αντί για κάποιο Mac, είτε σταθερό είτε Laptop, να αγοράσω ένα iPad Pro 12''. 
Η δουλειά μου είναι γραφίστας. Δουλεύω συνεχώς Photoshop, Illustrator, Lightroom, InDesign αλλά και Premier Pro. 

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, και στην περίπτωση του iPad με τραβάει η όλη εμπειρία της αφής, αλλά και το ότι θα συνεργάζεται άψογα με το iPhone και το Macbook, καθώς και με τα υπόλοιπα περιφερειακά που έχω. 

Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος στην εργασία του για να μου πει μια γνώμη;

Εύχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτά έχω και το MacBook Pro και το iPad Pro. Όταν ένα διάστημα δεν είχα διαθέσιμο το MacBook Pro και χρησιμοποιούσα το iPad δε με διευκόλυνε ιδιαίτερα αλλά η δουλειά έγινε σε κάθε περίπτωση. Θα μου πεις ίσως είχε να κάνει με το ότι χρησιμοποιώ μεγάλα data sets όποτε η οθόνη κάνει τη διαφορά (πολλές φορές και με το μακ έχω εξωτερική οθόνη). Η πχ μπορεί να έχεις κάποιο προγραμμα όπως spss που να μην χρησιμοποιείται σε iPad.

χωρις να έχω εμπειρία από τα του κλάδου σου πιστεύω δύσκολα το iPad θα αντικαταστήσει τον υπολογιστή σε τέτοια προγράμματα υπό την έννοια ότι ακόμα και το photoshop δε είναι ίδιο μεταξύ υπολογιστή και ιπαντ όποτε μπορεί να μην διατίθενται κάποιες από τις λειτουργίες που θέλεις 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, marmagia είπε

Κοιτά έχω και το MacBook Pro και το iPad Pro. Όταν ένα διάστημα δεν είχα διαθέσιμο το MacBook Pro και χρησιμοποιούσα το iPad δε με διευκόλυνε ιδιαίτερα αλλά η δουλειά έγινε σε κάθε περίπτωση. Θα μου πεις ίσως είχε να κάνει με το ότι χρησιμοποιώ μεγάλα data sets όποτε η οθόνη κάνει τη διαφορά (πολλές φορές και με το μακ έχω εξωτερική οθόνη). Η πχ μπορεί να έχεις κάποιο προγραμμα όπως spss που να μην χρησιμοποιείται σε iPad.

χωρις να έχω εμπειρία από τα του κλάδου σου πιστεύω δύσκολα το iPad θα αντικαταστήσει τον υπολογιστή σε τέτοια προγράμματα υπό την έννοια ότι ακόμα και το photoshop δε είναι ίδιο μεταξύ υπολογιστή και ιπαντ όποτε μπορεί να μην διατίθενται κάποιες από τις λειτουργίες που θέλεις 

Έχεις και το στιλό με το πληκτρολόγιο ή μόνο το iPad?

Δημοσ.

Πληκτρολόγιο δεν έχω εξωτερικό. Το pencil το είχα στο παλιό μου iPad Air αλλά όταν άλλαξα σε pro και σταμάτησε να είναι συμβατό δε αγόρασα νέο. Το χρησιμοποιούσα κυρίως για annotation, διορθώσεις σε κείμενα και σημειώσεις επι των pdf όποτε για τέτοιες δουλειές σίγουρα τα σπάει 

• Like 1
Δημοσ.
26 minutes ago, NikolasFOX23 said:

Καλησπέρα σε όλους! 

Θα αντικαταστήσω το Mini και σκέφτομαι αντί για κάποιο Mac, είτε σταθερό είτε Laptop, να αγοράσω ένα iPad Pro 12''. 
Η δουλειά μου είναι γραφίστας. Δουλεύω συνεχώς Photoshop, Illustrator, Lightroom, InDesign αλλά και Premier Pro. 

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, και στην περίπτωση του iPad με τραβάει η όλη εμπειρία της αφής, αλλά και το ότι θα συνεργάζεται άψογα με το iPhone και το Macbook, καθώς και με τα υπόλοιπα περιφερειακά που έχω. 

οχι

• Like 3
Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσει ένα iPad να αντικαταστήσει πλήρως ένα Mac, για όσο το πρώτο τρέχει mobile OS. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, NikolasFOX23 είπε

Καλησπέρα σε όλους! 

Εύχαριστώ!

και γω γραφίστας είμαι. το iPad pro είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που συμπληρώνει την δουλειά μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο Mac. 
με illustrator, photoshop, το εξαιρετικό procreate κάνεις ωραίες δουλειες αλλά χωρίς indesing, σωστή διαχείρηση γραμματοσειρών και πετσοκομμένα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο δεν μπορεί να είναι βασικό εργαλείο 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...