loatki Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Χαιρετώ την παρέα, Δουλεύω σε μια εταιρία ημιαπασχόληση και ψάχνω να κάνω κάτι έξτρα γιατί έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά δυσκολεύομαι γιατί δεν έχω κάποιο πτυχίο και είμαι πλέον κοντά στα 40. Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας περίπου 20 χρόνια και αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα εμπειρίας χωρίς να εμπλκακώ ποτέ σε κάτι σοβαρό (δόξα το θεό). Γενικά μου αρέσει πολύ η οδήγηση, αλλά όχι delivery φάση, courier και τα σχετικά. Ρώτησα σε σχολή οδηγών για κατηγορία Δ που είναι μέχρι λεωφορείο, το κόστος είναι κοντά στα 800-850. Θα με ενδιέφερε π.χ. σχολικό λεωφορείο ή κάποιο τουριστικό βαν για αρχή, αλλά ίσως και μεγάλο τουριστικό λεωφορείο. Κάποιοι δικοί μου, μου είπαν οτι ανησυχούν γιατί είναι ευθήνη να μεταφέρεις κόσμο (ισχύει φυσικά) άλλα τους απάντησα οτι αν εγώ είμαι τυπικός και προσεκτικός ακόμα και αν συμβεί κάτι δεν θα φταίω. Φυσικά καταλαβαίνω την ανησυχία τους. Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για τον κλάδο αυτό, ειδικά αν έχει κάποιος εμπειρία. Επίσης κάτι άλλο που ξέχασα να ρωτήσω την σχολή αλλά αν κάποιος ξέρει να μου πει, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει ειδικότητα "σοφερ" και αν υπάρχει κάποια απαιτούμενη κατηγορία διπλώματος. Τέλος κάποια άλλη ιδέα μήπως πάνω στην οδήγηση, για παράδειγμα αν υπήρχε στην ελλάδα uber δλδ ταξί χωρίς ειδική άδεια θα ήθελα να ασχοληθώ αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ελλάδα πλέον.
geomrk Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Είμαι 28. Μου αρέσει και μένα η οδήγηση πολύ γενικά. Πέρσι το καλοκαίρι είχα πιάσει δουλειά αθήνα σε εταιρεία τουριστικών μεταφορών(αεροδρομιο,ξενοδοχεια,λιμανι Πειραια κτλπ) ήτανε πραγματικά ό,τι καλύτερο σε δουλειά προσωπικά( ΑΝ εξαιρέσεις τις πολλές ώρες που ειναι σχετικό ανάλογα την εταιρεία) καθώς είχε καλά λεφτά (+τιπς) γνώριζες πολυ κοσμο και κυριως τουριστες,οδηγάς καλά αμάξια (εγω τοτε Audi Q3 καινουριο αυτόματο,Mercedes E class περιπου του ~14 αυτοματο 180 αλογα) πας σε ωραια μερη(Matsuhisa,4 seasons,διαφορες εκδηλωσεις) ΚΑΙ βασικό δεν εχεις αφεντικο απο πανω σου.(ναι μεν εχεις εργοδοτη αλλα δεν εχεις καθημερινη επαφη παρα μονο να συζητατε για τις διαδρομες κτλπ) Αλλα ειναι δουλεια εποχιακη αυτο ειναι το κακο οποτε για το επομενο καλοκαιρι στο προτεινω,υπηρχαν και ατομα της ηλικιας σου δεν εχεις θεμα δηλαδη.Επισης το βασικο ειναι να βρεις καλη εταιρεια οσων αφορα το ποσες ωρες θα δουλευεις .Μια ενδιαμεση λυση ειναι αν οχι λεωφορειο τοτε με βαν που παιρνεις 8 ατομα με διπλωμα Β. Στα του Δ,το σκεφτομουν και εγω για επαγγελματικο καθως μου αρεσε η ιδεα να κανω ταξιδια οδηγωντας και οχι τοσο σαν λεωφορειο κτλπ αλλα δεν το κυνηγησα ποτε. Για μενα ό,τι μπορεις να βγαλεις απο διπλωμα οδηγησης βγαλτο,γενικα οδηγος υπαρχει ζητηση. Σαν "σοφερ" ειναι περισσοτερο ιδιοτητα γνωριμιων νομιζω. Αλλα αμα μπεις στην φαση αυτη με τα τουριστικα θα γνωρισεις απειρο κοσμο και χρησιμο ειδικα αμα εισαι διατεθειμενος να πας και καμια Μυκονο 1
loatki Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε geomrk. Αύριο πάω να δώσω τα δικαιολογητικά στη σχολή οδηγών για να το ξεκινήσω, πρώτα μου είπαν θα δώσω θεωρία το ΠΕΙ (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας) και μόλις το περάσω ξεκινάνε τα μαθήματα οδήγησης. 1
vamvakoolas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Μη πας σε τουριστικο (πουλμαν). Εκτος απο την ευθηνη μη ξεχνας οτι πλεον εισαι και ο πλυντης καθαριστης του οχηματος. Επιπλεον το επαγγελμα πλεον αυτο εχει δραματικη μειωση μισθων (αυξηση πετρελαιου που μεγαλωνει) και μειωση ζητησης. Αντιθετα τα μικροτερα βανακια οπως γραφτηκε και ζητηση εχουν και ευκολοτερα στη διαχειρηση ειναι. Καλυτερη φαση και προφανως καλοπληρωμενη ειναι αν μπεις διεθνεις μεταφορες ειτε ψυγειο ειτε μουσαμα αλλα πρεπει πρωτα να εχεις κανει μερικα χρονια σε αλλα οχηματα (π.χ εσωτερικες μεταφορες, μπαζωμεταφορες, βυτια κτλ) αλλιως δε θα βρεις δουλεια σε καλη εταιρια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα