nchatz Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Η Google κυκλοφορεί σήμερα μια πιο ικανή έκδοση του Bard, του chatbot με τεχνητή νοημοσύνη και ανταγωνιστή του ChatGPT, το οποίο σας επιτρέπει τώρα να διπλοελέγχετε τις απαντήσεις του, να συνεργάζεστε με άλλους και κυρίως, να εμφανίζει πληροφορίες που διατηρείτε σε άλλες υπηρεσίες της εταιρείας. Όπως ισχύει και με το ChatGPT της OpenAΙ, έτσι και το Google Bard -που έγινε διαθέσιμο στην Ελλάδα το καλοκαίρι- αποκτά από σήμερα τα δικά του extensions (Επεκτάσεις), αρχικά μόνο στα Αγγλικά. Χάρη στις Επεκτάσεις αυτές, το Bard μπορεί να εντοπίζει και να εμφανίζει σχετικές πληροφορίες από τα εργαλεία της Google που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως το Gmail, τα Docs, το Drive, τους Χάρτες, το YouTube, το Google Flights και hotels, ακόμα και όταν οι πληροφορίες που χρειάζεστε είναι διασκορπισμένες σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Grand Kanyon (μια εργασία που απαιτεί πολλές διαφορετικές καρτέλες περιήγησης), μπορείτε πλέον να ζητήσετε από το Bard να συγκεντρώσει τις ημερομηνίες που εξυπηρετούν τους συνταξιδιώτες σας μέσω του Gmail, να αναζητήσει πληροφορίες για πτήσεις και ξενοδοχεία σε πραγματικό χρόνο, να προβάλει οδηγίες διαδρομών προς τα αεροδρόμια από τους Χάρτες της Google ή ακόμα και να σας προτείνει να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube σχετικά με δραστηριότητες στον προορισμό σας - και όλα τα παραπάνω κατά τη διάρκεια μίας συνομιλίας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα των νέων extensions του Google Bard που δίνει η εταιρεία είναι το εξής: Φανταστείτε ότι υποβάλετε αίτηση για μια νέα θέση εργασίας και χρησιμοποιείτε το Bard για να σας βοηθήσει με τη διαδικασία αυτή. Θα μπορούσατε να του ζητήσετε για παράδειγμα το εξής: "Βρες το βιογραφικό μου με τίτλο 'Ιούνιος 2023' από το Drive μου και φτιάξε μια σύντομη παράγραφο περίληψης του σε μορφή προσωπικού σημειώματος" και να συνεχίσετε να συνεργάζεστε με το Bard για να ετοιμάσετε μια νέα, ελκυστική συνοδευτική επιστολή για το βιογραφικό σας. Επιπλέον, θέλοντας να καταπολεμήσει τα προβλήματα εγκυρότητας των απαντήσεων που δίνει το Bard, έστω και με έναν όχι τόσο αυτοματοποιημένο τρόπο, η Google προσθέτει το κουμπί «Google It» σε κάθε απάντηση που δίνει το chatbot της. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "G", το Bard θα διαβάζει την απάντηση και θα αξιολογεί εάν υπάρχει περιεχόμενο στο διαδίκτυο που την υποστηρίζει. Όταν μια δήλωση μπορεί να αξιολογηθεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στις επισημασμένες φράσεις και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πληροφορίες που εντοπίζει η Αναζήτηση, οι οποίες υποστηρίζουν τη δήλωση ή αντιτίθενται σε αυτήν. Οι νέες λειτουργίες του Bard στηρίζονται κι’ αυτές στο μοντέλο PaLM2 2, το πιο ικανό γλωσσικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να αντικατασταθεί το επόμενο διάστημα από το Gemini, που πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιο εξελιγμένο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
ff7lucas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 υπεροχα.ειχαμε γκουγκλαρισμα για να περναμε την ωρα μας και μας το κοψανε και αυτο. 2
Tlykog Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αλίμονο... Σιγά μη δεν επικοινωνούσε με τις άλλες υπηρεσίες της Google... Έγινε για να μας βοηθήσει να έχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία Google ή για να βοηθήσει τη Google να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία από τον καθένα μας. Ο καθένας το παίρνει όπως θέλει. Σαν υπηρεσία είναι, ακόμα, πίσω από ChatGPT Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από Tlykog 3
dstilio Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 10 minutes ago, Tlykog said: Σαν υπηρεσία είναι, ακόμα, πίσω από ChatGPT Σαν συνδρομητής στο ChatGPT θα σου αναφέρω ότι άνετα πάω σε Google λόγω αυτού: «Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "G", το Bard θα διαβάζει την απάντηση και θα αξιολογεί εάν υπάρχει περιεχόμενο στο διαδίκτυο που την υποστηρίζει.» το ChatGPT δεν έχει αντίληψη του content που παράγει, και είναι δύσκολο σε κάποιες περιπτώσεις να διακρίνεις αν περιλαμβάνει και μια κοτσάνα. Το πιάνω αρκετά συχνά να κάνει λάθη και μετά κλαίω που μου ζητάει συγνώμη. 2
Tlykog Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, dstilio είπε Σαν συνδρομητής στο ChatGPT θα σου αναφέρω ότι άνετα πάω σε Google λόγω αυτού: «Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "G", το Bard θα διαβάζει την απάντηση και θα αξιολογεί εάν υπάρχει περιεχόμενο στο διαδίκτυο που την υποστηρίζει.» το ChatGPT δεν έχει αντίληψη του content που παράγει, και είναι δύσκολο σε κάποιες περιπτώσεις να διακρίνεις αν περιλαμβάνει και μια κοτσάνα. Το πιάνω αρκετά συχνά να κάνει λάθη και μετά κλαίω που μου ζητάει συγνώμη. Ανάλογα τη χρήση και τις ανάγκες του καθενός. Εγώ δεν το χρησιμοποιώ για πράγματα που μπορώ να googlάρω και να βρω εύκολα. Το χρησιμοποιώ για να παράγει συνδυαστική γνώση από πηγές. Μια χαρά επίγνωση έχει το chatgpt. Μπορείς για κάθε απάντηση να ζητήσεις πηγές όπου θεωρεί ότι είναι αξιόπιστες για την άντληση δεδομένων ανάλογων του θέματος που ψάχνεις. Το δυνατότερό του σημείο έναντι του Bard είναι η ικανότητά του να συνδυάζει γνώση και να παράγει πληροφορία. Κανένα από τα 2 δεν είναι τέλειο, αλλά το ChatGPT υπερέχει κατά τη γνώμη μου. Για εμένα το AI στην αναζήτηση έχει περισσότερο νόημα όταν μπορεί να συνδυάσει γνώση, να σου βγάλει συμπερασμα και παράλληλα να σου παραθέσει πηγές. Όχι να μου παραθέσει πηγές που θεωρεί ότι είναι σωστές και να καθήσω να συνδυάσω εγώ τη γνώση. Δεν κερδίζω χρόνο έτσι. Αν θελεις κάτι που θα κάνει πιο έυκολο το Googlάρισμα, τότε ίσως το Bard να είναι καλύτερο. Όπως έγραψα και παραπάνω: ότι τον βολεύει τον καθένα. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από Tlykog
gadgetseek Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) «Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "G", το Bard θα διαβάζει την απάντηση και θα αξιολογεί εάν υπάρχει περιεχόμενο στο διαδίκτυο που την υποστηρίζει.» Το χρήσιμο θα ήταν να σου υποδεικνύει επίσης περιεχόμενο που είναι αντίθετο με την απάντησή του. Πλάκα, πλάκα σε 2 - 3 χρόνια βλέπω το παλιό, κλασικό googlάρισμα να γίνεται ανάμνηση παλιά (για πολύ κόσμο..) Υ.Γ: δεν τό χουν όμως καθόλου με τα ονόματα.. Bard, Gemini AI.. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από gadgetseek 1
MikeKata Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 3 hours ago, gadgetseek said: Πλάκα, πλάκα σε 2 - 3 χρόνια βλέπω το παλιό, κλασικό googlάρισμα να γίνεται ανάμνηση παλιά (για πολύ κόσμο..) Προσωπικά, αν δε θέλω κάτι πολύ συγκεκριμένο (π.χ φωτογραφία κλπ), το Perplexity ήδη έχει αντικαταστήσει την Google για μένα. Είναι καταπληκτικό και γίνεται συνεχώς καλύτερο. Και για άλλες υπηρεσίες της Google, ξεπετάγονται AI ανταγωνιστές (π.χ Google Scholar --> Elicit για papers). 1
TechnoState Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Είναι σχεδόν πάντα λάθος, ακόμα και όταν κάνεις την "σωστά δομημένη ερώτηση". Πολύ πίσω απο το Chat GPT κ εμφανέστατα μία απεγνωσμένη και εντελώς βιαστική προσπάθεια να κυκλοφορήσει κάτι ανάλογο και η alphabet ...για το θεαθήναι. 1
dstilio Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 20/09/2023 at 11:23, Tlykog said: Το χρησιμοποιώ για να παράγει συνδυαστική γνώση από πηγές Αν θελεις κάτι που θα κάνει πιο έυκολο το Googlάρισμα, τότε ίσως το Bard να είναι καλύτερο. Το έχεις χρησιμοποιήσει από το bard.Google.com ; Το να δώσει πηγές από Google search είναι απλά επιπρόσθετη λειτουργία με ένα κουμπάκι. Η πρωταρχική του λειτουργία ειναι η συνδυαστική. Έχω πιάσει απαντήσεις που δε βγάζει πηγές από Google ακριβώς επειδή είναι συνδυαστική. Το αναφέρει καις τος λεπτομερείς του update πτι τα Google search results που θα σου φέρει είναι δευτερογενές ψάξιμο, και όχι τα δεδομένα που χρησιμοποίησε για την απάντηση. Το αν σου βγάλει καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα από το ChatGPT φαντάζομαι εξαρτάται από το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από dstilio
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα