Demyath Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα κι από μένα. Πολύ συνοπτικά μπαίνω στο θεμα: ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αμάξι έως 5.000 ευρώ, από 1000 έως 1200 κυβικά, με όσο το δυνατόν λιγότερα χλμ, ιδανικά χρονολογία από το 08 και μετά, και φυσικά είμαι άσχετη με αμάξια. Έχω ρωτήσει και ο καθένας έχει δική του άποψη για το μοντέλο, αλλά κάπως κατέληξα σε Hyundai Getz, ή Opel corsa. Γενικά γερμανική εταιρία κοιτάω από Ευρώπη μόνο. Το θέλω για μέσα στην πόλη κυρίως, κι άμα τύχει κάποιο ταξίδι. Περισσότερο δυσκολεύομαι να καταλήξω σε ένα μοντέλο που θα έχει φθηνά ανταλλακτικά, και εύκολα να τα βρεις. Νομίζω το Getz τείνει πιο πολύ σε αυτό. Θα ηθελα όμως την γνώμη σας. Επίσης ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κοιτάξω σαν νέα αγοραστρια αμαξιού, όταν κοιτάω αγγελίες ή όταν θα μιλήσω με τον πωλητή;
kozanitis_itis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Από ποια περιοχή ενδιαφέρεσαι; Πόσα χλμ σκοπεύεις να κάνεις καθημερινά; Δίπλωμα έχεις ; Τα opel Corsa όντως είναι αρκετά καλά για νέους οδηγούς.. Άπλα χρειάζονται κ άλλες πληροφορίες...
vamvakoolas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 10 hours ago, Demyath said: Καλησπέρα κι από μένα. Πολύ συνοπτικά μπαίνω στο θεμα: ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αμάξι έως 5.000 ευρώ, από 1000 έως 1200 κυβικά, με όσο το δυνατόν λιγότερα χλμ, ιδανικά χρονολογία από το 08 και μετά, και φυσικά είμαι άσχετη με αμάξια. Έχω ρωτήσει και ο καθένας έχει δική του άποψη για το μοντέλο, αλλά κάπως κατέληξα σε Hyundai Getz, ή Opel corsa. Γενικά γερμανική εταιρία κοιτάω από Ευρώπη μόνο. Το θέλω για μέσα στην πόλη κυρίως, κι άμα τύχει κάποιο ταξίδι. Περισσότερο δυσκολεύομαι να καταλήξω σε ένα μοντέλο που θα έχει φθηνά ανταλλακτικά, και εύκολα να τα βρεις. Νομίζω το Getz τείνει πιο πολύ σε αυτό. Θα ηθελα όμως την γνώμη σας. Επίσης ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κοιτάξω σαν νέα αγοραστρια αμαξιού, όταν κοιτάω αγγελίες ή όταν θα μιλήσω με τον πωλητή; εγω δε θα σου πω για μοντελο τωρα. Καποια τιπς -Μπορεις να πας και 1300 κυβικα (το κοστος ειναι το ιδιο για τελη αλλα θα μπορεις να κανεις και κανα ταξιδακι αν τυχει με περισσοτερη ανεση) -Θες οποσδηποτε ειτε καποιο μηχανικο ειτε καποιο γνωστη απο αυτοκινητα να ελεγξει πριν την αγορα. Πλεον σχεδον ολα τα συνεργεια προσφερουν τετοιου ειδους ελεγχο με μικρο κοστος (μαξ 100 ευρ) αρκει να το προγραμματισεις. Οταν βρεις κατι κλεισε ενα ραντεβου να εχεις το κεφαλι σου υσχηχο -Δεν ειναι τα 5000 ευρ το κεφαλαιο που θες: θες καποια χρηματα για μεταβιβαση (τελη), ασφαλεια/οδικη και φυσικα καποιο πρωτο service εστω καποια αναλωσιμα ενω μη ξεχνας οτι ισως χρειαστει να πληρωσεις ελεγχο. Αν εχεις συγκεντρωσει 5000 ευρ τοτε γυρω στα 4300 ειναι για αξια ιχ. -Αν κατασταλαξεις σε καποια μοντελα γκουγκλαρε για καταναλωση σε καυσιμο (μη σου ερθει εγκεφαλικο και γινεις κολλητουλα με τους βενζιναδες) και καποια βασικα ανταλλακτικα (π.χ προφυλακτηρας, τακακια, δισκοι φρενων, σετ συμπλεκτη). Καλο ειναι να βρεις κανενα αρθρο ή βιντεο για προβληματα ή συμπεριφορα στο δρομο/εθνικη -φανταζομαι γνωριζεις οσο ποιο καινουργιο και λιγοτερα χλμ τοσο καλυτερο εδω θα σου προτεινουν μοντελα ή θα βρεις και εσυ απο αγγελιες απλως πρεπει και εσυ να αφιερωσεις χρονο και να μελετησεις τα 2-3 μοντελα που θα βρεις. Αυτοκινητο δεν ειναι σα ρουχο: θελει καποια προεργασια πριν την αγορα γιατι συνεχεια ζηταει χρηματα 2
meletis_m Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, Demyath είπε Καλησπέρα κι από μένα. Πολύ συνοπτικά μπαίνω στο θεμα: ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αμάξι έως 5.000 ευρώ, από 1000 έως 1200 κυβικά, με όσο το δυνατόν λιγότερα χλμ, ιδανικά χρονολογία από το 08 και μετά, και φυσικά είμαι άσχετη με αμάξια. Έχω ρωτήσει και ο καθένας έχει δική του άποψη για το μοντέλο, αλλά κάπως κατέληξα σε Hyundai Getz, ή Opel corsa. Γενικά γερμανική εταιρία κοιτάω από Ευρώπη μόνο. Το θέλω για μέσα στην πόλη κυρίως, κι άμα τύχει κάποιο ταξίδι. Περισσότερο δυσκολεύομαι να καταλήξω σε ένα μοντέλο που θα έχει φθηνά ανταλλακτικά, και εύκολα να τα βρεις. Νομίζω το Getz τείνει πιο πολύ σε αυτό. Θα ηθελα όμως την γνώμη σας. Επίσης ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κοιτάξω σαν νέα αγοραστρια αμαξιού, όταν κοιτάω αγγελίες ή όταν θα μιλήσω με τον πωλητή; Να κοιτάξεις σίγουρα 1200 κ.εκ . Παίζει ρόλο η συντήρηση απο το προηγούμενο ιδιοκτήτη/τρια . Σίγουρα θα χρειαστείς δικό σου άτομο που να γνωρίζει ή δίκο σου συνεργείο που να στο φέρει ο πωλητής για έλεγχο . Κοίταξε κυρίως απο ιδιώτες , και βάλε στο προυπολογισμό σου ενα πλήρες Service ( ¬300-500€ ) και ελαστικά ( ~300€ μια μέση κατηγορία ) . Θα αφίερωσεις χρόνο και θα ακούσεις και πολλά . Πρίν 2 χρόνια που έψαχνα , έκανα να βρω 3 μηνες μετ/σμενο . 1
timoleon11 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 για opel corsa η renault clio γενικά γαλλικά γερμανικά κ λιγότερο ιταλικά στα 5.000 ευρώ ...απλά ΦΥΓΕ μακριά γρήγορα ...εκτός αν εχεις μεγάλη γεμάτη τσέπη ...κ ειναι δίπλα στο σπίτι σου το συνεργείο κ ειναι γνωστός σου συγγενής σου κλπ κ τα φτιάχνει τζάμπα ...τι να πρωτογράψω ...για τρόμπα βενζίνης συνέχεια καθε 2-3 χρόνια η δισκόπλακες η για πολλαπλασιαστές η για αντλία νερού η για αισθητήρα βολάν κλπ κλπ ,το ειχε κολλητός μου το πρόσεχε σαν τα μάτια του κ του εβγαλε τις ανωτέρω βλάβες ...σε συνεργείο opel που το πήγαινε εβρισκε κ αλλους κατόχους corsa ...και ΕΚΛΑΙΓΑΝ ολοι μαζί ....το αντάλλαξε με nissan micra k12 1200cc με 80αλογα κ ειναι παρα πολύ ευχαριστημένος ,συνεργείο δεν ξέρει τι σημαίνει απο βλάβες, μονο για τα κανονικά service πηγαίνει μια φορά τον χρόνο ,εγω θα επαιρνα χίλιες φορές το getz παρά το corsa η αν εβρισκα ευκαιρία το i10 πολυ καλο μικρό αμάξι η το suzuki alto η το suzuki celerio ( το i10 και τα 2 suzuki τα εχουν φίλοι μου κ ειναι πολυ ευχαριστημένοι κ συνεργείο μόνο για τα βασικά κ οχι για βλάβες περίεργες κ ακριβές ...οπως το corsa η το clio ...) 3
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Demyath είπε Καλησπέρα κι από μένα. Πολύ συνοπτικά μπαίνω στο θεμα: ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αμάξι έως 5.000 ευρώ, από 1000 έως 1200 κυβικά, με όσο το δυνατόν λιγότερα χλμ, ιδανικά χρονολογία από το 08 και μετά, και φυσικά είμαι άσχετη με αμάξια. Έχω ρωτήσει και ο καθένας έχει δική του άποψη για το μοντέλο, αλλά κάπως κατέληξα σε Hyundai Getz, ή Opel corsa. Γενικά γερμανική εταιρία κοιτάω από Ευρώπη μόνο. Το θέλω για μέσα στην πόλη κυρίως, κι άμα τύχει κάποιο ταξίδι. Περισσότερο δυσκολεύομαι να καταλήξω σε ένα μοντέλο που θα έχει φθηνά ανταλλακτικά, και εύκολα να τα βρεις. Νομίζω το Getz τείνει πιο πολύ σε αυτό. Θα ηθελα όμως την γνώμη σας. Επίσης ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κοιτάξω σαν νέα αγοραστρια αμαξιού, όταν κοιτάω αγγελίες ή όταν θα μιλήσω με τον πωλητή; Δες και το Polo,2007-2010. Για το τι να προσέξεις,τα είπε ο meletis πιο πάνω.Επίσης μακριά από πολλές σάλτσες στις αγγελίες τύπου Full extra,99,9% ΔΕΝ είναι,και το πιο σημαντικό να εχεις κάποιον που να ξέρει τι να δει και τι να ρωτήσει.Αλλιώς πας σε επαγγελματία με το ανάλογο κόστος. 31 λεπτά πριν, timoleon11 είπε για opel corsa η renault clio γενικά γαλλικά γερμανικά κ λιγότερο ιταλικά στα 5.000 ευρώ ...απλά ΦΥΓΕ μακριά γρήγορα ...εκτός αν εχεις μεγάλη γεμάτη τσέπη ...κ ειναι δίπλα στο σπίτι σου το συνεργείο κ ειναι γνωστός σου συγγενής σου κλπ κ τα φτιάχνει τζάμπα ...τι να πρωτογράψω ...για τρόμπα βενζίνης συνέχεια καθε 2-3 χρόνια η δισκόπλακες η για πολλαπλασιαστές η για αντλία νερού η για αισθητήρα βολάν κλπ κλπ ,το ειχε κολλητός μου το πρόσεχε σαν τα μάτια του κ του εβγαλε τις ανωτέρω βλάβες ...σε συνεργείο opel που το πήγαινε εβρισκε κ αλλους κατόχους corsa ...και ΕΚΛΑΙΓΑΝ ολοι μαζί ....το αντάλλαξε με nissan micra k12 1200cc με 80αλογα κ ειναι παρα πολύ ευχαριστημένος ,συνεργείο δεν ξέρει τι σημαίνει απο βλάβες, μονο για τα κανονικά service πηγαίνει μια φορά τον χρόνο ,εγω θα επαιρνα χίλιες φορές το getz παρά το corsa η αν εβρισκα ευκαιρία το i10 πολυ καλο μικρό αμάξι η το suzuki alto η το suzuki celerio ( το i10 και τα 2 suzuki τα εχουν φίλοι μου κ ειναι πολυ ευχαριστημένοι κ συνεργείο μόνο για τα βασικά κ οχι για βλάβες περίεργες κ ακριβές ...οπως το corsa η το clio ...) Εγώ πάλι έχω 2 κολλητούς και μια ξαδερφη με Corsa D που δεν είχαν τίποτα από τα παραπάνω που περιέγραψες.Αγορασμένα καινούρια τα αμάξια.Αντιθέτως τα έχουν ακόμα και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Οπότε οι φανφάρες «μακριά από τα γαλλικά,γερμανικά,ιαπωνικά κλπ» είναι εντελως υποκειμενικές. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από jmmys
Demyath Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, vamvakoolas είπε εγω δε θα σου πω για μοντελο τωρα. Καποια τιπς -Μπορεις να πας και 1300 κυβικα (το κοστος ειναι το ιδιο για τελη αλλα θα μπορεις να κανεις και κανα ταξιδακι αν τυχει με περισσοτερη ανεση) -Θες οποσδηποτε ειτε καποιο μηχανικο ειτε καποιο γνωστη απο αυτοκινητα να ελεγξει πριν την αγορα. Πλεον σχεδον ολα τα συνεργεια προσφερουν τετοιου ειδους ελεγχο με μικρο κοστος (μαξ 100 ευρ) αρκει να το προγραμματισεις. Οταν βρεις κατι κλεισε ενα ραντεβου να εχεις το κεφαλι σου υσχηχο -Δεν ειναι τα 5000 ευρ το κεφαλαιο που θες: θες καποια χρηματα για μεταβιβαση (τελη), ασφαλεια/οδικη και φυσικα καποιο πρωτο service εστω καποια αναλωσιμα ενω μη ξεχνας οτι ισως χρειαστει να πληρωσεις ελεγχο. Αν εχεις συγκεντρωσει 5000 ευρ τοτε γυρω στα 4300 ειναι για αξια ιχ. -Αν κατασταλαξεις σε καποια μοντελα γκουγκλαρε για καταναλωση σε καυσιμο (μη σου ερθει εγκεφαλικο και γινεις κολλητουλα με τους βενζιναδες) και καποια βασικα ανταλλακτικα (π.χ προφυλακτηρας, τακακια, δισκοι φρενων, σετ συμπλεκτη). Καλο ειναι να βρεις κανενα αρθρο ή βιντεο για προβληματα ή συμπεριφορα στο δρομο/εθνικη -φανταζομαι γνωριζεις οσο ποιο καινουργιο και λιγοτερα χλμ τοσο καλυτερο εδω θα σου προτεινουν μοντελα ή θα βρεις και εσυ απο αγγελιες απλως πρεπει και εσυ να αφιερωσεις χρονο και να μελετησεις τα 2-3 μοντελα που θα βρεις. Αυτοκινητο δεν ειναι σα ρουχο: θελει καποια προεργασια πριν την αγορα γιατι συνεχεια ζηταει χρηματα Ναι κυρίως με ενδιαφέρει η σημείωση 4. Γιατί σίγουρα μελλοντικά δεν θα έχω δυνατότητα για ακριβά ανταλλακτικά π.χ. οπότε θέλω κάτι που όσο γίνεται να μην μου πάρει τα ιδια λεφτά με όσο το αγόρασα.
vamvakoolas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 autodoc.gr θα σε βοηθησει για τα ανταλλακτικα 1
meletis_m Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, timoleon11 είπε για opel corsa η renault clio γενικά γαλλικά γερμανικά κ λιγότερο ιταλικά στα 5.000 ευρώ ...απλά ΦΥΓΕ μακριά γρήγορα ...εκτός αν εχεις μεγάλη γεμάτη τσέπη ...κ ειναι δίπλα στο σπίτι σου το συνεργείο κ ειναι γνωστός σου συγγενής σου κλπ κ τα φτιάχνει τζάμπα ...τι να πρωτογράψω ...για τρόμπα βενζίνης συνέχεια καθε 2-3 χρόνια η δισκόπλακες η για πολλαπλασιαστές η για αντλία νερού η για αισθητήρα βολάν κλπ κλπ ,το ειχε κολλητός μου το πρόσεχε σαν τα μάτια του κ του εβγαλε τις ανωτέρω βλάβες ...σε συνεργείο opel που το πήγαινε εβρισκε κ αλλους κατόχους corsa ...και ΕΚΛΑΙΓΑΝ ολοι μαζί ....το αντάλλαξε με nissan micra k12 1200cc με 80αλογα κ ειναι παρα πολύ ευχαριστημένος ,συνεργείο δεν ξέρει τι σημαίνει απο βλάβες, μονο για τα κανονικά service πηγαίνει μια φορά τον χρόνο ,εγω θα επαιρνα χίλιες φορές το getz παρά το corsa η αν εβρισκα ευκαιρία το i10 πολυ καλο μικρό αμάξι η το suzuki alto η το suzuki celerio ( το i10 και τα 2 suzuki τα εχουν φίλοι μου κ ειναι πολυ ευχαριστημένοι κ συνεργείο μόνο για τα βασικά κ οχι για βλάβες περίεργες κ ακριβές ...οπως το corsa η το clio ...) 2 Opel Corsa C του 2004 έχουν περάσει . Μόνο φλάντζα καθρέφτη έχουν βγάλει και αυτό μετά τις 200,000 Αναλώσιμα όλα βγάζουν ανεξαρτήτως μάρκας και όλα έχουν τα ευαίσθητα σημεία τους . 22 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε autodoc.gr θα σε βοηθησει για τα ανταλλακτικα Παρόλο που έχω ψωνίσει 2-3 φορές , στη αρχή ήμουν επιφυλακτικός , οι απόψεις διστανται.. Σε περίπτωση που δε σου κάνει το ανταλλακτικό έχεις αναμονή . Πλέον και εδώ Ελλάδα υπάρχουν αξιόλογα μαγαζιά με διαφορά τιμής ±5-10€ και ότι χρειαστείς έχουν υποστήριξη αμέσως .
korakios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, paylidis είπε Fiat Panda 1242 κυβικά... αυτό , βγάζει βέβαια μια γερή βλάβη στο τιμόνι αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι πάμφθηνα (και παίρνει και εύκολα υγραέριο όπως και το Getz για οικονομία μετακίνησης) 1
vamvakoolas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) πολυ σωστα περι φιατ! το καλυτερο ειναι να βρεις ενα φιατακι που να εχει κανει ηδη την επισκευη γιατι αλλιως θα σου ερθει μπιλιετακι εκατονταδων ευρω. Καταλλα ευκολο οχημα, φθηνο συντηρηση, εχει χωρους και φθηνα ανταλλακτικα ενω και ταξιδακι θα κανει Για το autodoc το εγραψα απλως η κυρια να παρει μια ιδεα απο τιμες. Εγω για παραδειγμα Ελλαδα παω σε κανονικα μαγαζια και εκει μονο αν δε βρισκω κατι αλλου (φυσικο μαγαζι) ή κανει πολυ καιρο να ερθει. Μη δινουμε και τα λεφτα στους Γερμανους... Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από vamvakoolas
korakios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, timoleon11 είπε το i10 πολυ καλο μικρό αμάξι η το suzuki alto η το suzuki celerio και το splash ... το alto είναι λίγο εχμμμ εμφανισιακά και δεν είμαι άνθρωπος που κοιτά εμφάνιση στα αμάξια 😁
vamvakoolas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 το celerio ηθελα προπερυσι να αγορασω αλλα εχει λιγο ακριβη τιμη αγορας. Κατα τα αλλα τιμιο αξιοπιστο φθηνο σχετικα συνεργειο και ανταλλακτικα. Το μειον ειναι οχι τοσο πλουσιος εξοπλισμος
korakios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε πολυ σωστα περι φιατ! το καλυτερο ειναι να βρεις ενα φιατακι που να εχει κανει ηδη την επισκευη γιατι αλλιως θα σου ερθει μπιλιετακι εκατονταδων ευρω. ψιλοτυχαίο είναι αν στο βγάλει , όσο για τη ζημιά , αν είναι απλά αισθητήρας γωνίας τη σκαπουλάρεις με ενα 100άρι Αθήνα , αλλιώς πάει και 300-400+ ευρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα