Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια μηχανή illy iperespresso με κάψουλες αρκετά χρόνια και γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος ως προς την γεύση του ζεστού καφέ.Για το freddo δεν θα το έλεγα.

Όμως χρειάζεται να την αντικαταστήσω λόγω του ότι έχουν αρχίσει τα προβλήματα λειτουργίας,όπως διαρροή νερού κτλ... 

Σκέφτομαι να κάνω μετάβαση σε μηχανή που παίρνει αλεσμένο καφέ και όχι κάψουλες ή τουλάχιστον να έχει επιλογή και για τα δυο ώστε να επιλέγω ανάλογα με τα γούστα μου τι καφέ να πάρω και όχι τον περιορισμό που έχουν οι κάψουλες..

Θα ήθελα να συμβιβαστώ με μια μηχανή των 100-150€.Γνωρίζω ότι δεν θα πετύχω τέλειο καφέ αλλά τουλάχιστον να έχω ένα τίμιο καφέ ως προς την ποιότητα.

Αργότερα αφού πειραματιστώ μπορεί να αγοράσω και κάποιον μύλο κοπής..

Ο καφές που πίνω είναι espresso σκέτο,οπότε δεν με ενδιαφέρει το αφρόγαλα κτλ..

Ποια μηχανή προτείνετε?

Θα δω κάποια διαφορά ως προς το καλύτερο σε αυτό το budget?

Επεξ/σία από johnmlrs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως νομίζω ότι στο εύρος τιμής σου θα είσαι εντάξει.

Πρώτα μια αυτόματη 3 σε 1 (σκόνη, dolce gusto, nespresso). Έχει το πλεονέκτημα ότι αλλάζει κύπελα και μπορείς να δοκιμάσεις και κάψουλες, όπου τουλάχιστον η nespresso έχει πολύ μεγάλη ποικιλία.

https://www.skroutz.gr/s/41975374/Bruno-BRN-0124-Aytomati-Michani-Espresso-1450W-Piesis-19bar-Mayri.html

Μετά μια απλή με σκόνη είναι κ gruppe italiana.

https://www.skroutz.gr/s/13134187/Gruppe-CM-4677-Italiana-Michani-Espresso-1050W-Piesis-20bar-Kokkini.html

Την 2η την έχουμε δοκιμάσει στο γραφείο 2 χρόνια τώρα με περίπου 8 με 10 καφέδες την ημέρα και βγήκε σκυλί. Εννοείτε ότι στην σκόνη πρέπει να δοκιμάσεις πόσο να πατήσεις τον καφέ, ιδίως αν αλλάζεις συνέχεια μάρκες (όπως εμείς), αλλά με δύο-τρεις προσπάθειες το βρίσκεις. Επίσης επειδή έχει μεγάλη πίεση, όχο και να πατήσεις την σκόνη αυτήν θα στον βγάλει ενώ άλλες δεν θα τα καταφέρουν (π.χ. η delonghi dedica). Το αφρόγαλα.. χμμ, μέτριο αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει δεν έχει σημασία.

Επίσης έχω δει συνάδελφους που χρησιμοποιούν την delonghi dedica. Στα σχόλια στο skroytz διαβάζω διφορούμενες απόψεις αλλά αυτοί είναι ευχαριστημένοι. Δεν θέλει μεγάλη πίεση στον καφέ και έχει το πλεονέκτημα ότι δέχεται και ese pods. Επίσης φτιάχνει φοβερό αφρόγαλα (αλλά είπαμε ότι δεν σε ενδιαφέρει).

https://www.skroutz.gr/s/12222091/Delonghi-Dedica-Pump-0132106139-Aytomati-Michani-Espresso-1300W-Piesis-15bar-Kokkini.html

1 ώρα πριν, johnmlrs είπε

Για το freddo δεν θα το έλεγα.

Στο σπίτι έχω dolce gusto με κάψουλες και όταν θέλω freddo βάζω δύο κάψουλες αλλά δεν το αφήνω να τρέξει πολύ. Μετά χτύπημα με ένα παγάκι μέχρι να λιώσει ή να κρυώσει το μπρίκι (καλύτερα με βολεύει σε μεταλλικό μπρίκι) και άδειασμα σε ποτήρι με 2 μεγάλα ή 3 μικρά παγάκια.

Βγαίνει αρκετά καλός.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, micos000 είπε

Εγώ πάντως νομίζω ότι στο εύρος τιμής σου θα είσαι εντάξει.

Πρώτα μια αυτόματη 3 σε 1 (σκόνη, dolce gusto, nespresso). Έχει το πλεονέκτημα ότι αλλάζει κύπελα και μπορείς να δοκιμάσεις και κάψουλες, όπου τουλάχιστον η nespresso έχει πολύ μεγάλη ποικιλία.

https://www.skroutz.gr/s/41975374/Bruno-BRN-0124-Aytomati-Michani-Espresso-1450W-Piesis-19bar-Mayri.html

Μετά μια απλή με σκόνη είναι κ gruppe italiana.

https://www.skroutz.gr/s/13134187/Gruppe-CM-4677-Italiana-Michani-Espresso-1050W-Piesis-20bar-Kokkini.html

Την 2η την έχουμε δοκιμάσει στο γραφείο 2 χρόνια τώρα με περίπου 8 με 10 καφέδες την ημέρα και βγήκε σκυλί. Εννοείτε ότι στην σκόνη πρέπει να δοκιμάσεις πόσο να πατήσεις τον καφέ, ιδίως αν αλλάζεις συνέχεια μάρκες (όπως εμείς), αλλά με δύο-τρεις προσπάθειες το βρίσκεις. Επίσης επειδή έχει μεγάλη πίεση, όχο και να πατήσεις την σκόνη αυτήν θα στον βγάλει ενώ άλλες δεν θα τα καταφέρουν (π.χ. η delonghi dedica). Το αφρόγαλα.. χμμ, μέτριο αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει δεν έχει σημασία.

Επίσης έχω δει συνάδελφους που χρησιμοποιούν την delonghi dedica. Στα σχόλια στο skroytz διαβάζω διφορούμενες απόψεις αλλά αυτοί είναι ευχαριστημένοι. Δεν θέλει μεγάλη πίεση στον καφέ και έχει το πλεονέκτημα ότι δέχεται και ese pods. Επίσης φτιάχνει φοβερό αφρόγαλα (αλλά είπαμε ότι δεν σε ενδιαφέρει).

https://www.skroutz.gr/s/12222091/Delonghi-Dedica-Pump-0132106139-Aytomati-Michani-Espresso-1300W-Piesis-15bar-Kokkini.html

Στο σπίτι έχω dolce gusto με κάψουλες και όταν θέλω freddo βάζω δύο κάψουλες αλλά δεν το αφήνω να τρέξει πολύ. Μετά χτύπημα με ένα παγάκι μέχρι να λιώσει ή να κρυώσει το μπρίκι (καλύτερα με βολεύει σε μεταλλικό μπρίκι) και άδειασμα σε ποτήρι με 2 μεγάλα ή 3 μικρά παγάκια.

Βγαίνει αρκετά καλός.

Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση.

Dolce Gusto είχα πιο παλιά.Η μια μου χάλασε γρήγορα αλλά καλύφθηκε  από εγγύηση και η δεύτερη μου κράτησε το πολύ 2 χρόνια.Απ'οτι θυμάμαι δεν μου άρεσε ο καφές σε σχέση με την illy..

Όσο για τον freddo έχω δοκιμάσει και με 2 κάψουλες.Σαφως καλύτερο αλλά δεν νομίζω να συμφέρει αφού είναι σχετικά ακριβές οι κάψουλες.

Τις 2 μηχανές που ανέφερες τις σκέφτομαι και εγώ με ένα κλικ παραπάνω την dedica..

Επεξ/σία από johnmlrs
Δημοσ.

Απλά η dedica δεν έχει μεγάλη πίεση και θέλει καλό έλεγχο τις πρέσας του καφέ γιατί αν το πατήσεις παραπάνω δεν θα βγάζει καφέ.

Δημοσ.

Ναι το έχω υπόψη.

Τελικά αυτή παραγγειλα.Ειδα αρκετά βιντεάκια και πολλοί λένε ότι για budget μηχανή αξίζει.Με κάποιες επεμβάσεις μπορείς να φτιάξεις αξιόλογο καφέ χωρίς να δώσεις μια περιουσία..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Αντιμετωπίζω εδώ και λίγο διάστημα πρόβλημα με την delonghi dedica που αγόρασα πριν 1.5 έτος. Το τελευταίο διάστημα, βάζω να φτιάξω τον καφέ και κλειδώνω τη χειρολαβή και κατά τη διάρκεια που βγάζει τον καφέ, δηλαδή όταν ασκείται η πίεση, ξεκινάει και ξεκλειδώνει η χειρολαβή μέχρι που την πετάει στο τέλος και τα κάνει όλα χάλια. Στην αρχή πριν 2-3 μήνες νόμιζα ότι έκανα εγώ κάτι λανθασμένο, αν και περίεργο καθώς στην αρχή ήταν μια χαρά, πλέον την τελευταία εβδομάδα έχω φτάσει στο σημείο να πρέπει να κρατάω αντίσταση στην χειρολαβή όση ώρα βγαίνει ο καφές για να μην ανοίξει. Έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα, είτε με αυτή είτε με άλλη μηχανή;

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/10/2023 στις 1:01 ΠΜ, kaktos77 είπε

Καλημέρα παιδιά,

Αντιμετωπίζω εδώ και λίγο διάστημα πρόβλημα με την delonghi dedica που αγόρασα πριν 1.5 έτος. Το τελευταίο διάστημα, βάζω να φτιάξω τον καφέ και κλειδώνω τη χειρολαβή και κατά τη διάρκεια που βγάζει τον καφέ, δηλαδή όταν ασκείται η πίεση, ξεκινάει και ξεκλειδώνει η χειρολαβή μέχρι που την πετάει στο τέλος και τα κάνει όλα χάλια. Στην αρχή πριν 2-3 μήνες νόμιζα ότι έκανα εγώ κάτι λανθασμένο, αν και περίεργο καθώς στην αρχή ήταν μια χαρά, πλέον την τελευταία εβδομάδα έχω φτάσει στο σημείο να πρέπει να κρατάω αντίσταση στην χειρολαβή όση ώρα βγαίνει ο καφές για να μην ανοίξει. Έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα, είτε με αυτή είτε με άλλη μηχανή;

και έχω το ίδιο πρόβλημα. Έκανα αφαλάτωση και ας μην μου είχε ανάψει το αντίστοιχο λαμπάκι πορτοκαλί και έχει διορθωθεί κάπως. Αλλά δεν ξέρω αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα γιατί εμένα πρέπει να έχει θέμα και με το σύστημα που βγάζει τον καφέ αφού πλέον κάποιους καφέδες δεν καταφέρνει να τους εκχυλίσει σχεδόν καθόλου.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, gianniskpatra είπε

και έχω το ίδιο πρόβλημα. Έκανα αφαλάτωση και ας μην μου είχε ανάψει το αντίστοιχο λαμπάκι πορτοκαλί και έχει διορθωθεί κάπως. Αλλά δεν ξέρω αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα γιατί εμένα πρέπει να έχει θέμα και με το σύστημα που βγάζει τον καφέ αφού πλέον κάποιους καφέδες δεν καταφέρνει να τους εκχυλίσει σχεδόν καθόλου.

Θέλει αλλαγή η φλάντζα, είναι ένα λαστιχάκι από κάτω που δημιουργεί το πρόβλημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...