Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Είμαι μισθωτός σε μια εταιρία. Σκοπεύω να κάνω και έναρξη με έδρα το σπίτι μια ατομική επιχείρηση.

Αυτό που με έχει μπερδέψει και οι απαντήσεις που παίρνω δεν συμπίπτουν είναι το εξής :

Σχετικά με τον φόρο εισοδήματος, όπως θα γνωρίζεται στις ατομικές επιχειρήσεις η φορολόγηση γίνεται με κλίμακες. Εδώ λοιπόν το ερώτημα μου...

Αν εγώ παίρνω σαν μισθωτός π.χ 15000 και βγάλω άλλα 10000 στην ατομική , ο κλίμακας φορολόγησης για την ατομική μου πόσο θα είναι. Πως θα υπολογίζεται ; Από 25000 ; η από 10000 ; Δηλαδή θα προστεθούν τα εισοδήματα και έτσι θα βγει ο κλίμακας η ξεχωριστά και τα δύο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Νομίζω ότι προστίθενται όλα τα εισοδήματα και μετά βγαίνει Η κλίμακα, όχι ο Κλίμακας...

Αλλά αυτές οι ερωτήσεις απευθύνονται σε λογιστή, που θα αποκτήσεις αν ανοίξεις ατομική (υπολόγισέ και αυτό στα έξοδα).

Δημοσ.
1 hour ago, dhmm said:

Καλησπέρα σας,

Είμαι μισθωτός σε μια εταιρία. Σκοπεύω να κάνω και έναρξη με έδρα το σπίτι μια ατομική επιχείρηση.

Αυτό που με έχει μπερδέψει και οι απαντήσεις που παίρνω δεν συμπίπτουν είναι το εξής :

Σχετικά με τον φόρο εισοδήματος, όπως θα γνωρίζεται στις ατομικές επιχειρήσεις η φορολόγηση γίνεται με κλίμακες. Εδώ λοιπόν το ερώτημα μου...

Αν εγώ παίρνω σαν μισθωτός π.χ 15000 και βγάλω άλλα 10000 στην ατομική , ο κλίμακας φορολόγησης για την ατομική μου πόσο θα είναι. Πως θα υπολογίζεται ; Από 25000 ; η από 10000 ; Δηλαδή θα προστεθούν τα εισοδήματα και έτσι θα βγει ο κλίμακας η ξεχωριστά και τα δύο.

Ευχαριστώ

Από 25 φυσικά

Δημοσ.
18 ώρες πριν, tasanton είπε

Νομίζω ότι προστίθενται όλα τα εισοδήματα και μετά βγαίνει Η κλίμακα, όχι ο Κλίμακας...

Αλλά αυτές οι ερωτήσεις απευθύνονται σε λογιστή, που θα αποκτήσεις αν ανοίξεις ατομική (υπολόγισέ και αυτό στα έξοδα).

Ναι 2 λογιστές ρώτησα ο ένας λέει ΔΕΝ προστίθενται και ο άλλος προτίθενται.

Επίσης φίλος που κάνει το ίδιο μου είπε πως δεν προστίθενται... Μπερδεύτηκα....

18 ώρες πριν, vs_skg είπε

Από 25 φυσικά

Επίσης φίλος που κάνει το ίδιο μου είπε πως δεν προστίθενται... Μπερδεύτηκα....

(και κατά λάθος πάτησα αναφορά για το post φίλε/φίλη sorry και δεν βρήκα undo πουθενά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...