Nik1239 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, filip123go είπε Τα games του steam , εγώ τα τρέχω από τον SSD (έχω το 512) , τους emulator όμως , τους έχω όλους σε SD. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Επίσης, όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω , είναι πανευκολο να το ανοίξεις. Τέλος εάν δεν παίζεις σε εξωτερικό χώρο δεν ξέρω αν έχει νόημα η anti glare οθόνη. Εάν παίζεις όμως έξω (μπαλκόνι, παραλία κλπ κλπ) τότε έχει όντως διάφορα. παντα μεσα θα παιζω για αυτο κοιταω το βασικο μοντελο. το θεμα δεν ειναι το ανοιγμα αλλα η τιμη του ssd διοτι παιρνει το πιο μικρο μεγεθος που του βαζουν ενα καπελο σε σχεση με το κανονικο μεγεθος nvme. για emulators ξερω οτι δεν εχουν θεμα, αλλα ειμαι σκεπτικος για τα παιχνιδια του steam. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, Nik1239 said: παντα μεσα θα παιζω για αυτο κοιταω το βασικο μοντελο. το θεμα δεν ειναι το ανοιγμα αλλα η τιμη του ssd διοτι παιρνει το πιο μικρο μεγεθος που του βαζουν ενα καπελο σε σχεση με το κανονικο μεγεθος nvme. για emulators ξερω οτι δεν εχουν θεμα, αλλα ειμαι σκεπτικος για τα παιχνιδια του steam. Απ' ότι έχω δει σε βιντεάκια, δεν έχει κάποιο θέμα, αλλά προσωπική εμπειρία δυστυχώς δεν έχω.. Μπορείς να ρωτήσεις και τα παιδιά στο σχετικό θέμα που υπάρχει εδώ μέσα. Το community είναι πολύ ενεργό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-XOF- Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Nik1239 είπε παντα μεσα θα παιζω για αυτο κοιταω το βασικο μοντελο. το θεμα δεν ειναι το ανοιγμα αλλα η τιμη του ssd διοτι παιρνει το πιο μικρο μεγεθος που του βαζουν ενα καπελο σε σχεση με το κανονικο μεγεθος nvme. για emulators ξερω οτι δεν εχουν θεμα, αλλα ειμαι σκεπτικος για τα παιχνιδια του steam. Καλό είναι, και έγινε ακόμα καλύτερο με τη πρόσφατη ανανέωση που είναι beta τωρα και θα βγεί επίσημα σε λίγο καιρό (νέα drivers) ειδικά για emulation έχει γινει ακομα καλύτερο το performance. Αλλα μη περιμένουμε θαυματα - μπορεί να παίξει ακομα και τα πιο καινούργια ΑΑΑ games αλλα σε όλα low 30-40 fps. Γενικά στα πολύ καινούργια όπως starfield και σε badly optimized games λυγίζει. Αλλά πιο παλιά AAA όπως death stranding (το δοκίμασα και πρόσφατα), red dead redemption 2 τα πάει περίφημα. Emulation τα πάει μια χαρα μέχρι και nintendo switch, παίζει και μερικά ps3. Όσον αφορά τον SSD, πλέον βρίσκεις φτηνά. Όχι στην Ελλάδα όμως (ακόμα;). Εγώ πήρα εναν samsung από AliExpress με κάπου 40-50 ευρώ, 512gb. Τον έχω γεμισμένο τώρα μήνες, τα πάει τέλεια. Άμα υπάρχει φόβος για το AliExpress, υπάρχουν και στο Amazon.de και ebay επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik1239 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, -XOF- είπε Καλό είναι, και έγινε ακόμα καλύτερο με τη πρόσφατη ανανέωση που είναι beta τωρα και θα βγεί επίσημα σε λίγο καιρό (νέα drivers) ειδικά για emulation έχει γινει ακομα καλύτερο το performance. Αλλα μη περιμένουμε θαυματα - μπορεί να παίξει ακομα και τα πιο καινούργια ΑΑΑ games αλλα σε όλα low 30-40 fps. Γενικά στα πολύ καινούργια όπως starfield και σε badly optimized games λυγίζει. Αλλά πιο παλιά AAA όπως death stranding (το δοκίμασα και πρόσφατα), red dead redemption 2 τα πάει περίφημα. Emulation τα πάει μια χαρα μέχρι και nintendo switch, παίζει και μερικά ps3. Όσον αφορά τον SSD, πλέον βρίσκεις φτηνά. Όχι στην Ελλάδα όμως (ακόμα;). Εγώ πήρα εναν samsung από AliExpress με κάπου 40-50 ευρώ, 512gb. Τον έχω γεμισμένο τώρα μήνες, τα πάει τέλεια. Άμα υπάρχει φόβος για το AliExpress, υπάρχουν και στο Amazon.de και ebay επιλογές. σκεφτομαι τωρα αν ειναι να το καθυστερησω για χριστουγεννα που θα παιξει παλι καμια προσφορα , το βασικο με μια sd για indies ή ΑΑΑ κυκλοφοριες πριν το '15-'16 και emulators και να εχω το ps5 για τα ΑΑΑ προσφατα παιχνιδια. με τα 30fps ειμαι οκ αλλα προτιμω τουλαχιστον medium settings για αυτο λεω να το αφησω προς το παρον ή να περιμενω το επομενο μοντελο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-XOF- Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Nik1239 είπε σκεφτομαι τωρα αν ειναι να το καθυστερησω για χριστουγεννα που θα παιξει παλι καμια προσφορα , το βασικο με μια sd για indies ή ΑΑΑ κυκλοφοριες πριν το '15-'16 και emulators και να εχω το ps5 για τα ΑΑΑ προσφατα παιχνιδια. με τα 30fps ειμαι οκ αλλα προτιμω τουλαχιστον medium settings για αυτο λεω να το αφησω προς το παρον ή να περιμενω το επομενο μοντελο. Παίζει άφοβα και τα απαιτητικά παιχνίδια εκείνης της εποχής, και 60 fps σίγουρα ανάλογα τα settings. Να περιμένεις αρκετές ρυθμίσεις για το κάθε παιχνίδι για να βρεις το ιδανικό συνδιασμό απόδοσης / γραφικών και ανάλογα πόσο θες να διαρκεί η μπαταρία (όσο καλύτερα γραφικά / fps, τόσο λιγότερο κρατάει η μπαταρία) Αυτή είναι η ιδανική χρήση κιόλας για το steam deck πιστεύω, για παλαιότερα AAA games, indie games, emulation, είναι ό,τι πρέπει. Το επόμενο μοντέλο παίζει να αργήσει, και για την χρήση που το θέλεις θεωρώ είναι πολύ καλή και φθηνή επιλογή. Για σύγκριση, μερικά απαιτητικά / παλιά ΑΑΑ παιχνίδια που έχω δοκιμάσει και τρέχουν πολύ καλά: Metal Gear Solid V, Metal Gear Rising, Metro Exodus, Death Stranding, Yakuza 3,4, Subnautica , Nier Automata, Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από -XOF- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik1239 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, -XOF- είπε Παίζει άφοβα και τα απαιτητικά παιχνίδια εκείνης της εποχής, και 60 fps σίγουρα ανάλογα τα settings. Να περιμένεις αρκετές ρυθμίσεις για το κάθε παιχνίδι για να βρεις το ιδανικό συνδιασμό απόδοσης / γραφικών και ανάλογα πόσο θες να διαρκεί η μπαταρία (όσο καλύτερα γραφικά / fps, τόσο λιγότερο κρατάει η μπαταρία) Αυτή είναι η ιδανική χρήση κιόλας για το steam deck πιστεύω, για παλαιότερα AAA games, indie games, emulation, είναι ό,τι πρέπει. Το επόμενο μοντέλο παίζει να αργήσει, και για την χρήση που το θέλεις θεωρώ είναι πολύ καλή και φθηνή επιλογή. ιδανικα ενα δυωρο μπαταρια μου αρκει. θελει ψαξιμο αρκετο απο οτι καταλαβα πριν και μετα την αγορα. θα τα ζυγισω και θα αποφασισω, ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-XOF- Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Nik1239 είπε ιδανικα ενα δυωρο μπαταρια μου αρκει. θελει ψαξιμο αρκετο απο οτι καταλαβα πριν και μετα την αγορα. θα τα ζυγισω και θα αποφασισω, ευχαριστω! Και ακριβώς ένα δύωρο κρατάει στις περισσότερες περιπτώσεις αμα παίζεις κατι απαιτητικό χώρις να μπεις στη διαδικασία να περιορίζεις ρυθμίσεις / watts (έχει ενσωματομένες επιλογές που ελέγχεις watt / gpu clock που βολεύει πολύ). Από κει και πέρα σε indie games / emulators / πιο ελαφρια games μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, είναι πολύ ανάλογο του πως θα το ρυθμίσεις και ποσο optimized είναι το game. Και όντως μπορεί να χρειαστεί ψάξιμο στην αρχή, αλλά μόλις το μάθεις είναι μια πολύ ευχάριστη συσκευή, και πολύ φθηνή για αυτα που προσφέρει. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από -XOF- 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer73 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, filip123go είπε Τα games του steam , εγώ τα τρέχω από τον SSD (έχω το 512) , τους emulator όμως , τους έχω όλους σε SD. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Επίσης, όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω , είναι πανευκολο να το ανοίξεις. Τέλος εάν δεν παίζεις σε εξωτερικό χώρο δεν ξέρω αν έχει νόημα η anti glare οθόνη. Εάν παίζεις όμως έξω (μπαλκόνι, παραλία κλπ κλπ) τότε έχει όντως διάφορα. Παίζει όλα τα mame αυτό? 18 ώρες πριν, filip123go είπε Το έχω εδώ και 1 χρόνο περίπου. Μακράν απο τις καλύτερες αγορες που έχω κάνει. Αράζεις όπυ θες στο σπίτι και παίζεις. Επίσης είναι emulator power house και το τελευταίο που σέταρα και βόλεψε απίστευτα είναι να κάνω stream απο το ps5 κατευθείαν στο steam deck. Και ανα πάσα στιγμή, το πετάς σε ένα deck, και έχεις έτοιμο pc , για να σερφάρεις η γενικώς να κάνεις οτιδήποτε. Παίζει όλα τα μαμε αυτό ? Σαν pc πως λειτουργεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Predatorkill Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Απο θερμοκρασια πως ειναι οταν το εχεις στη πριζα και παιζεις αλλα και εκτος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-XOF- Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Predatorkill είπε Απο θερμοκρασια πως ειναι οταν το εχεις στη πριζα και παιζεις αλλα και εκτος; Δεν υπάρχουν προβλήματα με την θερμοκρασία, αμα παίξεις κάτι απαιτητικό μπορεί να ακούγεται ο ανεμιστήρας , αλλά για μένα τουλάχιστον ποτέ σε ενοχλητικό βαθμό. Και σε πρίζα και εκτός. (Πιο παλιά τα πρώτα μοντέλα είχαν καμιά φορά λίγο θέμα, αλλά το έχει φτιάξει η valve καιρό τώρα). 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kajwbtfe Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, gamer73 είπε Παίζει όλα τα mame αυτό? Παίζει όλα τα μαμε αυτό ? Σαν pc πως λειτουργεί Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για mame ή για τέτοιου είδους παιχνίδια δε χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά.Μπορεις με πολύ λιγότερα να κάνεις τη δουλειά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer73 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, kajwbtfe είπε Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για mame ή για τέτοιου είδους παιχνίδια δε χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά.Μπορεις με πολύ λιγότερα να κάνεις τη δουλειά σου. Γίνετε και pc? Αυτό με ενδιαφέρει πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tol1as Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, gamer73 είπε Γίνετε και pc? Αυτό με ενδιαφέρει πολυ Κανονικα τρέχει SteamOS 3, που ειναι διανομή linux βασισμένη στo ArchLinux. Μπορεις να περάσεις και windows 10 ή 11, η Valve έχει βγάλει drivers. Μπορεις να έχεις και dualboot, βάζοντας τα windows σε κάρτα sd. Υπ'όψη ότι για να βάλεις windows έιναι λίγο μανούρα και θα χρειαστεί λίγο κόπο.΄Έχει αρκετούς οδηγούς στο youtube, βήμα προς βήμα. Για να το δουλέψεις ως pc θα χρειαστείς ένα docking station, (της valve έχει 80€ αλλά κυκλοφορούν κι άλλα) που θα σου δώσει τις απαραίτητες θύρες, δλδ hdmi, display port, ethernet, usb 3 και δικια του τροφοδοσία. Εκεί μετα θα συνδέσεις οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια + ότι άλλο θες. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από Tol1as 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer73 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Tol1as είπε Κανονικα τρέχει SteamOS 3, που ειναι διανομή linux βασισμένη στo ArchLinux. Μπορεις να περάσεις και windows 10 ή 11, η Valve έχει βγάλει drivers. Μπορεις να έχεις και dualboot, βάζοντας τα windows σε κάρτα sd. Υπ'όψη ότι για να βάλεις windows έιναι λίγο μανούρα και θα χρειαστεί λίγο κόπο.΄Έχει αρκετούς οδηγούς στο youtube, βήμα προς βήμα. Για να το δουλέψεις ως pc θα χρειαστείς ένα docking station, (της valve έχει 80€ αλλά κυκλοφορούν κι άλλα) που θα σου δώσει τις απαραίτητες θύρες, δλδ hdmi, display port, ethernet, usb 3 και δικια του τροφοδοσία. Εκεί μετα θα συνδέσεις οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια + ότι άλλο θες. Wow θα χτυπήσω το 512 λες να το βάλουν Χριστούγεννα πιο χαμηλά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tol1as Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, gamer73 είπε Wow θα χτυπήσω το 512 λες να το βάλουν Χριστούγεννα πιο χαμηλά? Αμφίβάλω. Κυκλοφορούν φήμες ότι ήδη η Valve τα πουλάει με χασούρα, μονο και μονο για να αυξήσει τις πωλήσεις παιχνιδιών. Βέβαια δεν τα ξέρω και και εκ των έσω τα πράγματα οπότε who knows. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορεις να πάρεις το 64gb και να βάλεις σκληρό μόνος σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα