Προς το περιεχόμενο

Audi A3 1999-2003 Προβλημα στο καδραν δειχνει +20Kmh συγκριτικα με το GPS

ixhem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους.
Εχω ενα Audi A3 2003 1600cc. το οποιο μου δειχνει 20 χιλιομετρα/ωρα περισσοτερο απο το GPS. δλδ οταν βαζω το GPS για να παω καπου και τρεχω με 100kmh ταχυτητα gps στο κοντερ μου δειχνει 120kmh.. η πραγματικη ταχυτητα ειναι αυτη του gps γιατι ετυχε να περασω απο δρομους που σου λενε την ταχυτητα που εχεις και παντα συμφωνουσε με του gps.

Πιθανον και η ενδειξη των στροφων να ειναι με αποκληση καθως στα 100kmh (gps) με 5 ταχυτητα εχω 4000rpm ( κοντερ )

δεν ειμαι σχετικος.. μηπως ξερει καποιος απο σας τι μπορει να φταιει ?

ευραχιστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα το ταχύμετρο δείχνει παραπάνω από την πραγματική ταχύτητα, αλλά όχι τόσο πολύ, ίσως ένα 5%.

Μπορεί φοράει ελαστικά με αρκετά μεγαλύτερη διάμετρο από την εργοστασιακή, μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος αισθητήρας ταχύτητας, μπορεί να έχει αλλαχτεί το καντράν με κάποιο από άλλο μοντέλο, πολλά μπορεί να φταίνε.

• Like 1

Επίσης όσο περισσότερα χιλιόμετρα έχεις, τόσο περισσότερο "κλέβει" το κοντέρ. Σε Opel Corsa του 2011 το κοντέρ έδειχνε 110 και το GPS 100. Οπότε να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Επίσης μόνο θετικό είναι για σένα, γιατί στις μεγάλες ταχύτητες, όταν πηγαίνεις με το όριο, συνήθως πας με λίγο λιγότερα χ.α.ώ., οπότε είσαι πιο ασφαλής και στο δρόμο αλλά και σε έλεγχο ταχύτητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

:P θελω να το φτιαξω.. νιωθω αβολα οταν ξερω οτι στην πραγματικοτητα τρεχω με -20χλμ/ω   

Επεξ/σία από ixhem

8 minutes ago, ixhem said:

ναι εχει αλλαχτει καντραν και οργανα μετρησης.. αλλα πως το επαναφερω στις σωστες ταχυτητες.. δεν θελω να βαζω συνεχεια gps

Ξαναλλάζοντας καντράν και όργανα μέτρησης, αλλά αυτή τη φορά με τα σωστά.

Εμένα η απορία μου είναι αν ο χιλιομετρητής γράφει βάσει της πλασματικής ταχύτητας ή είναι ανεξάρτητος ο τρόπος που μετράει την απόσταση.

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να μετρήσεις μόνος σου με το Google.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H ένδειξη του ταχύμετρου είναι ηλεκτρονική και έρχεται είτε από το body computer αν είναι με canbus είτε αν είναι παλαιότερο me kline από τον υπολογιστή της μονάδας του abs, ομοίως το στροφόμετρο έρχεται είτε απ' ευθείας από την ecu αν είναι με kline είτε από το body, ότι δεν έχει σημασία ΑΝ είναι με βελόνες τα όργανα η ένδειξη είναι ψηφιακή η απεικόνιση διαφέρει

Π.χ. μέσα 1990 με kline ένας motronic της εποχής

01.jpg

Kαι εδώ με can bus στο 13 βρίσκεται το body όπου όλα περνούν από αυτό 

02.jpg

Επεξ/σία από Zulualert
  • Thanks 1

10 ώρες πριν, ixhem είπε

:P θελω να το φτιαξω.. νιωθω αβολα οταν ξερω οτι στην πραγματικοτητα τρεχω με -20χλμ/ω   

Πήγαινε σε αυτούς που φτιάχνουν κοντερ  ταχογράφους κλπ.

Ούτε οι αισθητήρες του GPS του κινητού έχουν καλή ακρίβεια, μόνο το lag, η γεωγραφία η κάλυψη της περιοχής στέλνουν την ένδειξη στα σκουπίδια μόνο με κάτι τέτοιο

https://www.jegs.com/i/JEGS/555/41800/10002/-1

4 hours ago, phanispal said:

Εμένα η απορία μου είναι αν ο χιλιομετρητής γράφει βάσει της πλασματικής ταχύτητας ή είναι ανεξάρτητος ο τρόπος που μετράει την απόσταση.

Δεν είναι ανεξάρτητος, και το ταχύμετρο και το οδόμετρο την ίδια βασική πληροφορία παίρνουν δλδ την ταχύτητα περιστροφής του τροχού.

Τότε στα παπιά που οι αποκλίσεις είναι μεγάλες ακόμα και σε μικρές ταχύτητες (δε γνωρίζω για τα τελευταία μοντέλα), μπορεί κάποιο να γράφει π.χ. 80.000 χιλιόμετρα και στην πραγματικότητα να έχει κάνει κάτω από 70.000. Αλλά και σε αυτοκίνητα που κινούνται σε ανοιχτούς δρόμους και όχι τόσο στην κίνηση.

Όχι ότι έχει πολλή σημασία για πολλούς (για τα μηχανάκια ειδικά), απλά είναι κάτι που δεν έχει τύχει να δω κάπου να γίνεται αναφορά.

1 hour ago, phanispal said:

Τότε στα παπιά που οι αποκλίσεις είναι μεγάλες ακόμα και σε μικρές ταχύτητες (δε γνωρίζω για τα τελευταία μοντέλα), μπορεί κάποιο να γράφει π.χ. 80.000 χιλιόμετρα και στην πραγματικότητα να έχει κάνει κάτω από 70.000. Αλλά και σε αυτοκίνητα που κινούνται σε ανοιχτούς δρόμους και όχι τόσο στην κίνηση.

Όχι ότι έχει πολλή σημασία για πολλούς (για τα μηχανάκια ειδικά), απλά είναι κάτι που δεν έχει τύχει να δω κάπου να γίνεται αναφορά.

Το ότι παίρνουν την ίδια βασική πληροφορία, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα όχι έχουν και το ίδιο σφάλμα. Ειδικά στα αυτοκίνητα οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους ρυθμίζουν επίτηδες τα ταχύμετρα έτσι ώστε να δείχνουν λίγο παραπάνω ταχύτητα από την πραγματική για να σε προφυλάξουν από κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα (έτσι έχω διαβάσει κάπου, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύει), τα οδόμετρα τους όμως δείχνουν τις πραγματικές αποστάσεις.

Όσο για τα παλιά μοντέλα παπιών δεν γνωρίζω, αλλά στα αυτοκίνητα οι διαφορές στα ταχύμετρα είναι πολύ πιο κάτω από 15% του παραδείγματος σου, είναι ένα 2-3 άντε 5% το πολύ.

• Like 1

20 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ξαναλλάζοντας καντράν και όργανα μέτρησης, αλλά αυτή τη φορά με τα σωστά.

τι εννοεις με τα σωστα? σωστα ειναι .. ειναι καντραν τις audi a3 2003 modelo οπως το αμαξι

9 ώρες πριν, Zulualert είπε

Ούτε οι αισθητήρες του GPS του κινητού έχουν καλή ακρίβεια, μόνο το lag, η γεωγραφία η κάλυψη της περιοχής στέλνουν την ένδειξη στα σκουπίδια μόνο με κάτι τέτοιο

https://www.jegs.com/i/JEGS/555/41800/10002/-1

παντως χθες επεστρεψα απο αθηνα για θεσσαλονικη και στον δρομο ειχε τουλαχιστον 4 ταμπελες με αισθητηρες ταχυτητας που σου δειχνουν την ταχυτητα που εχεις. (ελπιζω να καταλαβες τι ταμπελες λεω) και αυτες οι ταμπελες συμφωνουσαν απολυτα με την ταχυτητα του GPS .. αντε να ειχαν μια αποκληση +/- 1km/h τιποτα σπουδαιο. επισεις στο αλλο αμαξι μου το κοντερ με το GPS μου ειναι απολυτα συγχρωνισμενο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...