AtiX Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, magiaros είπε Δοκίμασε πρώτα να γράψεις όμως ασκώντας πίεση και μετα μου συνιστάς το οτιδήποτε Εχω το galaxy ultra και το matebook e δεν παρατήρησα ποτέ κάτι Υπάρχει και πιο ασφαλές τρόπος όμως Πήγαινε στο πλαίσιο με ένα στυλό και γράψε πάνω σε ένα galaxy ultra. Τι θα σου πούνε? Γιατι γράφεις και ασκεις πιεση? Στα κλασικά μολύβια και στιλό ασκείς πίεση γιατί λειτουργούν με την τριβή… αν πιστεύεις ότι ένα tablet pencil χρειάζεται τριβή για να λειτουργήσει μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έχεις αγοράσει… Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από AtiX 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magiaros Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, atheatos said: Αν αρχίζω και πιέζω έντονα την οθόνη ,εσύ πιστεύεις ότι θα κάτσουν να με χαζεύουν? Θα κάθεσαι και θα γράφεις ντε. Τι θα πουν γιατί γράφεις? Όλοι αυτό κάνουν πανε και γράφουν πάνω στα tablet που έχουν εκεί 2 minutes ago, AtiX said: Στα κλασικά μολύβια και στιλό ασκείς πίεση γιατί λειτουργούν με την τριβή… αν πιστεύεις ότι ένα pencil χρειάζεται τριβή για να λειτουργήσει μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έχεις αγοράσει… Πρεπει να είναι πάρα πολύ μικρή η πίεση για να μη νερουλιαζει. Ξαναλέω είναι προσωπικό το πως γράφει ο καθένας και πόση ώρα γράφει σε ένα tablet. Αν έχεις βιβλίο 3 χιλιάδες σελίδες θα γράφεις πολλλες μέρες μήνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, magiaros είπε Θα κάθεσαι και θα γράφεις ντε. Τι θα πουν γιατί γράφεις? Όλοι αυτό κάνουν πανε και γράφουν πάνω στα tablet που έχουν εκεί Οκ. Δεν νερουλιαζει η oled, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορώ να την πιέσω και παραπανω χωρίς να πάθει τίποτα. Υπάρχουν κυκλώματα κάτω από την οθόνη και πίστεψε με είναι πιο ευαίσθητα από ότι της lcd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, magiaros είπε Πρεπει να είναι πάρα πολύ μικρή η πίεση για να μη νερουλιαζει. Μα εννοείται αυτό, εσύ όταν χρησιμοποιείς δάκτυλο αντί pencil, η οθόνη κάνει νερά ή παραμορφώσεις? Φίλε μου έχουμε φύγει από το 2007 από τις οθόνες που θέλανε πίεση και απλό πανάκι για να τις χειριστούμε και έχουμε πάει σε οθόνες αφής… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magiaros Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, atheatos said: Οκ. Δεν νερουλιαζει η oled, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορώ να την πιέσω και παραπανω χωρίς να πάθει τίποτα. Υπάρχουν κυκλώματα κάτω από την οθόνη και πίστεψε με είναι πιο ευαίσθητα από ότι της lcd. Μην τις θεωρείς τόσο ευαίσθητες τις oled σε πιεση πχ από στυλό. Μου έχει πέσει με πολύ δυναμη oled δεν έπαθε κάτι. Το ultra το έχω κανένα χρόνο δε χαλάνε αυτά. Ούτε τα lcd χαλάνε όμως ευκολα. Αν εξαιρέσουμε το surface pro που είχε βγάλει κάτι σημάδια. Μίλησα με service και μου είπαν ότι όλα τα surface μετά από ένα διάστημα το κάνουν ιδίως τα πιο παλιά surface και καλά το διόρθωσαν τώρα. 4 minutes ago, AtiX said: Μα εννοείται αυτό, εσύ όταν χρησιμοποιείς δάκτυλο αντί pencil, η οθόνη κάνει νερά ή παραμορφώσεις? Φίλε μου έχουμε φύγει από το 2007 από τις οθόνες που θέλανε πίεση και απλό πανάκι για να τις χειριστούμε και έχουμε πάει σε οθόνες αφής… ΟΚ απλά με το δάκτυλο δεν έχω δοκιμάσει να γράψω σε βιβλιο και να κρατήσω σημειώσεις. Δεν ξέρω τι δάκτυλο έχεις εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, magiaros είπε ΟΚ απλά με το δάκτυλο δεν έχω δοκιμάσει να γράψω σε βιβλιο και να κρατήσω σημειώσεις. Δεν ξέρω τι δάκτυλο έχεις εσύ. Δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά τρόπου χρήσης… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, magiaros είπε Μην τις θεωρείς τόσο ευαίσθητες τις oled σε πιεση πχ από στυλό. Μου έχει πέσει με πολύ δυναμη oled δεν έπαθε κάτι. Το ultra το έχω κανένα χρόνο δε χαλάνε αυτά. Ούτε τα lcd χαλάνε όμως ευκολα. Αν εξαιρέσουμε το surface pro που είχε βγάλει κάτι σημάδια. Μίλησα με service και μου είπαν ότι όλα τα surface μετά από ένα διάστημα το κάνουν ιδίως τα πιο παλιά surface και καλά το διόρθωσαν τώρα. Είναι ελαστικές οι oled αλλα βαθμιαια με το χρονο ,τα ελαστικά υλικά που χρησιμοποιούν γίνονται πιο σκληρά με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνιμη παραμόρφωση. Δεν πρέπει να σε ξεγελάνε όσο είναι καινούργιες. Επίσης κάτω από την οθόνη μπορεί να υπάρχουν κυκλώματα και συνδέσεις, οι οποία ελαστικότητά της oled οθόνης δεν μπορεί να προστατέψει. Έχω πετύχει να πέφτω με το δάχτυλα στο κινητό κάτω και να αισθάνομαι την πλακέτα που είναι από πίσω, στο flip μου. Δεν έσπασε αλλά μια μικρή παραμόρφωση την έχει στο σημείο που το πίεσα. Δεν είναι πια τόσο επίπεδη η οθόνη ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magiaros Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, atheatos said: Είναι ελαστικές οι oled αλλα βαθμιαια με το χρονο ,τα ελαστικά υλικά που χρησιμοποιούν γίνονται πιο σκληρά με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνιμη παραμόρφωση. Δεν πρέπει να σε ξεγελάνε όσο είναι καινούργιες. Επίσης κάτω από την οθόνη μπορεί να υπάρχουν κυκλώματα και συνδέσεις, οι οποία ελαστικότητά της oled οθόνης δεν μπορεί να προστατέψει. Έχω πετύχει να πέφτω με το δάχτυλα στο κινητό κάτω και να αισθάνομαι την πλακέτα που είναι από πίσω, στο flip μου. Δεν έσπασε αλλά μια μικρή παραμόρφωση την έχει στο σημείο που το πίεσα. Δεν είναι πια τόσο επίπεδη η οθόνη ... Θα ξέρω να απαντήσω σε αυτό σε 2 χρονια. Ένα χρόνο το galaxy ultra δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Και το iphone oled έχει ας μας πει κάποιος αν χαλάνε εύκολα. Μεχρι στιγμής από lcd ένα surface έβγαλε σημάδια μετά τα 2 χρόνια κίτρινες λωρίδες στα πλαϊνά της οθόνης στις άκρες αλλά μου είπαν από το service οτι ολα βγάζουν και τώρα το έχουν διορθώσει στα νέα μοντέλα. Επίσης ένα ipad pro 10,5 με lcd μετά τον πρώτο χρόνο έβγαλε ένα άσπρο σημάδι αναιπεσθητο. Από ότι είδα ήταν θέμα με το συγκεκριμένο μοντέλο στο συγκεκριμένο σημείο και τα περισσότερα το έβγαζαν λόγω εξαρτημάτων από κάτω που ζεστενοταν σε εκείνο ακριβώς το σημείο κάπου στο κέντρο προς τα κάτω. Ipad pro 12.9 του 2021 δεν έχω θέμα 2 χρονια Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από magiaros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, magiaros είπε Χίλιοι λόγοι τι στιγμή που δε γινόταν να διαβάσεις ένα κείμενο δε συμφωνώ. Παρόλα αυτά εκανα τη βλακεια και το πήρα δεν ασχολήθηκα με το θέμα το τι θα το κάνω μετά. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός τότε να πάρεις κάτι άλλο. Γιαυτο λένε μην παίρνεις τίποτα πριν το 3 Ή επίσης μην παίρνεις ότι έχουν πάρε ότι θέλεις εσύ αν τύχει να το έχουν. Πχ ήθελα κάτι να διαβαζω εκεί και το ipad 2 δε γινόταν να διαβάσεις κάτι. Έπρεπε να περιμένω όταν θα βγάλουν. Έβγαλαν 3 μήνες αφού το πηρα Surface pro τα ίδια. Πιστεύω για πέταμα τα πρώτα 2 που έβγαλαν αλλά με καλό Pixel density τουλάχιστον γινόταν να διαβάσεις κάτι Υπερβολικό σε βρίσκω για το διάβασμα αλλά οκ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Επειδή άκρη δεν θα βγάλουμε, μήπως να επιστρέψουμε στα της αναβάθμισης? 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magiaros Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, apos said: Υπερβολικό σε βρίσκω για το διάβασμα αλλά οκ! Από 132 ppi στο ipad 2 πήγαν στα 265 στο ipad 3 Διπλασίασαν δηλαδή την ανάλυση και την πυκνοτητα pixel για να μη στραβωνεσαι στο διάβασμα έστω και μισής παραγράφου. Τωρα τα 460 ppi του iphone 15 pro max oled και τα 370 του fold είναι υπερβολικά επειδή το μάτι μας πάνω από 260 δε μπορει να καταλάβει κάπου είχα δει. Είτε είναι 260 είτε 460 βλέπεις το ίδιο καλά. Ενδεικτικά το Nokia 130 που κάνει 20 ευρω έχει 170 ppi Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από magiaros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, AtiX said: Δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά τρόπου χρήσης… that's what she said Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 9 hours ago, apos said: Μακράν το καλύτερο. Εδω και καιρό όμως το έχει αποσύρει από το store και είχε πολλά θέματα. Με το iOS 17 δεν δουλεύει καθόλου. Μια χαρά παίζει στην 17. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Τρομερή βελτίωση η αλλαγή στον τρόπο χρήση των Airpods. Επιτέλους το απλό tap είναι mute και το διπλό τερματίζει την κλήση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, magiaros είπε Από 132 ppi στο ipad 2 πήγαν στα 265 στο ipad 3 Διπλασίασαν δηλαδή την ανάλυση και την πυκνοτητα pixel για να μη στραβωνεσαι στο διάβασμα έστω και μισής παραγράφου. Τωρα τα 460 ppi του iphone 15 pro max oled και τα 370 του fold είναι υπερβολικά επειδή το μάτι μας πάνω από 260 δε μπορει να καταλάβει κάπου είχα δει. Είτε είναι 260 είτε 460 βλέπεις το ίδιο καλά. Ενδεικτικά το Nokia 130 που κάνει 20 ευρω έχει 170 ppi Μέχρι 300 ppi ισχυριζόταν η Apple ότι καταλαβαίνει κανείς τις διαφορές. Αυτό βέβαια δεν το ασπάζονταν όλοι στη βιομηχανία, ανεβάζοντας το όριο πιο πάνω, οπότε είναι πολύ πιθανό το 300 να ήταν ενα "βολικό" όριο για να κάνει marketing στον όρο "Retina", μιας και το iphone μόλις πριν έναν χρόνο είχε φτάσει τα 320κάτι. Δεν είμαι ειδικός και δεν έχω άποψη πιο είναι αυτό το όριο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το 260 του iPad δεν πληρούσε τις προδιαγραφές Retina που η ίδια η Apple είχε θέσει (όπως και πάρα πολλά Mac στη συνέχεια). Σε ό,τι αφορά το iPad 2, θεωρώ ότι είσαι υπερβολικός στο ότι δεν μπορούσες να διαβάσεις καθόλου κείμενο λόγω ppi. Την εποχή που βγήκε το μάτι δεν είχε συνηθίσει σε υπερυψηλές αναλύσεις οπότε το iPad δεν είχε φυσικά ευχάριστη ανάλυση για διάβασμα, αλλά ήταν "οκ" κατά τη γνώμη μου. Δεδομένου φυσικά ότι δεν το έπαιρνες για αντι-kindle, αλλά για τα apps και τα παιχνίδια που στην εποχή τους έπαιζαν πολύ ωραία. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από apos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα