Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Το προβλημα μου ξεκινησε οταν αλλαξα καρτα γραφικων σε RX 6750 XT και CPU απο Ryzen σε Ryzen 5.
Καθως προσπαθουσα να βαλω την τεραστια GPU, καταλαθος εσπασα ενα μικρο pin στο usb socket της μητρικης.
Καποιος συνεστησε να χωσω το πινακι στο καλωδιο, και αυτο εκανα.
Οταν τελειωσα με την εγκατασταση, διαπιστωσα οτι ειχα στατικο ηχο ή και crackling οταν ανοιγα καποια παιχνιδια, ή και σε ταινιες με μερικα προγραμματα.
Δεν φταινε τα ηχεια, καθως ο ιδιος θορυβος ακουγεται και απο ακουστικα.
Εχω προσπαθησει 5 διαφορετικα audio interfaces, το ιδιο με ολα.
Εχω ξανακανει εγκατασταση Windows.
Εχω δοκιμασει την προηγουμενη GPU.
Εχω δοκιμασει να βαλω το PC σε αλλο σπιτι.
Αγορασα νεα motherboard.
Αγορασα νεο κουτι.
Δεν εχω δοκιμασει να αλλαξω επεξεργαστη, αλλα οι τεχνικοι που το ειδαν μου ειπαν αποκλειεται να ειναι ο επεξεργαστης.
Καποιος τεχνικος ισχυριζεται οτι δοκιμασε και αλλο τροδοφοτικο.
Μια σημαντικη παρενθεση, οτι δεν ακουγεται αυτος ο θορυβος αν βαζω onboard sound device, αλλα τι να το κανω αφου χρειαζομαι USB audio interface για μικροφωνο, κιθαρες, κλπ.

Εχω χασει 250 ευρω σε τεχνικους και νεα κομματια και χανω τα λογικα μου.
Σας παρακαλω, υπαρχει καποιος που μπορει να προτεινει κατι, ή καποιον τεχνικο θεο στην Αθηνα?

Σας ευχαριστω πολυ που διαβασατε, και συγγνωμη που δεν εβαλα τονους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουσιαστικά έχεις κάτι σαν 'coil whine' το οποίο περνάει μέσα από τα ηχεία/ακουστικά ; Είχα παρόμοιο πρόβλημα (όχι να έχω σπάσει κάτι βέβαια) σε ένα παλιό σύστημα το 2016. Είχε "διορθωθεί" μόνο του. Ηρεμούσε μετά από καιρό αν ήταν στο "ρεύμα" το σύστημα ( δηλαδή ακόμη και κλειστό απλά να μην έχεις κλείσει το διακόπτη του τροφοδοτικού ). Θέμα μητρικής μάλλον είναι.

Αν έμενε για ωρες εντελώς χωρίς ρεύμα ή αν ήθελα να αλλάξω κάτι μέσα υπήρχε πιθανότητα να επέστρεφε.

Ρίξε μια ματιά αν εντοπίσεις κοινά στοιχεία.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Δυστυχως δε νομιζω πως ειναι αυτο, καθως ειναι ενα μονιμο προβλημα εδω και 5 μηνες, επισης αλλαξα μητρικη και δεν βοηθησε.

Δημοσ.

Έχεις ηχεία usb ?

Έχεις κάρτα ήχου usb με dac που οδηγεί τα ηχεία?

Έχεις κάρτα ήχου usb που δίνει σε ενισχυτή που οδηγεί τα ηχεία?

Κουραστικά,  αν δεν περιγράψεις σωστα και ακριβώς τι έχεις πως θα λυθεί το πρόβλημα?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Noreak είπε

Καλωδια αλλαξες?

Ναι, το μονο που δεν εχω αλλαξει ειναι CPU και PSU το οποιο μου ειπαν πως δοκιμασαν στο πλαισιο, αλλα λογω παρανοιας θα το δοκιμασω κι αυτο αυριο.

Δημοσ.

Καλησπέρα @lefterman

Θα ήθελα να καταλάβω τι ακριβώς συνδεσμολογία έχεις, βασικά ξεκινώντας από τον υπολογιστή. Γίνε όσο πιο αναλυτικός μπορείς.

Τι συνδέεις στον υπολογιστή για να βγει ο ήχος του PC? USB προς το audio interface και τι άλλο?

Επίσης, αν στο audio interface έχεις εκείνη τη στιγμή active άλλη πηγή (πχ το μικρόφωνο), αν τρέξεις ένα CPU/GPU benchmark, σου κάνει πάλι θόρυβο?

Δημοσ.

Το usb interface που μάλλον είναι κάρτα ήχου με ενισχυτή το έβαλες σε άλλο pc να το δοκιμάσεις αν παιζει σωστα ???

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/9/2023 στις 7:13 ΜΜ, lefterman είπε

Καθως προσπαθουσα να βαλω την τεραστια GPU, καταλαθος εσπασα ενα μικρο pin στο usb socket της μητρικης.
Καποιος συνεστησε να χωσω το πινακι στο καλωδιο, και αυτο εκανα.

Που ακριβώς έχωσες το πινάκι; Φωτογραφία έχεις;

Σε όσα λες επίσης βλέπω ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα, αλλά αυτό που δεν φαίνεται να έκανες είναι να δοκιμάσεις με άλλη κάρτα γραφικών ή την on-board αν έχει ο επεξεργαστής σου.

Δημοσ.

@manolis940 Λέει ότι δοκίμασε την προηγούμενη GPU, οπότε το έχει δοκιμάσει.

@lefterman Κατ'αρχάς βρίσκω πολύ επιθετική την προσέγγισή σου...έχεις αλλάξει το  μισό PC χαλώντας ένα κάρο λεφτά, με τι σκεπτικό; Σε συμβούλεψαν οι τεχνικοί να το κάνεις αυτό; USB pin στη μητρική γράφεις ότι έσπασες. ΟΚ, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν μπορείς να συνδέσεις το USB header για τις μπροστινές θύρες, και τίποτε άλλο. Δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα π.χ. με τις πίσω θύρες.

Πάμε πιο κάτω: Γράφεις, γενικά και αόριστα, "audio interface". Ποιο audio interface; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομά του; Το λέω, γιατί υπάρχει αρκετά σοβαρή πιθανότητα οι drivers , ή οι ρυθμίσεις (buffer κ.λπ) του Audio interface να παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του. Επίσης, το προφανές του να δοκιμαστεί το audio interface σε άλλο PC όπως λέει ο @Aris_ το έκανες; Τέλος, το νέο σου motherboard είναι ίδιο με το παλιό, ή άλλο (και πιο είναι να μας πεις θα βοηθούσε)

Δημοσ.
Στις 20/9/2023 στις 9:28 ΠΜ, Orestis_G είπε

@manolis940 Λέει ότι δοκίμασε την προηγούμενη GPU, οπότε το έχει δοκιμάσει.

@lefterman Κατ'αρχάς βρίσκω πολύ επιθετική την προσέγγισή σου...έχεις αλλάξει το  μισό PC χαλώντας ένα κάρο λεφτά, με τι σκεπτικό; Σε συμβούλεψαν οι τεχνικοί να το κάνεις αυτό; USB pin στη μητρική γράφεις ότι έσπασες. ΟΚ, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν μπορείς να συνδέσεις το USB header για τις μπροστινές θύρες, και τίποτε άλλο. Δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα π.χ. με τις πίσω θύρες.

Πάμε πιο κάτω: Γράφεις, γενικά και αόριστα, "audio interface". Ποιο audio interface; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομά του; Το λέω, γιατί υπάρχει αρκετά σοβαρή πιθανότητα οι drivers , ή οι ρυθμίσεις (buffer κ.λπ) του Audio interface να παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του. Επίσης, το προφανές του να δοκιμαστεί το audio interface σε άλλο PC όπως λέει ο @Aris_ το έκανες; Τέλος, το νέο σου motherboard είναι ίδιο με το παλιό, ή άλλο (και πιο είναι να μας πεις θα βοηθούσε)

Με συγχωρεις για την καθυστερηση, ημουν πολυ απασχολημενος.
Τα audio interfaces ηταν διαφορα οποτε θεωρησα πως το να συμπεριλαβω τα μοντελα ηταν περιττουτσικο.
3 τεχνικοι μου σηκωσαν τα χερια ψηλα και με καναν να αγοραζω ο,τι να 'ναι, οταν τελικα το προβλημα ηταν ΟΛΟΝ αυτον τον καιρο ο CPU που κανεις δεν ηταν προθυμος να δοκιμασει.
Τελεια.
Το βρηκα αγορινες, σας ευχαριστω πολυ που διαβασατε, και σημερα μαθαμε πως ενας ελαττωματικος CPU τελικα ειναι ικανος να παρουσιαζει τετοια περιεργα προβληματα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...