Προς το περιεχόμενο

Scooter 125 - 200 κυβικά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Pcx και Nmax ανώτερα απ ότι άλλο αναφέρθηκε, καθαρά εμφανισικά από εμένα το Nmax.

Τώρα για το ότι δεν έχει πίσω δισκόφρενο μηχανάκι 125cc που διάβασα ασχολίαστο. Λες και θα καταλάβεις καμία διαφορά στο φρενάρισμα.

Μια ακόμα επιλογή από εμένα αν και ακριβό είναι το SR της Aprilia. Πανέμορφο και στυλάτο.

Παρακαλώ τον ts αν μπει στη συζήτηση το παπάκι και να κάνουμε και εδώ σύγκριση τι φθηνό και ωραίο που είναι το παπί να με κάνει block. Δε θέλω να τρέξουν αίμα τα μάτια μου πάλι απ τις γραφικότητες για τα παπιά που θα διαβάσουμε.

Επεξ/σία από SakafliaC
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Fan είπε

Άντε πάμε πάλι γιατί δεν κατάλαβες.

Εννοείται ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά πόσες φορές θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το πάτωμα σε ένα σκούτερ; Σίγουρα πολύ λιγότερες από το να πηγαίνεις καθημερινά στη δουλειά σου, οπότε γιατί να θυσιάσεις την άνετη θέση οδήγησης για το επίπεδο πάτωμα, το οποίο θα το χρειάζεσαι σπάνια; Συν ότι εάν χρειαστεί να πας έκτακτα για ψώνια και είσαι με το σκούτερ, μπορείς να τα βάλεις στη μπαγκαζιέρα.

Τώρα εάν για τη δουλειά σου απαιτείται να μεταφέρεις ογκώδεις δέματα συχνά, αλλάζει το πράγμα. Πάσο.

Όλα τα σκουτεράκια χωρίς πάτωμα υπερτερούν στη θέση οδήγησης.

Μια χαρά εχω καταλάβει τι λες, απλώς επειδη δεν ενδιαφερει εσένα προσωπικά το γενικεύεις και λες λες είναι αδιάφορο, αστείο κριτήριο κτλ. εκεί ήταν η ένσταση μου.Για εμενα  είναι απο τα πιο βασικά κριτήρια σε ένα μικρό σκούτερ πόλης και δυο  φορές  το μήνα να μου χρειαστεί γιατί να μην το έχω εφόσον υπάρχει η επιλογή. Μπαγκαζιέρα παίρνουν ολα τα δίκυκλα και πάπι να ειναι έχει, το επίπεδο πάτωμα  εκτός του επιπλέον χώρου σου δίνει δυνατότητα να μεταφέρεις περιςσοτερα αντικείμενα, σου δίνει και την δυνατότητα να μεταφέρεις πράγματα  που στην μπαγκαζιέρα η κάτω από την σέλα θα ήταν  αδύνατο γιατί απλά δεν χωράνε.

Θέση οδήγησης, οδική απόλαυση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα  η σε ένα μικρό εργαλείο αστικής μετακίνησης, καθημερινο εργατη θελω όχι να μου προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις.

Επαναλαμβανω ότι προφανως οτι γουστάρεις  θα αγοράσεις. Η ένσταση σου είπε στο γεγονός ότι θεωρήσεις «αστείο» κριτήριο αγοράς. Ε για πολυ κόσμο πχι απλά δεν είναι αστείο αλλά είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια αγόρας τι να κάνουμε τώρα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Παρακαλώ τον ts αν μπει στη συζήτηση το παπάκι και να κάνουμε και εδώ σύγκριση τι φθηνό και ωραίο που είναι το παπί να με κάνει block. Δε θέλω να τρέξουν αίμα τα μάτια μου πάλι απ τις γραφικότητες για τα παπιά που θα διαβάσουμε.

Δεν είδα πουθενά πάντως κάποιον να του προτείνει παπί. Για scooters συζητάμε, οι αναφορές στα παπιά έγιναν για άλλους λόγους.

Δημοσ.

Tι βλέπουν τα μάτια μου σε αυτό το νήμα 😂

Τι μαργαριτάρια έχουν εκτοξευθεί 

Πραγματικά κάποιοι από εσάς ή μοναδική επαφή που είχατε στην ζωή σας με μηχανή ήταν από το αντίστοιχο car and driver για τις μοτοσυκλέτες 

Ειλικρινά δεν ξέρω πως επιζήτε στην κοινωνία 

Λέει ο ένας την θέλω για το σουπερμάρκετ να βάζω 6αδα νερό....Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου να βάζει ο άλλος 6αδα νερό κάτω από τη σέλα.. ΠΟΤΈ....Να βγάζει τη μπαγκάζιαρα από πίσω και να δένει νερό ίσως το βλέπω στο κέντρο με άτομα που μεταφέρουν αυγά... Το μηχανάκι έχει ελάχιστο χώρο κατο από τη σέλα ανεξαρτήτου μάρκας συνήθως για ένα το πολύ 2 κράνη.... Στο φιλο που έλεγε για το επιτραπέζιο

Το βάζεις με τη σακούλα στο δεξιό η αριστερό χερούλι της μηχανής problem solved 

To βάζεις ανάμεσα στα πόδια σου problem solved 

Λέει ο άλλος το παπι ειναι καλύτερο από σκουτερ.... Έχει καλύτερη εμπειρία οδήγησης ειναι ασφαλέστερο και με πάει το από το σημείο Α στο σημείο Β.... Όλα αυτά χωρίς αbs, traction controll και με ποδοφρενο 😂😂😂😂😂😂(και ένας σωρο αλλά αλλά βαριέμαι να τα αναφέρω) ... Ρε φιλαράκι πες ότι είναι ένας φτηνός εργάτης που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα τι μας πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες... Πες μας ότι δεν έχεις λεφτά για κάτι καλό και πάμε εκεί.... Ότι δεν φτάνεις μην τα κάνεις κρεμαστάρια 

Λέει ο άλλος πήγα και δανειστείκα μηχανάκια για test drive 😂😂😂😂😂😂😂😂😂... Γκομενες και μηχανάκια - αυτοκίνητα δεν δανείζονται 

Το τελευταίο κορυφαίο ειναι πως η sanyang motors  και οι υπόλοιπες ταιβανεζικες εταιρίες είναι καλύτερες από το γιαπωνέζικες 

Γελάει και ο τελευταίος Ιάπωνας εργάτης 😂😂😂😂😂😂

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Το γνωρίζω, να προλάβω το κακό θέλω γιατί σε κάθε συζήτηση για μικρό scooter ξεκινάει η ίδια γελοία σύγκριση.

Αν κρίνω από τον αριθμό των παπιών που κυκλοφορούν έξω πάντως, δεν είναι και τόσο γελοία η σύγκριση αλλά ΟΚ, δεν είναι της παρούσης.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν κρίνω από τον αριθμό των παπιών που κυκλοφορούν έξω πάντως, δεν είναι και τόσο γελοία η σύγκριση αλλά ΟΚ, δεν είναι της παρούσης.

Τελικά θα την κάνεις ή όχι τη σύγκριση? Γιατί σε βλέπω κρατιέσαι με το ζόρι. Την έκανες ήδη έμμεσα βασικά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, BROKOLOS είπε

Λέει ο ένας την θέλω για το σουπερμάρκετ να βάζω 6αδα νερό....Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου να βάζει ο άλλος 6αδα νερό κάτω από τη σέλα.. ΠΟΤΈ....Να βγάζει τη μπαγκάζιαρα από πίσω και να δένει νερό ίσως    

Είσαι σίγουρος ότι διάβασες  το παρον νήμα; Ποιος εγραψε ότι θέλει να βάζει 6αδα νερό κάτω από την σέλα μπορείς να μας το δείξεις να το διαβάσουμε και ‘μείς ;

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Στις 24/9/2023 στις 8:17 ΜΜ, basilis_k6 είπε

τα sym ειναι οικονομικα σε συντηρηση γενικα. δεν ξερω αν αλλαξε κατι τα τελευταια χρονια αλλα ζημιες δεν βγαζουν. προφανως οταν δινεις σχεοδν τα διπλα λεφτα περιμενεις και περισσοτερη αξιοπιστια αλλα δεν ειναι τυχαιο που πουλανε τοσο καλα τα sym. σε 1-2 χρονια παντως δεν θα παρεις πισω τη διαφορα, ουτε σε 5 μη σου πω. αν σκοπευεις να το κρατησεις χρονια ναι το pcx/nmax ειναι καλυτερη επιλογη. 

το επιπεδο πατωμα ειναι must have στα μικρα μηχανακια. προσωπικα εχοντας ενα μικρο με επιπεδο και ενα bev400 χωρις επιπεδο μπορω να σου πω οτι μου λειπει πολυ στο bev. κουβαλαω με το μικρο 100 ευρω ψωνια χωρις υπερβολη. αν δεν χρειαζομουν το μεγαλο μοτερ, δεν υπηρχε περιπτωση να παρω σκουτερ χωρις επιπεδο πατωμα. βεβαια αυτος ειμαι εγω, τετοιες αναγκες εχω και δεν κουναω αμαξι για τις δουλειες μου για κανενα λογο. 

Sym symphony200(2800ε)  vs  honda sh mode 125(3030ε)

Γιατι με συμφερει να παρω το symphony???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Sym symphony200(2800ε)  vs  honda sh mode 125(3030ε)

Γιατι με συμφερει να παρω το symphony???

Συγκρινεις διαφορετικες κατηγοριες. Το sh mode ειναι πολυ πιο μικροκαμομενο συγκριτικα με το st200, εγω που ειμαι πανω απο 1,80 νιωθω στριμωγμενα πανω στο sh mode.

Αντιστοιχο μηχαανακι με το sh mode 125 ειναι το symphoy sr 125 που κοστιζει 2200 

Το st200 top box στα 2800 αν το συγκρινεις με το sh125i  και με το sh 150i ειναι σημαντικα φθηνοτερο.

Σε γενικες γραμμες και συγκρινοντας ανα ιδια κατηγορια η sym ειναι αρκετα φθηνοτερη απο τα αντιστοιχα Honda. Προφανως  ποιοτικα ειναι ανωτερα τα Honda, λογικα πιο αξιοπιστα και γενικα δινουν  καλυτερο συνολο αφου ειναι και σημαντικα ακριβοτερα. Αν για καποιον τα χρηματα δεν ειναι προβλημα και θελει  ποιοτητα προφανως δεν θα προτεινεις σε αυτον sym και καποιος που θελει οικονομικο σκουτερ δυσκολα  θα του προτεινεις honda.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Συγκρινεις διαφορετικες κατηγοριες. Το sh mode ειναι πολυ πιο μικροκαμομενο συγκριτικα με το st200, εγω που ειμαι πανω απο 1,80 νιωθω στριμωγμενα πανω στο sh mode.

Αντιστοιχο μηχαανακι με το sh mode 125 ειναι το symphoy sr 125 που κοστιζει 2200 

Το st200 top box στα 2800 αν το συγκρινεις με το sh125i  και με το sh 150i ειναι σημαντικα φθηνοτερο.

Σε γενικες γραμμες και συγκρινοντας ανα ιδια κατηγορια η sym ειναι αρκετα φθηνοτερη απο τα αντιστοιχα Honda. Προφανως  ποιοτικα ειναι ανωτερα τα Honda, λογικα πιο αξιοπιστα και γενικα δινουν  καλυτερο συνολο αφου ειναι και σημαντικα ακριβοτερα. Αν για καποιον τα χρηματα δεν ειναι προβλημα και θελει  ποιοτητα προφανως δεν θα προτεινεις σε αυτον sym και καποιος που θελει οικονομικο σκουτερ δυσκολα  θα του προτεινεις honda.

Ναι το symphony ειναι παραπανω  12ποντους σε μηκος, 6.5 σε φαρδος οπως και 10κιλα παραπανω με οτι συνεπαγεται για τον καθενα..  

Στην πραξη τωρα το mode το αισθανεσαι να εχει καλυτερη ροπη/πιο γρηγορο.. ευελικτο.. χαμηλοτερη καταναλωση με διαφορα 1,9-2,3λ  ενω το symphony ευκολα αγγιζει τα 3.5-3.7λ συν μεχρι να στρωσει ξεπερναει τα 4λ!

Το symphony 10000χλμ ιμαντα στα 120ευρω

Το mode 12000χλμ ιμαντα στα 80ευρω

Επισης επειδη ειναι υδροψυκτο κανεις ανετα και μεγαλες διαδρομες!

Στο symphony δεν υπαρχει quality control ποικιλουν τα προβληματα και τα ελαττωματα..

Τελος το mode εχει το χαλι κοστος χρησης,αξιοπιστια,μεταπωληση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Ναι το symphony ειναι παραπανω  12ποντους σε μηκος, 6.5 σε φαρδος οπως και 10κιλα παραπανω με οτι συνεπαγεται για τον καθενα..  

Aρα συμφωνουμε οτι ειναι διαφορετικη κατηγορια, τα ιδια λεμε,το να συγκρινουμε ανομοια πραγματα δεν βγαινει συμπερασμα.Στην κατηγορια του sh mode το αντιστοιχο sym εναι το sr125 το οποιο ειναι σημαντικα φθηνοτερο.

Eπισης βαση στοιχείων  συντηρησης κατασκευαστη ο ιμαντας στο sym ειναι ανα 12,000 και οχι 10.000 οπως λανθασμενα εγραψες,

Τα περι ποιοτητας και αξιοπιστιας πρωτος εγω  ανεφερα οτι  προφανως ειναι ανωτερο το χοντα, για αυτο αλλωστε ανα κατηγορια ειναι και σημαντικα ακριβοτερο απο τα αντιστοιχα της sym. Αν το χρηματα δεν ειναι προβλημα προφανως δεν υπαρχει λογος να παρεις sym, απευθυνεται σε διαφορετικο κοινο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Αν το χρηματα δεν ειναι προβλημα προφανως δεν υπαρχει λογος να παρεις sym, απευθυνεται σε διαφορετικο κοινο.

αυτο

αν εχεις τα λεφτα να πας σε ιαπωνα θα πας. τα sym ειναι για αυτους που δεν τα εχουν. και για τα χρηματα τους ειναι πολυ καλα μηχανακια. το citycom εβαζε κατω ολα τα γιαπωνεζικα ΚΑΙ στην αξιοπιστια του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...