Fan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Τις προηγούμενες μέρες, αφού έλιωσα ό,τι βίντεο και άρθρο υπάρχει σχετικά, πήγα και δοκίμασα και ξαναδοκίμασα όσο πιο πολλά σκουτεράκια μπορούσα, είτε από γνωστούς είτε από test drive. Επίσης μίλησα και με αρκετούς ντελιβεράδες, γιατί πλέον έχουν γίνει σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να αγοράσει μικρό σκούτερ!! Εν τέλει άλλαξα αρκετά τις αρχικές μου απόψεις. Εντελώς άβολο στην οδήγηση το Medley, καθώς και όσα μοντέλα SYM και Kymco δοκίμασα με εξαίρεση το JetX. Μακράν την καλύτερη θέση οδήγησης έχει το NMAX και μετά το PCX, οπότε πλέον είμαι ανάμεσα από αυτά τα δύο τελικά. Ρόλο έπαιξε και η πολύ καλή ποιότητα των πλαστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καθώς (λιγότερο) και η ευκολία μεταπώλησης. Παρόλο που δεν αρχικά δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω τόσα χρήματα, όλοι μου είπαν ότι η χαμηλή κατανάλωση και η συντήρηση των μοτέρ στα honda και στα yamaha, μπορεί να σε 1-2 χρόνια να σου βγάλει τα παραπάνω χρήματα που θα δώσεις σε σύγκριση με άλλες μάρκες. Κριτήριο ευκολίας για σούπερ μάρκετ το θεωρώ αστείο να υπάρχει, λες και θα φόρτωνα ποτέ εξάδες νερά στο μηχανάκι. Εγώ το χρειάζομαι για να πηγαίνω στη δουλειά. 1
Pwpwpw Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fan είπε Κριτήριο ευκολίας για σούπερ μάρκετ το θεωρώ αστείο να υπάρχει, λες και θα φόρτωνα ποτέ εξάδες νερά στο μηχανάκι. Εγώ το χρειάζομαι για να πηγαίνω στη δουλειά. Για αυτό εγραψα πιο πίσω ότι ο κάθενας έχει διαφορετικές προτεραιότητες, η λέξη αστείο που χρησιμοποίησες είναι εντελως ατοπη. Εσένα μπορεί να μην σε νοιάζει οκ δεκτό, για μένα και για κάποιους άλλους ένα σκούτερ χωρίς επίπεδο πάτωμα μπορει να είναι και deal breaker. Εφόσον το μηχανάκι μου δίνει την δυνατότητα να κουβαλήσω 2 εξάδες νερά στο επιπεδο πατωμα του προφανως και θα το κάνω και δεν θα βγάλω το αμάξι και δεν βλεπω που ειναι το αστειο σε αυτο. Προσωπικά εάν δεν με ένοιαζαν οι μεγάλοι χώροι και το μονο που ηθελα ηταν ενα οικονομικό και αξιοπιστο μέσο μετακίνησης να με παει απο το σημειο Α στο σημειο Β θα έπαιρνα παπί.Συγκριτικα με σκουτερ και χαμηλότερη κατανάλωση έχει και χαμηλότερο κοστος συντήρησης και χαμηλότερο αρχικό κοστος αγοράς. Περί ορέξεως βέβαια… Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από Pwpwpw 1
basilis_k6 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, Fan είπε Τις προηγούμενες μέρες, αφού έλιωσα ό,τι βίντεο και άρθρο υπάρχει σχετικά, πήγα και δοκίμασα και ξαναδοκίμασα όσο πιο πολλά σκουτεράκια μπορούσα, είτε από γνωστούς είτε από test drive. Επίσης μίλησα και με αρκετούς ντελιβεράδες, γιατί πλέον έχουν γίνει σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να αγοράσει μικρό σκούτερ!! Εν τέλει άλλαξα αρκετά τις αρχικές μου απόψεις. Εντελώς άβολο στην οδήγηση το Medley, καθώς και όσα μοντέλα SYM και Kymco δοκίμασα με εξαίρεση το JetX. Μακράν την καλύτερη θέση οδήγησης έχει το NMAX και μετά το PCX, οπότε πλέον είμαι ανάμεσα από αυτά τα δύο τελικά. Ρόλο έπαιξε και η πολύ καλή ποιότητα των πλαστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καθώς (λιγότερο) και η ευκολία μεταπώλησης. Παρόλο που δεν αρχικά δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω τόσα χρήματα, όλοι μου είπαν ότι η χαμηλή κατανάλωση και η συντήρηση των μοτέρ στα honda και στα yamaha, μπορεί να σε 1-2 χρόνια να σου βγάλει τα παραπάνω χρήματα που θα δώσεις σε σύγκριση με άλλες μάρκες. Κριτήριο ευκολίας για σούπερ μάρκετ το θεωρώ αστείο να υπάρχει, λες και θα φόρτωνα ποτέ εξάδες νερά στο μηχανάκι. Εγώ το χρειάζομαι για να πηγαίνω στη δουλειά. τα sym ειναι οικονομικα σε συντηρηση γενικα. δεν ξερω αν αλλαξε κατι τα τελευταια χρονια αλλα ζημιες δεν βγαζουν. προφανως οταν δινεις σχεοδν τα διπλα λεφτα περιμενεις και περισσοτερη αξιοπιστια αλλα δεν ειναι τυχαιο που πουλανε τοσο καλα τα sym. σε 1-2 χρονια παντως δεν θα παρεις πισω τη διαφορα, ουτε σε 5 μη σου πω. αν σκοπευεις να το κρατησεις χρονια ναι το pcx/nmax ειναι καλυτερη επιλογη. το επιπεδο πατωμα ειναι must have στα μικρα μηχανακια. προσωπικα εχοντας ενα μικρο με επιπεδο και ενα bev400 χωρις επιπεδο μπορω να σου πω οτι μου λειπει πολυ στο bev. κουβαλαω με το μικρο 100 ευρω ψωνια χωρις υπερβολη. αν δεν χρειαζομουν το μεγαλο μοτερ, δεν υπηρχε περιπτωση να παρω σκουτερ χωρις επιπεδο πατωμα. βεβαια αυτος ειμαι εγω, τετοιες αναγκες εχω και δεν κουναω αμαξι για τις δουλειες μου για κανενα λογο. 1
Fan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Σέβομαι και αυτούς που αγοράζουν σκουτεράκι με κριτήριο το να πηγαίνουν σούπερ μάρκετ, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να πάει κάποιος με το μηχανάκι και όχι με το αυτοκίνητο. Προσωπικά δεν βρήκα ούτε ένα με επίπεδο πάτωμα που να έχει την άνεση, που έχουν τα υπόλοιπα σκουτεράκια. Άντε ίσως το People ήταν λίγο άνετο. Για μένα το κριτήριο της βολικής οδήγησης είναι το βασικό.
Pwpwpw Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fan είπε Σέβομαι και αυτούς που αγοράζουν σκουτεράκι με κριτήριο το να πηγαίνουν σούπερ μάρκετ, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να πάει κάποιος με το μηχανάκι και όχι με το αυτοκίνητο. Με όλο το σεβασμό είναι σοβαρή απορία τώρα αυτή; Εσυ για ποιο λογο θες να πας στην δουλειά σου με το μηχανάκι και δεν πας με το αυτοκίνητο; Σε σκούτερ πόλης το επίπεδο πάτωμα προσφέρει τεράστια ευκολία στην καθημερινότητα σε πολλες περιπτωσεις δεν είναι μόνο το σούπερ μάρκετ η οι εξάδες νερά. Προσωπικά θέλω όλες τις δουλειές μου στο αστικό περιβάλλον να τις κάνω με το δίκυκλο για λόγους ευκολίας, εξοικονόμησης χρόνου και οικονομίας. Σκούτερ ´εργάτης´ χωρίς επίπεδο πάτωμα δεν νοείται. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από Pwpwpw 2
basilis_k6 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 54 λεπτά πριν, Fan είπε Σέβομαι και αυτούς που αγοράζουν σκουτεράκι με κριτήριο το να πηγαίνουν σούπερ μάρκετ, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να πάει κάποιος με το μηχανάκι και όχι με το αυτοκίνητο. Προσωπικά δεν βρήκα ούτε ένα με επίπεδο πάτωμα που να έχει την άνεση, που έχουν τα υπόλοιπα σκουτεράκια. Άντε ίσως το People ήταν λίγο άνετο. Για μένα το κριτήριο της βολικής οδήγησης είναι το βασικό. η πρωτη προταση ειναι ακυρη. καταλαβαινεις προφανως τους λογους. ασε που δεν εχουν ολοι αμαξι δλδ. πχ προχθες πηγα να παρω ενα επιτραπεζιο για δωρο. μαντεψε που μπαινει αυτο το κουτι πανω σε ενα σκουτερ χωρις επιπεδο πατωμα. πουθενα. εσυ θες ανεση δηλαδη ξαπλα θεση. οκ παρε τετοιο. προσωπικα δεν βολευομαι καλυτερα πανω τους παντως, ειναι γουστα αυτα.
Fan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 51 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Με όλο το σεβασμό και χωρίς ίχνος ειρωνίας είναι σοβαρή απορία τώρα αυτή; Εσυ για ποιο λογο θες να πας στην δουλειά σου με το μηχανάκι και δεν πας με το αυτοκίνητο; Στη δουλειά μου πηγαίνω εδώ και χρόνια κάθε μέρα με μηχανή γιατί κάνω την απόσταση σε 25 λεπτά, όταν παίρνω αυτοκίνητο χρειάζομαι 55 λεπτά λόγω κίνησης. Σούπερ μάρκετ χρειάζεται να πάω 2 φορές τον μήνα, οπότε βολεύει το αυτοκίνητο γιατί πηγαίνω με τη γυναίκα, συν ότι μπορώ να κουβαλήσω πιο πολλά και πιο άνετα. Για αυτό ανέφερα ότι είναι αστείο το κριτήριο του σούπερ μάρκετ για επιλογή μοντέλου σκούτερ.
basilis_k6 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Fan είπε Στη δουλειά μου πηγαίνω εδώ και χρόνια κάθε μέρα με μηχανή γιατί κάνω την απόσταση σε 25 λεπτά, όταν παίρνω αυτοκίνητο χρειάζομαι 55 λεπτά λόγω κίνησης. Σούπερ μάρκετ χρειάζεται να πάω 2 φορές τον μήνα, οπότε βολεύει το αυτοκίνητο γιατί πηγαίνω με τη γυναίκα, συν ότι μπορώ να κουβαλήσω πιο πολλά και πιο άνετα. Για αυτό ανέφερα ότι είναι αστείο το κριτήριο του σούπερ μάρκετ για επιλογή μοντέλου σκούτερ. θα παρεις 125 για αποσταση 25 λεπτων? σε βλεπω να παιρνεις παλι τη μηχανη 😁
Pwpwpw Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Fan είπε Στη δουλειά μου πηγαίνω εδώ και χρόνια κάθε μέρα με μηχανή γιατί κάνω την απόσταση σε 25 λεπτά, όταν παίρνω αυτοκίνητο χρειάζομαι 55 λεπτά λόγω κίνησης. Σούπερ μάρκετ χρειάζεται να πάω 2 φορές τον μήνα, οπότε βολεύει το αυτοκίνητο γιατί πηγαίνω με τη γυναίκα, συν ότι μπορώ να κουβαλήσω πιο πολλά και πιο άνετα. Για αυτό ανέφερα ότι είναι αστείο το κριτήριο του σούπερ μάρκετ για επιλογή μοντέλου σκούτερ. Για τον λογο της κίνησης της ευελιξίας και της οικονομίας καυσίμου θέλω όλες της καθημερινές μου δουλειές στο αστικό περιβάλλον να τις κάνω με το σκούτερ οποτε απλά δεν γίνετε να μην λάβω υπόψιν το επίπεδο πάτωμα, μόνο αστείο κριτήριο δεν είναι. Σου εξήγησα παραπάνω ότι δεν είναι μονο το σούπερ μάρκετ η οι εξάδες νερά είναι πολλά πράγματα στην καθημερινότητα που το σκούτερ με επίπεδο πάτωμα βολεύει άπειρα και με το άλλο απλά δεν μπορείς να τα κανείς. Ένα ψιλό ογκώδες δέμα να πάω πάρω από κουριερ δεν μεταφέρετε αν δεν έχεις επίπεδο πάτωμα , το επιτραπέζιο που είπε ο φίλος πιο πάνω επίσης και πολλά ακόμα άπειρα παραδείγματα. Εγραψα και παραπάνω ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες και προφανως θα πάρεις ότι γουστάρεις εσυ στην τελικη, αλλά μην προσπαθείς να κανεις το άσπρο μαύρο για να πείσεις ότι το επίπεδο πάτωμα δεν προσφέρει ευκολία και ότι είναι ασήμαντο και αστείο κριτήριο σε μια αγορά σκούτερ πόλης. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από Pwpwpw 2
Titos301 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Για τον λογο της κίνησης της ευελιξίας και της οικονομίας καυσίμου θέλω όλες της καθημερινές μου δουλειές στο αστικό περιβάλλον να τις κάνω με το σκούτερ οποτε απλά δεν γίνετε να μην λάβω υπόψιν το επίπεδο πάτωμα, μόνο αστείο κριτήριο δεν είναι. Σου εξήγησα παραπάνω ότι δεν είναι μονο το σούπερ μάρκετ η οι εξάδες νερά είναι πολλά πράγματα στην καθημερινότητα που το σκούτερ με επίπεδο πάτωμα βολεύει άπειρα και με το άλλο απλά δεν μπορείς να τα κανείς. Ένα ψιλό ογκώδες δέμα να πάω πάρω από κουριερ δεν μεταφέρετε αν δεν έχεις επίπεδο πάτωμα , το επιτραπέζιο που είπε ο φίλος πιο πάνω επίσης και πολλά ακόμα άπειρα παραδείγματα. Εγραψα και παραπάνω ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες και προφανως θα πάρεις ότι γουστάρεις εσυ στην τελικη, αλλά μην προσπαθείς να κανεις το άσπρο μαύρο για να πείσεις ότι το επίπεδο πάτωμα δεν προσφέρει ευκολία και ότι είναι ασήμαντο και αστείο κριτήριο σε μια αγορά σκούτερ πόλης. Ποιοι σκουτερ προτεινεις με επιπεδο πατωμα;
Pwpwpw Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Titos301 είπε Ποιοι σκουτερ προτεινεις με επιπεδο πατωμα; Δεν έχω κάνει αυτή τν περίοδο καποια έρευνα αγοράς. Ο λόγος που σχολιάσα δεν είναι για να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο σκούτερ αλλά για πω ότι για μεγάλη μερίδα κόσμου το επίπεδο πάτωμα σε σκούτερ πόλης προσφέρει αδιαμφισβήτητη ευκολία και για καποιους είναι από τα πολυ σημαντικά κριτήρια αγοράς και δεν ειναι ούτε ασήμαντο ούτε αστείο όπως γράφτηκε εδώ. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από Pwpwpw 2
phanispal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ όλα τα ψώνια (οικογένεια με ένα παιδί) τα κάνω με το παπί, αυτοκίνητο προσπαθώ να μην κουνάω εκτός αν δε γίνεται με τίποτα να με εξυπηρετήσει το παπί. Οπότε καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να έχεις χώρους για τα ογκώδη και βαριά αντικείμενα. Σκούτερ δε θα έπαιρνα γιατί υστερεί σε ευκινησία, αξιοπιστία και κόστος συντήρησης, αλλά αν έπαιρνα, θα ήθελα να μπορώ να το φορτώσω. Αλλά ακόμα και να μην ενδιαφέρει κάποιον να έχει πάτωμα, για να πάει σε κάποιο που δεν έχει θα πρέπει πραγματικά να υπερτερεί στους υπόλοιπους τομείς, οπότε πόσα είναι αυτά; Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από phanispal
Titos301 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, phanispal είπε Εγώ όλα τα ψώνια (οικογένεια με ένα παιδί) τα κάνω με το παπί, αυτοκίνητο προσπαθώντας μην κουνάω εκτός αν δε γίνεται με τίποτα να με εξυπηρετήσει το παπί. Οπότε καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να έχεις χώρους για τα ογκώδη και βαριά αντικείμενα. Σκούτερ δε θα έπαιρνα γιατί υστερεί σε ευκινησία, αξιοπιστία και κόστος συντήρησης, αλλά αν έπαιρνα, θα ήθελα να μπορώ να το φορτώσω. Αλλά ακόμα και να μην ενδιαφέρει κάποιον να έχει πάτωμα, για να πάει σε κάποιο που δεν έχει θα πρέπει πραγματικά να υπερτερεί στους υπόλοιπους τομείς, οπότε πόσα είναι αυτά; τι μηχανακι εχετε τωρα; για να δουμε τι κανει και για ποια χρηση
phanispal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Εγώ παπί 125 έχω, δεν ενδείκνυται για ψώνια, αλλά το ανέφερα απλά για να συμπληρώσω το σκεπτικό του Pwpwpw. Και βλέπω και πολύ κόσμο γενικά να ψωνίζει στα σουπερμάρκετ με δίκυκλο. Πέραν της δυσκολίας του πάρκινγκ στο σπίτι σου όταν επιστρέψεις, υπάρχει δυσκολία να βρεις θέση και στο σουπερμάρκετ ειδικά τις ώρες αιχμής, και το να κυνηγήσεις προσφορές, δηλαδή να μοιράσεις τα ψώνια σε 2-3 διαφορετικές αλυσίδες απλά το ξεχνάς, πας σε ένα για να τελειώνεις. 1
Fan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Για τον λογο της κίνησης της ευελιξίας και της οικονομίας καυσίμου θέλω όλες της καθημερινές μου δουλειές στο αστικό περιβάλλον να τις κάνω με το σκούτερ οποτε απλά δεν γίνετε να μην λάβω υπόψιν το επίπεδο πάτωμα, μόνο αστείο κριτήριο δεν είναι. Σου εξήγησα παραπάνω ότι δεν είναι μονο το σούπερ μάρκετ η οι εξάδες νερά είναι πολλά πράγματα στην καθημερινότητα που το σκούτερ με επίπεδο πάτωμα βολεύει άπειρα και με το άλλο απλά δεν μπορείς να τα κανείς. Ένα ψιλό ογκώδες δέμα να πάω πάρω από κουριερ δεν μεταφέρετε αν δεν έχεις επίπεδο πάτωμα , το επιτραπέζιο που είπε ο φίλος πιο πάνω επίσης και πολλά ακόμα άπειρα παραδείγματα. Εγραψα και παραπάνω ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες και προφανως θα πάρεις ότι γουστάρεις εσυ στην τελικη, αλλά μην προσπαθείς να κανεις το άσπρο μαύρο για να πείσεις ότι το επίπεδο πάτωμα δεν προσφέρει ευκολία και ότι είναι ασήμαντο και αστείο κριτήριο σε μια αγορά σκούτερ πόλης. Άντε πάμε πάλι γιατί δεν κατάλαβες. Εννοείται ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά πόσες φορές θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το πάτωμα σε ένα σκούτερ; Σίγουρα πολύ λιγότερες από το να πηγαίνεις καθημερινά στη δουλειά σου, οπότε γιατί να θυσιάσεις την άνετη θέση οδήγησης για το επίπεδο πάτωμα, το οποίο θα το χρειάζεσαι σπάνια; Συν ότι εάν χρειαστεί να πας έκτακτα για ψώνια και είσαι με το σκούτερ, μπορείς να τα βάλεις στη μπαγκαζιέρα. Τώρα εάν για τη δουλειά σου απαιτείται να μεταφέρεις ογκώδεις δέματα συχνά, αλλάζει το πράγμα. Πάσο. 5 ώρες πριν, phanispal είπε Αλλά ακόμα και να μην ενδιαφέρει κάποιον να έχει πάτωμα, για να πάει σε κάποιο που δεν έχει θα πρέπει πραγματικά να υπερτερεί στους υπόλοιπους τομείς, οπότε πόσα είναι αυτά; Όλα τα σκουτεράκια χωρίς πάτωμα υπερτερούν στη θέση οδήγησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα