Προς το περιεχόμενο

mini pc & emulation βοηθεια

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Nik1239,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Θέλω να αγοράσω ένα mini pc το οποίο δε θα χρησιμοποιείται για απολύτως τίποτα άλλο πέρα από το να εξωμοιωνω ps2 και GameCube games. Η μόνη μου απαίτηση είναι να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια σε 1080p. Τίποτα λιγότερο. Η αρχική μου ερώτηση-βοήθεια που σας ζητάω, ειναι να μου απαντήσετε όσοι έχετε MINI PC και το χρησιμοποιείτε για emulation στα 1080p έτσι ώστε να μου πείτε το μοντέλο που έχετε. Επειδή όμως πραγματικά πιστεύω πως δε νμζω να βρεθεί κάποιος που να χει mini pc και να το χρησιμοποιεί για αυτόν τον σκοπό (η μόδα των MINI PC είναι πολύ νέα ακόμη), η 2η ερώτηση μου ειναι: μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο το οποίο σίγουρα δε θα χει Πρόβληματα/κολλήματα τρεχοντας τα games στα 1080p?  Αν το μπάτζετ μου ήταν μεγάλο, δε θα ζητούσα τη βοήθεια σας. Θα έδινα 700ε και δε θα φοβόμουν Τίποτα. Δυστυχώς τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι Στα 500ε. Άραγε, υπαρχει κάτι σε αυτά τα χρήματα π να κανει τη δουλειά που ζητάω? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Δημοσ.

Νομίζω οτι ένας 5600g δε θα κολλώσει να τρέξει τους emulators που θες (κάνε αναζήτηση).

Deskmini x300 (ψάξε το)  ~160€

5600g ~120€

32gb (2x16gb) ram ~65€

1tb nvme ~ 40€

Σύνολο 385€ για μηχάνημα/υπολογιστή που θα κάνει σχεδόν τα πάντα

• Like 1
Δημοσ.

Κατ αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα εσύ δε μου προτείνεις κάποιο mini pc, έτοιμο να αγοράσω. Μου προτείνεις να φτιάξω ένα?? Κατάλαβα καλά? 

Δημοσ.

Βασικά κάνω μια πρόταση που πιστεύω οτι σε καλύπτει, είναι κάπως καλύτερο από mini pc και εντός budget.

Δεν παρακολουθώ την αγορά των mini pc, ωστόσο θεωρώ δύσκολο πως σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις κάτι αντίστοιχο έτοιμο.

Περιμένεις αντιπροτάσεις από άλλα μέλη, που πιθανώς έχουν mini pc και ίσως χρησιμοποιούν τους emulator που αναφέρεις.

Ζυγίζεις, κρίνεις, διαλέγεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ. Ναι, θα περιμένω προτάσεις γιατί η αλήθεια είναι θέλω να το στήσω στο σαλόνι δίπλα στη TV. Οπότε ολόκληρος πύργος δε βολεύει. Βρήκα αυτό αλλά μου είπε κάποιος ότι ίσως δυσκολευτεί στο 1080p. Δε ξέρω, τι λένε αλλά μέλη? 

https://shopflix.gr/tekhnologia/ypologistes-and-perifereiaka/desktop-and-server/mini-pc/mini-pc-beelink-ser-ryzen-5-5500u-16gb-ddr4-500gb-ssd-w11-pro-10195666/?gclid=Cj0KCQjwx5qoBhDyARIsAPbMagCPSQUhlaCMLTVvx7BZP_GDXydn2dXCLlkhaKDIFq42TXmFu0w39wQaAvnGEALw_wcB&fbclid=IwAR3acVta-OtG1thRmgFdLK1IKUEVhSYHwi2JyK-z9Wq4e7cjx1gzDG4sQ6w

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Obiwan88 είπε

Σε ευχαριστώ. Ναι, θα περιμένω προτάσεις γιατί η αλήθεια είναι θέλω να το στήσω στο σαλόνι δίπλα στη TV. Οπότε ολόκληρος πύργος δε βολεύει. Βρήκα αυτό αλλά μου είπε κάποιος ότι ίσως δυσκολευτεί στο 1080p. Δε ξέρω, τι λένε αλλά μέλη? 

https://shopflix.gr/tekhnologia/ypologistes-and-perifereiaka/desktop-and-server/mini-pc/mini-pc-beelink-ser-ryzen-5-5500u-16gb-ddr4-500gb-ssd-w11-pro-10195666/?gclid=Cj0KCQjwx5qoBhDyARIsAPbMagCPSQUhlaCMLTVvx7BZP_GDXydn2dXCLlkhaKDIFq42TXmFu0w39wQaAvnGEALw_wcB&fbclid=IwAR3acVta-OtG1thRmgFdLK1IKUEVhSYHwi2JyK-z9Wq4e7cjx1gzDG4sQ6w

Μπήκες στον κόπο να ανοίξεις ένα search;

Ολόκληρος πύργος μιας παλάμης σχεδόν...

Ούτε με σφαίρες το παραπάνω συγκριτικά...

https://www.cpubenchmark.net/compare/4141vs4325/AMD-Ryzen-5-5500U-vs-AMD-Ryzen-5-5600G

Και 80€ φθηνότερα...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Obiwan88 είπε

Χρησιμοποιώ τον 5500u ενός Lenovo laptop για emulators που και που. Είναι μια χαρά για 1080p και σε κάποια ελαφριά παίζει και 4κ. Gran turismo που θεωρείται από τα πιο βαριά παίζει τέλεια αρκεί να ασχοληθείς να σεταρεις τον pcsx2.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Χρησιμοποιώ τον 5500u ενός Lenovo laptop για emulators που και που. Είναι μια χαρά για 1080p και σε κάποια ελαφριά παίζει και 4κ. Gran turismo που θεωρείται από τα πιο βαριά παίζει τέλεια αρκεί να ασχοληθείς να σεταρεις τον pcsx2.

αληθεια ρε φιλε?Αυτο μου δινει κουραγιο ειν η αληθεια γιατι με κανα 2 ατομα ο μιλησα μου ειπαν πως ο 5500U μαλλον θα πιεστει για 1080p Οσον αφορα το emlation. λες να χει διαφορα στην ισχυ επειδη μιλαμε γιΑ μινι pc παρολο π ναι το ιδιο μοντελο;;;; δε νομιζω ε?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Obiwan88 είπε

αληθεια ρε φιλε?Αυτο μου δινει κουραγιο ειν η αληθεια γιατι με κανα 2 ατομα ο μιλησα μου ειπαν πως ο 5500U μαλλον θα πιεστει για 1080p Οσον αφορα το emlation. λες να χει διαφορα στην ισχυ επειδη μιλαμε γιΑ μινι pc παρολο π ναι το ιδιο μοντελο;;;; δε νομιζω ε?

Μια χαρά είναι για 1080p απλά θέλει λίγο να ασχοληθείς να πειράξεις settings κλπ γιατί αν το αφήσεις όπως είναι όντως θα ρίχνει frames σε κάποια σημεία. Πάντα το τρέχω με τον επεξεργαστή στο δεύτερο preset κατανάλωσης που έχει το οποίο είναι στα 15-18w αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι 25w πάει αλλά θέλω να κρατάει παραπάνω η μπαταρία και να μην ζεματαει στο 10λεπτο για αυτό δεν το έχω δοκιμάσει (ακόμα). Επίσης μπες δες βιντεάκια ETA prime όπως είπε και ο duffy, έχει τεσταρει τα πάντα σε emulation έχει σίγουρα βίντεο 5500u αλλά και πολλών μικρότερων επεξεργαστών που δείχνουν να τρέχουν καλά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...