Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filipprin είπε

Γενικα και αοριστα "ωρα καλη στην πρύμνη σου και αερα στα πανια σου"

δεν  υπαρχει κατι αλλο να μαθεις

Ευχαριστώ πολύ, σου υπενθυμίζω απλά ότι δεν έχεις απολύτως καμία υποχρέωση να συμμετάσχεις στη συζήτηση. Τζάμπα εκνευρίζεσαι, αγνόησε το ποστ και τελειώνει εκεί το θέμα.
Έχω θέσει ήδη ερωτήσει πιο πάνω οπότε υπάρχουν πράγματα να μάθω. Άσε χώρο σ' αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν.

• Like 4
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έχεις ξαναπει αυτο.Τι αλλο θες να μαθεις εκτός απο αυτα που σου ειπαμε μπορεις να μας πεις.Διοτι το αρχικο σου ερωτημα εχει ηδη απαντηθει..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filipprin είπε

Το έχεις ξαναπει αυτο.Τι αλλο θες να μαθεις εκτός απο αυτα που σου ειπαμε μπορεις να μας πεις.Διοτι το αρχικο σου ερωτημα εχει ηδη απαντηθει..

Ε ακριβώς το έχω ξαναπεί και εσύ απαντάς "ώρα καλή" ενώ έχω πει ξεκάθαρα ποιος είναι ο σκοπός του ποστ.

Αυτά που ρωτάω πιο κάτω πχ αν οι φοιτητές προτιμάνε περιοχές τόσο απομακρυσμένες όπως η περιοχή του σπιτιού που εβαλα στο λινκ.
Επίσης, αν οι μηνιαίες τιμές που προσφέρουν τα ξενοδοχεία είναι διαφορετικές για πελάτες και διαφορετικές για υπαλλήλους (ξερω εδώ θα εξαρταται και από το καθε ξενοδοχείο αλλά μπορεί κάποιο να εχει συγκεκριμενες εμπειρίες).

Δημοσ.
On 17/09/2023 at 18:50, filipprin said:

Έχεις ζήσει Ολλανδία η μενεις εκεί?

Δημοσ.

Αν βρεις σπιτι δεν ειναι το ενοικιο το μονο παγιο, ειναι και οι εγγυησεις, οι λογαριασμοι (ρευμα/νερο/ιντερνετ). Το all inclusive εχει πεθανει στη κεντρικη Ευρωπη εδω και 2 χρονια που ακομα και να το βρεις προσεχε και κοιτα τα μικρα γραμματα (π.χ μπορει να πληρωνεις 200 ευρ ...κοινοχρηστα!)

Αν απο την αλλη βρεις κατι προσωρινο τυπου ξενοδοχειου δε νομιζω να καταφερεις να βγαλεις ευκολα τρ λογαριασμο/συμβολαιο εργασιας (ή αν βρεις τραπεζα θα ειναι με χαλια ορους αφου δε θα εχεις μονιμη κατοικια Ολλανδια)

Υ.Γ: Ξεκολλα με τιμες Ελλαδας/εξοδα Ελλαδας γιατι το ονειρο θα καταντησει εφιαλτης αν ποτε ανεβεις

το φορουμ ειναι ανταλλαγη αποψεων αν δε σου αρεσει η γνωμη του αλλου καλυτερα εσυ μη γραφεις αλλο. Επειδη ξεκινησες ενα θεμα δε σε κανει και admin αποψεων

Δημοσ.
3 hours ago, vamvakoolas said:

Αν βρεις σπιτι δεν ειναι το ενοικιο το μονο παγιο, ειναι και οι εγγυησεις, οι λογαριασμοι (ρευμα/νερο/ιντερνετ). Το all inclusive εχει πεθανει στη κεντρικη Ευρωπη εδω και 2 χρονια που ακομα και να το βρεις προσεχε και κοιτα τα μικρα γραμματα (π.χ μπορει να πληρωνεις 200 ευρ ...κοινοχρηστα!)

Αν απο την αλλη βρεις κατι προσωρινο τυπου ξενοδοχειου δε νομιζω να καταφερεις να βγαλεις ευκολα τρ λογαριασμο/συμβολαιο εργασιας (ή αν βρεις τραπεζα θα ειναι με χαλια ορους αφου δε θα εχεις μονιμη κατοικια Ολλανδια)

Υ.Γ: Ξεκολλα με τιμες Ελλαδας/εξοδα Ελλαδας γιατι το ονειρο θα καταντησει εφιαλτης αν ποτε ανεβεις

το φορουμ ειναι ανταλλαγη αποψεων αν δε σου αρεσει η γνωμη του αλλου καλυτερα εσυ μη γραφεις αλλο. Επειδη ξεκινησες ενα θεμα δε σε κανει και admin αποψεων

Έχω ήδη ζήσει σε δύο χώρες της Δυτικής Ευρώπης, οπότε ξέρω καλά ότι τα έσοδα/έξοδα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Ελλάδα. 

Δεν είσαι ο μόνος που έχει ζήσει εξωτερικό, συγγνώμη αν σ'απογοητεύω.

Όσο για τις γνώμες ακριβώς αυτό είπα : όποιος θέλει να πει τηγνώμη του είναι ευπρόσδεκτος, όποιος θέλει απλά να ειρωνευτεί ας πάει αλλού γτ δεν είναι αυτός ο σκοπός του ποστ.

Εσύ τι γνώμη έχεις για τις απομακρυσμένες περιοχές της Ολλανδίας κ την ενοίκιαση εκεί ;

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος να αρπαζομαστε.
Ζω στην Ολλανδια αλλα δεν εχω ζησει στις απομακρυσμενες περιοχες και απερριψα και δουλειες επειδη επρεπε να παω να μεινω σε απομακρυσμενες περιοχες.
Γιατι; Γιατι μεταξυ αλλων το να παρεις ενα αεροπλανο πρεπει να παρεις ενα τραινο (που μπορει να μην ερθει) και να κανεις 2 ωρες ταξιδι.

• Thanks 1
Δημοσ.
46 minutes ago, dbrillis said:

Δεν υπαρχει λογος να αρπαζομαστε.

Aκριβώς αυτό λέω κι εγώ. Μπαίνουν σ'ένα φόρουμ κι αρχίζουν τις ειρωνείες λες και τους έβρισε κανείς.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση κ για το επίπεδο που κράτησες.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο ποστ οπότε ήταν το μόνο που βρήκα στην αναζήτηση. Φευγω τον Γενάρη για Ολλανδία για μόνιμα,και θέλω να μάθω τα μετεφρασμενα χαρτιά πιστοποιητικό γέννησης και κατάστασης τα θέλουν επικυρωμένα? Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.

αναρωτιεμαι γιατι τα θες αλλα η απαντηση στην ερωτηση ειναι ΝΑΙ! Η μεταφραση πρεπει να ειναι απο πιστοποιημενο μεταφραστη.

συνηθως ο μεταφραστης κοτσαρει και e-Apostille

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

αναρωτιεμαι γιατι τα θες αλλα η απαντηση στην ερωτηση ειναι ΝΑΙ! Η μεταφραση πρεπει να ειναι απο πιστοποιημενο μεταφραστη.

συνηθως ο μεταφραστης κοτσαρει και e-Apostille

Είναι απαραίτητο.

Καθώς με την ηλεκτρονική επισημείωση της Σύμβασης της Χάγης (e-apostille), το έγγραφο φέρει νέο μοναδικό αριθμό, με τον οποίο γίνεται η επαλήθευση της εγκυρότητάς του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/12/2023 στις 2:39 ΜΜ, vamvakoolas είπε

Εχεις δικιο, απλως ρωτησα σε ποια υπηρεσια το θελει. Εχει τυχει για δευτερευουσα υπηρεσια σε δημο να μη χρειαζεται καν e-apostille.

Μου είπαν να τα εχώ έτοιμα μεταφρασμένα, αλλά κάποιος μου είπε να είναι και επικυρωμένα όταν φύγω από Ελλάδα. Ναι δεν ξέρω τι ισχύει τελικά. Επίσης μου είπα στην αρχή να βγάλω τι νέα ταυτότητα η οποία σου βγάζει ραντεβού σε δύο μήνες, δεν ξέρω αν μπορείς να πας έτσι από το αστυνομικό τμήμα και να στην βγάλουν κατευθείαν. Αλλά μετά μου είπαν ότι τελικά δεν χρειάζεται η ταυτότητα η καινούργια 🤦🏻‍♀️ και αρκεί μόνο το διαβατήριο. Λογικά για τον δήμο. Είχα βρει μια άκρη από γνωστό αλλά το καράβι βούλιαξε... Μου έλεγε ότι μένει σολο λίγο πιο έξω από Ολλανδία με 500€ all inclusive σε ένα μικρό σπίτι, και μετά μου τα γύριζε ότι τελικά πληρώνει 700 🤷🏻‍♀️ γνωρίσω ότι είναι ήδη πολύ ακριβά τα σπίτια και μου είχε κάνει εντύπωση γιατί μου τα παρουσίασε πάρα πολύ ρόδινα και με πιέζε να πάω γρήγορα, να ρίξω μια βομβα στη ζωή μου εδώ και να φύγω έτσι για πλάκα. Καθώς επίσης, μου έλεγε το άτομο αυτό ότι μου βρήκε ένα σπίτι ευκαιρία και ότι θα  μου πληρωνε όχι μόνο τα δύο ενοικια μπροστά αλλά θα μου έκανε και δώρο τα εισητηρια για να πάω.

Στις 18/12/2023 στις 2:17 ΜΜ, filipN είπε

Είναι απαραίτητο.

Καθώς με την ηλεκτρονική επισημείωση της Σύμβασης της Χάγης (e-apostille), το έγγραφο φέρει νέο μοναδικό αριθμό, με τον οποίο γίνεται η επαλήθευση της εγκυρότητάς του.

Ευχαριστώ πολύ .

Επεξ/σία από Joanna000
Δημοσ.
45 minutes ago, Joanna000 said:

Καθώς επίσης, μου έλεγε το άτομο αυτό ότι μου βρήκε ένα σπίτι ευκαιρία και ότι θα  μου πληρωνε όχι μόνο τα δύο ενοικια μπροστά αλλά θα μου έκανε και δώρο τα εισητηρια για να πάω.

Ευχαριστώ πολύ .

Δε σε ξέρω, δε ξέρω την ιστορία, αλλά σε παρακαλώ πρόσεχε όταν σου λένε τέτοια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...