redmedusa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Νομίζω είναι αρκετά ισορροπημένο και θα το αγόραζα αυτούσιο αν δεν με ενοχλόυσε ο έντονος θόρυβος. Θόρυβο κάνουν τα ανεμιστηράκια, δηλαδή: Ανεμιστήρας ψύκτρας επεξεργαστή Ανεμιστηράκια κάρτας γραφικών Ανεμιστήρας τροφοδοτικού Ανεμιστήρας κουτιού Αν ένα απο αυτά είναι θορυβώδες τότε όλο το σύστημα γίνεται θορυβώδες. Ποιά η κριτική σας για κάθε ένα απο τα παραπάνω 4 εξαρτήματα? Τι να περιμένω αν δεν αλλάξω τίποτα? Είμαι επίφοβος για τον ανεμιστήρα του κουτιού και του τροφοδοτικού. Για τα υπόλοιπα δύο είμαι οριακά σύμφωνος. Τι αλλαγές να κάνω? Ψύκτρα Be Quiet Pure Rock 2 για 65W TDP επεξεργαστή. Έκδοση PowerColor Radeon RX 6650 XT της κάρτας γραφικών με καλύτερη ψύξη. Η υπερδιπλάσια ισχύς (650W) απο ότι χρειάζεται το σύστημα (~300W) ενός Seasonic B12-BC 650W σίγουρα θα κάνει λίγότερο θόρυβο απο τα άλλα 3 εξαρτήματα. Το κουτί Be Quiet! Pure Base 500 έχει 2 ανεμιστηράκια 140mm και sound dumbening πανελ χωρίς παράθυρο. Μήπως τα ανεμιστηράκια του Fractal Design Focus 2 κάνουν λιγότερο θόρυβο απο εκείνα του Pure Base 500? Αν προσθέσετε το κόστος όλων των αλλαγών βγαίνει περίπου όσο η αναβάθμιση σε R5 5600 + RX 6700XT. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2023 από redmedusa
nickol-us Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν κατάλαβα γιατό στο τέλος αναφέρεις το pure base 500 και κάνεις σύγκριση με το focus2...; Γενικότερα τα ανοιχτά μπρόστά κουτιά με σίτα, είναι συνήθως πιο αθόρυβα και ο λόγος είναι οι καλύτερες θερμοκρασίες τους. Συνήθως ο θόρυβος έρχεται όταν ανεβάζουν στροφές τα fan για να διατηρήσουν "σωστές" θερμοκρασίες. Ο πίσω ανεμιστήρας με 900στροφές μέγιστο θεωρώ δύσκολο να κάνει χαμό εκτός αν είναι χαλασμένος. Κατ'εμέ για να γίνει το σύστημα αθόρυβο ή έστω λιγότερο θορυβώδες (καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά το αθόρυβο): θα έβαζα ψύκτρα cpu, πολύ πιθανή επιλογή αυτή που επέλεξες, αρκετά καλή και μέσα στα clearances του κουτιού (πιθανή οικονομική εναλλακτική ag400) θα έβαζα δυο 120ρια pwm ανεμιστήρες μπροστά για να βελτιώσω τη ροή αέρα (πχ arctic f12) εφόσον έχω πλέον βατές θερμοκρασίες, θα ρύθμιζα τα fan curves. πιο advanced και τελευταίο, ίσως δοκίμαζα underclock στην gpu Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2023 από nickol-us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα