Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Αν γνωρίζατε όλο το στόρυ, στάνταρ όλοι θα μου λέγατε να μείνω μακριά.. καθώς αυτό μου λέει και ο κύκλος μου. Εγώ θέλω να μιλήσουμε στη περίπτωση που συνεργαστώ, πως θα είμαι όσο πιο καλυμμένος γίνεται.

Μιλάμε για έναν σουπερ λαϊκό εργοδότη, που με θέλει στο γραφείο του σαν τρελός, είχε προσωπικό που το πλήρωνε επιτυχώς άλλα έχει κάκιστο όνομα στη πιάτσα για τα φέσια που άφηνε σε προμηθευτές και άλλους συνεργάτες.. όπως και σε εμένα τον ίδιο. 500€ όπου μετά από 5-6 μήνες αφού τον είχα παρατήσει, μου έδωσε άλλα 120 και τώρα σκοπεύει να μου επιστρέψει τα υπόλοιπα για να με ξαναπροσλάβει.

Όταν είχα πάει, άργησε να με προσλάβει επίσημα αλλά δε με ένοιαζε γιατί είχα το ταμείο. Έτσι με κρέμασε, γιατί ήταν στο "μιλητό". Έφαγε άκυρο για μια χρηματοδότηση που υπολόγιζε από ΕΣΠΑ, και μετά μου είπε να με προσλάβει επίσημα, εκεί έφυγα γιατί βρήκα κάτι καλύτερο. Έτσι με είχε κάθε μέρα στο "αύριο" με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο θα έλεγα. Βδομάδες γίναν μήνες.

Απορίες.

1. Αν γίνει επίσημη πρόσληψη, το έχει καταφέρει η μαμά Ελλάδα και έχει κάποιον δυνατό βούρδουλα για να με πληρώνει κάθε μήνα; Να φαίνεται δηλαδή η κατάθεση στο λογαριασμό του εργαζομένου αλλιώς τζιζ;

Αν ΔΕΝ με πληρώσει ένα μήνα, τι γίνεται; Πως προστατεύομαι;

2. Εγώ σκεφτόμουν για να μη ρισκάρω το ταμείο (~5 μήνες θα μένουν), να του πω πιλοτικά να με πληρώνει στο τέλος της κάθε βδομάδας. Αν κάτι δε πάει καλά, όπως το αμέσως παραπάνω - δε με πληρώνει - μπορώ να επανέλθω στο ταμείο ανεργείας για όσους μήνες μου απομείνουν; Ή το χάνω;

Ευχαριστώ ρε παιδιά..

Αντιμετώπισε ο άνθρωπος μερικές δυσκολίες και αναποδιές με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κλείσει τις υποχρεώσεις στην ώρα του, αμέσως να του βγει το όνομα δηλαδή, εγώ λέω να ξανά πας και θα δεις που θα περάσεις καλύτερα από την προηγούμενη φορά.

• Confused 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 hours ago, JiovanniGeorgeo said:

Αν γνωρίζατε όλο το στόρυ, στάνταρ όλοι θα μου λέγατε να μείνω μακριά.. καθώς αυτό μου λέει και ο κύκλος μου. Εγώ θέλω να μιλήσουμε στη περίπτωση που συνεργαστώ, πως θα είμαι όσο πιο καλυμμένος γίνεται.

Μιλάμε για έναν σουπερ λαϊκό εργοδότη, που με θέλει στο γραφείο του σαν τρελός, είχε προσωπικό που το πλήρωνε επιτυχώς άλλα έχει κάκιστο όνομα στη πιάτσα για τα φέσια που άφηνε σε προμηθευτές και άλλους συνεργάτες.. όπως και σε εμένα τον ίδιο. 500€ όπου μετά από 5-6 μήνες αφού τον είχα παρατήσει, μου έδωσε άλλα 120 και τώρα σκοπεύει να μου επιστρέψει τα υπόλοιπα για να με ξαναπροσλάβει.

Όταν είχα πάει, άργησε να με προσλάβει επίσημα αλλά δε με ένοιαζε γιατί είχα το ταμείο. Έτσι με κρέμασε, γιατί ήταν στο "μιλητό". Έφαγε άκυρο για μια χρηματοδότηση που υπολόγιζε από ΕΣΠΑ, και μετά μου είπε να με προσλάβει επίσημα, εκεί έφυγα γιατί βρήκα κάτι καλύτερο. Έτσι με είχε κάθε μέρα στο "αύριο" με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο θα έλεγα. Βδομάδες γίναν μήνες.

Απορίες.

1. Αν γίνει επίσημη πρόσληψη, το έχει καταφέρει η μαμά Ελλάδα και έχει κάποιον δυνατό βούρδουλα για να με πληρώνει κάθε μήνα; Να φαίνεται δηλαδή η κατάθεση στο λογαριασμό του εργαζομένου αλλιώς τζιζ;

Αν ΔΕΝ με πληρώσει ένα μήνα, τι γίνεται; Πως προστατεύομαι;

2. Εγώ σκεφτόμουν για να μη ρισκάρω το ταμείο (~5 μήνες θα μένουν), να του πω πιλοτικά να με πληρώνει στο τέλος της κάθε βδομάδας. Αν κάτι δε πάει καλά, όπως το αμέσως παραπάνω - δε με πληρώνει - μπορώ να επανέλθω στο ταμείο ανεργείας για όσους μήνες μου απομείνουν; Ή το χάνω;

Ευχαριστώ ρε παιδιά..

Φρόντισε να πας πλυμένος αυτή την φορά, ποτέ δεν ξέρεις ……..

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 15/9/2023 στις 11:32 ΜΜ, JiovanniGeorgeo είπε

Όταν είχα πάει, άργησε να με προσλάβει επίσημα αλλά δε με ένοιαζε γιατί είχα το ταμείο.

Κατα τα αλλα οι αλλοι ειναι "λαικοι".

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν σε θέλει σαν τρελός όπως λες, φαντάζομαι πως έκανες καλή δουλειά. Άρα μπορείς να κάνεις καλή δουλειά και σε κάποιον καλύτερο εργοδότη. Οπότε ξεκίνα να μοιράζεις βιογραφικά.

Από ότι καταλαβαίνω όμως σε βολεύει να δουλέψεις μαύρα για να παίρνεις και το ταμείο. Δική σου η απόφαση αλλά έχω μια απορία. Έχεις κάποιο ενδιαφέρον να χτίσεις την καριέρα σου; Όποιο κι αν είναι το αντικείμενο σου

Δημοσ.

@gianniz_k έτσι ξεκίνησα.. αλλά έχω γίνει λίγο τυχοδιώκτης, πάντα με αποθυμένα και θέλω πάνω απ' όλα το κεφάλι μου ήσυχο. Ο τελευταίος μέγας εργοδότης μου είχε κάνει σε μια φάση πίεσης μια χειρονομία πως πάει να μου κάνει σκαμπύλι. Εκεί βγήκα απ' τα ρούχα μου.. Αυτός που μου χρωστάει δεν θα το έκανε..

Κάθε τι έχει δυο πλευρές. Αυτόν απλά θεωρώ πως ΚΑΙ μπορώ να τον κουμαντάρω (πέρα απ' το οικονομικό), ΚΑΙ πάνω απ' όλα βλέπω πως μπορώ να προσφέρω άπειρα πράγματα. Ο παλιός δεν με εκτίμησε ποτέ.

Έχει βγει offtopic από το πρώτο κιόλας post, αλλά εκτιμώ το γεγονός πως θέλετε όλοι να με προστατέψετε.

Δημοσ.

Θα διαφωνίσω.

Για να ήμουν για εργοδότης, θα έπρεπε να ήμουν έτοιμος να ρισκάρω πολλά ή/και ικανός να φεσώσω.

Εγώ ομολογουμένως είμαι ικανός για support manager, να γαμιέμαι κυρίως εγώ για τον εργοδότη και να είμαι παρόλα αυτά πάντα αναλώσιμος.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 16/9/2023 στις 10:50 ΜΜ, duende είπε

δηλαδη, οσο δουλευες μαυρα και επαιρνες και ταμειο ηταν καλα? και λες τον αλλο "ελληναρα"....

Δεν υπαρχει κατι κακο σε αυτο.

On topic, η λυση ειναι πρωτον να ζητησεις περισσοτερα, και δευτερον να ζητησεις να πληρωνεσαι προκαταβολικα. 1 οκτωβριου πιανεις δουλεια; 1 οκτωβριου μπαινει ο μισθος του οκτωβριου, αν δεν μπει, 2 οκτωβριου δεν πατας. Και παει λεγοντας. Στη χειροτερη θα παει χαμενη η 1η οκτωβριου.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, lector είπε

Δεν υπαρχει κατι κακο σε αυτο.

Υπαρχουν μονο κακα σε αυτο.
Θες απλα να κανεις αντιλογο,ή οντως το εννοεις αυτο;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Υπαρχουν μονο κακα σε αυτο.
Θες απλα να κανεις αντιλογο,ή οντως το εννοεις αυτο;

Γενικά ναι, στην προκειμένη περίπτωση όμως ήταν επειδή ο εργοδότης τον τρεναρε. Πρόσληψη μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις κι ούτε θα πας να κόψεις το ταμείο μόνος σου αν δεν έχεις κάτι στα χέρια σου. Απ'ότι φαίνεται δεν πίεσε κι ο ίδιος αλλά το φταίξιμο είναι 90-10 στον εργοδότη αφού εκείνος μόνο έχει δικαίωμα να κάνει την πρόσληψη.

Δημοσ.

Φιλε βλεπω οτι γουσταρεις τον εργοδοτη αυτον γιατι σε εκτιμαει με τον τροπο του

Γενικα εφοσον γινει κανονικη προσληψη αυτη τη τη φορα και οχι μαυρα και σου πα και μου ειπες,ειναι αρκετο δυσκολο ενας εργοδοτης να μην τηρησεις τις υποχρεωσεις του (εφοσον αντικειμενικα μπορει) γιατι πχ για δωρα πασχα κτλ τρεχουν ποινικα θεματα.Θα ξερει οτι εχει να σου δωσει τοσα την ταδε του μηνα,και λογικα θα το κανει,την προηγουμενη φορα το ειχατε λιγο τραβεστι φαση και πιθανως και το λογιστηριο δεν επιανε πουλια στον αερα.

Υπαρχουν νομοι και υπηρεσιες να προστατεψουν τον εργαζομενο και δικαστηρια αλλα ολα αυτα ειναι ταλαιπωρια και χρονος απληρωτος για να παρεις στην καλυτερη τα λεφτα σου πισω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δική σου επιλογή είναι και δικό σου το ρίσκο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Άλλο να παίρνεις 700 ευρώ/μήνα αργοπορημένα, άλλο να σου δίνει 1500 αργοπορημένα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Φιλε βλεπω οτι γουσταρεις τον εργοδοτη αυτον γιατι σε εκτιμαει με τον τροπο του

Ο εργοδότης εκτιμάει ότι είναι  θύμα ,ήδη του χρωστάει 380€ και ΘΑ του τα δώσει όταν τον προσλάβει πάλι στην δουλειά.

Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν αυτού του τύπου οι εργοδότες..

Τα άλλα όλα ειναι φούμαρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...