Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν γνωρίζατε όλο το στόρυ, στάνταρ όλοι θα μου λέγατε να μείνω μακριά.. καθώς αυτό μου λέει και ο κύκλος μου. Εγώ θέλω να μιλήσουμε στη περίπτωση που συνεργαστώ, πως θα είμαι όσο πιο καλυμμένος γίνεται.

Μιλάμε για έναν σουπερ λαϊκό εργοδότη, που με θέλει στο γραφείο του σαν τρελός, είχε προσωπικό που το πλήρωνε επιτυχώς άλλα έχει κάκιστο όνομα στη πιάτσα για τα φέσια που άφηνε σε προμηθευτές και άλλους συνεργάτες.. όπως και σε εμένα τον ίδιο. 500€ όπου μετά από 5-6 μήνες αφού τον είχα παρατήσει, μου έδωσε άλλα 120 και τώρα σκοπεύει να μου επιστρέψει τα υπόλοιπα για να με ξαναπροσλάβει.

Όταν είχα πάει, άργησε να με προσλάβει επίσημα αλλά δε με ένοιαζε γιατί είχα το ταμείο. Έτσι με κρέμασε, γιατί ήταν στο "μιλητό". Έφαγε άκυρο για μια χρηματοδότηση που υπολόγιζε από ΕΣΠΑ, και μετά μου είπε να με προσλάβει επίσημα, εκεί έφυγα γιατί βρήκα κάτι καλύτερο. Έτσι με είχε κάθε μέρα στο "αύριο" με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο θα έλεγα. Βδομάδες γίναν μήνες.

Απορίες.

1. Αν γίνει επίσημη πρόσληψη, το έχει καταφέρει η μαμά Ελλάδα και έχει κάποιον δυνατό βούρδουλα για να με πληρώνει κάθε μήνα; Να φαίνεται δηλαδή η κατάθεση στο λογαριασμό του εργαζομένου αλλιώς τζιζ;

Αν ΔΕΝ με πληρώσει ένα μήνα, τι γίνεται; Πως προστατεύομαι;

2. Εγώ σκεφτόμουν για να μη ρισκάρω το ταμείο (~5 μήνες θα μένουν), να του πω πιλοτικά να με πληρώνει στο τέλος της κάθε βδομάδας. Αν κάτι δε πάει καλά, όπως το αμέσως παραπάνω - δε με πληρώνει - μπορώ να επανέλθω στο ταμείο ανεργείας για όσους μήνες μου απομείνουν; Ή το χάνω;

Ευχαριστώ ρε παιδιά..

• Confused 3
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε βρίσκω κανένα λόγο να ξαναμπλέξεις. Από κει και πέρα ναι σε προστατεύει η επιθεώρηση εργασίας, αλλά θα πρέπει να κάνεις καταγγελία κτλ. Οπότε να ξανατονίσω πως δε βρίσκω λόγο να ξαναμπλέξεις. Δεν αλλάζει χαρακτήρα τέτοιος εργοδότης.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Αν γνωρίζατε όλο το στόρυ, στάνταρ όλοι θα μου λέγατε να μείνω μακριά.. καθώς αυτό μου λέει και ο κύκλος μου. Εγώ θέλω να μιλήσουμε στη περίπτωση που συνεργαστώ, πως θα είμαι όσο πιο καλυμμένος γίνεται.

Μιλάμε για έναν σουπερ λαϊκό εργοδότη, που με θέλει στο γραφείο του σαν τρελός, είχε προσωπικό που το πλήρωνε επιτυχώς άλλα έχει κάκιστο όνομα στη πιάτσα για τα φέσια που άφηνε σε προμηθευτές και άλλους συνεργάτες.. όπως και σε εμένα τον ίδιο. 500€ όπου μετά από 5-6 μήνες αφού τον είχα παρατήσει, μου έδωσε άλλα 120 και τώρα σκοπεύει να μου επιστρέψει τα υπόλοιπα για να με ξαναπροσλάβει.

Όταν είχα πάει, άργησε να με προσλάβει επίσημα αλλά δε με ένοιαζε γιατί είχα το ταμείο. Έτσι με κρέμασε, γιατί ήταν στο "μιλητό". Έφαγε άκυρο για μια χρηματοδότηση που υπολόγιζε από ΕΣΠΑ, και μετά μου είπε να με προσλάβει επίσημα, εκεί έφυγα γιατί βρήκα κάτι καλύτερο. Έτσι με είχε κάθε μέρα στο "αύριο" με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο θα έλεγα. Βδομάδες γίναν μήνες.

Απορίες.

1. Αν γίνει επίσημη πρόσληψη, το έχει καταφέρει η μαμά Ελλάδα και έχει κάποιον δυνατό βούρδουλα για να με πληρώνει κάθε μήνα; Να φαίνεται δηλαδή η κατάθεση στο λογαριασμό του εργαζομένου αλλιώς τζιζ;

Αν ΔΕΝ με πληρώσει ένα μήνα, τι γίνεται; Πως προστατεύομαι;

2. Εγώ σκεφτόμουν για να μη ρισκάρω το ταμείο (~5 μήνες θα μένουν), να του πω πιλοτικά να με πληρώνει στο τέλος της κάθε βδομάδας. Αν κάτι δε πάει καλά, όπως το αμέσως παραπάνω - δε με πληρώνει - μπορώ να επανέλθω στο ταμείο ανεργείας για όσους μήνες μου απομείνουν; Ή το χάνω;

Ευχαριστώ ρε παιδιά..

Μην μπλέκεις.Δεν υπάρχει κάλυψη κλπ.

Δημοσ.

Είτε αποδειχθεί πως θα σε πληρώνει στην ώρα του είτε όχι, είναι και θέμα αξιοπρέπειας. Θα βρεις αλλού δουλειά, που θα σε εκτιμάνε και θα σε πληρώνουν και ντούκου. Θα γελάει κι ο ίδιος, δηλαδή. Τον φτύνω και νομίζει ότι ψιχαλίζει, θα λέει. Για μένα, δεν αξίζει. Όσο καλά κι αν είναι τα χρήματα που δίνει - όταν κι αν τα δίνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αλλάξει ένα κάρο εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποτέ δεν έχει τύχει να μην πληρωθώ στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Απλά  ΟΧΙ , μην κάνεις το λάθος.

Επεξ/σία από Damianus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ, το πρώτο που γράφω είναι πως ξέρω πως θα μου πείτε να μην συνεργαστώ.. και σας λέω ΑΝ συνεργαστώ, τι προτείνετε.. πως και ΑΝ είμαι καλυμμένος. Προφανός μέχρι τώρα δεν είχα τέτοιους και δεν χρειάστηκε να μάθω.

Αλλιώς να μην το έκανα το τόπικ!

Ο @Damianus από πάνω στάνταρ δεν διάβασε εκεί που λέω πως κατάφερε να μου χρωστάει γιατί ξεκινήσαμε μαύρα.. Αυτός τώρα θέλει με το που πάω να με βάλει κάτω με λογιστή να υπογράψω. Και εκεί χρειάζομαι απαντήσεις στις απορίες που έθεσα.. :(

Όσον αφορά την αυτοεκτίμηση, είναι τεράστια κουβέντα.

Επεξ/σία από JiovanniGeorgeo
  • Confused 2
Δημοσ.

Θα σε ξανατουμπαρει και θα σου χρωστάει πιο πολλά αυτή τη φορά. Είναι επαγγελματίας σε αυτό ενώ εσύ θα είσαι στην ανάγκη του. Αν πας να αγριέψεις θα σε απειλήσει. Μακριά.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Εν τω μεταξύ, το πρώτο που γράφω είναι πως ξέρω πως θα μου πείτε να μην συνεργαστώ.. και σας λέω ΑΝ συνεργαστώ, τι προτείνετε.. πως και ΑΝ είμαι καλυμμένος. Προφανός μέχρι τώρα δεν είχα τέτοιους και δεν χρειάστηκε να μάθω.

Αλλιώς να μην το έκανα το τόπικ!

Όσον αφορά την αυτοεκτίμηση, είναι τεράστια κουβέντα.

Ζητα να σε πληρώνει για τον μήνα που μπαίνει,ώστε να έχεις εσύ το επάνω χέρι.

Δεν θα δεχτεί και θα τελειώνει το θέμα.

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακυρο

Επεξ/σία από antonis35
Δημοσ.

Μην μπλέκεις ξανά,     δεν χρειάζεται να είμαστε μαζόχες,  αν έχεις πάει κάπου και ήταν χάλια,  το σίγουρο είναι πως θα παραμείνει χάλια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, JiovanniGeorgeo said:

Εν τω μεταξύ, το πρώτο που γράφω είναι πως ξέρω πως θα μου πείτε να μην συνεργαστώ.. και σας λέω ΑΝ συνεργαστώ, τι προτείνετε..

Να μην συνεργαστείς. Δεν υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος να είσαι καλύμμενος με αυτόν τον άνθρωπο. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω φτάσει να βλεφαριάζω App που λέγεται "myErgani".. σοβαρά ακόμα δεν υπάρχει κάλυψη με τις αμοιβές/καταθέσεις κτλπ για τον μέσο εργαζόμενο;

Ήλπιζα να μου λέγατε κάτι καινούριο..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Damianus είπε

Έχω αλλάξει ένα κάρο εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποτέ δεν έχει τύχει να μην πληρωθώ στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Απλά  ΟΧΙ , μην κάνεις το λάθος.

Για Ελλάδα είσαι απλά τυχερός. Ένα κάρο εργοδότες δεν πληρώνουν στην ώρα τους, πλήρωναν όσα ήθελαν, οπότε ήθελαν η δεν πλήρωναν καθόλου. Τουλάχιστον πριν 10 χρόνια που γινόταν της ποπης. Τώρα άμα άλλαξαν αυτοί νοοτροπία, δεν το γνωρίζω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...