Maurikycli Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν θεωρήσουμε ότι ξεκίνησε από Άγγλους ούτε αυτοί έχουν ταυτότητα ακόμη. Επίσης δεν θέλουν πολλα-πολλά με το κράτος (οι αμερικανοί) και ό,τι έχει σχέση μ'αυτό. 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Το κάθε κράτος, έχει στηθεί με τον δικό του τρόπο, αυτός καθορίστηκε από τους τότε αξιωματούχους στα πρώτα στάδια της ίδρυσης και από τότε απλά εξελίσσεται το παλιό. Το δικό μας κράτος βασίστηκε σε τεράστιο ποσοστό από το Γερμανικό, ειδικά το νομικό δίκαιο, αυτό εξαιτίας των τριών μελών της αντιβασιλειας του Όθωνα. Μακάρι βέβαια και η εξέλιξη των επόμενων δεκαετιών / αιώνων να ήταν όμοια του γερμανικού. Ο μόνος λόγος ύπαρξης της ταυτότητας ήταν η αναγνώριση από τις αστυνομικές αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες. Μάλλον στις ΗΠΑ είχανε διαφορετικό τρόπο αναγνώρισης κάποιου από πολύ παλιά. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2023 από Maurikycli
BadBoy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Maurikycli είπε Στις ΗΠΑ το social security number περιέχει την ημ/νια γέννησης από την εποχή που δημιουργήθηκε. Ειναι σχεδόν ο μοναδικός αριθμός αναγνώρισης για το κεντρικό κράτος καθώς δεν έχουν ταυτότητες όπως εμείς αλλά σχεδόν όλοι έχουν δίπλωμα οδήγησης που εκδίδεται από τις τοπικές υπηρεσίες. Επίσης δεν έχουν ΑΦΜ. Άλλο ένα περίεργο που μάλλον είναι κατάλοιπο του εμφυλίου ή της δουλείας είναι η μή αναγραφή του τόπου γέννησης στα κρατικά έγγραφα (αλλά και στα βιογραφικά των υποψηφίων) για τον περιορισμό διακρίσεων 😕 Δεν ισχύει αυτό, από τον DMV μπορείς κανονικά να βγάλεις State ID Card εάν δεν έχεις περάσει/δώσει εξετάσεις για δίπλωμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, Maurikycli είπε Στις ΗΠΑ το social security number περιέχει την ημ/νια γέννησης από την εποχή που δημιουργήθηκε. Ειναι σχεδόν ο μοναδικός αριθμός αναγνώρισης για το κεντρικό κράτος καθώς δεν έχουν ταυτότητες όπως εμείς αλλά σχεδόν όλοι έχουν δίπλωμα οδήγησης που εκδίδεται από τις τοπικές υπηρεσίες. Επίσης δεν έχουν ΑΦΜ. Άλλο ένα περίεργο που μάλλον είναι κατάλοιπο του εμφυλίου ή της δουλείας είναι η μή αναγραφή του τόπου γέννησης στα κρατικά έγγραφα (αλλά και στα βιογραφικά των υποψηφίων) για τον περιορισμό διακρίσεων 😕 https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Security_number#Structure Δεν βλέπω να λεει κάπου για ημερομηνία γέννησης.
Maurikycli Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, BadBoy είπε Δεν ισχύει αυτό, από τον DMV μπορείς κανονικά να βγάλεις State ID Card εάν δεν έχεις περάσει/δώσει εξετάσεις για δίπλωμα. Λέγοντας ότι δεν έχουν όπως εμείς, εννοούσα ότι δεν είναι υποχρεωτική για όλους από μια ηλικία και πάνω και ανεξάρτητα αν έχεις δίπλωμα 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Security_number#Structure Δεν βλέπω να λεει κάπου για ημερομηνία γέννησης. Μου το έχει πει συγγενείς. Θα το τσεκάρω
Clytoceyx Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 On 15/09/2023 at 20:08, somt said: Η γνωμάτευση ξεκινάει "Ο τάδε, 35 ετών, μπλα μπλα μπλα". Το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι 41... Και αναρωτιέμαι τώρα αν το πόρισμα ή η όποια σύσταση του γιατρού επηρεάστηκε από την λάθος ηλικία που κατάλαβε. On 15/09/2023 at 22:32, somt said: Το θέμα είναι ότι που ξέρω εγώ αν όλα τα ιατρικά ραντεβού που έχω κάνει μέχρι τώρα βασίζονται σε σωστή ή λάθος ηλικία; Απλά εδω ετυχε να το πάρω γραπτώς... Ιατρικα δεν νομιζω να εχουν τοση σημασια τα 5 χρονια, ιδιως οταν μιλαμε για ηλικιες 30+ με 40κατι. Αν εγραφαν "87" και το κανονικο ηταν "67", τοτε ναι, αλλα πιστευω θα εβλεπαν οτι κατι δεν παει καλα. Αν ειναι κατι ανησυχητικο η σοβαρο, δεν θα μεινει στην ηλικια απο το ΑΜΚΑ ενας σοβαρος γιατρος πανω στην διερευνηση.
Nabuko Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Στις 15/9/2023 στις 8:08 ΜΜ, somt είπε λοιπόν είμαι γεννημένος το 82. Οταν μου εκδώσαν το ΑΜΚΑ κατάφεραν να κάνουν λάθος στην ημερομηνία γέννησης (που ξεκινάει ο αριθμός) και βάλαν 87 αντί για 82. Τους είχα πει όταν το παρέλαβα αν γίνεται να το διορθώσουμε γιατί μπορεί να δημιουργεί παρανοήσεις, είτε είναι γιατρός, είτε σε κάποιον που θα νομίζει ότι του το δίνω λάθος κτλ... "όχι καλέ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα" Τέλος πάντων δεν ασχολήθηκα Και στον αδερφό μου έγραψαν 08 αντί για 80. Λες οι γιατροί να νομίζουν ότι είναι 115 ή 15 χρονών? 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα