Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να είναι γραμμένη λάθος η ημερομηνία γέννησης σου στο σύστημα. Μπες σε όλα τα συστήματα να τσεκάρεις να είσαι σίγουρος, ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κτλ. 

Βρε εννοώ να έχουν βασιστεί και αλλοι γιατροί στο παρελθόν στο αμκα μου "που θα το ειχαν προχειρα μπροστα τους"

Στα συστήματα όλα σωστά είναι

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, somt είπε

Βρε εννοώ να έχουν βασιστεί και αλλοι γιατροί στο παρελθόν στο αμκα μου "που θα το ειχαν προχειρα μπροστα τους"

Στα συστήματα όλα σωστά είναι

Αυτό ακριβώς σου λέω στα ποστ μου, τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία, κανένας δεν κοιτάει να βασιστεί στο τι ηλικία έχεις από τα ψηφία του ΑΜΚΑ. 

Στην θέση σου δεν θα είχα άγχος εκτός αν σε καίει που στην γνωμάτευση γράφουν λάθος ηλικία. Σε εμένα πήγαινα σε μια ιδιωτική κλινική για χρόνια και έκανα εξετάσεις αίματος. Επειδή στα συστήματα τους με είχαν καταχωρημένο 2 χρόνια μικρότερο σε όλα τα αποτελέσματα που έβγαζαν μου έγραφαν λάθος ηλικία, τους το έλεγα κάθε φορά αλλά δεν άκουγαν. Ε κάποια στιγμή έκαναν delete στο σύστημα και πέρασαν την σωστή ηλικία. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Απλά τα πράγματα, ο παππούς πήγε μια φορά και έβγαλε έναν ΑΜΚΑ, πιθανώς να υπήρχε λάθος στα σφοχιρκς ή θέμα με την ταυτότητα και έβγαλε νέα, θα είχε ξεχάσει ότι έβγαλε τον πρώτο ΑΜΚΑ και αργότερα όταν χρειάστηκε έβγαλε δεύτερο με τα διορθωμένα στοιχεία, το σύστημα δεν θα χτύπησε στον υπάλληλο πως υπάρχει ήδη ΑΜΚΑ στο ίδιο πρόσωπο λόγω διαφοράς σε κάποιο στοιχείο του, έτσι έβγαλε δεύτερο και έκανε την δουλειά του με αυτό. Κλασσική περίπτωση που τυχαίνει και σε άλλους. 

Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να είναι γραμμένη λάθος η ημερομηνία γέννησης σου στο σύστημα. Μπες σε όλα τα συστήματα να τσεκάρεις να είσαι σίγουρος, ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κτλ. 

δεν εχω ιδεα. παντως ο ενας αμκα ειχε σωστη την χρονια γεννησης και ο αλλος την ημερα και το μήνα. οτι ναναι δηλαδη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία, κανένας δεν κοιτάει να βασιστεί στο τι ηλικία έχεις από τα ψηφία του ΑΜΚΑ. 

και πώς είσαι σίγουρος ότι κάποιοι δεν το έκαναν όταν μελετούσαν την υπόθεση σου και τις εξετάσεις σου;

Επεξ/σία από somt
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω να μην έχει ο αμκα την σωστή ημερομηνία γέννησης. Φαντάζομαι θα είναι λίγο ψυλλιασμένοι και οι γιατροί 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, somt είπε

και πώς είσαι σίγουρος ότι κάποιοι δεν το έκαναν όταν μελετούσαν την υπόθεση σου και τις εξετάσεις σου;

Η ημερομηνία καταχωρήθηκε λάθος από τον υπάλληλο στην γραμματεία. Μου έδιναν χαρτιά εκτυπωμένα με λάθος την ημερομηνία για να τα προσκομισω στο εκάστοτε τμημα για την εξέταση, το σύστημα ήταν ενιαίο και αν υπήρχε ένα λάθος από την γραμματεία το έγραφε λάθος σε όλα τα τμήματα όπου και να πήγαινα. Όταν άλλαξε η ημερομηνία στην γραμματεία άλλαξε και σε όλες τις εξετάσεις. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ptriv1 είπε

Η θεία μου που είχε λάθος στο ΑΜΚΑ της ξέρω πως της το διόρθωσαν στο ΚΕΠ με την ταυτότητα της.

Πότε περίπου; Μάλλον κόντα όταν πρωτοβγήκε φαντάζομαι..

Δημοσ.

Το θέμα είναι πού και σε ποιους θα πέσεις.

Η μητέρα μου έβγαλε αμκα με βάση την παλιά ταυτότητα και την σχετική ημερομηνία γέννησης.

Η νέα ταυτότητα άντλησε δεδομένα από το "αποκατεστημένο" ληξιαρχείο που είχε καεί με διαφορετική ημερομηνία γέννησης κατά 2 περίπου μήνες (βγήκε μεγαλύτερης ηλικιας 😕)

Οι πληροφορίες ποικίλουν: άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα , άλλος υπάλληλος σε κεπ είπε ότι ειναι λάθος ο αμκα αλλά τελικά την εξυπηρέτησαν.

Άντε βγάλε άκρη 😕

Δημοσ.
17 hours ago, somt said:

Το θέμα είναι ότι που ξέρω εγώ αν όλα τα ιατρικά ραντεβού που έχω κάνει μέχρι τώρα βασίζονται σε σωστή ή λάθος ηλικία; Απλά εδω ετυχε να το πάρω γραπτώς...

Αν μπεις στην αυλή σου λέει την Ηλικία που έχει καταχωρημένη το σύστημα  και είναι πληροφορία που έχει πρόσβαση και ο γιατρός

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι φίλε και μη ταλαιπωρείσαι άδικα. Έτσι κι αλλιώς ο ΑΜΚΑ τώρα θα καταργηθεί με τις καινούργιες ταυτότητες και τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη, ο οποίος θα είναι ο ΑΦΜ + 3 ψηφία της επιλογής μας.

Δημοσ.

O AMKA είναι απλά ένας αριθμός μητρώου. Πολύ κακώς είναι έτσι κωδικοποιημένος, που να περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησης. Δεν ξέρω τί στο καλό πίνανε εκεί πέρα στο Υπ. Υγείας, κανονικά ένας που ξέρει το ΑΜΚΑ δεν έχει καμία δουλειά να ξέρει την ημερομηνία γεννήσεως...αλλά τέλος πάντων.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να το αλλάξεις, πρέπει να είναι πολύ εκνευριστικό και αιτία πολλών παρανοήσεων γιατί πράγματι όλοι έχουν ως δεδομένο, ότι τα πρώτα ψηφία είναι ο αρ. γέννησης.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mechpanos είπε

O AMKA είναι απλά ένας αριθμός μητρώου. Πολύ κακώς είναι έτσι κωδικοποιημένος, που να περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησης. Δεν ξέρω τί στο καλό πίνανε εκεί πέρα στο Υπ. Υγείας, κανονικά ένας που ξέρει το ΑΜΚΑ δεν έχει καμία δουλειά να ξέρει την ημερομηνία γεννήσεως...αλλά τέλος πάντων.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να το αλλάξεις, πρέπει να είναι πολύ εκνευριστικό και αιτία πολλών παρανοήσεων γιατί πράγματι όλοι έχουν ως δεδομένο, ότι τα πρώτα ψηφία είναι ο αρ. γέννησης.

Ποιος ξέρει πώς είναι στημένο από πίσω… το primary key (ΑΜΚΑ) σίγουρα δεν αλλάζει, αλλά θα μπορούσε να παίρνει κάποιο alias για τέτοιες περιπτώσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Στις ΗΠΑ το social security number περιέχει την ημ/νια γέννησης από την εποχή που δημιουργήθηκε. Ειναι σχεδόν ο μοναδικός αριθμός  αναγνώρισης για το κεντρικό κράτος  καθώς δεν έχουν ταυτότητες όπως εμείς αλλά σχεδόν όλοι έχουν δίπλωμα οδήγησης που εκδίδεται από τις τοπικές υπηρεσίες. Επίσης δεν έχουν ΑΦΜ.

Άλλο ένα περίεργο που μάλλον είναι κατάλοιπο του εμφυλίου ή της δουλείας είναι η μή αναγραφή του τόπου γέννησης στα κρατικά έγγραφα (αλλά και στα βιογραφικά των υποψηφίων) για τον περιορισμό διακρίσεων 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Στις ΗΠΑ το social security number περιέχει την ημ/νια γέννησης από την εποχή που δημιουργήθηκε. Ειναι σχεδόν ο μοναδικός αριθμός  αναγνώρισης για το κεντρικό κράτος  καθώς δεν έχουν ταυτότητες όπως εμείς αλλά σχεδόν όλοι έχουν δίπλωμα οδήγησης που εκδίδεται από τις τοπικές υπηρεσίες. Επίσης δεν έχουν ΑΦΜ.

Άλλο ένα περίεργο που μάλλον είναι κατάλοιπο του εμφυλίου ή της δουλείας είναι η μή αναγραφή του τόπου γέννησης στα κρατικά έγγραφα (αλλά και στα βιογραφικά των υποψηφίων) για τον περιορισμό διακρίσεων 😕

Το κάθε κράτος, έχει στηθεί με τον δικό του τρόπο, αυτός καθορίστηκε από τους τότε αξιωματούχους στα πρώτα στάδια της ίδρυσης και από τότε απλά εξελίσσεται το παλιό.

Το δικό μας κράτος βασίστηκε σε τεράστιο ποσοστό από το Γερμανικό, ειδικά το νομικό δίκαιο, αυτό εξαιτίας των τριών μελών της αντιβασιλειας του Όθωνα. Μακάρι βέβαια και η εξέλιξη των επόμενων δεκαετιών / αιώνων να ήταν όμοια του γερμανικού. 

Ο μόνος λόγος ύπαρξης της ταυτότητας ήταν η αναγνώριση από τις αστυνομικές αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες. Μάλλον στις ΗΠΑ είχανε διαφορετικό τρόπο αναγνώρισης κάποιου από πολύ παλιά. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...