somt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 λοιπόν είμαι γεννημένος το 82. Οταν μου εκδώσαν το ΑΜΚΑ κατάφεραν να κάνουν λάθος στην ημερομηνία γέννησης (που ξεκινάει ο αριθμός) και βάλαν 87 αντί για 82. Τους είχα πει όταν το παρέλαβα αν γίνεται να το διορθώσουμε γιατί μπορεί να δημιουργεί παρανοήσεις, είτε είναι γιατρός, είτε σε κάποιον που θα νομίζει ότι του το δίνω λάθος κτλ... "όχι καλέ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα" Τέλος πάντων δεν ασχολήθηκα Πριν καιρό είχα μια ιατρική επίσκεψη όπου και πήρα μια γνωμάτευση για ένα θέμα υγείας που έχει προκύψει. Η γνωμάτευση ξεκινάει "Ο τάδε, 35 ετών, μπλα μπλα μπλα". Το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι 41... Και αναρωτιέμαι τώρα αν το πόρισμα ή η όποια σύσταση του γιατρού επηρεάστηκε από την λάθος ηλικία που κατάλαβε. Ναι οκ, τον κάλεσα και του εξήγησα, όλα καλα... Αλλά γιατί ρε διάολε πρέπει να μπαίνω συνεχώς σε αυτή τη διαδικασία;
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, somt είπε λοιπόν είμαι γεννημένος το 82. Οταν μου εκδώσαν το ΑΜΚΑ κατάφεραν να κάνουν λάθος στην ημερομηνία γέννησης (που ξεκινάει ο αριθμός) και βάλαν 87 αντί για 82. Τους είχα πει όταν το παρέλαβα αν γίνεται να το διορθώσουμε γιατί μπορεί να δημιουργεί παρανοήσεις, είτε είναι γιατρός, είτε σε κάποιον που θα νομίζει ότι του το δίνω λάθος κτλ... "όχι καλέ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα" Τέλος πάντων δεν ασχολήθηκα Πριν καιρό είχα μια ιατρική επίσκεψη όπου και πήρα μια γνωμάτευση για ένα θέμα υγείας που έχει προκύψει. Η γνωμάτευση ξεκινάει "Ο τάδε, 35 ετών, μπλα μπλα μπλα". Το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι 41... Και αναρωτιέμαι τώρα αν το πόρισμα ή η όποια σύσταση του γιατρού επηρεάστηκε από την λάθος ηλικία που κατάλαβε. Ναι οκ, τον κάλεσα και του εξήγησα, όλα καλα... Αλλά γιατί ρε διάολε πρέπει να μπαίνω συνεχώς σε αυτή τη διαδικασία; Tζιμανι ο γιατρός που δεν ξέρει/ρώτησε/σημείωσε την ηλικία του ασθενή του.
somt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 ρε σεις μην αναλωθούμε τώρα "εφταιγε, δεν κοίταξε την καρτέλα που τα γράφει όλα σωστά" ολοι κανουν λαθη, πάμε παρακάτω η πραγματικότητα είναι ότι το ΑΜΚΑ μου μπορει να παρασύρει τον άλλον σε λάθος
greekfragma Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, somt said: ρε σεις μην αναλωθούμε τώρα "εφταιγε, δεν κοίταξε την καρτέλα που τα γράφει όλα σωστά" ολοι κανουν λαθη, πάμε παρακάτω η πραγματικότητα είναι ότι το ΑΜΚΑ μου μπορει να παρασύρει τον άλλον σε λάθος εσύ καλά τα λες, αλλά ζεις σε μια χώρα που για να γίνει αυτή η αλλαγή θα πρέπει να παρακαλέσεις τον ίδιο το θεό να κατέβει στη γη και να το διορθώσει ο ίδιος
Rebelos2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, somt είπε λοιπόν είμαι γεννημένος το 82. Οταν μου εκδώσαν το ΑΜΚΑ κατάφεραν να κάνουν λάθος στην ημερομηνία γέννησης (που ξεκινάει ο αριθμός) και βάλαν 87 αντί για 82. Τους είχα πει όταν το παρέλαβα αν γίνεται να το διορθώσουμε γιατί μπορεί να δημιουργεί παρανοήσεις, είτε είναι γιατρός, είτε σε κάποιον που θα νομίζει ότι του το δίνω λάθος κτλ... "όχι καλέ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα" Τέλος πάντων δεν ασχολήθηκα Πριν καιρό είχα μια ιατρική επίσκεψη όπου και πήρα μια γνωμάτευση για ένα θέμα υγείας που έχει προκύψει. Η γνωμάτευση ξεκινάει "Ο τάδε, 35 ετών, μπλα μπλα μπλα". Το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι 41... Και αναρωτιέμαι τώρα αν το πόρισμα ή η όποια σύσταση του γιατρού επηρεάστηκε από την λάθος ηλικία που κατάλαβε. Ναι οκ, τον κάλεσα και του εξήγησα, όλα καλα... Αλλά γιατί ρε διάολε πρέπει να μπαίνω συνεχώς σε αυτή τη διαδικασία; https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/metabole-stoikheion-ston-arithmo-metroou-koinonikes-asphalises-amka
panagiotis54 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 δεν αλλαζει το αμκα δυστυχως...σε λιγο καιρο θα εχεις προσωπικο αριθμο πολιτη ετσι και αλλιως
somt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/metabole-stoikheion-ston-arithmo-metroou-koinonikes-asphalises-amka κατά 99% τα στοιχεία του αμκα, όχι τον ίδιο τον αμκα...
Rebelos2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, somt είπε κατά 99% τα στοιχεία του αμκα, όχι τον ίδιο τον αμκα... Σίγουρα πάντως θα μπορούν να σε βοηθήσουν 1 λεπτό πριν, Rebelos2018 είπε Σίγουρα πάντως θα μπορούν να σε βοηθήσουν Διορθώνοντας την ημερομηνία γέννησης αλλάζει ο ΑΜΚΑ; Από 01.06.2009, οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία ημερομηνίας γέννησης δεν θα αλλάζει τον ΑΜΚΑ. Υπάρχει όμως η δυνατότητα μέχρι την 31.05.2009 να υποβάλετε σχετική αίτηση «επιθυμίας αλλαγής ΑΜΚΑ» σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ. Ωστόσο, ο ΑΜΚΑ δεν αλλάζει αμέσως και θα ενημερωθείτε για το νέο ΑΜΚΑ σας όταν αλλάξει. Μέχρι την αλλαγή, ο ΑΜΚΑ που έχετε εξακολουθεί να ισχύει κανονικά. 2 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Σίγουρα πάντως θα μπορούν να σε βοηθήσουν Διορθώνοντας την ημερομηνία γέννησης αλλάζει ο ΑΜΚΑ; Από 01.06.2009, οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία ημερομηνίας γέννησης δεν θα αλλάζει τον ΑΜΚΑ. Υπάρχει όμως η δυνατότητα μέχρι την 31.05.2009 να υποβάλετε σχετική αίτηση «επιθυμίας αλλαγής ΑΜΚΑ» σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ. Ωστόσο, ο ΑΜΚΑ δεν αλλάζει αμέσως και θα ενημερωθείτε για το νέο ΑΜΚΑ σας όταν αλλάξει. Μέχρι την αλλαγή, ο ΑΜΚΑ που έχετε εξακολουθεί να ισχύει κανονικά. Μπορεί και να μην αλλάζει τελικά. Πάντως αξίζει να επικοινωνήσεις μαζί τους, θα σε κατευθύνουν.
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Γνώμη μου είναι, αν δεν έχεις αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ως τώρα άστο έτσι. Αυτό με τον γιατρό είναι περιπτωση. Ο γιατρός έπρεπε να σε ρωτήσει κατ ιδίαν για την ηλικία σου, τώρα επειδή δεν ήξερε το έψαξε από τον ΑΜΚΑ σου. 1
zio10 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν φταίει και τόσο ο γιατρός, με τον ΑΜΚΑ θεώρησε ότι ξέρει και την ηλικία. Έπεσε σε πολύ σπάνια περίπτωση. 7
basilis_k6 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 ο παπους μου ειχε 2 αμκα. ο ενας πρεπει να ειναι ακομα ενεργος παρότι ο ανθρωπος εφυγε πριν 5 χρονια. σε καποια χαρτια βρισκαμε τον εναν και σε αλλα τον αλλον. ουτε αυτοι ξερανε γιατι, ουτε μπορουσαν να κανουν κατι. γενικως η φαση τους ηταν "μην ασχολειστε δεν πειραζει". 1
somt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βρε παιδια ο γιατρός τα έχει όλα τα στοιχεία μου στην καρτέλα που μου έχει ανοίξει η γραμματεία του Απλά πέσαμε στην άτυχη στιγμή που πιθανώς είχε το αμκα πρόχειρο μπροστά του ή μπορεί να είδε μια χαρά την ηλικία μου απ'την καρτέλα για να βγάλει το πόρισμα του και να έκανε το λάθος η γραμματεία πχ που τη συνέταξε Πολλα μπορεί, τρέχα γύρευε Η ουσία είναι ότι το ΑΜΚΑ μου είναι παραπλανητικό. Θα κάνω μια προσπάθεια επικοινωνίας με τα ΚΕΠ αλλά δε διατηρώ πολλές ελπίδες Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από somt
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, somt είπε Βρε παιδια ο γιατρός τα έχει όλα τα στοιχεία μου στην καρτέλα που μου έχει ανοίξει η γραμματεία του Απλά πέσαμε στην άτυχη στιγμή που πιθανώς είχε το αμκα πρόχειρο μπροστά του ή μπορεί να είδε μια χαρά την ηλικία μου απ'την καρτέλα για να βγάλει το πόρισμα του και να έκανε το λάθος η γραμματεία πχ που τη συνέταξε Πολλα μπορεί, τρέχα γύρευε Η ουσία είναι ότι το αμκα μου είναι παραπλανητικό. Θα κάνω μια προσπάθεια επικοινωνίας με τα ΚΕΠ αλλά δε διατηρώ πολλές ελπίδες Αυτό που προσπάθησα να σου πω και μάλλον δεν το είπα καλά, είναι ότι δεν υπάρχει θέμα παραπλανητικου ΑΜΚΑ. Όποιος θέλει να δει την ηλικία σου θα σε ρωτήσει η θα την κοιτάξει από αλλού, δεν θα ψάξει το ΑΜΚΑ, εσύ ετυχες στην περίπτωση τώρα και ο γιατρός σε έψαξε από τα ψηφία του ΑΜΚΑ. Αμφιβάλλω αν θα τύχεις ποτέ σου σε άλλη παρόμοια περίπτωση. Ακόμα και μέσα στο σύστημα να γράψει ο γιατρός τον ΑΜΚΑ, βλέπει άμεσα την ημερομηνία γέννησης.
somt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Γνώμη μου είναι, αν δεν έχεις αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ως τώρα άστο έτσι. Το θέμα είναι ότι που ξέρω εγώ αν όλα τα ιατρικά ραντεβού που έχω κάνει μέχρι τώρα βασίζονται σε σωστή ή λάθος ηλικία; Απλά εδω ετυχε να το πάρω γραπτώς... Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από somt
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε ο παπους μου ειχε 2 αμκα. ο ενας πρεπει να ειναι ακομα ενεργος παρότι ο ανθρωπος εφυγε πριν 5 χρονια. σε καποια χαρτια βρισκαμε τον εναν και σε αλλα τον αλλον. ουτε αυτοι ξερανε γιατι, ουτε μπορουσαν να κανουν κατι. γενικως η φαση τους ηταν "μην ασχολειστε δεν πειραζει". Απλά τα πράγματα, ο παππούς πήγε μια φορά και έβγαλε έναν ΑΜΚΑ, πιθανώς να υπήρχε λάθος στα στοιχεία ή θέμα με την ταυτότητα και έβγαλε νέα, θα είχε ξεχάσει ότι έβγαλε τον πρώτο ΑΜΚΑ και αργότερα όταν χρειάστηκε έβγαλε δεύτερο με τα διορθωμένα στοιχεία, το σύστημα δεν θα χτύπησε στον υπάλληλο πως υπάρχει ήδη ΑΜΚΑ στο ίδιο πρόσωπο λόγω διαφοράς σε κάποιο στοιχείο του, έτσι έβγαλε δεύτερο και έκανε την δουλειά του με αυτό. Κλασσική περίπτωση που τυχαίνει και σε άλλους. 2 ώρες πριν, somt είπε Το θέμα είναι ότι που ξέρω εγώ αν όλα τα ιατρικά ραντεβού που έχω κάνει μέχρι τώρα βασίζονται σε σωστή ή λάθος ηλικία; Απλά εδω ετυχε να το πάρω γραπτώς... Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να είναι γραμμένη λάθος η ημερομηνία γέννησης σου στο σύστημα. Μπες σε όλα τα συστήματα να τσεκάρεις να είσαι σίγουρος, ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κτλ. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2023 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα